• 9.378.314 stemmen

Met onder meer: Jeremy Renner, Rachel Weisz en Edward Norton

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 6 september 2012

Plot The Bourne Legacy

"There Was Never Just One"

Jason Bourne heeft de vuile was van de illegale clandestiene programma's Treadstone en Blackbriar buiten gehangen. Om zich in te dekken besluit de top van de samenzwering om de overgebleven agenten permanent uit te schakelen. Onder hen bevindt zich Aaron Cross (Jeremy Renner), afkomstig van het Outcome programma, die samen met een hieraan verbonden wetenschapper (Rachel Weisz) op de vlucht slaat.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Al een hoop nieuws rondom de film, maar helaas nog altijd geen duidelijk plot. Nog even wachten voor hij zijn intrede op de site maakt!

avatar van schram101

schram101

Trailer is uit!

YouTube - The Bourne Legacy Official Trailer #1 - Jeremy Renner Movie (2012) HD

Hoe sceptisch is ook was, trailer ziet er toch niet onaardig uit. Ben benieuwd hoe ze het verhaal oppakken.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ziet er best wel cool uit, moet ik zeggen.

Ook maar even embedden:

Flipman

Ik ben benieuwd, in elk geval!

avatar van AHWA

AHWA

Trailer is best goed, dus hier kijk ik toch wel naar uit.

DonPeliculón

Trailer is niet verkeerd, het zal ongetwijfeld een goede film worden. Toch vraag ik me af of het niveau en de sfeer van de oorspronkelijke trilogie behaald gaan worden, dat is een aardige opgave.

Flipman

De sfeer? Geen idee. Die was eigenlijk per film ook weer ietwat anders. Maar of de sfeer van dit nieuwe vervolg erop aansluit is de vraag.

avatar van stfuympos

stfuympos

Ben positief verrast. Laat maar komen.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Maar misschien krijg ik ongelijk.

Flipman schreef:

Dat is zeker zo ja, maar ik bedoel meer de mysterieuze en haastige sfeer die alledrie de films wel hadden naar mijn mening. Al vond ik dat The Bourne Idendity die sfeer het meest had.

JohnWilliams schreef:

Verrassend maar ik blijf van mening dat ze het bij de oude Bourne's hadden moeten laten. Maar misschien krijg ik ongelijk.

Dat mag ik hopen. En ook dat het plot enige relevantie heeft tot de voorgaande delen en niet slechts op zichzelf staat. Die indruk kijg ik nog wel 's met Gilroy's summiere uitleg.
DonPeliculón schreef:

Uiteraard, omdat we daar aan het kennen en kunnen van Bourne geïntroduceerd worden. Uiteindelijk krijg je er vertrouwen in dat ie z'n boontjes weet te doppen en daarom is die sfeer die jij beschrijft wellicht iets minder in de vervolgen aanwezig.

Daarom denk ik ook dat je die in The Bourne Legacy wel weer terug zult vinden, hier worden we immers aan een nieuw karakter geïntroduceerd.

DonPeliculón

Die kans zit er zeker in ja, zou mooi zijn!

avatar van clockwork72

clockwork72

Tsja omdat Edward Norton erin meespeelt MOET ik deze film sowieso zien maar blijf het toch heel jammer vinden dat Matt Damon niet meer meespeelt...

avatar van amanda3785

amanda3785

Heel erg jammer dat Matt Damon niet in de film zit en daardoor wilde ik aanvankelijk meteen hier een bericht neerzetten dat ik de film echt niet ga kijken, puur uit principe. Als je een vervolg maakt of een filmreeks dan moet je gewoon de originele acteurs er in houden.

Toch maar even de trailer gekeken en ik ben aangenaam verrast. Als je het gewoon niet in de context van de eerste drie Bourne-films ziet, maar een op zichzelf staande film dan lijkt het me wel een hele goede film. Ik ben benieuwd!

Flipman

In hoeverre het op zichzelf staat vraag ik me af. 't Is niet zo dat de gebeurtenissen omtrent en de acties van Jason Bourne geen invloed hebben gehad op het plot van deze film.

avatar van sofripa

sofripa

De drie Bourne delen vind ik de beste actie trilogie ooit. Met angst en beven de trailer gezien. Maar, bloody hell, ben ik toch weer aangestoken. Kom maar op!

DonPeliculón

Noah Vosen (als ik die naam hoor denk ik meteen aan die kluisbeveiliging die Bourne heel slim opneemt in The Bourne Ultimatum haha) zit er weer in, dus erna was ook haast onmogelijk, want hij werd als ik het me goed herinner ingerekend op het eind van de film. Hoewel hij natuurlijk ook in een flashback had kunnen verschijnen.

Ja, of in de cel.

DonPeliculón

Ja, dat had ook gekund natuurlijk, niet aan gedacht.

Flipman

Dan nog, wie weet hoe machtig de kern is die achter Traedstone, Blackbriar en -het in de teaser van The Bourne Legacy geïntroduceerde- Outcome is? En hoe gemakkelijk het voor hen is om Vosen vrij te krijgen?

DonPeliculón

Inderdaad, dat zou ook gewoon nog kunnen! Hoe dan ook, ben blij dat Vosen terugkeert, vond Strathairn een goed personage neerzetten in The Bourne Ultimatum.

Flipman

Opnieuw zijn we het eens; wellicht vormen Landy en hij ook een link tussen dit verhaal/personage en Bourne zelf! Dat is het grote vraagstuk voor mij: in hoeverre is Jason zelf belangrijk in The Bourne Legacy?

DonPeliculón

Dat wordt zeker interessant om te zien ja! Waarom is dit trouwens nog steeds een forumtopic en heeft de film geen eigen pagina?

avatar van schram101

schram101

Het schijnt dat er nog steeds geen goed plot te vinden is, werd mij laats verteld.

Al is dat inmiddels ook weer even geleden trouwens.

Flipman

En dat is ook nog steeds zo. Sinds de opkomst van Internet zijn er geen geheimen meer maar Tony Gilroy vormt daarop een goeie uitzondering!

Bij Universal maken ze er bij afwezigheid van synopsis dit van:

De scenarist van de vorige Bourne-films, Tony Gilroy, regisseert het vervolg

op deze enorm populaire reeks spionagefilms: The Bourne Legacy.

Tony Gilroy voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de Bourne-trilogie van Robert Ludlum.

In The Bourne Legacy wordt een nieuwe held (Jeremy Renner) geïntroduceerd.

Hij komt terecht in levensbedreigende situaties, die een gevolg zijn van de

gebeurtenissen uit de eerste drie films.

Daar schiet je ook niks mee op.

Flipman

Nee, niet echt hè? Ik wil zo graag weten hoe direct de link is tussen Aaron Cross -Jeremy Renner, dus- en Jason Bourne!