Genre: Animatie / Komedie
Geregisseerd door: Rich Moore
Met onder meer: John C. Reilly, Jack McBrayer en Jane Lynch
Releasedatum: 12 december 2012
Plot Wreck-It Ralph
"The story of a regular guy just looking for a little wreck-ognition."
'Wreck-it Ralph' is de slechterik in een arcade game, maar zou graag net zo geliefd zijn als de perfecte 'Fix-It Felix': de held uit het spel. Wanneer de kans zich voordoet, stapt hij stiekem over naar het schietspel Hero's Duty om daar een medaille te winnen. Hiermee denkt hij ook een gerespecteerde held te kunnen worden, maar het loopt allemaal verkeerd. Ralph moet vluchten en komt terecht in het kleurrijke racespel Sugar Rush. Hier ontmoet hij de levendige Vanellope von Schweetz, een "storing" in het spel. Onbedoeld heeft Ralph echter een virus meegenomen dat de hele arcadewereld bedreigt. Zal het beide outcasts lukken de game te redden en tegelijk hun dromen te verwezenlijken?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Wreck-It Ralph: The Junior Novelization (BoekMeter)
- Wreck-It Ralph (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wreck-It Ralph (stemrol)
Vanellope von Schweetz (stemrol)
Fix-It Felix (stemrol)
King Candy (stemrol)
Don (stemrol)
Taffyta Muttonfudge (stemrol)
soom
Hartstikke leuk voorfilmpje. Leuke hoofdfilm. Aardig vermaak dus. Vanellope is leuk, Ralph is cool, Felix is schattig. Calhoun is natuurlijk gewoon geweldig. Echt he, Sue... Ik bedoel Jane Lynch, is wel een leuke actrice, geniet van haar rol als Sue Sylvester.
Verder ken ik niet alle games, ben helemaal geen gamer, zoals ik bij Scott Pilgrim al schreef. Toch vermaakte ik me wel, want het ziet er leuk genoeg uit, allemaal, mooie aankleding.
3.5*. Ik kijk verder bijzonder uit naar Nemo.. Dit is wel leuk, maar het haalt het niet bij bijvoorbeeld Nemo. Misschien toch omdat het onderwerp me niet echt ligt, hoe leuk alles er ook uitziet.
mplite
Viel mij tegen. Vond de film nergens pakkend en de humor was slap.
Daarnaast waren de animaties ook niet denderend.
Awasiku
Te beginnen met een een hele leuke voorfilmpje , met een vleugeltje Anime look .
En dan de hoofdfilm , heerlijk genoten & gelachen .
Stemmen passen gewoon bij de karakters , vooral Venollope , Felix , King Candy , Calhoun en...iedereen eigenlijks
Genoeg knipoog naar oldschool games en natuurlijk de bekende nieuwe games op z'n Disney's .
De gamewereld (-en) zijn erg kleurrijk .
De animatie-stijl ziet er niet overdreven gelikt uit , welke gewoon past bij deze Wreck-it-Ralph
De 3D heeft niet echt een extra toevoeging ( net als bij de meeste films tegenwoordig ) , je merkt het alleen bij de kassa .
I'm gonna "WRECKiTTT" ( John C Reilly ..hahahaha
, gewoon heerlijk om te horen )
Kortom ..in onze ogen ...een geslaagde hele leuke ...( de originele EN versie ) Animatie
Had stiekem gehoopt dat de bekendste loodgieter
uit de gamewereld ...even voorbij zou komen , maar helaas ...hij is zoals altijd ..Laat
RipCurl
Leuk voor de kids en een feest van herkenning voor de oudere gamer. Eindelijk eens een spel-film die wél gelukt is.

