• 9.378.048 stemmen

Geregisseerd door: Rich Moore

Met onder meer: John C. Reilly, Jack McBrayer en Jane Lynch

Releasedatum: 12 december 2012

Plot Wreck-It Ralph

"The story of a regular guy just looking for a little wreck-ognition."

'Wreck-it Ralph' is de slechterik in een arcade game, maar zou graag net zo geliefd zijn als de perfecte 'Fix-It Felix': de held uit het spel. Wanneer de kans zich voordoet, stapt hij stiekem over naar het schietspel Hero's Duty om daar een medaille te winnen. Hiermee denkt hij ook een gerespecteerde held te kunnen worden, maar het loopt allemaal verkeerd. Ralph moet vluchten en komt terecht in het kleurrijke racespel Sugar Rush. Hier ontmoet hij de levendige Vanellope von Schweetz, een "storing" in het spel. Onbedoeld heeft Ralph echter een virus meegenomen dat de hele arcadewereld bedreigt. Zal het beide outcasts lukken de game te redden en tegelijk hun dromen te verwezenlijken?

Wreck-It Ralph (stemrol)

Vanellope von Schweetz (stemrol)

Fix-It Felix (stemrol)

Don (stemrol)

Taffyta Muttonfudge (stemrol)

avatar van Zinema

Vervlogen videogames.

Ondanks de werkelijk schitterende animaties was iets meer kolder en gekkigheid welkom geweest. De film zal het goed doen bij game-liefhebbers. Zo valt onder anderen Q-Bert op, het uit vervlogen tijden videogamepersonage met de opvallende neus. Het verhaaltje is nogal voorspelbaar, maar de leuke karakters en kleurrijke animaties houden de aandacht voldoende vast.

Goed.

avatar van DBTim

DBTim

Goede animatiefilm. Het verhaal is orgineel en erg goed uitgewerkt. De animatie is prachtig en ontzettend kleurvol. Dit geeft de film echt een vrolijke uitstraling.

Ik kon alleen maar niet wennen aan Vanellope, een erg irritant karakter in mijn ogen. Ook vond ik het nergens echt grappig of leuk genoeg worden om mijn volle aandacht erbij te houden. Dit maakte de film voor mij wat langdradig.

Uiteindelijk wel een (ruime) voldoende, maar meer dan één keer zal ik deze film niet kijken.

avatar van TMP

TMP

Leuke animatiefilm, met een origineel plot. Hoewel ik niet zo heel veel games of personages herkende, is het concept alleen al de moeite waard. Vooral Ralph zelf en Fix-it Felix zijn leuke personages. Het verhaal loopt naar het einde toe wel als verwacht, maar storend is dat nou ook weer niet. De film beschikt bovendien over een aardige soundtrack. Zeer vermakelijk.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Leuke, lieve, grappige en ontroerende animatie. Goed in elkaar gezet en goed bedacht.

avatar van freek_93

freek_93

Geniale animatie film! Enorm mooie arcade fantasy world opgezet. Er had wat meer gekkigheid, doormiddel van het switchen tussen de verschillende games, in mogen zitten. Dit mag de pret echter niet drukken. Goede humor en mooie animaties. Zeker de moeite waard!

avatar van nightbreed

nightbreed

Grappig en uiterst sympathiek filmpje.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Erg toffe animatie film! Leuk verhaal en erg komisch!

avatar van K. V.

K. V.

Deze animatiefilm eens geprobeerd en 'k vond het wel een leuke film en eigenlijk beter dan 'k had verwacht. De film bevat redelijk wat humor en zag er trouwens nog eens goed uit ook.

Het verhaal was ook goed gevonden en wist me tot het einde te boeien.

Ook de stemmen waren goed ('k heb de Engelstalige versie gezien).

'k had wel niet echt een Disneygevoel bij deze film, maar slecht is hij daarom niet.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Prima animatiefilm, die visueel mooi is, hartverwarmend, en de gehele speelduur leuk is.

avatar van erik1677

erik1677

Zonder enig verwachting gisteren bekeken.

Maar wat is dit een leuk en fijn filmpje zeg.

Ik heb me hier kostelijk mee vermaakt en nee...het is niet alleen voor kinderen.

heerlijke humor en een leuk verhaaltje.

Fijn vermaak voor straks in de koude wintermaanden

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Jammer.

