• 9.375.261 stemmen

The Mortal Instruments: City of Bones (2013)

Actie / Fantasy | 130 minuten

Met onder meer: Lena Headey, Lily Collins en Jonathan Rhys Meyers

Releasedatum: 22 augustus 2013

Plot The Mortal Instruments: City of Bones

"You have been chosen"

Clary Fray denkt een doodgewoon tienermeisje uit New York te zijn. Dit verandert allemaal wanneer haar moeder wordt aangevallen en ontvoerd door een demon. Wanneer ze aan een zoektocht begint om haar moeder terug te vinden, doet ze ontdekkingen over haar afkomst en haar verleden. Deze ontdekkingen zullen haar toekomst gaan bepalen.

Clary Fray

Alec Lightwood

Isabelle Lightwood

Jocelyn Fray

Luke Garroway

Hodge Starkweather

Vanaf 29 augustus 2013 in de bioscoop (eOne)

Trailer (YouTube)

avatar van Kelzo

Kelzo

Ik vond het boek erg leuk, ik ben benieuwd wat ze er van gaan maken!

De trailer ziet er in ieder geval interessant uit.

avatar van sofripa

sofripa

Trailer is aardig. Ken het boek niet zolang het maar niet neigt naar die slappe Twilight zooi..

avatar van Decec

Decec

Mooi poster...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mooie poster inderdaad. Trailer ziet er ook goed uit, maar eerst het boek maar eens lezen

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Onlangs begonnen in het eerste boek, niet wetende dat er een film van uit kwam. Ben hier toch wel heel benieuwd naar!

avatar van ashley96

ashley96

heb alle boeken nu gelezen. ben wel hee erg benieuwd naar de film! de trailer ziet er in ieder geval erg goed uit

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Clip van 5 minuten

Dit ziet er eigenlijk heel erg goed uit. Ik heb eigenlijk nog maar heel erg weinig gehoord over deze film.

avatar van ilse_123

ilse_123

Ik heb de boeken gelezen, en die waren erg leuk, veel plotwisselingen en lekker duister voor een tienerboek.

Ik vrees alleen wel dat ze de film zo maken om een hoop Twilight fans aan te trekken, snap ik ook wel, als het net zo'n succes wordt als Twilight is dat natuurlijk hartstikke goed verdient, maar ik hoop wel dat het een beetje duister blijft en niet teveel zoetsappig gezever wordt.

Die 5 minuten clip ziet er in elk geval erg goed uit. Ben benieuwd.

avatar van missl

missl

Ik heb alleen dit boek gelezen maar ben hierdoor wel geinteresseerd in de film, het is eigenlijk helemaal niet 'mijn ding' maar ik ben wel benieuwd hoe ze het hebben vertaald naar beeld. Er gebeuren wel een aantal dingen in het boek waarvan ik benieuwd ben hoe het eruit zal zien op groot scherm dus ik ga deze zien binnenkort.

avatar van Magootie

Magootie

Ik heb deze film vanochtend gezien. Ik vond hem erg goed! Heb het boek pas gelezen dus het zat vers in mijn geheugen, ik vond dat ze het boek erg goed hebben verfilmd! (een paar dingen waren anders, maar buiten dat erg goed verfilmd!)

De acteurs speelde goed en de chemie tussen Jace en Clary was super!

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

The Mortal Instruments is niet geheel origineel en trapt in dezelfde vallen als menigeen film uit dit ‘genre’, hetgeen niet geheel onontkoombaar is. Het probleem en de uitdaging van een eerste deel uit een serie of franchise is, dat deze de regels van de wereld moet uitleggen en de verschillende personages en diens achtergrond moet uitdiepen. Helaas gaat er te veel screentime verloren aan de driehoeksverhouding … én eigenlijk zijn er teveel personages voor één film die al wat aan de lange kant is. De film wordt echter nooit echt saai.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Film verlaten na 45 min. Slecht geacteerd en een verhaal dat steeds belachelijker wordt. En wat doet Lena Headey in zon film? 2,0 sterren voor de effecten.

avatar van Loisb

Loisb

Je moet ervan houden. Het YA genre heeft in de afgelopen jaren veel boeken verfilmd. De één iets populairder dan de andere.

Ik geef toe een fan van het genre te zijn en heb dit boek helaas nog niet gelezen. Dat ga ik wel doen.

