- Home
Genre: Western / Actie
Geregisseerd door: Roel Reiné
Met onder meer: Danny Trejo, Mickey Rourke en Anthony Michael Hall
Plot Dead in Tombstone
"A Blast With Both Barrels Blazing!"
Guerrero Hernandez (Danny Trejo) is de leider van de bende van de Blackwater outlaws. Maar na het lossnijden van zijn halfbroer, Red (Hall), uit de gevangenis, krijgt Guerrero's plan om de mijnbouwstad Edendale te plunderen een spectaculaire wending; hij wordt bedrogen door zijn halfbroer en sterft hierbij. Na het maken van een deal met de duivel (Rourke), komt Guerrero terug uit de dood om een jaar later wraak te zoeken. De stad, die is hernoemd naar Tombstone, zal in de stoffige straatjes spoedig tot aan de knieën in een rivier van bloed zitten.
Guerrero
Liza
Snake
Cole Veteran Guard
Filmkriebel
Waardeloze western. Wie denkt dat een goede western het enkel moet hebben van voortdurende shootouts, kent er niks van. Niet alleen is deze actiefilm niet grappig en volledig stijlloos, het zit ook vol stompzinnige dialogen, slechte actiescènes en een Mickey Rourke die te veel aandacht krijgt als circus-Mephisto. Om te kotsen zijn ook de slowmotions bij elke explosie... het enige visuele stuntje dat de makers lijken te kennen. Als er dan nog iets positiefs te zeggen valt over deze film is het misschien nog wel Danny Trejo met zijn boeventronie, zeker een goede keuze voor deze film met Faust allures.
Sweet Vengeance is een veel beter alternatief.
Jammer dat de film hier zo afgekraakt wordt. Het is geen bijzondere film, maar ik heb me er wel mee vermaakt. Trejo doet het de laatste jaren toch wel leuk in actiefilms. Ditmaal hebben ze er een westernsetting van gemaakt, wat wel aardig is. Ik vind de kritiek dat dit een slechte western is ook erg vergezocht, want dit dient helemaal niet als western. Het is gewoon een actiefilm in een westernsetting. Niks mis mee. Als je een goede western wil zien moet je maar een klassiekertje als Once upon a time in the west opzetten. Ik hou altijd wel van wraakfilms, al is deze wel ietswat rommelig. Maar het vult een rustige zaterdagavond prima. De rol van Mickey Rourke vond ik trouwens niet zo bijzonder. Had meer mee gedaan kunnen worden.
Kleine 3*
Piratje
Het begin van de film bracht me naar een hopelijk prachtig script.
Maar het werd een hopeloos vechten en schieten, maar zelden raak. Misschien wel een record aan kogels.
Met zo'n inhoud, zo'n zwak vertoon! Ocharme.
Langdradig, zonder spanning en totaal voorspelbaar ondoordacht in het wilde weg.
Dit ideale verhaal, in goede handen, had een succeswestern kunnen zijn.
Slecht script, hopeloze vertolking van iedereen, het duivelse hoefde er helemaal niet bij. Evenmin de opstanding uit de kist.
Gewoon hopeloos verknoeid. En dan nog een plot dat helemaal niets betekende. Zoals de hele film.
Uitwerking nul.
1,0* gewoon voor het idee.
Chainsaw
Dé acteur die schijnbaar geen ‘nee’ kan zeggen tegen een project maakt een afspraak met de door plastische chirurgie verpeste duivel om wraak te nemen nemen op de bende van een inmiddels onherkenbare Brian uit The Breakfast Club. Zo’n wraakplotje klinkt trouwens eenvoudig en dat kan soms enorme voordelen voor een film opleveren. Maar men lijkt in Dead by Tombstone vooral heel hard bezig te zijn de film te rekken naar 90 minuten.
Zo doet het karakter van Trejo opvallend lang over zijn missie, dat volgens mij al binnen een paar minuten opgelost had kunnen worden. Daarnaast is de hele rol van Dina Meyer (onder het motto ‘er moet een vrouw in deze mannenfilm’) pure filler en haalt het tempo nog meer uit de film. En nog effectiever om een film in dit genre te rekken, is de film gewoon volgooien met slowmotion, ook als dit helemaal nergens op slaat. Zo doet Danny Trejo er welgeteld meer dan een minuut over om simpelweg een bar binnen te stappen. Ja, zo kom ik ook wel aan een film van anderhalf uur. Verder wordt de film gevuld met oninteressante karakters en ellenlange kogelregens en dus gaat het geheel nu eenmaal snel vervelen, een paar aardige visuals en scènes daargelaten.
