• 9.379.001 stemmen

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Spring Breakers

"A little sun can bring out your dark side."

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

avatar van disneystore

disneystore

Naomi Watts schreef:

En volgens cinenews van de zuiderburen zijn kinderen toegelaten

Is dat eigenlijk een probleem in Nederland? In België zijn dat meestal suggestie's voor ouders, alleen bij films als Saw of The Hills Have Eyes kan wel eens je identiteitskaart gevraagd worden, populair trucje is dan dat je voor 5 euro één of andere man dichtbij de cinema inhuurt om tickets te gaan kopen. Eénmaal die jou de tickets geeft kun je gewoon binnen (en dat wordt echt vrij vaak gedaan.)

avatar van skinny_tie

skinny_tie

In Nederland is de bioscoop bij 16+ verplicht minderjarigen te weren. 6, 9 en 12+ zijn alleen adviesleeftijden. Uiteindelijk dus hetzelfde als kinderen wel/niet toegelaten, maar meer gespecificeerd. Ik meen wel dat Pathé bij films voor 12+ geen kinderen onder de 12 toelaat, maar dat zijn ze niet verplicht.

disneystore schreef:

Inderdaad, daarmee hangt de mening van een cinema keten niet af van één bepaalde mail, al kon hij wel een antwoord op zijn vraag krijgen als hij 'ongerust' was. Het draait natuurlijk financieel voor die ketens, als mensen bij de eerste draaiweek massaal klagend de cinema verlaten maakt hun niet echt iets uit denk ik, maar als niemand een ticketje koopt voor Spring Breakers wordt ie er na de eerste week al weer uitgegooid.

daarom. De afzet van de kaartjes dat telt, wat mensen ervan vinden is niet zo relevant.

disneystore schreef:

Het is hier wel een wetgeving maar dat wordt niet consequent nageleefd hoor. Bij individuën waar het echt duidelijk is dat het gat met 16 heel groot is dan vragen ze wel om identificatie maar dat wordt erg laks nageleefd. 13 jarigen die de gok zullen wagen zullen grotendeels wel binnenkomen denk ik.

Inland Rabbit

pff ik weet het niet NW, of dat wel zo is.Ik weet nog dat ik 15 was en naar Hannibal ging met mn vader, een week later was ik 16, maar we mochten er niet in. Het risico dat ze werden aangeklaagd (voor die beruchte hersenpan scene) vonden ze te groot. Me pa kon hoog en laag springen, zelfs geld toe geven, maar erin kwamen we niet. Was destijds een groot krantenartikel over ook, over de strengheid van bioscopen en de 16 rating, in combinatie met die film en dergelijke explicite scenes.

Naomi Watts

Ook eerder een gevoelsmatig oordeel. Laatst zaten er bij Django Unchained een groep gastjes van 13 á 14. Misschien dat de regels best nageleefd worden maar heb het gevoel dat dat wel erg laks nageleefd wordt. Vooral de laatste tijd. Al kan ik er naast zitten.

Inland Rabbit

Zal ook per film verschillen. Vind het bij een film als Enter The Void belangrijker dat er op de regels word gelet dan bijvoorbeeld Die Hard. Zo zullen filmzalen er ook wel eens makkelijker over denken bij een minder heftige film?

Maargoed, dat is een discussie die hier niet thuis hoort. Leuk VICE filmpje, al heb ik een hekel aan het hele platform. Te Hip, negatief en eenzijdig. Doet niets af aan dit filmpje, leuk hoe gepassioneerd Korine verteld. Dat is wel eens anders geweest, toen ie stamelend bij Letterman zat.

Naomi Watts

En nog een shitload aan alternatieve fan posters. Vooral deze .

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Speciaal voor deze film weer even ingelogd.

Spring Breakers, wat een waanzinnige film! Constante spanning, mooie meiden, fantastisch camerawerk, zeer goed acteerwerk van iedereen, voor mij persoonlijk tot nu toe de beste film van 2013 en één van de beste sneak previews die we gehad hebben.

Niet iedereen was gecharmeerd van de film, er waren in De Kuip flink wat weglopers en in ons groepje vonden 3 van de 5 de film ook helemaal niks. Het is flink Arthouse en daar moet je zeker voor openstaan, maar ik werd gisteravond heerlijk weggeblazen. Deze gaat absoluut een keer (of een paar keer) in de herziening.

Naomi Watts

Dit dus. Je reactie illustreert perfect wat ik veel verwacht straks als die draait. Lijkt mij heerlijk zo verrast te worden. Prima stuk Arco.

Enige wat nog mist is wat 'tegenstanders'. Ze zullen schaars zijn maar komen hopelijk ook nog wel als de film eenmaal draait.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Ben dus niet naar de sneak gegaan omdat ik hoorde dat Broken City draaide..fml

Naomi Watts

Ik voel je pijn, hoorde er ook tegenstrijdige berichten over. Ook daarom niet gegaan. Dat concept van Sneak Preview begint me steeds meer tegen te staan .

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Ik had dinsdag Broken City in de sneak en was nogal teleurgesteld.

avatar van D-ark

D-ark

Naomi Watts

Nice, wel fijn totdat de score op mijn mat valt.

Naomi Watts

Gister voor het eerst mogen bewonderen in mijn lokale bios. Maar god, wat was het qua sound design mind blowing. Het was nog wel de kleinste zaal maar wat een audiovisueel orgasme. Van de vier keer dat ik 'm zag was het qua sounddesign nooit zo overdonderend. Toch wel een must bij een film als deze. Dus zeeuwen, Cine City bezoeken is dus een no-brainer. Qua comfort en omstandigheden gaat mijn Spring Breakers ervaring hier het beste worden dacht ik zo. Misschien mijn doelstelling maar gaan bijstellen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

D-ark schreef:

soundtrack stream

Ooh, dit is erg fijn. Is er al bekend wanneer dit uitkomt?

19 maart.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Zijn er nog ergens voorpremières i. De buurt van Rotterdam?

Inland Rabbit

"There's a difference between the movie we're making and the movie the media thinks we're making". Sterke quote!

avatar van Baldur

Baldur

Naomi Watts schreef:

Gister voor het eerst mogen bewonderen in mijn lokale bios. .

Eenmalige voorvertoning?

avatar van disneystore

disneystore

De soundtrack gemaakt door Martinez doet me eerlijk gezegd wat denken aan een moderner Requiem For A Dream met stukken Waka Flocka, Rick Ross en Gucci Mane ertussenin. Heel minimalistisch, vaak zelfs rustig en kalm, met soms bass opstoten en wildere, upbeat stukken. Super!

Baldur schreef:

Eenmalige voorvertoning?

Nee, dat is zeg maar een soort trailer maar dan met een volledige scene en daarna een trailer montage. Al een paar keer gezien, schijnt iets nieuws te zijn. Geen voorvertoningen verder hier.

Naomi Watts

Bij de premiere op SXSW, zijn de dames dus in bikini gekomen. Pfffrt .

avatar van nclo

nclo

Is dit pareltje al langs gekomen? De twee officiële langere trailers.

YouTube - Spring Breakers - (Official Long Trailer) [HD] 2013 Selena Gomez, Vanessa Hudgens [On March 22]

Naomi Watts

De aparte trailers wel, niet de montage in 1 video. Qua kwaliteit toch erg pover (altijd een probleem bij yahoo).