• 9.370.277 stemmen

Winnetou und das Halbblut Apanatschi (1966)

Western | 90 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Winnetou and the Crossbreed / Il Giorno Più Lungo di Kansas City

Oorsprong: West-Duitsland / Italië / Joegoslavië

Geregisseerd door: Harald Philipp

Met onder meer: Lex Barker, Pierre Brice en Götz George

Gesproken taal: Duits

Plot Winnetou und das Halbblut Apanatschi

"The new great adventure from the Wild West with Winnetou and Old Shatterhand."

Apanatschi is een halfbloed; haar vader is blank en haar moeder is Indiaanse. Ze erft van haar vader een goudmijn en wordt meteen lastig gevallen door de bandiet Curly-Bill. Old Shatterhand en Winnetou schieten te hulp om Apanatschi te helpen.

avatar van chrissie

chrissie

Deze vond ik de beste voor zover ik mij herinner. Waarom? Omdat ik toen heel erg bezig was met mij te identificeren met personages uit films en daar was Apanatschi ideaal voor.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Aardige Winnetou-film met goede prestaties van vooral Pierre Brice als Winnetou en Lex Barker als Old Shatterhand, maar het geheel wil maar niet vlam vatten, in tegenstelling tot de vele kistjes explosieven in de film... > 2.5*

avatar van stinissen

Nieuwe poster geplaatst met hulp van Brix.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Winnetou und das Halbblut Apanatschi (mooie titel) is een beetje vernieuwend geworden door Apanatschi. Dit personage is gespeeld door Uschi Glas, die ik trouwens ook nog ken van een film met Umberto Lenzi. Deze film was ook wel weer bijzonder goed. Dit heeft ook weer veel charme en de film zit soepel in elkaar. Bij Winnetou III wordt er geklaagd over een rommelig verhaal, die film vond ik persoonlijk ook goed maar qua verhaallijn loopt dit wel een stukje beter. Maar zoals gewoonlijk is geheel de film weer te doen. 3,5.

avatar van Theunissen

Inmiddels het vierde deel uit de Winnetou en Old Shatterhand reeks. De film heeft weinig nieuws onder de wol en teert vooral op de eerder delen. Slecht is deze film zeker niet want de bekende cast (Lex Barker en Pierre Brice) speelt nog altijd leuk en net zoals in de vorige delen valt er weer veel fraais te bekijken en zit er ook voldoende actie in. Fraai was Uschi Glas overigens ook als Apanatschi Ook trouwens leuk dat Götz George (mister Schimanski) in deze film meespeelt.