• 9.375.400 stemmen

The Whole Ten Yards (2004)

Komedie / Misdaad | 98 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Howard Deutch

Met onder meer: Bruce Willis, Matthew Perry en Amanda Peet

Gesproken taal: Engels, Hebreeuws en Hongaars

Plot The Whole Ten Yards

"They missed each other. This time, their aim is better."

Dankzij de vervalste tandarts-documenten van zijn buurman Nicholas 'Oz' Oseransky leidt de voormalig huurmoordenaar Jimmy 'The Tulip' Tudeski een rustig leventje met zijn vrouw Jill. Totdat Oz, een onwelkome connectie met zijn vorig leven, ineens voor z'n deur staat. Hij vraagt Jimmy om hem te helpen zijn vrouw uit handen van de Hongaarse maffia te redden.

avatar van Thomas83

Thomas83

Een van de slechtste vervolgfilms en films in het algemeen die ik ooit heb gezien. De film is erg saai en geen moment grappig. Ik zou geen een geslaagde grap kunnen noemen. De meeste grappen zijn zelfs genant.
Deel 1 was vrij verassend met zijn originele en heel aardige plot en de vaak mooie zwarte humor. Deel 2 stelt qua verhaal totaal niks voor, en de zwarte humor werkt niet omdat de grappen gewoon niet leuk zijn verzonnen, en er veel te veel overdreven is met de zwarte humor.
De grappig bedoelde bad guys zijn zelfs ronduit irritant. Misschien nog wel irritant dan Arquette's rol in deel 1. Ook hier vervelende nep-accentjes, en dan ook nog eens van die zeer kinderachtig domme bad guys die ook dom kijken, en dat 'de ene slaat de ander'-grapje is ook nogal flauw.
De acteerprestaties van de bijrollen zijn dus allemaal al wel irritant, op Amanda Peet na misschien. Bruce Willis en Matthew Perry zetten ook geen leuke rol neer omdat ze wat ongeinspireerd lijken te acteren. Vooral aan het begin van de film vond ik ze nogal vermoeiend met hun overdreven maniertjes. De een verandert in een soort van softe over the top 'huisvrouw', de ander overal bang voor en heel paranoïde.
En bij films waarbij scheetgrappen voor de lach worden ingezet krijgen van mij over het algemeen sowieso al snel een minpuntje.
Ook zeer flauw is dat ook de volgende receptioniste (na de rol van Amanda Peet in deel 1) 'undercover' voor Matthew Perry werkt. Er wordt wel wat al teveel uit hetzelfde vaatje getapt.
De laatste zin van Matthew Perry in de zin vind ik een heel aardige samenvatting van de film: "This is embarassing".
1.0*.

avatar van Andrea99

Andrea99

Echt geweldige film! Had 2 weken geleden stuk van The Whole Nine Yeards gezien, vond die ook echt super leuk, maar kon hem helaas niet afzien. Zag gister deze in de winkel liggen en moest hem kopen. Geweldig verhaal, goed geacteerd, heel goed einde! Sommige stukjes waren een beetje flauw, maar het is een echte aanrader!

*4,5

avatar van davidov

davidov

Zeer matig filmpje... hier en daar misschien nog wel geinig maar in het algemeen is de film niet grappig, niet logisch, en de timing zit er vaak totaal naast.

Voor een enkel leuk momentje (en de klunzig heid van Oz die op den duur toch wel op mn lachspieren begon te werken) kan ik de film nog net een 2.5 geven... en dan ben ik behoorlijk mild.

avatar van Kevin13

Kevin13

Na de eerste gezien te hebben wou ik deze absoluut niet missen
en de film was heel mooi, grappig, en vooral de Hongaarse maffia was over the top

Het verhaal was ook goed gevonden, en daar heb ik 3.5 redenen voor

Bruce acteerde zeer goed, als gestopte huurmoordenaar.
Het begin alleen al was fantastisch, Jimmy The Tulip die zat te kuisen En natuurlijk het stukje met Blanche

avatar van joe black

joe black

Matthew perry kan alleen "chandler" spelen.