TheLionKingFan
Prachtige film voor de gamers en de niet gamers! Venelope is zeker de beste! 4.5* voor dit pareltje!
cordiacovens
Goede originele film van Disney dat steeds meer de Pixar kant op gaat, de film heeft leuke personages en dialogen en verveelde geen minuut.
m1701
Super gave film!
Het 3D was ook erg mooi in deze film.
Ook leuk om die oude computerspelletjes weer te zien en dan die buizen naar
diverse spelletjes ook erg leuk gedaan.
Visueel een erg mooie film!
Zeker moeite waard om in de bios te kijken!
galaxydriver32
Wauw! Dat was een potje genieten zeg, het doet me wel een beetje denken aan 'Toy Story'. Die zombie met die twee bijlen deed me denken aan 'Stubbs The Zombie' kan dat ook kloppen?
galaxydriver32
Ik snap eigenlijk niet waarom er zoveel personages met een heel kleine rol (op Ralph na) op de cover staan, waarom staat Venollope, King Candy, Felix, Calhoun er niet op?
John Lee Hooker
Wellicht om meer bezoekers te lokken met al die verschillende tekenfilm-figuren.
SunChaser
Kruising tussen toy story en who framed roger rabbit. Leuk, letterlijk mierzoet
the new guy
Juistem, misleiding dus. Ik verwachtte veel meer dat soort karakters, wat ook in de trailer werd voorspeld.
Starry Night
Erg goeie film. Nu gaat het verhaal inzakken, dacht ik op een bepaald moment, maar toen begon het pas.
Dominootje
Verbaasd over de zeer positieve reacties..
Het was voor mij een tussendoor filmpje, alweer een paar dagen geleden en kan nu niet zeggen dat er veel is blijven hangen..
Oké film, niet zo bijzonder.
Toy Story zat ooit nog in de planning, maar gezien de reacties misschien maar beter van niet ^^
TVFreak
SUPER LEUK, de kinderen hebben m al 5 keer gezien en wij hebben er samen met hun in de bios in 3D erg om gelachen, dat terwijl ik eigenlijk al een redelijk uitgemolken verhaal verwachtte.
Leuk uitgewerkt, mooie graphics, veel fantasiewereld en uitdagend / fascinerend
Surge Protector: Name?
Wreck-It Ralph: Lara Croft.
Heer-lijke film waar ik als old-school gamer erg blij van werd. De vele verwijzingen naar klassieke games waren erg leuk. Om dit gamewereldje is een aardig leuk verhaalt bedacht met een centrale game-wereld (Central Game Station, heerlijk!) en diverse gamewerelden. Vooral de shooter (Hero's Duty) vond ik leuk. Het laatste deel met het karten zit natuurlijk vol met verwijzingen naar Mario Kart. Het had nog leuker kunnen zijn als ze echt de Nintendo characters daarvoor konden gebruiken, maar dit was ook leuk.
De film komt ook echt over als een game, met mooi ontworpen werelden, die lekker grauw (shooterwereld) of juist erg kleurrijk (de snoepwereld) zijn. Wel vond ik het plotje met Vanellope en haar racedroom niet zo heel boeiend, maar gelukkig werd het niet storend. Het was vooral het eerste uur waar ik echt van zat te genieten. Leuk dat er na Scott Pilgrim vs. the World (2010) nu weer opnieuw een game-gerelateerde film uitgekomen is. Wat mij betreft komen er nog meer, zeker als ze de kwaliteiten van beide films hebben. Beide films zijn duidelijk gemaakt door mensen met een gameverleden.
Als het laatste half uur het niveau had van het eerste uur, dan had ik de game nog hoger laten scoren. Maar voor nu een dikverdiende 4*, ook niet verkeerd.
Leuke animatiefilm, kleurrijk en levendig. John C. Reilly is perfect gecast als de titelfiguur, een goedzak die zit opgezadeld met de rol van bad guy in een computerspel. Het verhaal is leuk bedacht en door de aanwezigheid van ontelbare personages uit allerlei klassieke computerspelletjes is de film voor kenners een feest der herkenning. Na een sterk begin verzandt de film helaas halverwege in een nogal standaard en behoorlijk voorspelbaar plot, maar gelukkig valt er tegen het einde weer genoeg te beleven. Hier had, zeker gezien het zeer inventieve eerste half uur, absoluut meer ingezeten, maar alsnog is dit binnen het animatiegenre een topper. Geproduceerd door Pixar's John Lasseter.
Mondragon
Zag er weer schitterend uit, maar ik heb zeer grote moeite met al het (schiet) geweld in dit soort animatie films. Ik bedoel.....geef die kids een break svp. Ik weet dat het allemaal lief en leuk is bedoeld maar films zonder dit soort geweld kunnen ook leuk zijn, zoals een Nemo.
mjk87 (moderator films)
Hebben Disney en Pixar hun schrijversteam gewisseld? Zo kwam Disney vorig jaar met het verrassend sterke Tangled en dit jaar kwam Pixar met het oerdegelijke en brave Brave. Nu is Disney er weer met dit originele stukje animatie dat je eigenlijk uit de koker van Pixar verwacht, temeer ze al eens Toy Story deden.
Want niet zozeer een film maken met arcade-game-personages is nou direct bijzonder, wel de uitwerking ervan en de hele wereld waarin zij worden geplaatst. Geweldig om alles op elkaar te laten aansluiten en dan vooral tonen hoe het vanuit de mens eruitziet. Zoals na de praatsessie (uitstekende intro zo trouwens) waarin je het gele spookje van Pacman heen en weer ziet lopen (is het spel nou stuk?) en dan pas beseft als Ralph de kers meepakt dat daar de vergadering werd gehouden. Schitterend. Zo zitten er veel meer leuke verrassingen in en een flink aantal verwijzingen naar games en films. Zo meende ik ook het astmatische gehijg van Darth Vader te horen. Verder prima stemmenwerk, goed tempo, mooie plaatjes (technisch minder dan Pixar, esthetisch nog altijd beter) en fijne kleuren. Enkel de soundtrack vond ik soms pure herrie.