De film heeft vaart, actie en de nodige rust en uitleg momenten. De film is lekker duister en heeft de nodige schrikelementen. Het acteergedeelte is normaal en er zijn geen uitzonderlijke acteerprestaties te zien. De hoofdrolspelers zijn niet vervelend. Jonathan Rhys Meyers kan veel beter acteren, maar desalniettemin was zijn rol leuk om naar te kijken.

avatar van Cygor

Cygor

Geen slechte film,

Ik vond het eerder een mengelmoes van hp, pery jackson en twilight.

Al met al niet slecht geacteerd.

avatar van geezoes

geezoes

Aiaiai. Dat viel tegen zeg. Ik had een wat rauwere film verwacht, maar het was gewoon een Twilight rip off maar dan nog zoetsappiger en veel veel veel slechter.

Volgens mijn vriendin leek de film ook totaal niet op het boek.

Shinobi

"Welcome to The City of Bones."

Vanochtend in de bios zonder enige verwachtingen gekeken en dat is maar beter ook, want echt veel had deze film mij niet te bieden. Het verbaast me des te meer dat ik het kon uitzitten.

Ik begrijp dat deze film een adaptatie is van een bekende boekenreeks. Nu ben ik zelf niet bekend met het bronmateriaal, maar zoals het hier vertoond werd was het niet om aan te zien. Voor mij leek het meer op een mislukte mengeling van Harry Potter met Twilight, ik zag echt zoveel clichés voorbij komen dat het niet meer normaal was. Ik vraag me dan ook af in hoeverre de schrijfster leentjebuur heeft gespeeld.

Qua verhaal snap ik dat in zo een eerste film alles geïntroduceerd moet worden, maar de wijze waarop het gebeurde is armtierig te noemen. Het voelde allemaal zo langdradig en oninteressant aan. De matige acteerprestaties van de cast helpen hier niet bij, met name Jamie Campbell Bower verpestte het door voor de zoveelste keer wannabe zwoel te kijken. Het kwam op mij erg gay over. Gelukkig deed Lily Collins het op zich niet onaardig als protagonist, dat ze er niet verkeerd uitziet is mooi meegenomen.

Daarnaast zijn de actiescènes nou niet echt iets om over naar huis te schrijven. Deze scènes werden erg warrig in beeld gebracht, waardoor je als kijker een slecht overzicht van de actie had. Tevens zijn ze simpelweg niet spectaculair genoeg. Het creature design zag er naar mijn mening ook erg goedkoop uit, meer lachwekkend op momenten. Demonen die er totaal niet eng en/of smerig uitzien.

Al met al een erg povere poging om een blijkbaar bekende boekenreeks te laten adapteren in een film. Alleen voor de echte fans denk ik, want de pretentieusheid druipt ervan af.

Krappe 2,0 sterren.

avatar van Peterke!

Peterke!

Dit was wel een aardig goeie film. Alleen de eerste 20 minuten van de film vond ik een beetje zwak. Daarna werd het spannend, leuk & grappig. Tot mijn verbazing ben ik ook een aantal keren goed geschrokken. Het acteerwerk vond ik dik in orde en het zag er ook allemaal vrij echt uit. Ik kan echter niet ontkennen dat het een beetje voorspelbaar was af en toe. Al met al een goeie film en als deel 2 volgend jaar uitkomt ga ik zeker ook kijken.

avatar van MovieFan79

MovieFan79

Vandaag wezen kijken de film.. Ik denk dat ik het boek maar ga lezen. Ik hou wel van films die gaan over demonen tegen de engelen, vampiers en weerwolven.. Na het zien van de trailer heeft het wel mijn interesse opgewekt.. Maar het viel idd wel tegen. Ik ga wel deel 2 kijken als ie'uitkomt wellicht dat het een stuk beter is en hopelijk met een andere hoofdrolspeelster want ik ben ook niet weg van Lily collins.. Ik heb haar ook in mirrow mirrow gezien en abduction en in beiden films speelde ze ook niet echt de sterren van de hemel.. misschien moet ze nog veel leren omdat ze nog jong is... Naast de avonturen en actie in de film proberen ze het ook een komisch tintje te geven. Af en toe valt er een komische line maar dat werkte niet echt helemaal zoals het zou moeten.. 1 line dan zegt lily je mag je hoofd wel uit de auto steken.. dan kijkt die man haar aan en zegt; ik ben geen golden retriever.. dat is een van de komische line ..Dan denk ik van hé.. Not working.. jammer..