2 sterren.
mar007
Ik vond deze film niet goed.
Best wel een redelijk script maar wat ontzettend slecht uitgewerkt.
Waardeloos acteerwerk en weinig tot geen spanning in deze western.
Personages waren ook totaal niet interessant.
Nee leek nergens op, ik zou zeggen sla deze film maar over.
1,5* zeer matig
filmkul
Matige western. Zwak verhaal dat te weinig inhoud heeft om 90 minuten te vullen. De spanning ontbreekt daardoor. De aankleding ziet er wel verzorgd uit. Echter de actie scenes zijn aardig maar allemaal net niet. De muziek keuze is soms ook merkwaardig. Er had veel meer in kunnen zitten. 2.0
Niet heel fantastisch, maar Reine weet er een redelijk spektakel van te maken. Beetje van dik hout af en toe, maar het is Roel vergeven.
dvdcrusher
Aardige verzorgde western met prima camerawerk en Trejo in goede doen. Meer moet dat niet zijn. Alleen de rol van Rourke vond ik irritant en dat kost de film een halve ster. Toch nog 3,5 sterren
IceTigerGhost
Machete in het Wilde Westen
De rollen die Danny Trejo speelt lijken immers altijd dezelfde. De kwaliteit van zijn films ook. Toch lijkt deze door de goede beeldkwaliteit en fotografie iets meer dan B-materiaal te zijn. Er wordt ook leuk met licht en close-ups gespeeld. Toch wordt het geheel genadeloos naar beneden gehaald door het wel erg zwakke script, dat beter als kortfilm had gewerkt. Van spanning of originaliteit blijft niet veel meer over, de boel wordt gevuld met schietpartijen die zich enkel van locatie verplaatsen.
joolstein
Crimineel Guerrero (Danny Trejo) pleegt met zijn 'Blackwater gang' een roofoverval in Edendale, maar wanneer de klus is geklaard schiet bendelid/halfbroer Red Cavanaugh hem dood. Daardoor belandt Guerrero in de hel en sluit een deal met de duivel (Mickey Rourke) om terug te keren.
Een vrij simpel plot voor deze direct-to-video van regisseur Roel Reiné. Een film die één doel heeft; vermaken. Want er zijn geen boeiende personages, geen goede dialogen, geen sterk acteerwerk, geen... tja zo beetje alles. Hiermee valt de B-film dan ook volledig in de categorie ‘wat je ziet is wat je krijgt’. De platte personages reageren verbaasd wanneer ze Trejo weerzien (‘Jij was toch dood?’), waarna er weer flink op los geknald wordt. En ook de finale levert geen enkele verrassing op. De kogelregens beginnen al snel te vervelen en met slow motion-scenes wordt gepoogd om de beoogde negentig minuten te halen. Regisseur Roel Reiné levert nog wel een verzorgde Pulp-film waardoor hij soms toch nog een glimlach op mijn gezicht toverde.
coumi
Slecht. Zou graag willen melden hier dat Reiné door deze eigentijdse bewerking van High Plains Drifter definitief de koning van de betere B film is geworden, maar dan zou ik de waarheid wel erg geweld aan doen want dit is gerommel in de marge. Wat allemaal zo goed ging in de genoemde klassieker van Eastwood gaat hier fout. Stupide actie, vreselijk acteerwerk, lompe regie en stompzinnig script. Nog gekker: Roel kreeg nog kans op een revanche ook, want het vervolg is inmiddels af...hoe diep kan men zinken?
Alleen de rolbezetting is even curieus als amusant: Trejo acteert weer hopeloos slecht, maar zijn markante kop maakt veel goed. Rourke is ongemotiveerder dan ooit en zet de beroerdste duivel uit de filmgeschiedenis neer( en dat terwijl De Niro hem in Angel Heat toch had voorgedaan hoe zoiets wel moet), Meyer had ooit een belangrijke rol in een film van een Hollander die wel wat kon en Hall was in de jaren tachtig echt een beloftevolle tiener in een aantal leuke John Hughes films maar is hier wel erg obligaat als de schurk. Ga dit maar niet zien.
