Genre: Thriller / Mystery
Alternatieve titel: Sex Crimes
Geregisseerd door: John McNaughton
Met onder meer: Matt Dillon, Neve Campbell en Kevin Bacon
IMDb beoordeling: 6,6 (134.194)
Releasedatum: 30 juli 1998
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Wild Things
"They're dying to play with you."
Sam Lombardo (Matt Dillon) is de meest populaire leraar op zijn school. Kelly (Denise Richards) is één van zijn leerlingen. Op een dag dringt ze zijn huis binnen waar ze hem probeert te verleiden. De volgende dag vertelt ze overstuur dat Sam haar heeft verkracht. Een paar dagen later bekent een ander meisje, Suzie (Neve Campbell), dat zij eerder al door hem verkracht was. Hij heeft hulp nodig om zijn onschuld te bewijzen en neemt daarom Ken Bowden (Bill Murray) in de arm, de enige advocaat die de zaak aan wil nemen.
Sergeant Ray Duquette
Tom Baxter
Ruby
District Attorney Bryce Hunter
TMP
Een thriller met werkelijk belachelijk veel plotwendingen. Daardoor (en door het matige acteerwerk) valt deze film niet echt serieus te nemen en bij de zoveelste wending heb je het wel gezien. Wel twee knappe dames en een broeierig sfeertje.
FCALLENS
Film die begint als een rechtbankdrama, overgaat naar een neo noir thriller, en uiteindelijk uitmondt in een over the top twist-parodie. Een beetje van het goede teveel dus in dit scenario, waardoor het geheel van de film wat onsamenhangend en ongeloofwaardig overkomt. Elk deel apart is wel goed uitgewerkt, waardoor de film toch het bekijken waard is, mits je de plotse genre-omschakelingen erbij neemt en je het laatste deel van de film niet al te serieus opvat. Bill Murray is hilarisch als advocaat, en maakt veel goed. Theresa Russell is perfect als de rijke bitchy moeder van sexy verwend nest Denise Richards. Neve Campbell speelt een verschoppelinge en ondergaat naar het einde toe een nogal onrealistische transformatie van karakter. Vermeldenswaard zijn nog enkele zwoele scenes.
jippie2010
Als tiener had ik stukjes van de film gezien, zoals menig puberjongen deed. Vandaag de film (geprobeerd) op inhoud te bekijken en het heeft me toch aardig kunnen verrassen.
Het begin is redelijk zwak te noemen, het verhaal werd met overacting te overdreven neergezet. Maar gaandeweg ontvouwde het plot en het interessant genoeg om te blijven boeien. Uiteindelijk blijft de film in de meeste facetten over the top, maar ik heb me wel prima vermaakt. *3.0
tommykonijn
Met deze indrukwekkende cast en het interessante uitgangspunt was mijn interesse wel gewekt. Wild Things begint dan ook als een vrij goede film. Oké, het voelt weliswaar wat standaard, maar het acteerwerk is eigenlijk al sterk vanaf de eerste minuut en ik heb me uiterst geamuseerd met de rol van Bill Murray. De eerste twist, waarbij blijkt dat Sam en de twee dames onder één hoedje spelen, kwam dan ook als een positieve verrassing. Ik zag het niet aankomen, maar ik vond het een sterke en overtuigende wending die de film in een ander daglicht plaatste. Ik was onder de indruk.
Wat is het daarom ontzettend jammer dat men daarna dit trucje nog tig keer gaat herhalen... Hartstikke leuk dat de film je de hele tijd op het verkeerde been wil zetten, maar het komt de geloofwaardigheid niet ten goede. Kevin Bacon die erbij betrokken blijkt vond ik te belachelijk voor woorden, al begon ik op een gegeven moment wel al zoiets te vermoeden. Ook het tanden trekken was me iets te ver gezocht, net als de hele climax eigenlijk.
Balen! Ik vond het oprecht een fijne en spannende film, maar het aantal wendingen vlak voor en tijdens de climax zijn er naar mijn mening te veel en ik geloofde ze simpelweg niet. Natuurlijk snap ik dat je het allemaal niet te serieus moet nemen, maar mijns inziens had je dit gewoon vrij geloofwaardig kunnen houden. Al die gekke bochten waren wat mij betreft niet nodig geweest, want daardoor valt de eerste twist ook een beetje in het niet nu. Uiteindelijk een vermakelijke film om gezien te hebben, maar mijn waardering veranderde wel tijdens het kijken. Van een film die de middenmoot gemakkelijk leek te gaan ontstijgen naar een film die uiteindelijk toch weer in de middenmoot belandde.