Al met al de film blijft me intrigeren op de een of andere manier ik kijk uit naar deel 2 en hoop dat ze het goedmaken. Want het kan een hele goeie en spannende film worden... 2 sterren

MovieFan79 schreef:

Eens, de geforceerde humor was erg misplaatst. Bijvoorbeeld als Jace zich moet ontdoen van al zijn wapens en tijdens het vechten onder de tafel kijken enz.

avatar van MovieFan79

MovieFan79

Shinobi schreef:

Precies dat is ook een van de komische lines (althans het moet grappig overkomen).. het is gewoon jammer.. Het past er gewoon niet bij het past niet bij de verhaallijn van deze film.. ik weet niet of het aan de timing ligt of aan de acteur/actrice.. Who knows

avatar van soom

soom

Dit is een: Wel-hallo-alles-wat-Twilight-niet-is-film.

Zo, dat is mijn mening/recensie. Korter kan naar mijn mening ook niet.. Net terug uit de bios, he-le-maal weggeblazen. Lily Collins is leuk, dat wist ik al door Mirror Mirror (ja, die vind ik heeel leuk), Jonathan Rhys-Meyer heeft me met muziek weten te ontroeren in August Rush, en Jamie Campbell-Bower speelde al in de semi-voorganger van deze film(s), Twilight, en natuurlijk in de een of andere Nederlandse film van de een of andere onbekende regisseur, Oorlogswinter. (Ja, dit is sarcastisch..)

Het koppel Collins en Campbell-Bower is in elk geval al rete, rete, réte lief, het is duidelijk dat ze in elk geval in het werkelijke leven een item waren. De verbondenheid die ze toentertijd voelden (ging het niet uit tijdens deze film ?), slaat helemaal door in hoe ze naar elkaar kijken tijdens de hele film. Magie kun je dan ook niet veinzen, die is er en die blijft hoe dan ook. Hopelijk slaat de vonk dan ook weer toe, vinden ze elkaar weer terug, als ze weer gaan draaien, want hun kracht schuilt in de liefde voor elkaar.

Ik genoot met volle teugen. Paar momenten die worden ingebouwd om je bij de les te houden, als je indut komt er een paar keer een knaller voorbij, waardoor je weer opschrikt uit je gedachten en je mijmeringen, die je nu eenmaal nooit kunt tegenhouden. Als ik in de bios zit, droom ik nl. altijd weg over de zaken die ik zie (ja, ook bij de horrorfilms die mijn pad kruisen, al klinkt dat wat luguber wss.), en ik leef me om die reden ook echt zo in, beleef áltijd alles heel intens. Dit ook weer. Dit staaltje kunst veroverde me, ondanks dat ik echt helemaal niet van bepaalde dingen gediend ben. Wat kan ik anders zeggen dan dat deze wereld, die geschept werd, prachtig is?

En oja, alles wat Twilight dus niet is, inderdaad. Meer actie, en eigenlijk ook wel gewoon een leukere setting dan in Twilight. En toch houd ik van Twilight, niets slechts over de manier waarop Kristen (door velen verguisd als necrofiel? toch?) en Robert elkaar aankijken. Maar kritisch mag en kan je dan wel zijn..

Ik kijk heel, heel erg uit naar deel II. Dit is waanzinnig mooi, en ik houd dus niet eens van al die fantasiewezens, maar desondanks, helemaal ingepakt. Als ik weet niet wat.

avatar van acsaczy

acsaczy

Ik vond de film; Langdradig, cliché, misplaatste humor, te snel van de hak op de tak, slecht geacteerd. Misschien lag mijn verwachting te hoog en is mijn mening daardoor ook niet al te lovend. Ik heb de boekenserie nog niet uit maar wat ik tot nu toe gelezen is beter dan wat ik op het doek gezien heb. Helaas.

avatar van agdevries

agdevries

Ik vond het best goed verfilmd, met kleine foutjes gieren daar, wat vaak niet gebeurd alleen denk als je de boeken niet hebt gelezen erg onduidelijk allemaal maar ik heb zeker genoten van de film

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Slechter worden ze zeer zelden gemaakt. De Razzies zullen niet spannend worden, want hier is geen geduchte concurrent voor te vinden.

