Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
ATL Twin
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
wel erotische film
Dan ben ik heel benieuwd wat jij gewend bent...
Basto
- 11971 berichten
Owww, ik kan heel slecht tegen leeghoofdige Ibizasletjes met een hoog kijk-naar-mij-gehalte. Brr.
Deze film is het tegenovergestelde maar zet de kijker graag op het verkeerde been....
Passiebloempje
Dat snap ik, maar ik werd er wel mee geconfronteerd, en dat trok ik dus niet.
dasjoeri
Wow in begin dacht ik van oh goede film ma zonder die Gomez had deze film iets minder bekendheid. Ma ook veel langdurig en vaak herhalen. Soms lijkt wel alsof je zelf sta te trippen als je kijkt en kleuren en muziek is zo apart ma past hierbij. Ma gewoon laatste uur is veel te lang met altijd van spring breakers spring breakers... pff daar wordt je gewoon gaga van. als ze gewoon half uur van dat gezever hadden weggedaan was het een 2.5 voor mij
AC1
Leuk filmpje met een interessante vertelstructuur. Tijdens de film vroeg ik me af of ik deze film terug zou willen zien (wat voor mij de beste test is om een waarde toe te wijzen) en het antwoord was niet meteen positief. 7/10
PS: Ik had de Blu-ray gekocht en had niet eens door dat ik naar de gratis bijgeleverde DVD heb gekeken. Is dat niet erg?
Flavio
Vond deze toch wel erg geslaagd. Franco is echt grappig als wigger met z´n see my shit- en ik moest ook wel echt lachen toen hij meteen werd neergeknald op het eind.
De leeghoofdige en tegelijkertijd toch ook wel fascinerende cultuur van spring break wordt hier onder de loupe genomen, natuurlijk flink overdreven maar ik geloof wel dat jonge mensen helemaal los gaan met sex en drugs met losvliegende hormonen en een gevoel van alles mag en alles kan.
Dat vermengd met de macho gangsta hiphop cultuur, bijna even oppervlakkig, met een fascinatie voor geld en wapens, en je hebt een mooie satire die lekker wegkijkt, met enkele geweldige scenes. Franco die Britney Spears op de piano speelt met die beelden erbij haha, erg komisch. Een film die zichzelf niet te serieus neemt, en zonder moraliserend te worden een scherpe satire is van bovengenoemde zaken.
brazo
Film gaat een klein beetje traag op gang naar mijn mening, maar komt halverwege wel los. Helaas wordt het nooit helaaml top, er had toch wat meer ingezeten.
Buiten dit zit de film wel erg sterk in elkaar met muziek en zeer goed gelukte filmshots (dan heb ik het hier niet over de vrouwen.. Al zijn die hier zeker niet verkeerd). Buiten muziek en goed gelukt camerawerk, wordt er ook goed geacteerd.
aardig filmpje, maar het wilt niet altijd even goed boeien. Al met al, toch een aanrader.
Mr.VS
Wow! Ik zie heel veel mensen hier kritiek leveren op dingen die er juist niet toe doen. Er zit in deze film heel veel kritiek en sarcasme. Jammer
DwarreI
McSavah
Met mensen in een zwembad kijken naar mensen in een zwembad.
Wel eerst aan mijn tan werken dan.
Inland Rabbit
oh my god, dat is wel een heel slecht idee; deze film afschilderen als de gezellige party-film die het eigenlijk niet is. Of mis ik de grap?

nummer2
Ben wel benieuwd hoe ze dit gaan doen. Lijkt me opzich wel een leuk idee, maar het is toch net als de meeste andere films niet echt een film om doorheen te gaan praten, toch?
Auke Briek
Vind hem symbolisch wel mooi. Als je een duik neemt in het water waarin het beeld is weerspiegelt, dan komen toeschouwer en beeld nog dichter bij elkaar in de immersive ervaring die de film sowieso al is. Geen idee of het in de praktijk ook zo werkt trouwens, maar ik neem graag een duikje.
Teunnis
Ik heb werkelijk geen flauw idee hoe dit in de praktijk gaat werken. Ik wil het wel meemaken.