Bruce willis blinkt alleen uit in de film wanneer hij eens stoer moet done

Amanda Pete is zowiezo al een middelmatige actrice

geef mij maar de "Hey Jimmi" (i.p.v. [djimi]) uitspraak

avatar van FoolofaTook

FoolofaTook

Wel wat minder dan het eerste deel, maar toch wel geslaagd naar mijn mening, zaten een paar leuke stukken in.

avatar van gotti

Nogal flauwig vervolg. Willis is best geinig, maar blijft nogal hangen in z'n gimmick. Jammer ook van al dat karikaturale gedoe rond de bad guys...

avatar van The Oceanic Six

Flauw en niet grappig. Jammerlijk vervolg. Willis en Perry doen het wel aardig, maar ze redden de film niet.

avatar van blokkedoos

blokkedoos

Minder leuk als 'The Whole Nine Yards'

avatar van Sjaako

Sjaako

Meet hierboven eens. Zeker minder. Willis en Perry zijn wel grappig, maar in tegenstelling tot "9" lukt het hier niet om de film te redden.

avatar van heidelucas

heidelucas

Een heerlijke rol van Kevin Pollak, dat maakt voor mij de hele film goed. Verder vind ik het totaal niet erg dat M Perry me nog steeds aan Chandler doet denken.

avatar van Goblin

Goblin

Heb "The whole nine yards" niet gezien maar ga dat zeker nog doen want ik heb van de "whole ten yards" echt wel genoten. Toegegeven mijn verwachtingen waren niet erg hoog maar kon de film voor 2 euri uit een bak vissen. Totaal geen spijt van gehad. Perry doet zijn zenuwending weer erg goed en Willis kan bij mij niet snel wat fout doen. De beide vrouwelijke hoofdrolspeelsters vind wel duidelijk wat minder.

Echt wel veel gelachen en daar gaat het uiteindelijk om bij komedie.

Een solide 3,5

avatar van Woutrr

Woutrr

Heb 'The Whole Nine Yards' nog niet gezien, maar deze vond ik toch leuk

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

leuke film maar the whole nine yards was toch beter

avatar van Lad

Lad

Er zaten een paar leuke, grappige stukken in...

avatar van Kevin13

Kevin13

heidelucas schreef:

was volgens mij ook express gedaan.

avatar van Quaest

Quaest

Ik had verwacht dat het slechter dan deel 1 was.. en dat klopte ook.
Vond t wel jammer. En minder grappige stukken dan in het vorige deel.
Vraagje..:

Aan Bruce Willis werd een deel van het geldbriefje gegeven, maar wie kreeg het andere deel?

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

sorry maar ik heb werkelijk de ziekte gelachen.de humor is zo slecht dat ie weer goed is.

Hoe is de relatie met je ouders?we zijn maten en bij jou?

ik wilde vroeger het liefst een ijspriem in zijn oog steken.haha zo slecht.

Sorry schat dat ik dreigde om je overhoop te knallen!en dat de stem en dat gezicht van Willis.

of deze

Ik werd gister wakker naast een naakte bedplasser.humor zeg.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Dit vond ik toch echt slecht qua humor en zo flauw dat ik me begon te ergeren. Het leek mij echt een kinderfilm of vergis ik mij. Bruce Willis heb ik nog nog nooit zo onnozel zien doen. Gelukkig was de actie op het einde nog een beetje grappig. De eerste film was veel beter.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Deze film haalt in het verre het niveau van 'The Whole Nine Yards' niet. Het verhaal is te zwak en te onsamenhangend, af en toe zit er eens een toffe wending in, maar het zijn wendingen die ik ik al lang doorhad, waardoor het oninteressant en vaak gewoon vervelend was.

De cast was redelijk. Bruce Willis zie ik niet graag spelen in komische rollen, hier ook niet. Matthew Perry vind ik de max, ook weer in deze film, door zijn rol heb ik me toch kunnen tegenhouden om deze film uit te zetten.

De inbeeldzetting was niet speciaal, heel basis, hier had meer ingezeten, vooral om de komische stukken wat op te lichten, want deze kwamen nu flauw en vaak totaal niet komisch maar belachelijk over. Ik heb over de hele film me nooit betrokken gevoeld in het verhaal, wat ik spijtig vind, want zo beleef je een film nooit ten volle.