Best een leuke meid die Collins, maar onze eigen Ed Wood van de lage landen, de heer Harald Zwart vond het nodig haar te instrueren de volledige speelduur met een dommige glazige blik te laten staren waardoor dat aantrekkelijke meisje een onuitstaanbaar wicht wordt. Ook vond ie het nodig om de film vol te proppen met infantiele stompzinnige humor, maar dan ook echt infantiele stomzinnige humor die in de film totaal out of place aan voelt.

Ook de actiescenes zijn totaal niet om over naar huis te schrijven en de scenes die deze slecht gechoreografeerde en beschamend geregisseerde scenes verbindt maken het er niet dragelijker op. Zwart grossiert in cliche's en als je dan denkt alles gehad te hebben komt de onvermijdelijke zoenscene die zowel qua toewerking, uitvoering en nasleep zum kotsen is. Tuurlijk onder begeleiding van een mierzoete popsong van een soort Justine Bieber waarna je geen glazuur meer op je tanden hebt. O ja, dan gaat de sprinklerinstallatie ook nog af! Ik zet het maar onder spoilertags want dit kan maar beter een verrassing blijven. Dan vraagt ze de niet zo appetijtelijke love interest (beauty and the beast referentie?) ook nog met zaadvragende oogjes aan of ie nog wat langer wil blijven terwijl haar beste vriend (de broer) daar ligt te slapen. Nu moet je echt ophouden Harald.

Even serieus, dat dit je als kijker serieus voorgeschoteld wordt is schandalig. Er zijn er voor minder in een nauw wit jasje met de veters heel erg strak aangetrokken geïsoleerd opgesloten. Na dit suïcidale huzarenstukje gaat Zwart weer op dezelfde voet verder, let even op de hilariteit met de demoon en de kapotte deur. Ook dit wil ik u niet onthouden mensen, zien is geloven. Dan vervolgt het onvermijdelijke end battle, ook dit weer poer uitgevoerd maar goed. Dat Zwart niet beter kan heb ik omarmd, maar de bovengenoemde scene neem ik 'm zeer kwalijk. Mijn o zo geliefde passie film wordt hier gewoon te kakken gezet en het publiek wordt gewoon ronduit beledigd. Ik ben enorm geïrriteerd, gelukkig kan ik dat bijzonder goed verbergen.

avatar van rep_robert

Nadat recentelijk de nieuwe Percy Jackson in het young adult fantasy genre is uitgekomen is het amper een paar weken later de beurt aan the Mortal Instruments: City of Bones(wat overigens een nutteloze toevoeging is dat slechts naar een klein onderdeel van de film refereert).

Deze film is overduidelijk iets meer gericht op het vrouwelijke publiek vanwege het gezwijmel af en toe tussen de twee hoofdrolspelers. Dit buiten beschouwing gelaten bevalt de film prima. Er zit veel vaart in, de intro is erg vlot en het verzandt niet in tal van uitleggen die veel tijd in nemen. Hierdoor blijft de film uiteraard wel aan de oppervlakte borrelen en weet het nergens een onuitwisbare indruk te maken. Toch doen Lily Collins en consorten het erg leuk. Ook kent de film gezien dit genre genoeg momenten van actie en is de film gelukkig niet al te braaf in dit opzicht.

De film zelf speelt een beetje teveel leentjebuur bij bekende films en af en toe schieten de makers een beetje te veel door. Het is dan ook bijna onmogelijk om geen Star Wars flashbacks te krijgen qua incestueuze driehoeksverhoudingen in the Mortal Instruments.

Zo is the Mortal Instruments geen hoogvlieger, maar weet het in dit genre met gemak staande te houden.

Shinobi

Heerlijke review Naomi Watts.

Dat met die sprinklersysteem was inderdaad ook nog zoiets erbarmelijks.

Ben trouwens benieuwd of het vervolg er nog gaat komen, ik las dat één van de backers zich had terug getrokken na alle negativiteit en die Cassandra Clare distantieert zich ook van de film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dank Shinobi.

Kan me da wel voorstellen, kan me niet voorstellen dat de film de toon van de boeken alleen maar in de verste verte benaderd. Arme Cassandra.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Haha heerlijke review NW, en oh zo waar