Niet dat ik er niet van genoten heb, vond het een vrij vermakelijke film an sich. Alleen hoopte ik hierbij toch een hele hoop fun te halen uit verwijzingen e.d. en op dat vlak stelt het erg teleur. Toffe Mortal Kombat characters bijv. als Kano en Smoke komen helaas niet veel verder dan een appearance.

avatar van Waackx

Waackx

Ik ben een echte gamer maar wat is dit een saaie en overschatte animatiefilm. Het eerste gedeelte was al niet veel bijzonders, een paar leuke grapjes en slechts een enkele bekende gamepersonage maar de rest van de film is echt verschrikkelijk, stront irritante personages als Felix en Venelope die heel veel tijd krijgen en 2/3 van de film speelt af in een verzonnen en inspiratieloze gamewereld af.Dan krijg je de rechten maar doe je er eigenlijk niks mee.

avatar van MRDammann

MRDammann

Ik vond hem eigenlijk wel leuk. Er zaten een paar leuke grapjes in, en het verhaal was ook erg leuk bedacht. Heel vermakelijk was het, het was niet bijzonder, niet memorabel, maar gewoon een lekker tussendoortje. Ik heb genoten.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Jééézus wat slecht. Rare ''humor'' ook, zo zonder jokes. Een Skrillex-achtig figuur disco laten draaien, ha-fucking-ha! Het is ook al snel gedaan met de trip down memory lane (al is dat voor mij gering, aangezien ik van de N64 generatie ben) en dan vervalt het weer in het zoveelste geklungel richting een cliché einde.

avatar van Film Pegasus

Ik ben geen liefhebber geweest van games, nooit geweest eigenlijk. Dus zal ik denkelijk wel wat verwijzingen missen. Gelukkig ken ik er genoeg van om iets mee te pakken. Disney zorgt voor een nieuwe wereld na Toy Story met dit keer gamefiguurtjes. Dat geeft weer eens een originele setting en je ogen krijgen voldoende materiaal om in het begin met interesse te blijven kijken. Maar gaandeweg wordt het toch wel wat voorspelbaar. Wreck-it-Ralph is zeker niet slecht gemaakt, maar kan ook niet helemaal overbluffen. Geen idee of dit lang zal blijven hangen...

avatar van The One Ring

The One Ring

Zoals Onderhond al eerder schreef is Wreck-It Ralph op zijn best als hij kan steunen op zijn concept. De gamewereld, de vele verwijzingen en enkele aanverwante stilistische elementen (zoals de houterige bewegingen van de Nicelanders) zijn erg leuk. En dan is het toch jammer dat in de tweede helft de film vervalt in een wat standaard verhaaltje en dat de steeds wisselende setting vervangen wordt door slechts één setting (en niet echt een geweldige setting ook nog). Het is bijna het complete verkooppunt van de film weghalen.

Toegegeven, ook de tweede helft werkte nog wel. Het is misschien ietwat voorspelbaar, maar de personages spreken aan (de helden dan, de schurk was niets bijzonder) en er blijft een fijn gevoel voor humor in zitten, vooral de relatie die langzaam ontstaat tussen Felix en die militaire vrouw is best een vondst. Het is pas tijdens het wat standaard en oninteressante eindgevecht dat Wreck-It Ralph kwalitatief pas echt begint te slippen. Maar daar gaat gelukkig genoeg leuks aan vooraf om dit één van de betere Disneys van de afgelopen jaren te maken, zelfs al is dit nog lang niet het niveau van de top.

avatar van Wouter

Leuk, maar van Disney verwacht je meer.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Nogal een atypische Disney dit. De eerste helft vond ik nog het leukst vanwege het videogame-concept en an sich een leuke opzet van het verhaal. Maar in de tweede helft wordt Wreck-It Ralph erg ADHD-achtig. Dat schreeuwerige snoepdecor plus de afwikkeling van het plot trok mij minder.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Het is duidelijk dat Disney in een identiteitscrisis zit, dat zit het al sinds Fantasia 2000 en Dinosaur. Ze weten bij Disney gewoon niet wat ze willen. Laat dit soort flauwekul aan Pixar over, die weten er wel raad mee, en ga terug naar die oude magische tekenfilms waar Disney - gelukkig nog altijd - om bekendstaat. Sprookjes in overvloed (Hans En Grietje, Blauwbaard, Sprookje Van Iemand Die Er Op Uittrok Om Te Leren Griezelen, Roodkapje, Het Lelijke Jonge Eendje..) en genoeg andere verhalen die ook kinderen zullen boeien zoals De Avonturen Van Tom Sawyer van Mark Twain, A Christmas Carol van Charles Dickens of 20.000 Mijlen Onder Zee van Jules Verne.. Liever zo iets dan een volgende Meet The Robinsons, Bolt of Wreck-It Ralph.

Hier krijg ik koppijn van.

avatar van blackmamba33

blackmamba33

Wreck-it Ralph... Een voor mij tot voor kort onbekende naam in het moderne disney-gamma, en ik moet zeggen, dit was een zzer aangename verrassing! het is op een niveau zoals ik dat van Disney ook verwacht had.

Het kijk heel leuk weg en ik vind ook het thema heel leuk. Constant zat ik met een lach op m'n gezicht te kijken, me afvragend: wie verzint zoiets!? Het verhaal is heel absurd en de kleuren en actie spatten van het scherm. Op een gegeven moment werd het zelfs iets té omdat het grootste deel van het verhaal zich in Sugar Rush afspeelt, ik had graag nog wat meer arcades van de binnenkant gezien.

