Genre: Oorlog / Drama
Releasedatum: 20 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Het Bombardement
Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.
Vincent de Graaf
Aunt Anke
German Officer
Old Vincent de Graaf
MatthijsGr00t
Haha. Twee keer een 5 sterren beoordeling door users die meteen na aanmelding op deze film stemmen.. Laat me raden.. Ze wonen in Volendam?
Quentin
cordiacovens
haha dit is inderdaad vals spelen die 5 sterren, ik ga overigens zeker naar de film toe..ik wil dit graag met eigen ogen zien..zulk soort films worden niet vaak gemaakt haha
RuudC
Die 2 keer 5 sterren buiten beschouwing gelaten, zou de film nu op 2,3 gemiddeld uitkomen.
AGE-411
Wordt Het Bombardement nog internationaal uitgebracht, zoals Sint bijvoorbeeld? Dan zou je misschien nog wat eraan verdienen.
Neem het van mij aan: in Vlaanderen zit niemand op deze film te wachten.
RuudC
In Nederland eigenlijk ook niet hoor.
Fabian123
Ik denk dat De Jong nog wel voor een deel gelijk kan hebben ook. Veel mensen hebben het er inmiddels over en Jan Smit-fans zullen het wel willen zien. Enige waar hij geen rekening mee houdt is de mond-op-mond-reclame zodra de film draait. Die gaat de bezoekerscijfers flink tegenwerken denk ik. Succes lijkt me niet alleen afhankelijk van een sterk/handig uitgangspunt bedenken, maar ook van de kwaliteit van de film zelf.
Lijkt me dat zelfs de Jan Smit fans nu gewaarschuwd zijn. Hier in Rotterdam wil al vrijwel niemand er meer heen en ik vraag me ook af hoeveel echte die hard Jan Smit fans er zijn. Ook de films met Jennifer Lopez en Madonna flopten wanneer ze ondermaats waren.
AGE-411
In Nederland eigenlijk ook niet hoor.
Niemand in Vlaanderen heeft ooit gehoord over de bombardementen in Rotterdam. Het komt niet voor in de geschiedenislessen, en op TV spendeert men liever tijd in andere subjecten (de 136ste documentaire over Auschwitz, afgewisseld door nog maar eens een docu over de laatste dagen van Hitler, ...)
Anderzijds, wie in Nederland kent de Dossin-kazerne? Of het drama van Meensel-Kiezegem?
Of om nog belangrijkere oorlog dan WO2 te noemen: Wie in Nederland weet wat af van WO1? (In Vlaanderen krijgen we in de les geschiedenis meer te leren over WO1, dan over WO2)
- Wie weet wat het Schlieffenplan was? Wie/wat is 'Dikke Bertha'? Wie weet wat er gebeurde in Aarschot, Leuven, Dendermonde? Of de Waalse stad Dinant? De onderwaterzetting van de Ijzer: wat was het, en welk gevolg had het? Wie was Hendrik Geeraert? Wat is de Kaiserschlacht?
MAw: we kennen weinig van mekaars geschiedenis. Of het interesseert ons gewoon niet
cordiacovens
zullen we een poultje doen over hoeveel bezoekers de film zal trekken?
Lennert
Al kan ik me voorstellen dat de film wel wat bekijks zal hebben in Rotterdam.
Die heb ik gewoon bij geschiedenis gehad hoor, maar ik heb dan ook een behoorlijke interesse in WO 1 & 2, dus misschien dat het hierin ook scheelt dat ik het makkelijk heb onthouden. Ik weet redelijk zeker dat mensen die interesse hebben in de wereldoorlogen ook in Belgie met gemak weten van het bombardement van Rotterdam.
Al kan ik me voorstellen dat de film wel wat bekijks zal hebben in Rotterdam.
Nou, door de commotie van deze film zal er onder 'onze' jeugd weer een paar rondlopen die nu van het bewuste bombardement weten. Nederlanders weten sowieso erg weinig over hun geschiedenis, laat staan die van de Belgen. Sad but true.
Kippie.
2 keer 5 sterren, gegeven door accounts die alléén op deze film hebben gestemd. Vriendjes van De Jong misschien?
Jesper187
horned_reaper
Die recensie!!!

Maar ik ben bang dat men het hier volledig aan het rechte eind heeft.... wat een wanproduct!
Masterkeeltie
Jammer dat zo'n onderwerp word vergald door zo'n film (als ik de recensies tot nu mag geloven) Daar is de deze geschiedenis gewoon te belangrijk voor.
En idd, sad but true ik durf te wedden dat 50>% niet weet wanneer de WO2 begon of eindigde, en dat is zeker zo in de stad.
hell300
Als je denkt dat je gaat sterven en je kan niet wachten tot 21 december(maya tijdzone.....nl tijdzone is de 22e) ga dan naar deze film.
Haha die recensie van het Parool, geniaal! Ik moet de film nog zien, maar zij zeggen wat ik verwacht te zien. Zal ergens tussen de 0,5 of 1* bij mij uitkomen gok ik.
Heb jij dan nog interesse 'm zelf te zien? Ik in ieder geval niet meer. Reviews zijn nog vernietigender dan ik verwachtte/hoopte.
En als je op de pathesite een ticket wil reserveren morgen dan kun je nog op 95% van de stoeltjes terecht....
Ik kijk de meeste films wel, deze zet ik ook vast wel op. Altijd zelf checken of iets echt kut is. Maar pas als er een dvd ripj....ehm pas als ie op dvd te koop is
PS: Recensie Het Bombardement - Review op Filmtotaal.nl

Kippie.
Wat een heerlijk leedvermaak, de vernietigende recensies over deze film bekijken.
Artemis
Die zalen kunnen ze beter gaan gebruiken voor andere films denk ik.
Lefgozer
Heerlijk al die recensies.
Op mij heeft het een averechts effect. Ik krijg juist steeds meer zin om de film te zien (dan wel via de pindakaasboer). Denk zomaar eens dat deze film zo slecht is dat ie leuk is.
Dit viel me nog op trouwens in de recensie van het Parool: Recensie Het Bombardement: 'De Titanic minus het budget, de verbeelding en het talent' - FILM - PAROOL
Ik heb dat misbaksel toch echt gezien hoor..

Bride Flight
Drama / Romantiek, 2008