• 9.375.073 stemmen

Geregisseerd door: Rich Moore

Met onder meer: John C. Reilly, Jack McBrayer en Jane Lynch

Releasedatum: 12 december 2012

Plot Wreck-It Ralph

"The story of a regular guy just looking for a little wreck-ognition."

'Wreck-it Ralph' is de slechterik in een arcade game, maar zou graag net zo geliefd zijn als de perfecte 'Fix-It Felix': de held uit het spel. Wanneer de kans zich voordoet, stapt hij stiekem over naar het schietspel Hero's Duty om daar een medaille te winnen. Hiermee denkt hij ook een gerespecteerde held te kunnen worden, maar het loopt allemaal verkeerd. Ralph moet vluchten en komt terecht in het kleurrijke racespel Sugar Rush. Hier ontmoet hij de levendige Vanellope von Schweetz, een "storing" in het spel. Onbedoeld heeft Ralph echter een virus meegenomen dat de hele arcadewereld bedreigt. Zal het beide outcasts lukken de game te redden en tegelijk hun dromen te verwezenlijken?

Wreck-It Ralph (stemrol)

Vanellope von Schweetz (stemrol)

Fix-It Felix (stemrol)

Don (stemrol)

Taffyta Muttonfudge (stemrol)

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Wat een heerlijk tussendoortje, beter dan een tussendoortje dat zelfs!

Erg mooi gedaan en veel bekende retro bad and good guys!
Verder was de sugar rush wereld geweldig gemaakt, net zoals de hele film natuurlijk.

De scene met de lachtoffees vond ik heerlijk gemaakt.

En ja al die bekende dingen die terug komen zoals:
Oreo guards etc!

Gewoon mooi lekker filmpje met dikke voldoende

avatar van Onslaught

Onslaught

Aardig.

Goed geproduceerde animatie film. Origineel en leuk script, maar toch had er meer in kunnen zitten. Verder weinig echte game karakters in de film voorbij zien komen, maar dit zal wel met auteursrechten en dergelijke te maken hebben. Verder is het een leuke wegkijk film.

avatar van Drifter

Drifter

Als je Q*bert herkent is dit een geweldige film.

avatar van Franza

Franza

ik vond dit ecth een hele leuke film

met allemaal bekende characters

van welk spel is Q*bert ook alweer :O

ik herken em wel maar ben datspel kwijt

avatar van indigoriico

indigoriico

hele leuke film.

voor jong en oud even goed.

ook erg leuk om verschillende soorten videogames te zien die ik vroeger nog wel eens speelde.

de manier van animeren vond ik ook erg goed gedaan.

avatar van El ralpho

El ralpho

I'm gonna wreck it!

Geweldig leuke film, en ik durf zelfs zo ver te gaan dat dit beslist de beste titel van het jaar is die ik tot nog toe gezien heb. Animatie films zijn in mijn ogen vaak overrated, en hoe mooi titels zoals de Incredibles en Up ook gemaakt mogen zijn, de nadruk lag mij hierbij vaak toch nog te veel op het jonge publiek. Hoe anders is dat hier waarbij de opmerking zowel leuk voor kinderen als volwassenen terecht eindelijk wél een keer geplaatst van worden. Hoewel we hier te maken hebben met een productie afkomstig van de Disney studios heeft de film toch duidelijk een eigen smoel en laat deze ongelofelijk veel creativiteit zien. De film zit barstensvol referenties uit het game-wereldje en stroomt over van de creatieve vondsten. Keer op keer bleef ik van de ene in de andere verbazing vallen en voor ik het wist rolden de ondertitels alweer over mijn scherm. Toch knap, voor een animatie die meer dan anderhalf uur duurt.

