Genre: Horror / Drama
Met onder meer: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore en Judy Greer
Releasedatum: 7 november 2013
Bekijk via Videoland
Plot Carrie
"Know her name. Fear her power."
De verlegen middelbare scholiere Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt opgevoed door haar angstaanjagend religieuze moeder Margaret (Julianne Moore). Wanneer ze de puberteit bereikt, komt ze in aanraking met haar verwoestende telepathische krachten. Wanneer haar klasgenoten vervolgens het eindejaarsbal gebruiken als excuus om haar te vernederen voor de hele school, besluit ze deze dodelijke krachten in te zetten.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Carrie (BoekMeter)
Heather
Nicki Watson
Daan258
Prima filmpje.
Heb het origineel nooit gezien dus kan hem daar ook niet mee vergelijken, maar heb me hier verder gewoon goed mee vermaakt.
Lefgozer
Ook als losstaande film faalt dit hopeloos hoor. Aspecten als personageopbouw, cgi en script zijn ook los van het origineel gezien niet echt geweldig te noemen.
Dat het een remake is telt uiteraard wel zwaar mee ja. Als ze iets goedkoop willen remaken, zorg dan dat je een goed product af weet te leveren. Ik heb op zich geen hekel aan remakes, zijn er genoeg die ik een voldoende heb gegeven de afgelopen jaren. Maar er zijn er helaas te veel die gewoon teren op de naam en er verder heel weinig mee doen.
Buiten dat is deze versie van Carrie ook gewoon vrij matig. Het klopt gewoon niet.
Ik snap wat jullie bedoelen. Ik probeer de remake altijd zo min mogelijk te vergelijken met het originele deel en zodoende heb ik me aardig vermaakt met deze film. Ik neigde tussen de 2,5 en 3* en heb de film het voordeel van de twijfel gegeven (kan in de komende dagen nog veranderen). Personageopbouw kon beter inderdaad, maar tegelijkertijd deed het wat het moest doen (je hoopt dat Carrie wraak neemt op die groep pesters). CGI kon inderdaad ook beter, maar het stoorde me ook weer niet. Ik vond het allemaal wel aardig, maar niet superslecht dus zoals de meeste hier (aan de ratings te zien).
dutchtuga
Je hoopt normaliter inderdaad dat Carrie keihard wraak neemt op de pestkoppen, maar waar deze film echt hopeloos in faalt is dat je nergens die voldoening krijgt, veelal veroorzaakt door eerdergenoemde zaken.
Overigens vind ik het best bizar dat deze film zo oppervlakkig is gezien het feit dat dit gemaakt is door de regisseuse van Boys Don't Cry, een film die het op gebied van personageopbouw en statement toch een stuk beter deed.
Denny80
Vroeger enorme fan van boek en film. Alleen hoopte ik dat het boek ooit opnieuw verfilmd zou worden, omdat er nog veel meer uit te halen was. De creepy sfeer en het spel van Sissy en Piper, maakte de film (in mijn ogen) fantastisch, maar het boek was vele maal heftiger en interessanter. En ja hoor anno 2013 kwam de nieuwe verfilming. Toppie, vooral met alle technologie van deze tijd, twee top actrices en de belofte van regisseuse Kimberly Peirce "De film blijft zo dicht mogelijk bij het boek"
Not...
Ik wil niet zeggen dat de film heel slecht was, maar een echte hoogschieter is het ook niet geworden..Dit lag zeker niet aan het spel van Moretz en Moore (vroeger toen ik het boek las, zag ik Carrie meer als een type Moretz), maar het was meer een kopie (zelfs qua tekst) met wat extra's. De momenten tussen moeder en dochter in huis waren voor mij de boeiendste momenten met goede sfeer. maar waar de film echt de plank bij misslaat is vooral bij de laatste 30 minuten.
- In het boek is de schoolbal het begin van de ravage die Carrie aanricht en verheugde me dan ook op de vernietiging van de gehele stad (zoals de teasertrailer ook liet overkomen), niets van dat gebeurde.