IH88
“Spring break. Spring break. Spring break fo’ever.”
“I’m starting to think this is the most spiritual place I’ve ever been.”
Wat een klasse film. Spring Breakers is anarchie, losbandigheid en totale leegte… op alle goede manieren. Van de adrenalinepompende beginscene tot het laatste schitterende gedeelte zit je geboeid te kijken naar al het visuele geweld dat regisseur Harmony Korine op je afvuurt.
Maar met alleen het visuele gedeelte te noemen doe je de slimme regie van Korine tekort en het sterke acteren van Franco en de actrices. Gomez is niet geweldig als Faith, degene die er als eerste de brui aan geeft, en blijft wat vlak. Vanessa Hudgens, Ashley Benson en Rachel Korine zijn wel erg sterk als jonge vrouwen die totale leegte voelen en spring break willen vieren om wat mee te maken. De grenzen vervagen en vooral Hudgens en Benson gaan helemaal los als Candy en Brit die steeds verder gaan in hun zoektocht naar plezier en avontuur. Wanneer Franco als Alien in hun leven verschijnt gaat het helemaal fout en verandert plezier, drank en drugs in criminele activiteiten en zelfdestructie. Maar alle lof gaat natuurlijk uit naar Karine die een film heeft gemaakt met een wat simpel plot maar met zoveel visuele flair, memorabele scènes en acteurs die alles geven dat er meer dan genoeg is om van te genieten. De beginscene, de overval die eerst van buitenaf wordt gefilmd en later van binnen, de vele, vele feestscènes, de introductie van Alien, de scene tussen Alien, Candy, Brit en een pistool, het laatste fantastische gedeelte die als een hallucinerende trip aanvoelt. En natuurlijk de piano scene die ik niet snel zal vergeten. Eigenlijk komt alles in die scene samen, humor, de originele en niet in een hokje te stoppen visie van Korine, compleet losgeslagen personages en treffende muziek. Spring Breakers is niet voor iedereen maar ik heb mezelf overgegeven aan alle ingenieuze vondsten en visuele pareltjes van scènes en ik heb ruim 90 minuten genoten.
(verwijderd)
What the fuck did I just watch? is het eerste dat in me opkomt.
Dat Spring Breakers geen doorsnee tienerfilm is werd mij al wel snel duidelijk, mijn voorkennis speelde daar echter een grote rol bij. Ik vraag mij oprecht af of je echt doorhebt wat zogenaamd allemaal achter deze film zit zónder voorkennis, met waarschijnlijk in-slaap-vallende kijkers binnen een kwartier.
Het verhaal is zo onrealistisch als een vliegende olifant maar hier kon ik wel om glimlachen, de sfeer van de film liet het toe. Het probleem voor mij is vooral dat leuke achterliggende bedoelingen en ideeën wel onderdeel moeten zijn van de film zelf en niet een eigen leven moeten leiden als los gedeelte, dat is wel het geval helaas. Als daadwerkelijk kijkmateriaal is het onmogelijk goed te noemen. Ik eindigde de film dan ook met een leeg gevoel: een paar geniale delen maakt nog geen goed geheel blijkt maar weer.
Humor zit er zeker wel in. Bij Alien's 137e look at my shit kon ik niet meer; pure genialiteit.
James Franco haalt eruit wat er in zit maar ondanks eerder genoemde scène(s) vond ik zijn karakter ook niet bepaald speciaal. Selena Gomez is wel wat voorspelbaar maar wel goed gecast als de tegenpool. En dan Vanessa Hudgens, wow wat is die aantrekkelijk (en volgens mij ook best goed in deze film), baal ik even dat ik High School Musical aan me heb voorbij laten gaan een aantal jaren terug. Groot pluspunt. De 2 blondines zijn een beetje langs me heen gegaan.
Verder weet ik niet wat ik moet zeggen, misschien wel omdat ik er verder niks van vind, geen één keer heeft iets visueels, muzikaals of wat dan ook mijn aandacht weten te trekken. Vrij oppervlakkig allemaal.