De personages zijn ook allemaal stuk voor stuk geweldig, en er was er dan ook niet een waar ik me aan irriteerde. Van Ralph zelf, tot Vanellope, Felix en Calhoun. Allemaal wisten ze direct mijn hart te stelen en er mee aan de haal te gaan. Hoewel de moraal natuurlijk wel naar voren moet komen (het blijft een Disney natuurlijk) werd deze nergens teveel aan de kijker opgedrongen, waar dit soort films toch al gauw last van kunnen hebben. Het bleef allemaal netjes binnen de perken, en wist mijn gevoel zelfs te raken omdat de personages stuk voor stuk allemaal een hart hebben. Er zit ook nog eens veel volwassen humor in, waarbij sommige grappen hoofdzakelijk voor de gamers onder ons bedoeld zijn. En wat werken deze grappen goed! Waar een titel zoals Scott Pilgrim die ik met een 2,5 beoordeelde mij grotendeels absoluut niet trok, werken de referenties naar het game-wereldje hier heerlijk!

Het was voor mij dik anderhalf uur genieten en de film verdiend dan ook een plek in mijn top 10 omdat het simpelweg de leukste animatie is die ik tot op heden gezien heb. Zeker nog de nodige herzieningen waard, al is het maar om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit pareltje! Ik had niet gedacht dit ooit over een Disney film te kunnen gaan zeggen, maar de eerste volle mep van 2013 is bij deze uitgedeeld..

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Aardig filmpje zeker leuk voor kinderen ik zelf had liever wat meer bekende figuren gezien ze zitten er wel in maar doen niks eigenlijk erg jammer vooral omdat de film het meeste zich afspeelt in Sugar Rush een game wat ik niet ken daarom vond ik hem niet zo geweldig ze hadden beter Mario kart kunnen pakken dan Sugar Rush dan heb je nog iets van nostalgie.
Al met al leuk idee maar had beter gekund.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Jouw interpunctie kon ook beter

avatar van movies92

van welk spel is Q*bert ook alweer :O

ik herken em wel maar ben datspel kwijt

Q*bert (1982) - GamesMeter.nl

marvelfreak85 schreef:

Sugar Rush is ook geen bestaande game, net zoals Wreck-It Ralph ook verzonnen is.

avatar van FillumGek

FillumGek

Verrassend leuke animatiefilm. Ikzelf ben opgegroeid met de NES en SNES en dan zijn de vele verzwijzingen naar games en pixelated gameplay een feest van herkenning. Leuk verhaal, aandoenlijke characters en mooie, kleurrijke omgevingen. De sterke soundtrack is ook een vermelding waard.

Vooral de Sugar Rush wereld is een genot om te zien, en de actie was ook best vlot in beeld gebracht. De Disney moralen probeerde ik te negeren, maar toch voelde ik mee met de gehandicapte Vanellope.

Vooral leuk voor gamers, maar wie doet dat met de komst van smartphones en tablets tegenwoordig niet?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Leuke film. Ziet er mooi uit en heeft een leuk verhaal.

De vele verwijzingen en kwinkslagen naar bekende spelletjes zijn erg leuk. Verrassend genoeg zijn het vooral verwijzingen naar arcade spelletjes en games uit de 80's / early 90's. Hoewel ik al 10 jaar geen console meer heb aangeraakt, was het dus ook voor mij erg leuk. Er had meer in gemogen, maar zoals iemand hierboven al schrijft, is dat nogal moelijk met auteursrechten. Als je goed nadenkt zijn vooral niet-bestaande (Fix It Felix, Sugar Rush) games en stokoude (Q-Bert) games veel in beeld. Dat zal daarmee te maken hebben.

De manier waarop de game-wereld wordt gepresenteerd, met een groot venster in de hemel die een beeldscherm voorstelt, is heel erg leuk gevonden.

3,5 sterren

avatar van Ralf81

Ralf81

Fantastische film die de nodige nostalgie oproept. Zelfs de barman van Tapper is aanwezig. Verhaal is simpel, maar in een film als deze past dit prima. Film is prachtig geanimeerd en de creativiteit/kleurrijke plaatjes binnen de gamecontext maken dit voor mij een van de beste animatiefilms van de afgelopen jaren, of misschien wel aller tijden....

avatar van mock turtle

mock turtle

leuke setting, origineel gegeven. verhaal zit voldoende in elkaar maar helaas blijft het gevoel dat het wel grappiger had gekund, geen hilariteit, maar subtiele grapjes.

avatar van Parisa

Parisa

Eindelijk weer een goede animatiefilm. Ik heb hem gekocht voor mijn broer omdat hij gamer is. En uiteraard spraken het verhaal en alle verschillende games in de film hem meteen aan. Dat wist hij dus ook al voordat hij hem had gezien.

