• 9.377.553 stemmen

Alleen Maar Nette Mensen (2012)

Komedie / Drama | 89 minuten

Met onder meer: Géza Weisz, Imanuelle Grives en Jeroen Krabbé

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 oktober 2012

Plot Alleen Maar Nette Mensen

David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak als Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?

avatar van predator

predator

• 1953 stemmen

Ben verbaasd waarom deze film zo laag scoort bij MM, want ik vond deze film stukken beter dan de shouf shouf habibi's van deze wereld. Het is zo af en toe krakkemikkig en niet iedere grap komt even goed uit de verf, maar in het algemeen vond ik het acteerwerk erg ok en gaf de film een scherp beeld van de hedendaagse maatschappij in de grote stad. Natuurlijk zijn dingen harder aangezet, dan ze in werkelijkheid zijn, maar ik vond het toch behoorlijk herkenbaar allemaal (heb zelf jarenlang in de Bijlmer gewerkt).

avatar van Wouter

RipCurl schreef:

Als de film vooral door racisten leuk gevonden zou moeten worden snap ik niet waarom ik er dan niets aan vond...

Bizarre opmerking

avatar van RipCurl

RipCurl

Wouter schreef:

Bizarre opmerking

Ik ben hier wel eens voor racist uitgemaakt. Niet dat het ergens op sloeg, maar toch...

avatar van DutchLion

DutchLion

eerste half uur leuk, laatste 20minuten tegenvallend. Einde was niks aan ging nergens over

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Soms grappig, maar bovenal grof. Ik houd niet zo van die humor.

Matig. Niet direct een aanrader.

avatar van Wernertje

Wernertje

Platte, cliché film met een verhaal wat in 1 zin verteld kan worden. Joodse jongen geilt op dikke Surinamers.

Enorm flauw, en slecht.

avatar van coenta010

coenta010

Gewoon een simpele nederlandse film als je er niet te veel van verwacht kijkt hij gewoon lekker weg.

avatar van Wernertje

Wernertje

Bij de openingsscène wist ik al gelijk waar ik aan toe was (een half blote sigrid ten napel) dus we konden ons weer op maken voor een typische platte N.L film.

Een film met een vrij simpel mager verhaal die alle vooroordelen over Surinamers, Joden, Marokkanen even flink op de korrel neemt en aan dikt.

De humor was nergens echt leuk mede door het feit dat met name de vooroordeel humor al ruimschoots behandeld is in diverse andere films en series.

Gewoon flauwe platte humor, ik kreeg amper een kleine grijns op mijn gezicht tijdens het kijken van de film.

En een vergelijking met een film als; shouf shouf habibi begrijp ik totaal niet, in shouf zat tenminste goede humor en waren de vooroordelen leuk en kon je tenminste met je gehele gezin naar kijken.

Sommige scenes in deze film vond ik toch wel aardig plat en niet al te geschikt voor jeugdige kijkers.

Nederland bewijst opnieuw hoofdzakelijk films te kunnen maken met een mager verhaal en veel ordinaire platte scenes en humor.

Het Nederlands filmfonds zou eens moeten stoppen met geld pompen in dit soort idioot belachelijke films.

avatar van _Casper_

_Casper_

Opzich wel een leuke film met prima acteerwerk, maar toch had ik er wat meer van verwacht... ik had verwacht dat er wat meer ECHTE grappen in zouden zitten.. ik vond dat er nu teveel gepraat werd over nou nederlandse zijn zo marrokanen zijn zo.... en daar probeerden ze grappig over te zijn en tja dat is 1 of 2 x wel leuk maar na 6-7 x dezelfde grap in een ander jasje gaat t vervelen...

Ook later zitten er onnodige sexscenes in.. wat ik een beetje 'goedkoop'' vermaak vind..