Boneka
Wildthings is a pretty thing zullen we maar zeggen. Typisch een film uit die jaren. Acteurs die je toen ook vaak zag acteren. Neve Campbell die ik zo goed vond in The Craft uit 1996 twee jaar eerder en Mat Dillon. Kevin Bacon uiteraard met een hele rits bekende films en Denise Richards met haar verbluffende mooie tieten. Overigens de vrouwen kunnen ook genieten in deze film. The unrated version laat wel aardig wat pikante plekjes zien. De film zelf is niet al te hoogstaand, maar blijft wel heel erg lekker kijken door de prachtige beelden (Everglades) en de broeierige sfeer. Houd je heel veel van subplots dan zit je hier goed, want de hele film is bezaaid met plots die zo ver doorgaat tot in de aftiteling toe. Miste alleen nog het nummer van Tone Loc Wild Thing
Film 3.5
Beeld 4.0
Geluid 4.0
CocoNutz_IV
Film is tegelijk met Hush op Netflix verschenen. Twee jaren '90 films die ik beide nog niet eerder had gezien. En dat terwijl ik groot fan ben van dergelijke films. In tegenstelling tot Hush was Wild Things wel wat beter. Maar helaas niet interessant, veel te voorspelbaar en elke plottwist zag ik van mijlenver aankomen.
frans123
Kan iemand mij zeggen of dit onder young-adult film valt?/Zo ja ...geef mijn portie aan fikkie.
Ik vind van niet. Bovendien was dat volgens mij in die tijd nog niet echt zo.
frans123
Ik vind van niet. Bovendien was dat volgens mij in die tijd nog niet echt zo.
Zie hierboven Jippie2010.....toch young adult!!!
horizons
Toen de film uitkwam was het genre young adult nog niet eens gedefinieerd zoals we het nu kennen. Daarnaast zou ik deze film daar niet direct onder willen scharen.
Het was wel een populaire film bij de jong volwassenen.
BlueJudaskiss (moderator films)
Totaal niet een young adult. Een lekker broeierige thriller met wat oh la la momenten, en een reeks lekker idiote plotwendingen - komt er ook helemaal niet in de buurt van trouwens. De aversie tegen young adult ontgaat me.
frans123
Het was wel een populaire film bij de jong volwassenen.
Dus toch.....
horizons
Zo moeilijk is het niet: als jong volwassenen iets leuk vinden heeft dat niets met het genre Young adult te maken.
frans123
Ik begrijp je logica.........................................
Basto
Kan iemand deze boomer vertellen wat ‘Young adult’ inhoud? Is dat een soort vorm van main stream kinderporno of zo?
floorxooo
Wat een ongelofelijke saaie kut film. Begin leek nog wel leuk met die meiden die zijn auto gingen wassen en zeiden dat ze verkracht waren. Toen het eenmaal niet waar bleek te zijn vond ik de film interessanter worden.
Maar nadat het in scène gezet bleek te zijn, vond ik de film saai en helemaal kut.
Alles na 54:30 is kut, het is gewoon een kut film. Behalve de scènes dat de dames zoenen
slam1975
Keek wel lekker weg, maar het einde was zo ongeloofwaardig, ene complot na het andere. Beetje weg over de top maar ja. Wel mee vermaakt verder
Lekker dat Netflix deze superfoute mysterie film waar ontzettend veel sentiment aan kleeft in het assortiment heeft. Soms ontzettend cringe met Mat Dillon en niet sterk geacteerd. Vooral de vele broeierige shots zijn erg overbodig. Wat dient het voor nut dat je Mat Dillon een minuut lang op zo'n propellorboot ziet cruisen?
Ik weet wat het doel is. Namelijk die broeierige sfeer creëren met de soundtrack en deze beelden. Het werkt op zich aardig, maar het had die momenten niet nodig. Waar deze film natuurlijk in uitblinkt zijn de vele plot twists. Enigszins voorspelbaar als je voorbereid bent op een twistfilm, maar je kan ze onmogelijk allemaal voorspellen. De enorme knipoog die Wild Things geeft naar serieuzere films in dit genre is erg hilarisch en als je die doorhebt snap je de overacting van de houterige acteurs ook wat beter.