Ik vond hem dus ook erg leuk in elkaar zitten. Je moet soms even vergeten dat je volwassen bent en de paar kindergeintjes negeren. Uiteraard zitten die er in, maar is zeker genoeg gebruik gemaakt van ‘echte situaties’ om te kunnen matchen met de wereld van volwassenen.

Deze film mag het stokje wel overnemen van Finding Nemo, voor de, voor mij dan, meest gewaardeerde animatiefilm. Hij gaat in een vlot tempo door allerlei verschillende spellen en karakters heen zodat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen. Bovendien worden de spellen en karakters daarin niet serieus genomen en dat maakt dat de film voorbij is voor je het weet.

Wel hebben we weer een ‘wijze les’, maar die stoort mij totaal niet. In tegendeel, hij is juist erg lief voor mensen die niet zoveel van zichzelf houden. Daarom past hij wel bij gamers die veelal wat escapisme in zich hebben (uiteraard met uitzonderingen).

Als je een animatiefilm maakt hoor je natuurlijk te zorgen dat het er heel goed uitziet. Dat is zeker gelukt. Elk spel heeft zijn eigen kleurgebruik en ook de karakters van elk spel zijn weer anders. In de echte wereld is ook alles netjes nagebootst.

Zelfs van de aftiteling is weer werk gemaakt (net als bij Nemo) en ook die is leuk om te bekijken.

Soundtrack vond ik ook geslaagd. Leuk om Shut up and drive voorbij te horen komen. Ik ben waarschijnlijk de enige op aarde die dat een leuk nummer vind, maar wat maakt het uit. Ook weer een match met de echte wereld, want kindvriendelijk is de tekst natuurlijk eigenlijk niet. Lol.

De karakters krijgen net genoeg achtergrond mee om de boel niet te oppervlakkig te maken en het is al makkelijk voor mij om met ze mee te leven. Kinderen zullen hier waarschijnlijk helemaal in op gaan.

Voor mij, mijn ouders en mijn broer was vooral glitch Vanellope von Schweetz een opvallend karakter. Mijn ouders keken me geregeld aan van WTF, ze lijkt (ook qua innerlijk) op jou. Zelfs haar iriskleur matcht met die van mij. Haar voice actor lijkt trouwens ook op haar, zoals gewoonlijk met animatiefilms. Ik heb er weer een nieuwe 'heldin' bij.

Een half punt eraf vanwege de kindergrapjes. Verder een ‘perfect score’ (om in game termen te blijven).

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

wat een geweldige film heb ontzettend genoten. Ook leuk de praatgroep met de badguy's. genoeg humor en ook emotionele momenten. dat Ralph de go kart bijv vernield

avatar van disneystore

disneystore

Kleurrijk filmpje, maar voelde als de honderdduizendste Disney film. Leuk concept wel, verder vrij flauw.

avatar van huppelepup

huppelepup

Dit is één van de weinige films waarbij 3D echt iets bijdraagt. Nu zijn de meeste animaties in 3D wel mooi, maar heeft de extra dimensie meestal geen meerwaarde, bij deze is dat wel het geval.

Verder een geweldig leuke film, voor alle leeftijden, kleurrijk en humorvol.

avatar van Rodger

Rodger

Leuke tekenfilm, lekker origineel bedacht,...

dus voor alle leeftijden wel goed hoor..

3**

avatar van Spetie

Het is lang geleden, maar met deze Wreck-It Ralph levert Disney eindelijk weer eens een animatiefilm van formaat af en tevens eentje die bijzonder komisch is.

Wreck-It Ralph is vooral een feest der herkenning voor de oud-gamers. Tot zo'n vijftien jaar geleden speelde ik best vaak games, daarna eigenlijk nooit meer. Wreck-It Ralph gaat terug naar die oude periode en daarvan komen veel figuren erg bekend voor. Ik vond de aanpak bijzonder goed werken. Wreck-It Ralph kent ook genoeg humor en verwijzingen die gericht zijn op volwassenen en veel van die humor werkt bijzonder goed.