Shadowed
Zwak.
Ik zag de recensies staan en wist dat ik met geen hoogvlieger te maken zal krijgen. En nu snap ik een hoop slechte recensies.
Het verhaal was veelbelovend. Een wraak film, en dan staat er ook nog horror bij. Dus heb ik hem maar aangezet. Het camerawerk is dik in orde en de effecten ook wel. Trejo is Trejo, en de rest is ook niet ongelooflijk.
Het lag hem hier toch meer aan het verhaal. Het leek of de film in herhaling stond. elke scenes met veel kogels, en en zeer onsympathieke slechterik. Was ook saai hoe ze steeds hetzelfde afgemaakt werden.
Kortom, dit was niet zo goed. Maar vermaak is wel ok.
Decec
Een redelijk actie/fantasie/horror/western film...
Redelijk verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Bekende acteurs Danny Trejo en Mickey Rourke...
Onrustig camera beweging...
Prima achtergrond geluid/muziek met
Dolby Digital...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Geen top en niet te moeite waard...
Tonypulp
Roel Reiné... de man die op ieder (on)gewenst DTV-vervolg wordt gezet in Hollywood, zo lijkt het wel. Ik kan het meestal wel goed hebben (Pistol Whipped, Death Race 2, Man with the Iron Fists 2...), maar dan haakt hij dus wel meestal aan bij iets wat al bestaat. Dead in Tombstone is een nieuw idee en dat breekt hem soms op. Veel te lang voor wat het te vertellen heeft en zelfs regelmatig saai, terwijl er geen minuut voorbij gaat zonder dat er een stuntman door een raam of tafel vliegt, een kogel tussen zijn ogen krijgt of van een dak valt. Reiné is duidelijk een liefhebber van het betere stunt en vliegwerk, maar als film(!) is het gewoon niet genoeg. Het is dat ik een (kleine) Trejo-fan ben en de meeste meuk waar hij in speelt nog wel eens mee wil pikken.
Hoogtepunt is dat lelijke, smeltende smoelwerk van Rourke.
Sergio Leone
B-fimpje.
In alle betekenissen van het woord. Het niveau ligt dusdanig laag op zowat elk vlak dat zelfs van enig amusement - want soms kan iets zo slecht zijn dat het op een bepaalde manier voor vermaak zorgt - absoluut geen sprake is. Danny Trejo is de geknipte hoofdrolspeler voor dit soort wanproducten, dat Mickey Rourke er zich ook voor leent mag evenmin verbazen. In ieder geval bakt geen van hen er ook maar iets van, maar dat kan men over de ganse film zeggen.
Vidi well
Als westernliefhebber, en fan van foute cult leek me dit wel een interessante film. De over de top rollen van Danny Trejo liggen me wel, en ook Mickey Rourke kan we altijd wel verassen. De opening van de fim bevat een boel actie, maar nog veel meer montage. Want allemachtig, ik wist niet waar ik moest kijken met alle, schietpartijen, titels, slowmo’s, en weet ik welke effecten nog meer. Iets met een uitbraak volgens mij, maar het was zo onduidelijk dat het me niet kon boeien.
Daarna wordt het wat beter, het verhaal wordt rustig geïntroduceerd en even lijkt het de goede kant op te gaan.
Maar wanneer Trejo Lucifer ontmoet wordt het allemaal wel erg matig. Die ellenlange dialoog tussen beide waarin telkens hetzelfde gezegd lijkt te worden voorspelt al niet veel goeds, en wanneer Trejo aan zijn wraak begint gaat het bergafwaarts. Die scene waarin hij nog een pistool in elkaar moet zetten terwijl hij onder schot wordt gehouden was zo belachelijk dat ik merkte dat het me allemaal niet meer boeide.
Afgezet, dus ik onthoud me van een stem.
Jammer, want deze westernvariant op het Ghostrider/The Crow thema leek op papier zo leuk.

Dead Again in Tombstone
2017