Zwak zwak, een geluk dat ik aan deze dvd maar 1 euro heb besteed! 3/10

avatar van gauke

gauke

De humor is te flauw en inderdaad te belachelijk en het verhaal te zwak; daardoor alleen al kan de film geen moment boeien.

avatar van Spetie

Misschien kwam het omdat ik geen hoge verwachtingen had, maar ik vond dit vervolg toch bij vlagen behoorlijk grappig. Deze film kun je overigens prima los vandie je ook los van het eerste deel kijken, maar enige voorkennis is op zich wel makkelijk. Er zitten toch wel een aantal geslaagde grappen in deze film en Perry en Willis zijn opnieuw goed op elkaar ingespeeld. De leukste rollen zijn echter voor Kevin Pollak, als de harde maffiabaas met onnozele blik en Frank Collisson, die als zijn zoon Strabo bij vlagen echt zeer grappig is. Voorspelbaar en minder origineel misschien, maar in ieder geval uitermate onderhoudend!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik heb deel 1 niet gezien, dus daar kan ik deze film niet mee vergelijken. Wel moet ik zeggen dat ik deze film gewoon hartstikke slecht vond : de humor is er wel, maar is totaal niet grappig. Bruce Willis mag misschien nog een aardige prestatie afleveren : hij kan voor mij helaas de film niet redden. Verder heeft het me eigenlijk geen moment geboeid of geinteresseerd..

avatar van leonjai

leonjai

Deze fim maakt nog eens pijnlijk duidelijk dat Matthew Perry alleen maar ´Chandler´ kan spelen. Ik ben een groot fan van Friends maar ik zou hem ook wel eens in een andere rol willen zien. Deze film is en mislukte herhalingsoefening van het al niet briljante The Whole nine yards. Dit vervolg heeft een gebrek aan een duidelijk verhaal, nu is dit geen probleem wanneer er veel te lachen valt. Maar helaas doen de flauwe grappen deze film de das om. Verder heb ik niet het idee dat Bruce Willis heel veel zin had om deze film te maken. Maar misschien dat hij zijn schoonmaakster nog moest betalen.

avatar van Horrorizer

Horrorizer

Een aardig vervolg, mede dankzij de humor blijft de film leuk. helaas wordt 'ie op het eind wat eentonig en tot het irritante aan.

voor nu 3,5 en dan ben ik mild.

avatar van Aapje81

Aapje81

Waardeloze herhalingsoefening met dezelfde cast als in de eerste film. Dit maakt het eindresultaat alleen maar extra pijnlijk.

avatar van Xen0n

Xen0n

Jammer dat het zoveel van hetzelfde moet zijn, maar toch een aardig vervolg. Het haalt het lang en na niet bij de Nine Yards, welke hilarisch was!

Zoals bij zovele vervolgfilms, beduidend minder als de eerste...

avatar van noa1

noa1

slecht vervolg op de eerste film, ik vond het niet de moeite waard om hem te kijken. Matthew Perry laat veel minder zijn Chandler trekjes zien en dit is zeker niet Bruce Willis' beste film.

avatar van Qar

Qar

Erg slecht vervolg, eigenlijk heb ik bij deze ook geen moment moeten lachen. In nine yards vond ik het nog wel grappig, de luchtige gesprekken over het moorden, Perry met zijn Chandler-type die hierin ook nog eens niet leuk was.

Maar het was gewoon meer van hetzelfde en allemaal ook nog eens veel slechter.

avatar van ehs21

ehs21

Iets minder dan het origineel maar nog steeds een vermakelijke film. Het is wel meer van hetzelfde maar een aantal situaties zijn toch zeer grappig. Het wakker worden na het avondje zuipen vond ik wel hilarisch en strabo die zichzelf opsluit in de kofferbak en dan doodgeschoten wordt door een huurmoordenaar van zn vader Dat dat dan weer de tandartsassistente blijkt te zijn is wel vrij zwak bedacht. Acteerwerk is weer voldoende en het einde deze keer zelfs iets beter. 3,5*