Ondanks die negatieve punten is het wel gewoon een lekkere wegkijk film, niet veel denken af entoe lachen... en opzich verveelt geen seconde....

krappe 3*

avatar van Waku

Waku

Ik had bij voorbaat al hele lage verwachtingen van deze nederlandse komedie en was voorbereid op een heel matig filmpje. Het was dan ook geen verrassing dat deze "Alleen maar nette mensen" nergens om te gieren werd. Toch was het niet barslecht.

Wat vooral te danken was aan routiniers als Jeroen Krabbe en Annet Malherbe.

Hun rollen als kakkerige ouders tilden het acteer niveau nog enigzins omhoog.

Verder was "Alleen maar nette mensen" simpeltjes.

Platte makkelijke sexgrappen en scenes.

Een luchtige kijk op 2 totaal verschillende milieus , Amsterdam Zuid en de Bijlmer.

Niet bijzonder maar ook niet echt strontvervelend.

avatar van Keane1983

Keane1983

Leuke wegkijker, niet meer en niet minder.

avatar van stinissen

Vermakelijke komedie niks meer en niks minder de film zakte na het einde toe wat in des ondanks een voldoende dus een zes 3* En een prima Sigrid ten Napel als de vriendin Naomi.

avatar van indrany

indrany

Leuk om even te kijken. Ben niet thuis in de wereld van antillianen en surinamers, dus was wel een leuke inkijk. Verhaal kon zeker sterker. Had ook zeker meer verwacht van Jeroen Krabbe en Annet Malherbe.

avatar van Zandadder

Zandadder

Goede humor, bizarre situaties, lekkere grote konten en dikke tieten. Top !

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Achtervork schreef:

Wat een ongelooflijke slechte film is dit zeg. Ze hebben het echt geprobeerd, dat kan je zien, maar het is zwaar mislukt. Mocht je plannen hebben gezellig met vrienden naar de bios te gaan.. Verspil je geld dan niet aan deze troep. Ik ben er ook in getrapt.

1 ster dus.

Helemaal niks aan toe te voegen.

avatar van tattoobob

tattoobob

ik sla em maar over...

Al met al toch niet zo irritant als ik vooraf vreesde (maar zeker niet goed).

In de eerste helft heeft de film (als je niet al teveel gaat nadenken over het nogal stompzinnige uitgangspunt) nog best een paar grappige scenes. Maar het gaat pas echt kopje onder bij de uitermate vreemde 'kelderbox'-scene etc. Gaat echt compleet nergens over.

avatar van scumfrog

scumfrog

Verstand op nul en gaan, ik heb me anderhalf uur goed vermaakt.

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Niet doen!! Slecht verhaal, slecht acteerwerk, een plot waarbij je denk "Ow, istie nu afgelopen??" en de hoofdpersoon is een echt sulletje waar je een pesthekel aan krijgt.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Er was naar aanleiding van het boek enige discussie (vooral door zeikmensen, als ik zo vrij mag zijn) of het racistisch was en te ver ging.

Het boek weet dat te voorkomen door de duidelijke tongue-in-cheekstijl, en de opsomming van vooroordelen in het eerste hoofdstuk, waardoor de toon meteen is gezet, en de lucht is geklaard. De film daarentegen moet soms oppassen dat hij niet over het randje gaat, omdat hij het juiste toontje niet zo weet te vatten. Voor mensen die het boek niet gelezen hebben kunnen sommige scenes nogal rauw op hun dak vallen (zeker als je neger of extreem politiek correct bent).

Het eerste uur is ontzettend leuk, van sommige scènes heb ik echt zitten smullen, maar vanaf het 'ontspoor'gedeelte wordt het ineens een heel stuk minder, erg jammer is dat.

Uiteindelijk weet ik niet zo goed wat ik er mee moet. Ik heb van het eerste uur genoten, maar door de hele film heen zijn de acteerprestaties erg wisselend (vooral David en die hoogopgeleide negerin zijn af en toe tergend slecht), en naar het einde toe wordt het sowieso allemaal erg zwak.

