Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 11 oktober 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Plot Alleen Maar Nette Mensen
David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak als Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?
David Samuels
Rowanda
Bram Samuels
Judith Samuels
Naomi
Professor
Ik baseer me vooral op het boek. Zat constant te denken: 'wát een goedkope platte manier van scoren over de rug van stereotypen.' Maar van mij mag iedereen vooral zelf weten wat ie er van denkt hoor.
desuperjh
Wat een geniale film, ik verwachtte er in eerste instantie niet veel van maar de film heeft me echt vermaakt. Er zitten echt geniale stukken in. Ik denk dat dit wel 1 van de beste Nederlandse comdey film is die ik heb gezien, en ik heb er aardig wat gezien.
Ik las dat iemand dacht dat dat meisje die bij zijn vader werkt de badkamer aan het schoonmaken was maar ze had wijn op dr broek en dat was ze eraf aan het wassen
cordiacovens
de film heeft zeker zijn momenten die erg grappig zijn,
er word ook grappig gespeeld en mensen proberen grappig te zijn maar de hele film heeft iets meer weg van een slecht toneelstuk dan een goede film. het is allemaal te nep, ik weet wel dat er mensen zijn zoals deze mensen. ik ken er zelfs een aantal, maar het is niet zo dat de wereld zo anders is voor al deze soort mensen, en het wordt hier zover uitvergroot dat ik het niet echt kon waarderen. filmisch gezien was het ook niet hoogwaardig. m'n vriendin wilde hem graag zien en we hebben er om kunnen lachen sommige momenten maar het was te nep imo.
'Alleen Maar Nette Mensen' in een week naar goud | nu.nl/film
Alleen Maar Nette Mensen heeft ruim honderdduizend bezoekers getrokken en daarmee de status van Gouden Film bereikt.
soom
Ik heb een tuintje in mijn hart, maar alleen voor jou.
Ik heb niet veel met Amsterdam. Zeker, het is de hoofdstad van Nederland, en het is leuk om door heen te banjeren, maar het had zich net zo goed in Lutjebroek, Den Haag of Ridderkerk kunnen afspelen. Voor mijn gevoel maakt het niet veel uit of het zich nu wel of niet in Amsterdam afspeelt.
Ik heb niet veel met een ghetto fabulous queen. Ik adem blank, denk blank, ga in principe om met alleen maar blanke mensen in mijn directe omgeving. Dus is het niet verwonderlijk dat ik zo blank ben als maar enigszins zou kunnen, en om die reden heb ik niet echt iets met zwarte mensen. *Als dit racistisch of kwetsend overkomt: Dat is natuurlijk niet zo bedoeld, ik druk me alleen op deze manier (een beetje onhandig wellicht) uit.*
Geza Weisz als David is redelijk, Jeroen Krabbé is het meest menselijk, Annet Malherbe vind ik ietsje minder op haar plaats, en Imanuelle Grives, het moet gezegd worden, vind ik toch wel het meest hilarisch overkomen.
Het is komisch, maar wel met een zeker rauw randje die constant aan de oppervlakte blijft zwenken. Het rauwe randje komt nooit echt boven, maar je voelt op de een of andere manier dat er een zekere zweem ernst in zit. Ik pikte dat in elk geval erg op. Ik lag dan ook niet dubbel om de meeste beelden uit de film, maar vond juist dat er een zekere serieuze toon in te bespeuren viel. Van het begin tot het einde. David lijkt me een jongen die constant zoekende is. Zelfs in zijn lullige baantje als KFC medewerker, ik weet niet, maar ik meende toch te zien dat het niet echt beviel, gewoon een bevlieging, zoals waarschijnlijk het meeste in zijn bestaan. Na een tijdje zal hij ook de ghetto fabulous queen zat zijn, en dan? Wat mij betreft is David gewoon een lege huls, die weliswaar een baantje weet te krijgen en ook wel te houden, maar als er meer in hem zit, waarom doet hij daar dan niets mee? Is dat niet gewoon zonde? Hij lijkt een stel goed hersens te hebben, hij doet er alleen niet mee wat hij kan doen. Jammer, jammer, jammer. Daarentegen is het wel zo dat hij wel zijn hart volgt, tot ongenoegen van zijn ouders. Maar het feit blijft dat er dus een zeker ernstig randje over blijft, dat echt aan de oppervlakte blijft drijven, en David vind ik ook niet meteen sympathiek overkomen.