Het was een tijdje geleden, maar deze heb ik inmiddels al wel een keer of 5 gezien in mijn leven. Het blijft overeind staan.
Chefkes
Waan je even terug in de tijd, eind jaren 90. De 4k transfer gezien, beeld is prima en geluid (muziekstukken) is heerlijk crisp en vet klinkend. Verhaal van de film ontspoort helaas al snel, met dusdanig veel wendingen dat het gewoon lachwekkend wordt. Jammer ook om te zien hoe een prachtig mooie vrouw als Denise Richards toch van die lelijke nepborsten heeft. Ziet niet uit. Acteerwerk is niet goed, echt amateurniveau. Misschien past het nog bij die tijd, maar ik vond het storend.
wavanbuuren
Laat dat nou net de bedoeling zijn geweest als satire op de trend van die tijd om overal plotwendingen in te verwerken. Toch jammer dat finesses ironie, cynnisme, satire en zelfspot steeds meer verdwijnen in de huidige maatschappij.
Je bent overigens de eerste die ik ooit heb horen klagen over de borsten van Denise Richards, die hier toch wel op haar top van appetijtelijk was zou ik zeggen....
blurp194
Meh.
Het verhaal gaat ten onder aan teveel ongeloofwaardige plottwists, en buiten dat trekt het eigenlijk toch al op niets. Teveel van de acteurs en actrices waren toen overhypet en hebben niets laten zien dat de moeite waard bleek te zijn, en overschaduwen daarmee wat misschien wel wat had kunnen worden. En dan nog, wie heeft het toch in zijn hoofd gehaald om Neve Campbell die lelijke pruik op haar koppie te zetten. Beroepsverbod, doodstraf, excommunicatie, weg daarmee.
Behalve dat valt eigenlijk de hele cast enorm tegen. Alleen Kevin Bacon redt het een beetje, wie had dat kunnen denken.
Een monument van hoe belangrijk de regie is voor een film. In de negatieve zin.
Brabants
- 2086 stemmen
Wild Things een film met een opeenstapeling van verrassingen. De overkill aan dit alles zorgt er op een bepaalt moment voor dat je denkt, ok. Het sfeertje en bepaalde elementen hierin zijn hoopgevend maar het verliest zichzelf in een opeenstapeling van wendingen. Jammer dat al het positieve wat is omschreven de film mee begint en wat er overblijft de film helaas mee eindigt.
pvl63
Aardige film die leuk blijft tot het einde omdat je telkens op het verkeerde been wordt gezet. Matt Dillon speelt zijn rol erg goed, de rest komt er wat bekaaider van af. De bijrol van Bill Murray als een soort van Saul is leuk. Er zitten een aantal storende fouten in, zoals de fles champagne met bloed eraan en het in plastic verpakte lichaam.
Tiany
Belachelijk verhaal, het lijkt wel door een tiener geschreven, niemand en niets lijkt wat het is, maar dan op een domme manier. Kinderachtig thrillerke.
wezli
Misschien dat dit in de jaren 90 verassend of schokkend was... Tja het begon alleraardigst met mooie zomerse beelden en een veel belovend dramatisch verhaal. Maar het wordt al gauw gekker en gekker met al die plottwisten. Iets teveel van het goede dus. Neve Campbell wilde duidelijk van haar brave-zus-meisjes-imago van Party of Five af destijds. Hier speelt ze een soort rebelse gothic. Wat haar redelijk afgaat, maar later in haar carrière bewees ze pas echt ook andere rollen te kunnen spelen (haar rol in Last Call bijvoorbeeld).
Wild Things: Foursome
I Called Him Morgan
Documentaire / Muziek, 2016
The Talented Mr. Ripley
Thriller / Drama, 1999
sailboatverkrachtingseksueel misbruikfloridaerotiekchantagecheerleaderrechtszaaksailingverleidingevergladesheart-throbmenage a troisyoung people samenzweringduringcreditsstingererotic thrilleraccusationdeeppool
Social media
- Registreer |