Verder vond ik de personages erg leuk. Ralph is een aardige hoofdrolspeler, maar iemand als Vanellope von Schweetz is echt heel schattig en ik gunde haar op een gegeven moment ook echt haar geluk. Verder is de vormgeving van de animatie en de overgang binnen en buiten de spellen erg mooi gedaan. Vooral die centrale ontmoetingsplaats is uitermate leuk verzonnen.

Het laatste half uur wordt het iets kinderlijker en zakt het niveau een klein beetje in, maar het blijft leuk genoeg om hier een welverdiende vier sterren aan kwijt te kunnen. Disney moest wel een nieuwe weg inslaan, door al de concurrentie van de laatste jaren, maar ik denk persoonlijk dat dit de juiste is. Nu hopen dat ze dit niveau in de toekomst kunnen vasthouden.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Erg leuke en originele animatie film en toch ook gewoon weer een typische Disney film (wat ik positief bedoel). De film is voornamelijk interessant voor de (oude) gamers onder ons, er zitten leuke herkenbare spelelementen in uit verschillende games. Wat mij betreft vraagt Wreck-it Ralph om een vervolg, of nog beter een spin-off. Er zijn zoveel personages waar nog iets leuks mee gedaan kan worden.

In de Nederlandse versie vond ik de stem van Frank Lammers trouwens erg goed passen. De stem van Irene Moors vond ik alleen wat minder goed ingesproken.

avatar van baspls

baspls

Pelagatti schreef:

gewoon weer een typische Disney film

Vond ik niet. Die maken ze sinds 1977 niet meer

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Hier had echt veel meer ingezeten. Leuk concept, uitwerking onvoldoende.

avatar van ziggy06

ziggy06

Deze film is sweet! Erg leuk bedacht en ik heb genoten van de gruwelijk mooie animaties! 1 van de beste animatiefilms die ik gezien heb....

avatar van otherfool

otherfool

Ik vind dit wel een erg hoge score voor deze doorsnee Disney, maar ik ben dan ook nooit een (arcade) gamer geweest. Nog wel aardig hoe de spelletjes en de karakters worden geïntroduceerd, maar al snel gaat het toch weer over in jezelf geloven enzo. Nee, deed me weinig.

2,5*.

avatar van manecas36

manecas36

Een leuk idee, maar verder.....misschien leuk voor een kind.

Tot nu toe de minste animatie film die ik gezien heb.

avatar van NERD

NERD

Ik zal de doelgroep inmiddels wel (ruim) voorbij zijn. Waarom zijn de recente animatiefilms simpelweg niet meer grappig tegenwoordig? Finding Nemo, Toy Story, Shrek... daar kon ik, zelfs als volwassene, nog eens om in een deuk liggen.

Wreck-it-Ralph is geen slechte film, leuk om naar te kijken, maar net zoals veel andere meer

recente animatiefilms gewoonweg niet meer om te lachen.

2,5 sterren.

avatar van Leno

Leno

Teleurstellende animatiefilm waarbij veel kansen onbenut blijven. Sowieso speelt de film zich af in een onbekend en oninteressant spel, maar de knipogen naar andere games, die zeker leuke grappen op hadden kunnen leveren, blijven grotendeels uit. Qua animatie is het ook erg fantasieloos, zeker met dit thema had er meer uitgehaald moeten worden. Vervolgens krijgen we ook nog eens een steeds voorspelbaarder wordend verhaaltje voorgeschoteld.

avatar van Missygirl9192

Missygirl9192

erg leuke film waar ook nagedacht is over de details en vormgeving van de film. droge humor en kijkt lekker weg. weer een goede Disney film

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Hoge verwachtingen had ik van Wreck-It Ralph en deze zijn volledig waargemaakt. Wat een feest van herkenning voor een gamer als ik, terugkijkend naar de arcadehallen (die we in NL helaas amper nog hebben) en de retro games die voorbij komen zetten in deze film. Een lust voor 't oog en vooral voor gamers denk ik zeker een film om enthousiast van te worden.

Dat een 'glitch' deels de show steelt vond ik hilarisch, maar is misschien meer een inside joke voor gamers. Hoe dan ook, kleurrijk, grappige personages en geslaagde humor, alles zit erin. Prima vermaak!

8/10 (IMDB)