Nee, dit is wel een beetje een gemengd gevoel. Het is echt 50/50 wat mij betreft. Er had iets meer in gezeten.
mikey
[*Als dit racistisch of kwetsend overkomt: Dat is natuurlijk niet zo bedoeld, ik druk me alleen op deze manier (een beetje onhandig wellicht) uit.
Ik heb een tuintje in mijn hart, maar alleen voor jou.
Eh... nou en?
soom
Eh... nou en?
Ik vind gewoon dat de locatie er weinig toe doet, wil ik daarmee zeggen. Dat het dus net zo goed in Den Haag had kunnen zijn ipv Amsterdam, daar zijn ook van dit soort types te vinden. @Mikey: Ja, Rowanda is wel een beetje ordinair, ja, maar dat maakte het juist wel grappig.
Scoort beduidend lager dan De Marathon.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Toch ook niet hele vergelijkbare films?
Beide Nederlandse producties, nu in de bios. Beide komedies ook. Ken deze verder niet, maar lijkt mij toch een beetje van hetzelfde soort humor.
De bioscoopbezoeker moet er wel tussen kiezen. Lijkt me dat men dus beter naar De Marathon kan gaan.
L0rd_pwnz0hr
Ik wil niet that guy zijn, maar het boek is vele malen beter. De toon is serieuzer en grimmiger, terwijl de film gladgestreken romkom-elementen bevat. Het beste voorbeeld daarvan is misschien dat Davids moeder haar bord laat vallen als een soort van slapstick-element en comic relief, terwijl het in het boek gewoon een ongemakkelijk etentje blijft.
Deze film doet me denken aan Hank Moody uit Californication, die zijn redelijk serieuze roman verfilmd ziet worden tot vreselijk gladde, maar ook populaire, romkom.
tn2543
Ik vond het wel een leuke film. Vooral het begin vond ik echt leuk en lachwekkend. Later in de film werd dit beduidend minder en werd alles veel serieuzer. Dit vond ik tegelijkertijd ook jammer, want hiermee werd de film naar mijn idee naar beneden getrokken. Het was opeens niet meer leuk, maar alles werd opeens zo serieus, beetje geweldadig af en toe wat 18+ achtig. Dat vond ik persoonlijk wel minder. Maar het idee dat een dikke negerin met een joodse jongen gaat is wel grappig, en dat kwam in de hele film wel goed naar voren..
AmazingPP
Gisterenavond gezien in Cinecity te Vlissingen. Toen ik "In samenwerking met BNN" in beeld zag staan wist ik dat dit niet mijn film zou worden. Ik zal eerlijk zijn: ik heb de film ook niet afgezien. Wat ik gezien heb vond ik qua acteerprestaties zeker 2 sterren waard, dat is ook de score die ik hem gegeven heb en dat alleen voor het gedeelte voor de pauze. Maar de film was gewoon niet mijn ding. In de zaal werd dan ook niet 1 x gelachen. Toch vond ik het acteerwerk dik in orde, ik vond alleen de opzet van de film totaal niet leuk. 2 *
Bardie
Vermakelijk maar wel heel erg clichématig en overdreven stereotiep als je het mij vraagt.
Lijkt mij helemaal niet, eerlijk gezegd. In het beoogde publiek zit natuurlijk wel veel overlap, maar de films lijken net zoveel op elkaar als The Full Monty en Big Momma's House, om maar eens twee andere comedy's te noemen.
Zou kunnen, maar het publiek kiest duidelijk anders.
Nog meer lectuur over dit 'Waarom werd Alleen Maar Nette Mensen niet gemaakt door mensen met kennis van de Bijlmer?' - vk - m.volkskrant.nl
Wat hij over de film zegt: gezeur en vooral: wat een gebrek aan dramatisch inzicht.