Een goede film weet dan wel vaak een moraal te brengen - Disney doet niet anders - maar dat ligt er niet te dik boven op en gaat niet irriteren. Bij deze is dat het geval. Goede film dus, 4*.
p.s. Kijk wel de Engelse versie. Als ik zie wie de NL-stemmen doen. Frank Lammers? Braak. Georgina Verbaan? Nee. Irene Moors. Wat!? Die stemmen in gedachten... Die horen echt niet bij de personages.
Shinobi
Hebben Disney en Pixar hun schrijversteam gewisseld?
Misschien wel interessant om te lezen: A Disney conspiracy? Is 'Wreck-It-Ralph' really a Pixar movie in disguise? - Atlanta Art Cinema | Examiner.com
mjk87 (moderator films)
Dank voor de link, ben dus niet de enige. Het enige dat Brave heeft wat op Pixar lijkt is de technische gaafheid. Dat heeft Disney nooit gehaald.
gillie24
Heerlijke animatiefilm met weliswaar een beproefd concept ('slechterik' die dankzij schattig meisje langzaam verandert en ontdooit), maar zo grappig, kleurrijk en leuk gebracht, dat het toch origineel overkomt. Ook het verschil tussen de grauwe wereld (shootergame) en kleurrijke wereld (Sugar Rush) is precies goed gekozen. De stemmen zijn ongelooflijk goed gecast met de stem van Sarah Silverman als Vanellope als hoogtepunt. Vanellope is ook het leukste personage die net als zij het hart verovert van Ralph dat ook van de kijker doet.
Ik herkende maar een paar spellen (ben nooit een 'gamer' geweest), maar de retro-spellen zijn goed gekozen en prima met elkaar verweven. Een slim en goed doordacht verhaal.
Zelfs de aftiteling is zeer mooi gedaan.
Het is jammer dat je met een Disney productie te maken hebt, want het o zo leuke uitgangspunt en het frisse begin met alle bad guys in een therapie sessie is voer voor een briljante, geestige film en dat komt er dan ook bij vlagen uit. Echter is het dus een Disney productie, dus het plot gaat nog voor de helft van de film al over in een leuke, vriendelijke film met een degelijk geschreven verhaal, maar nergens die originaliteit en frisheid die het begin juist zo kenmerkt.
Thomas83
Leuk dat er na Scott Pilgrim weer een film is gemaakt over games. Vond de film wel vervelend druk aan het begin, en misschien ook wel met net wat teveel gamepersonages die even in beeld moeten komen. Sinds wanneer is Zangief uit Street Fighter II een bad guy trouwens?
Zodra ze in Sugar Rush zijn aangekomen krijgt de film meer richting en wordt een stuk leuker. Super voorspelbaar en zoet qua opbouw en met weinig echt goede grappen weliswaar, maar mede door de goede voice acting van John C. Reilly is het best leuk en soms zowaar ontroerend allemaal. Vooral die scène waarin Ralph het autootje sloopt. Kon ook wel lachen om Sergeant Calhoun met die gewichtige oneliners uit Call of Duty-achtige shooters. Het einde is ook zoet en opgerekt, maar kreeg het toch ook voor elkaar me nog te ontroeren. 3.0*.
Redelijk.
Het begint wel leuk, ook niet zo moeilijk voor een film als deze die de eerste 30 minuten kan teren op z'n concept. Gooi er nog een resem aan verwijzingen naar bekende games aan toe en het komt vanzelf wel goed.
Na een half uurtje beslissen de makers dan toch maar voor een straightforward verhaaltje te gaan en dan gaat het plots wat minder. Sugar whatever is geen echt leuke setting om de rest van de film door te brengen, en hoewel er af en toe nog wat echt toffe verwijzingen inzitten (de Konami-code op de NES controller, of de Rainbow Road onder andere), is het tweede deel van de film beduidend minder.
Ook een paar érg vreemde momenten, zoals de Lil Kim joke ... hoe kom je erbij om het in een film als deze te dumpen. Vond dat er naast Ralph ook niet al te veel leuke personages inzaten, deed de film uiteindelijk ook geen goed.
Had zeker veel meer mee gedaan kunnen worden. Zolang Wreck-It Ralph teert op z'n concept loopt het best lekker, maar eens de film terugvalt op een basic verhaaltje verliest Wreck-it Ralph al snel aan kracht.
stokvis
Precies wat Onderhoud zegt. Veelbelovend begin maar als het hoofdverhaal begint en je in dat suikerlandje terecht komt, was voor mij de glans er snel af.

Ralph Breaks the Internet
2018

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Lord of the Rings: The Return of the King

Ernest et Célestine
Animatie, 2012

Tangled
Animatie / Fantasy, 2010
support groupproduct placementpestengevangenisracencomputer animatiearcademedal self esteemcuriosity precocious childpost-credits sceneduringcreditsstingerfirst person shooterglitchcarefreevideo gamerq*bertinterrupted weddingsocial reject escape from jailhoverboard purpose of lifespeculative fiction