• 9.370.389 stemmen

Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten (1968)

Western | 89 minuten

Genre: Western

Alternatieve titel: L'Uomo dal Lungo Fucile

Oorsprong: West-Duitsland / Italië / Joegoslavië

Geregisseerd door: Harald Reinl

Met onder meer: Lex Barker, Pierre Brice en Karin Dor

Gesproken taal: Hongaars, Duits, Engels en Latijn

Plot Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten

"The inseparable blood brothers in a new, captivating adventure !"

Outlaws overvallen het Amerikaanse Fort Dawson om daar goud te stelen. Majoor Kingsley weet dit goud echter in veiligheid te brengen en sterf vervolgens in het bijzijn van het Apachen opperhoofd Winnetou. De bij verstek veroordeelde Kingsley wordt er vervolgens door de legerleiding van verdacht met dit goud naar Mexico te zijn gevlucht. Old Shatterhand helpt Mabel, de mooie dochter van Kingsley, om het goud terug te vinden en de naam van haar vader te zuiveren. Beiden krijgen daarbij hulp van Winnetou. Maar de outlaws zitten ook nog steeds achter het goud aan en er is dus haast geboden.

Old Shatterhand

Mabel Kingsley

Sam Hawkens

Lord Castlepool

Capt. Cummings

Col. Bergson

avatar van roda

roda

prachtige western uit de winnetou reeks.

vroeger een zeer grote fan geweest van de winnetou films.

waarvan ik 'im tal der toten' de beste vind.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Langzaam en oubollig, maar desondanks vermakelijk. Lex Barker en Pierre Brice zijn perfect in hun legendarische rollen. Degelijk laatste Winnetou-avontuur. > 3*

avatar van Gentlepeople

Gentlepeople

Vroeger een grote fan van Winnetou en Old Shatterhand en sympathie voor de indianen, die min of meer de rol van de onderdrukten verdienden. De film viel me bekeken door de ogen van een volwassene enigszins tegen. De acteertkwaliteiten vond ik wat matig met name die van Pierre Brice. Ook van Karin Dor, die ik ook in een Bondfilm weleens ben tegengekomen, had ik meer verwacht.

avatar van stephan73

stephan73

Het blijven heerlijke films, die Winnetou westerns. Vergeleken met hun Italiaanse broertjes, zijn Duitse westerns een stuk tammer, maar zitten toch boordevol prachtig camerawerk en briljante muziek.

Het acteerwerk is goed voor dit soort films, maar het gebruik van comic relief (in de vorm van Eddi Arent en Ralf Wolter) is niet geslaagd.

avatar van Theunissen

Na het flut vorige deel stond gelukkig weer Harald Reinl aan het roer als regisseur en was gelukkig ook weer Lex Barker in de rol van Old Shatterhand terug. Hierdoor kreeg de Winnetou reeks tenminste een waardige afsluiting. Zoals gezegd is dit het laatste deel uit de reeks en best weer een fraaie. Verhaal zit best goed in elkaar en weet ook wel te boeien. Beelden zien er ook weer fraai uit en dat geldt ook zeker voor Karin Dor in de rol van Mabel Kingsley. Al met al ween waardige afsluiting maar zeker niet de beste film want dat blijven toch nog altijd de eerste twee delen uit de reeks.

avatar van Barfly

Barfly

Wat jeugdsentiment al niet met je kan doen...

Eigenlijk bestaat de film uit bar slecht acteerwerk (van de gehele cast, exclusief Barker), houterig uitgevoerde actiescènes (Winnetou in gevecht met de leider van de Sioux is er zo één) en vreselijke humor in de vorm van Arent en Wolter als de plantenkundige en Sam Hawkens.

Toch zat ik hier vroeger met een ongekend genot naar te kijken.

De natuurbeelden blijven overeind staan, prachtige locaties uit voormalig Joegoslavië zijn hier voor uitgezocht.

Zelfs als volwassene vermaak ik me toch prima met de Winnetou-films, door gewoonweg door de knulligheid heen te kijken. Bij de Winnetou-films lukt dat wel op de één of andere manier.

Jeugdsentiment, waarschijnlijk.

avatar van stinissen

ZDF (Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten, zondag 8 april, 15:35 uur)

avatar van Barfly

Barfly

Zo hoor je deze films eigenlijk ook te bekijken: Op zondagmiddag op de Duitser.

avatar van stinissen

Barfly schreef:

Zo hoor je deze films eigenlijk ook te bekijken: Op zondagmiddag op de Duitser.

Ja klopt heerlijk toch?

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Mis de vermelding dat deze Western vanmiddag tussen 12:03 - 13:30 uur (weer) door de Duitse TV (ARD) wordt uitgezonden.

Deze Western zojuist op de ARD in HD (720p) gezien. Helaas begin gemist.

Prachtig beeld, de indrukwekkende landschappen komen geweldig uit, maar verhaal is aardig voor-spelbaar; goed tegen slecht.

Speelduur is wat aan de korte kant.

Veel moeite lijkt gedaan om de indianen ook geloofwaardige indianen te laten zijn, maar alle acteurs acteren behoorlijk houterig.

Outfit Karin Dor lijkt erg veel op die van Rhonda Fleming in Gunfight at the OK. Corral.

Irritant blijven echter die zogenaamd lollige Sam Hawkens en die naive zeldzame bloemenzoeker Lord Castlepool, die voor een Lucky Luke gehalte zorgen. Jammer, haalt de score naar beneden.

IMDb *5/10.