- Het schoolbal is gewoon totaal sfeer/spanning/actieloos en duurde ook veel te kort om enig gevoel erbij te krijgen. Waarbij in het boek meer dan 400 doden vielen, waren deze in de film op één hand te tellen. Blijkbaar is de film meer gericht op jongere kijkers.
-Verder miste ik enkele gebeurtenissen uit haar jeugd en de telepathische band die Sue aan het eind in het boek met Carrie heeft, waardoor nu in de film bijv. de stenenregen en het nieuws van Sue's zwangerschap raar in de film zijn verwerkt.
- En dan al niet te spreken over de eindshot. Ik heb de alternatieve einde gezien, die hadden ze na mijn idee veel beter kunnen gebruiken.
Ik heb begrepen dat bij het monteren van de film, uiteindelijk een uur film weg is gelaten. Misschien door enkele tegenslagen en tijdsdruk om toch maar op veilig te spelen..Geen idee..
Het is echt geen slechte film, maar voor mij toch een teleurstelling.
starsky87
Op zich wel een prima film, maar op sommige stukken erg voorspelbaar.
Heb me best redelijk goed vermaakt. Had wel meer van het einde verwacht.
dennislaport
Best een prima film. De film haalt het niet bij het orginele.
horror, horror, horror..... Tja... nee zeker geen horror.
Ik vond het meer een thriller / scifi
ockhausen
Vond hem wel goed, had spannender gemogen. Heb boek nooit gelzen dus meer spanning had er wel niet ingezetten. Goede wegkijkertje!
jadolino
Wat heerlijk om deze film na zoveel jaren in een nieuw jasje te zien. Ijzersterk.
Brabants
Deze remake van de klassieker uit 1976 slaat de plank finaal mis. Dit verhaal van Stephen King heeft basaal gezien alles in zich, om iets heel bijzonders van te maken. Het verhaal zoals het hier visueel gebracht wordt, wil maar geen indruk maken. Waar het een duister randje moet hebben, is het haast lachwekkend. Chloë Grace Moretz lijkt ook niet de aangewezen persoon te zijn voor de rol als Carrie. Haar snoezig gezichtje kan maar geen indruk maken en blijft monotoon gedurende de hele film. Als je daarentegen Julianne Moore ziet, dan heb je toch iets positiefs te pakken. Deze vrouw zet een knappe prestatie neer als moeder Margareth. De rol als fanatiek religieuze is met haar verschijning zonder twijfel sinister van aard. Helaas niet genoeg om de film te dragen en was het allemaal net niet waar je als kijker op hoopt.
Actarus
Anno 2013 is dit als horror te soft! Hét probleem van deze remake!
Het enige bloed dat we zien is hét varkensbloed, jammer...Waarom geen exploderende hoofden, ledematen die afgerukt worden als de deuren sluiten, rondsligerend glas of een tafelblad dat halveerd??? Men kon hier zo'n coole effects a la 'Final Destination' brengen, maar alles blijft te flauw, net als soep zonder zout...
Als horrorfan teleurgesteld!
Barry83
Erg teleurgesteld in deze film
Was nergens spannend, langdradig en allemaal erg voorspelbaar. Genre Horror is totaal niet op zijn plaats want het ontbreekt de film aan gore of een paar brute kills. Ofwel saai
Erg teleurgesteld in deze film
Dat telekinese vlieg en stuntwerk kon mij ook niet bekoren.
En Final Destination is inderdaad een goed voorbeeld
Daar heb je een punt. Final Destination is net zo flauw als Carrie.
Vond deze remake beter dan het origineel 4/5*
Meen je deze echt?
UmbraVitae
Ja hoor, waarom zou ik dat niet menen?
Een remake kan echt wel beter zijn hoor.Hhet was in eerste instantie geen must om deze remake te bekijken omdat ik de originele beu was gezien (en dat is toch al 6-7j geleden), weinig meer aan vond en dacht dat deze het niet beter zou doen, maar ie heeft mij van begin tot eind zeker geboeid en vermaakt, zonder echt spectaculaire vernieuwingen en Ik zie natuurlijk graag Gabriella (Sue) bezig
Ik zie natuurlijk graag Gabriella (Sue) bezig
Gabriella Wilde (ze doet haar achternaam in ieder geval geen eer aan in deze film) als Sue.