Hij komt lang niet aan het niveau van de Disney's meesterwerken uit de 'eind 80's-begin 90's'-periode maar wel een leuke snelle wegkijker na een stresserende dag

-> 3,5*

avatar van arno74

arno74

Redelijk. De film is vermakelijk en onderhoudend, toch had er volgens mij meer ingezeten. Zowel qua inhoud en humor, maar ook qua thema. De manier waarop oude games in de film voorkomen vond ik een beetje mager, veel verder dan Q-Bert en Pacman komen ze niet echt. Zonde, want er bestaan genoeg oude games die in deze film terug konden komen. De poging om jeugdsentiment op te wekken vond ik dermate niet echt gelukt.

Inhoudelijk vond ik het redelijk doorsnee, buiten het thema om blijft er weinig over. Wel fraai gemaakt en zoals ik al zei vermakelijk en onderhoudend, en leuk voor kinderen. Daarmee kom ik op 2,5 a 3 sterretjes.

avatar van Kondoro

Kondoro

Dit was naar mijn mening nog eens een leuke animatie film!

Leuk verhaal en leuke personages. Leuk in mekaar gezet!

avatar van avdj

avdj

Disney Feature #56

Nadat Disney met Tangled bewees dat het visueel weer mee doet met de grote jongens, laat het met Wreck-It Ralph zien dat het zelfs weer trendsettend kan zijn. Want hoewel we al ruim dertig jaar met computergames worden bestookt lijken weinig filmmakers hier iets mee te doen. Een paar terug werd er met "Gamer" een dappere poging gedaan maar de animatiestudio's hielden vooral vast aan dieren en prinsessen.

Totdat we dus kennis maakten met Wreck-It Ralph: zowel verhaaltechnisch als visueel één van de beste Disney's van de afgelopen twintig jaar. Sommigen vinden het aantal verwijzingen naar bestaande computergames te beperkt maar ik vind het juist knap dat de makers een eigen wereld proberen vorm te geven. De races bijvoorbeeld hadden in mijn optiek al meer dan genoeg overeenkomsten met Mario Kart. Dat ze even goed veel speelser en boeiender waren dan in Cars 2 zegt denk ik erg veel over Pixar's inspiratieloze vervolgdeel.

Het land "Sugar Rush" heeft op zijn beurt wel iets van een Super Mario Galaxy level maar blijft niettemin fantasierijk en met veel oog voor detail in elkaar gezet. Ook is er goed te zien dat HD zijn intrede heeft gedaan. Overigens is het idee 'achter de façade kruipen' niet nieuw, de ruimte waar de computerkarakters elkaar ontmoeten deed mij erg denken aan de deurenfabriek in Monsters Incorporated. Ook in die film gebeurt er veel meer dan het menselijk oog waarneemt.

Met 108 minuten behoort deze film tot de langste die Disney heeft gemaakt maar omdat er meerdere verhaallijnen langs elkaar lopen vliegt de speelduur voorbij. Jammer genoeg is er vaak te weinig wisselwerking tussen de mensen- en computerwereld. De keren dat het wel gebeurde (Ralph die Vanellope ziet racen, de arcadegamer die zijn game ziet ontsporen etc.) staken verdraaid goed in elkaar, hier had nog meer uitgehaald kunnen worden. In alle andere opzichten staat Wreck-It Ralph als een huis.

avatar van Antonev

Antonev

You wouldn't hit a guy with glasses would you? You hit a guy, with glasses. That's... that's... Well played.

Gewoon een heel fijn en vrolijk animatie filmpje, waar je niet al te kritisch naar moet kijken. Just sit back and relax.

avatar van Antonev

Antonev

Waackx schreef:

Het ligt er maar net aan welke generatie games je speelt. Ik speel zelf veel 'oldschool' spelletjes en zag in het begin van de film toch heel wat bekende characters langskomen. Alleen al gedurende de "Bad-Anon" villain meeting kwamen er toch heel wat herkenbare 'gezichten' in beeld. Maar goed, ik kan me goed voorstellen dat er nogal wat mensen zijn die nog nooit gehoord hebben van klassiekers als 'Burger time' en 'Altered Beast'.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Mwah. Ik had hele lage verwachtingen van deze film omdat ik werkelijk helemaal niets met games heb. Ik vond 'm wel meevallen, maar echt geweldig vond ik 'm niet. Disney heeft veel betere tijden gekend.

avatar van baspls

baspls

Ted Kerkjes schreef:

Helemaal mee eens, Herinner me niet eens meer waarom ik 3 sterren heb gegeven

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

baspls schreef:

Helemaal mee eens, Herinner me niet eens meer waarom ik 3 sterren heb gegeven

Ik heb 'm drie sterren gegeven, omdat ik de film toch een voldoende waard vond. Ik twijfelde tussen een 2,5 en een 3. Uiteindelijk is het een drie geworden, maar eigenlijk is het een 2,7.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Het is lang geleden dat ik weer eens echt een goede animatie film heb gezien zoals deze! Heerlijk!

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer vermakelijke Animatie film, met een enigzins voorspelbaar, maar hartverwarmend verhaal. De animaties zien er werkelijk prachtig uit, en de film heeft vele leuke karakters te bieden. 3,5 Ster.