Over de hele linie niet echt een heel erg goede film, maar wel zo leuk dat ik hem bijna meteen nog een keer wilde opzetten, dus daar ga ik hem gewoon punten voor geven.

avatar van Mind Fight

Mind Fight

Vond de stereotypes iets té stereotype waardoor het allemaal iets te nep aanvoelde. Toch net een voldoende omdat het toch vermakelijk was om te kijken. Ook de acteerprestaties vond ik over het algemeen niet tegenvallen.

avatar van mr. Prizzi

mr. Prizzi

Gewoon hardstikke leuke Nederlandse film. Geza Weisz is verrassend goed in zijn rol van Vuijsje en Imanuelle Grives is geweldig in haar rol van Rowanda (alleen haar naam klinkt al als oorlog herinner ik me uit het boek). Natuurlijk de stereotypes hadden hier en daar iets scherper gekund en de film vertoont wat zwakke scenes maar volgens mij is dit toch de eerste geslaagde multi-culturele film. Wie het boek gelezen heeft, ziet ook dat het script kundig is aangepast en met een goed slot is afgerond.

avatar van aardbeimoes

aardbeimoes

Het begin van de film was erg leuk! Veel gelachen. Naarmate de film volgde werd het racistisch. Hoe stereotyperend kun je mensen neerzetten! Daarnaast kijkend een grappige komedie.

avatar van Macmanus

Macmanus

Matig.

Scenario laat nogal te wensen over. Wat, zoals Kos al zei, vooral slecht uit de verf komt is de verandering van toon het laatste half uur(?) Die gangbang onzin, en vader die eerst totaal niet hard is en dan opeens wanneer zijn zoon zonder schoenen in elkaar geslagen voor hem staat, keihard is. Strookt totaal niet met de luchtige sfeer en karakters van even daarvoor.

Visueel is het ook erg automatische piloot gemaakt. Met een werkelijk afgrijzelijke Geza Weisz. Die niet alleen ongeloofwaardig is al 1.50 dwerg, maar ook totaal geen raad weet met zijn personage en het uispreken van dialoog.

2 sterren.

avatar van Drifter

Drifter

Deze keer ben ik het met Halve Tamme en Tattoobob eens. Geen aanrader.

avatar van hendriks

hendriks

wat een flutfilm

slecht geacteerd

teveel discriminatie en vond er niks te lachen

vooral slecht omdat het een comedie is niet kijken deze waardeloze film

ze kunnen beter al die flutflims die laatste tijd uitkomen van nederlandse bodem eens gebruiken en weer eens een goede maken

zoals soldaat van oranje .costa.etc dit soort flut herinnerd niemand zich

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Discriminatie????? Laat me niet lachen.

Heb ik het nog niet eens over de onzinopmerking over Nederlandse films. Ga films kijken voordat je oordeelt!

Deze film heeft wellicht aardige elementen en het genre bevordert zeker de integratie van een multiculturele samenleving.

Jammer alleen dat de film het prostitueren van tienermoeders en geweldsmisdrijven grappig probeert te maken. Ik vind het toch niet zo leuk als een klein kind toe moet zien op haar moeder die voor geld seks met een paar vreemde mannen heeft in een schuurtje, vooral omdat het verdriet wat achter deze harde waarheid schuilgaat weggebagatelliseerd wordt in de naam van humor.

WIjven die elkaar constant "klappen" en mannen die professioneel bigamie bedrijven en daardoor allemaal vaderloos opgroeiende kindjes achterlaten lijkt allemaal heel hilarisch maar helaas voelt dit in de praktijk van alle dag toch heel anders dan lollig.

Mijn dochter van 14 vond deze film ge-wel-dig. Waar zou die neergaande moraal van de jeugd van tegenwoordig toch vandaan komen?

Dan doet Maaskantje het nog beter omdat het daar tenminste te absurd is om serieus aanstoot aan te kunnen nemen. Hoop ik...

Deze film had veel beter gekund door de juiste mix van humor, drama en romantiek. Gewoon smaakvol.

avatar van cees72

cees72

Wernertje schreef:

en Hollanders. Alle stereotyperingen komen naar voren, niet alleen die van Marocs en Anti's en Suri's...