3.0*, een voldoende moest ik voor mijn gevoel toch echt geven vanwege de positieve aspecten.
Good eye
. Wat mij betreft doet ze qua acteerwerk het meeste wat de film in het positieve beinvloedt. Mocht je de film herzien moet je maar eens opletten wat ze non-verbaal / suggestief doet. Wat ze doen is voor een groot deel improvisatie en zij neemt daarin wel het meeste risico. Imho ben jij er nog niet helemaal achter wat de film nou precies is (en dat komt pas na een paar herzieningen), mark my words
Good eye
Zoals ik zelf inderdaad al aangaf bleven veel scènes puzzelstukken die ik nog niet in één puzzel kon leggen op de één of andere manier. Dat is dan betreft het verhaal, ik geloof zeker dat ik dat die bij een nieuwe kijkbeurt al beter 'snap' en hoger waardeer, maar ik betwijfel of de visuele en muzikale aspecten er dan beter uitkomen (2 factoren die ik erg belangrijk vind. Ook niet compleet doorslaggevend oid trouwens).
AHWA
Dan kun je beter High School Musical 3 kijken. Hudgens op haar mooist.
Hudgens wordt per herziening ook steeds mooier
Ik weet niet hoe je de film zag, maar op een home cinema set is aan te raden daar komt de harmonische kracht van Spring Breakers tot zijn recht. Al ben ik het met je eens, wat wel een verschil kan maken is met welke mindset je de film in gaat. Nu weet je dat het min of meer een transcendente filmervaring is die vooral een genot zijn voor de zintuigen. Of de film voor je in positief of negatief opzicht zal veranderen valt te bezien maar ik weet wel met zekerheid te zeggen dat de ervaring zal veranderen bij herziening. Ik heb je recensie met veel plezier gelezen.
Hudgens wordt per herziening ook steeds mooier
'Genot voor de zintuigen', dat kan in niet ontkennen inderdaad. De film bracht me af en toe in een bepaalde focus zoals 'White Noise' met mij doet, iets dat ik gebruik voor het studeren. Zoek maar eens op als je het niet kent.
Fijn om te lezen dat ik recensies niet voor niks schrijft, soms vraag ik me af waarom ik het nog doe; daarvoor dus.
Cikx
Oké! Wat heb ik net gekeken? Wat een irritante meuk!
Wat had je er van verwacht?
mikey
herzien! En inderdaad een van de irritanste films aller tijden. Maar omdat het zo dom is, kan je er wel om lachen, zo nu&dan.
Echt bagger, maar wel zo slecht dat het leuk wordt. Dus ik denk dat ik deze film eindelijk begrijp!
Superkuuk
Ja Ja...we are living the dream....en dat een keer of 30 door de film schreeuwen...Dat meisjes van de kerk best wel Dirty zijn, .ok..How original...Dat er een deel 2 aan gaat komen is a total waste..
Deze wordt waarschijnlijk opgenomen in Lloret de Mar...Met nog meer drugs, jongens vol met stickers, en nog meer zwevende beestjes.....I pass...thank god they killed the heavy weights with strecth marks....die zien we niet meer terug..
Naomi Watts
Dat deel 2 gaat komen is gelukkig heel onwaarschijnlijk geworden. Dat zal gaan resulteren in een rechtzaak en een schuldeis die Muse en co niet zullen verdienen met The Second Coming.
DragQueen
Toch wel een stukje beter dan de doorsnee high school film. Visueel ziet het er gelikt uit. Met het kleurgebruik is goed omgegaan, en ook de muziek is een meerwaarde en ondersteuning voor de film. Verder steekt het verhaal onderhoudend in elkaar, en er wordt overtuigend geacteerd door de gehele cast. 3 Sterren.
(verwijderd)
Sinds mijn 1e kijkbeurt van 3 december het volgende stukje genialiteit van ruim een minuut wel 30x gekeken gok ik, letterlijk. Onmogelijk hier niet verslaafd aan te worden ongeacht wat je van de film vindt.
James Franco - Look At My Shit (Spring Breakers) - YouTube
Nog meer mensen die hier last van hebben?

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981