Dat was echt een stereo-typetje van een (dom)blondje wat totaal niet kan acteren en alleen fungeerde als beeldvulling. Als ze dan tenminste nog uit de kleren was gegaan dan had haar rol in deze film nog een functie gehad. Maar gezien dit niet meer dan een gezinsfilm is, was dat natuurlijk niet van toepassing.
UmbraVitae
Is dan ook geen erotische film e >_< en ieder zijn opvatting/mening e, kheb me meer vermaakt met deze dan de originele
ik heb me meer vermaakt met deze dan de originele
Eigenlijk verbaasd me dat wel een beetje. Het origineel was best hard (zeker het laatste gedeelte) terwijl dit gewoon een commerciële familiefilm is. Kijk ik naar je Top-10, dan staan daar best veel brute films in (ik heb ze bijna allemaal gezien). Dus opzicht wel raar dat je deze film dan zo'n hoog punt geeft.
Aan de andere ook weer niet, want in je Top-10 staat ook een familiefilm als "The Girl Next Door (2007)".
JvB Lucas
Ja hoor, waarom zou ik dat niet menen?
Zeker mee eens, remakes kunnen best wel goed zijn (alhoewel overtreffen ze hun origineel niet). Kijk maar naar de remake van The Hills Have Eyes, die is ook best wel goed. Maar mijn voorkeur gaat meer uit naar de 70s horrorfilms, dan een commercieel gemaakte remake zoals deze die puur een "cash grap" is.
UmbraVitae
Mja, kan misschien wel raar overkomen, ik vond hem niet heavy ofzo, gewoon zeer vermakelijk, misschien moet ik de originele nog eens bekijken en dan afwegen
Ik moet wel toegeven dat ik fervente kijker ben van highschool horror/triller movies, misschien daarom dat deze mij zeker kon bekoren
En ik vind ook niet brute films vaak denderend se en The girl next door vond ik dan weer wel heavy, heb hier met momenten met ferme krop in de keel gezeten. Mysterious Skin of Tomboy bvb vind ik ook sublieme films en is helemaal geen goor, vond hem wel heavy
UmbraVitae
Mm vond de remake van THHE dan weer pak beter dan de originele
goh en ik hou zeker ook van 70's en 80's movies, cult, ben enorme fan van Lucio Fulci, Dareo Argento, en consorten, zelfs films à la Das Cabinet des Dr. Caligari. (1920) zijn heerlijk om te kijken, er is zoveel zalig om je te vermaken e, net nog kondom des grauens gezien
JvB Lucas
Same here! Vooral Fulci en Argento zijn heel erg goed.
mikey
Fulci is al een tijdje dood, argento heeft al 20 jaar geen fatsoenlijke film gemaakt
DragQueen
Het origineel heb ik helaas nog nooit gezien, dus die vergelijking kan ik niet maken. Maar deze remake viel best te genieten. Het verhaal stak aardig in elkaar, en het acteerwerk wordt overtuigend ingevuld door o.a. Chloë Moretz en Julianne Moore. Toch blijft het gevoel aan het eind dat er meer uitgehaald had kunnen worden. Visueel overtuigd de film wel, maar voor de rest bleef het teveel binnen de lijntjes. 2,5 Ster.
Edie
Een redelijke film, echt een tiener "horror" film.
Het origineel vond ik al nooit zo heel speciaal, deze remake idem. Chloë Grace speelt wel weer leuk, maar zoals vaker aangehaald; eigenlijk is ze te mooi voor deze rol. Julianne Moore vond ik wel weer prima in haar rol. Een paar mooie beelden, soms best aardige effecten, maar verder een film om weer heel snel te vergeten.
jerry r
heb me bij deze film niet verveeld.
deze remake is toch wel beter dan die uit 2002.
maar de film van Brian De Palma uit 1976 blijf toch de beste film mede door performance Sissy Spacek .

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Orphan