Verder heeft ie gelijk dat het tijd wordt voor films, gemaakt door allochtonen zelf. Maar die bal ligt voor een groot deel bij henzelf.
phone home
Wat je zegt, Wouter. Er zullen toch in bijlmer net zo veel of weinig filmtalenten zijn als in rest van het land. Als ik wel eens jureer voor studentenfilmfestivals of scholierenfestival dan zie ik uit zg "allochtone" hoek vaak best originele dingen.
Waar blijft de Nederlandse Spike Lee?
Cubby
Leuk verhaal verwerkt in een zeer matige film. Grootste zwaktepunt in deze film is in mijn ogen hoofdrolspeler Geza Weisz wiens matige acteerwerk wordt versterkt door een tenenkrommende voice-over.
De aanvullende cast (o.a.Jeroen Krabbe, Annet Malherbe) doen het echter zeer goed en hebben ervoor gezorgd dat ik de film helemaal heb uitgezeten.
mikey
Maar of dat realiteit is weet ik niet
Ik denk dat je als maker met allochtone achtergrond in onze subsidiecultuur op veel plekken eerder een streepje voor dan tegen hebt, eerlijk gezegd.
wiggle46

Ik ben een negerin, heb al 30 jaar een interracial relation, en ik vond het boek geweldig. heb de film nog niet gezien. sommige feiten of so called hilarische momenten in de film berusten op waarheid. net als de blanke, hebben ook wij onze a sociale stereo typjes. meisjes die uit zijn op bling bling en geld. ik ben een gestudeerde, hardwerkende, slimme, zelfstandige negerin en ik voel mij absoluut niet beledigd of aangesproken. in elke ras heb je bepaalde types, zo ook de blanken (denk aan de tokkies!). wat wel heel verbazend is, is dat joden en negers niet echt geweldig met elkaar omgaan, eigenlijk mogen ze elkaar absoluut niet! vandaar dat de relatie beschreven in boek en in film echt zeker weten apart is en ik denk ook daardoor erg komisch.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Boek niet gelezen, dus dat scheelde weer qua verwachtingen.
En wat een ondergewaardeerde film is dit! Ik snap het probleem niet van Quinsy Gario in de Volkskrant. Persoonlijk vond ik dat hetJoodse gezin en de Oud-Zuid-gemeenschap een stuk enger werd afgeschilderd dan de Surinaamse en de Antilliaanse - terwijl ik genoeg vooroordelen heb over vooral de laatste groep. Voor mij was de film juist evenwichtig: genoeg (stereo)types, maar iedereen krijgt een veeg uit de pan: die hilarische scene aan tafel met Peer Mascini en Jeroen Krabbé over de Joodse gemeenschap in Israël... hulde!!!!
Jammer van het onverwachte en zoetsappige einde en dat de personages uit vooral de vriendengroep van David wat oppervlakkig blijft. Staat nu op 3,5*, kan misschien binnenkort nog met een half puntje omhoog.
(overigens tig keer beter dan dat brave Shouf Shouf Habibi)
heb de film nog niet gezien
Svp alleen stemmen als je de film daadwerkelijk hebt gezien. Ik heb je stem verwijderd.
Ajacied16
Gisteravond ben ik naar deze film in de bioscoop geweest. Het boek had ik nog nooit gelezen dus ik ging er zonder verwachtingspatroon in. Ik snap de verhalen van mensen die hem niet zoveel vonden, maar ik vond hem toch wel leuk. Soms is het een beetje raar, maar over het algemeen zitten er gewoon veel komische momenten in die de zaal ook aan het lachen kreeg. Geen hele bijzondere film, maar gewoon leuk voor vermaak. 3*
NathanMandjes
Slechte film. Heeft zo nu en dan grappige stukken maar het verhaal is een wirwar en is als los zand . Geen aanrader helaas.
RipCurl
Als de film vooral door racisten leuk gevonden zou moeten worden snap ik niet waarom ik er dan niets aan vond...

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen