Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 131 minuten / 141 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Taylor Kitsch, Aaron Taylor-Johnson en Blake Lively
Releasedatum: 27 september 2012
Bekijk via SkyShowtime
Plot Savages
"Young. Beautiful. Deadly."
Ben, een rustige en vreedzame boeddhist en zijn beste vriend Chon, een ex-marinier, runnen samen een succesvolle business. Ze verbouwen de beste marihuana die er is. Daarnaast hebben ze beide een bijzondere relatie met de prachtige Ophelia. Ze leiden een idyllisch bestaan in het zuiden van Californië, totdat de Mexicaanse drugsorganisatie 'Baja Cartel' eist dat de drie voor hen gaan werken. Elena, de meedogenloze leider van de misdaadorganisatie, en haar koelbloedige handlanger, Lado, onderschatten echter de sterke band tussen de drie vrienden.
Honey Blossom
Deze film is teleurstellend. Ik heb alleen genoten van de goddelijke lichamen van Aaron Taylor-Johnson en Taylor Kitsch, met name tijdens de seksscenes in het begin. (Yeah, I said it.)
De enige Savage in de film vind ik Benicio Del Toro als Lado. Love that guy. Hij deed me aan de film Machete denken, hij kan er zo in mee spelen als Lado.
John Travolta zijn eerste film na de dood van zijn 16 jarige zoon. Ik begrijp volkomen waarom hij voor deze rol heeft gekozen: lekker luchtig om weer mee te beginnen. Hij speelt de corrupte agent uitstekend.
Salma Hayek is een lust voor het oog. Ik dacht: Wauw! bij al haar outfits. Maar meer ook niet.
Jammer dat we niet meer van Sandra Echeverría kregen te zien. Ik vind haar prachtig.
Het verhaal is oppervlakkig, O kan me gestolen worden, het einde was een stomp in mn maag en daarmee is alles gezegd.
Kleine 2,5*
MBSL
Beetje een afknapper, film kwam nogal moeizaam op gang en toen dat eenmaal gebeurde ontspoorde ie aan alle kanten tot het idiote slot aan toe.
Fryce
Mooie sfeervolle film, knapte helaas bijna af op het einde. Ben totaal geen fan van dat concept. Prachtige rol van Benicio Del Toro.
parcivalis
Draak van een film. Leunt lafjes tegen het gegeven van de oorlog tussen Mexicaanse drugs-kartels maar ontpopt zich jammerlijk tot een langdradige vals-sentimentele film rond een boeddhist die eerst door zijn zijn vriend en vervolgens door zijn vijand wordt gedwongen om iemand te doden en een criminele Diva die in een jankende midlife crisis verandert zodra een slecht-gecast blondje onzin begint uit te kramen.
Bacchero
Ik vermoed dat deze film iets probeert te zijn van een Tarantino maar dit... is dan toch wel behoorlijk mislukt. Moet dit een thriller over de drugswereld voorstellen, zijn de personages grappig bedoelt, is het de bedoeling een actiefilm te zijn, een liefdesverhaal... ik weet het niet...
Er zitten zowat van alle genres elementen in... zelfs het milieu komt aan bod (één van de personages/drugsdealers is enorm bekommert om het milieu...) maar de film is een mislukking.
Benicio Del Toro speelt zoals gewoonlijk uitstekend zijn rol maar van de andere acteurs kan ik dat niet zeggen... ook Hayek ontgoochelt mij. Een film om vlug te vergeten...
killer13
was from Paris with love niet z'n eerste rol na de dood van z'n dood? blijft een beetje hetzelfde hoor, daar speelt hij ook een badass flik die ze niet allemaal op een rijtje heeft.
Waku
Opvallend dat er toch redelijk veel negatieve reacties zijn over deze "Savages".
Persoonlijk vond ik het wel degelijk een prima actiefilm.
Kwa acteerwerk goed en het (simpele) verhaaltje was boeiend genoeg om dikke 2 uur te volgen.
In tegenstelling tot andere recensies heb ik geen saaie momenten kunnen ontdekken in deze soms best harde actie/misdaad film.
Op het eind wordt je inderdaad op het verkeerde been gezet maar ook daar had ik niet zo probleem mee.
Lancher
- 1914 stemmen
Goed maar niet zo goed als het had kunnen en moeten zijn. Toch een goede film maar dat heeft niets met Stone te maken, maar alles met Mindel, Winslow en cast. Had zoveel stoerder moeten zijn. Krappe 4*.
Voor mij persoonlijk, 'Goed, maar misschien niet zo goed', is het dan geen krappe 4* en dat komt idd door de cast. Taylor Kitsch een acteur die langzamerhand toch wel tot één van mijn favorieten behoord, Blake Lively, Aaron Taylor-Johnson en de rest ook echt niet te vergeten doen het echt goed.
Heb uiteindelijk echt van de film genoten en ondanks dat ik de film meer zou willen geven, moet ik'm daarvoor echt zeer binnenkort nog een keer herzien. De kans is zeker aanwezig dat ik de film bij meerdere kijk beurten alleen maar beter vind.
Macmanus
Pfff hier had toch zeker wel een uur uitgehaald kunnen worden...visueel goed te doen, maar de lengte en onnodige verhaallijntjes maken het vrij saai kijkvoer. 2 sterren.
Kitch is wel de meest saaie hollywood acteur ooit overigens. Heb volgens IMDb 4 films met de jongen gezien maar een indruk achter laten zit er nooit bij.
tattoobob
Ben nu bezig met deze film,z'on 1.5 uur!!!
En jongens deze film is echt zo slecht niet hoor,minimaal 3 sterren kan er wel van af.
Er komt veel slechter spul uit.
Maar goed morgen me cijfer ff geven....maar tot nu toe heb ik me geen moment verveeld.
gauke
Het technische niveau van de film is hoog en Oliver Stone schotelt de kijker een geweld aan beelden, muziek en teksten (een soort van rondedans van brute beelden) voor. Maar helaas is het misdaaddrama oppervlakkig en mist vooral diepgang, scherpte, stijl en subtiliteit. Gezien de tijdsduur van meer dan twee uur biedt de film te weinig, er zijn teveel personages die je maar matig weten te interesseren en het onbevredigende dubbele einde slaat helemaal nergens op. Ook de cast vond ik niet bijster sterk opereren en Blake Lively is ronduit zwak. Dankzij een aantal bezienswaardige scènes flopt de film niet totaal.
mr. Prizzi
Ongetwijfeld de slechtste film van Oliver Stone..
De driehoeksverhouding van de drie hoofdrolspelers slaat nergens op en wordt ook nergens in het
verhaal geloofwaardig. Structuur van het verhaal is lamlendig ,wie wil nog kijken naar een film waarin een rijk meisje ontvoert wordt en twee mannen haar proberen te bevrijden. Het scenario Is vaak onrealistisch want de marihuana hippies waren in de jaren '80 al compleet verdwenen uit de weedhandel. Het verhaal dat veelbelovend begint (maar irritant verteld door voice over) met een vergadering van drughandelaren die de boel over willen nemen verzand snel in een idioot en kinderachtig Hawaii 5-O achtig gedoe dat soms ongewild overeenkomsten vertoond met Natural born killers. Het overbodige mexico-geweld contrasteert met het californische cheech en chong-geleuter. Zonde van het geld, had een goede film kunnen zijn als Stone zich meer had laten inspireren door de werkelijkheid van de Mexicaanse drugssyndicaten en even een paar afleveringen van Breaking Bad had bekeken.
Benicio del Toro was wel aardig op dreef in zijn rol van bad guy.
choller
matige film,komt niet in de buurt van de verwachtingen als je de titel leest
tattoobob
Het kan allemaal in film!!!!!
Ik heb genoten van deze film,gewoon niet te veel over na denken en genieten!!
In mijn ogen zeker geen flop...
Deze film had ik twee weken geleden in de bioscoop moeten zien i.p.v. de uiterst saaie film "Killing Them Softly". Beiden films zijn eigenlijk een "Misdaad / Drama" maar deze is veel beter.
Buiten de eerste 10 minuten van de film zat ik tot de laatste minuut geboeid te kijken. Het verhaal zit goed in elkaar, weet te boeien en de uitvoering is ook meer dan dik in orde. Visueel zag het er ook nog eens allemaal fraai uit (inclusief de dames). De cast is overigens om van te smullen en dan vooral Benicio Del Toro (geweldige rol als smeerlap), Taylor Kitsch en de altijd fraaie Salma Hayek. De rol van John Travolta stelt eigenlijk niet zo heel veel voor maar hij deed het wel goed en leuk. Ook zit er in deze film het nodige geweld welke soms zeer bruut is. Het verwarrende einde had men overigens best geinig in elkaar gestoken.
Al met al een prima "Misdaad / Drama" die zich lekker wegkijkt en ook nog boeiend is.
Mondragon
Toch iets te hoge verwachtingen van gehad. Hij greep me nergens en sommige stukken hadden er uit kunnen blijven.
opa-ben
aardige film over een paar vrienden die hun eigen drugsparadijsje hebben opgebouwd en samen 1 vriendin delen en dan worden "uitgenodigd" door een Mexicaans Cartel tot samenwerking, als ze dit niet zien zitten wordt de vriendin gegeijzeld en gaat de zaak aan de gang, Pakkende hoeveelheid bloed en martelingen die dankzij internet overal te volgen zijn. Del Toro is goed als de Mexicaanse geweldpleger en John Travolta doet het goed als DEA agent die van alle kanten bijdragen ontvangt. het eerste einde is dramatisch slecht maar gelukkig is er nog een tweede.
Djumbo
te amerikaans, te overdreven, ...... wel knap geacteerd, en knap geregisseerd
Wat mij betreft mogen ze Benicio Del Toro de Oscar geven voor beste bijrol. Geweldig toen hij op het einde nog effen zijn zelf opgenomen filmpje liet zien aan Ophelia
Sergio Leone
Mwah.
Qua uitgangspunt en verdere plotontwikkelingen had Savages best een boeiend geheel kunnen zijn, maar het onderste is duidelijk niet uit de kan gehaald.
Met name de vertelstructuur is een rommeltje. De voice-over is verschrikkelijk slecht, de screentime van de verschillende personages is onevenwichtig verdeeld (dat moeder-dochtermomentje tussen slachtoffer O en dader Elena slaat als een tang op een varken en het tweeledige einde is te dom voor woorden.
Savages beschikt over een op het eerste gezicht degelijke cast, maar dat valt achteraf gezien tegen. Blake Lively kan best terugkeren naar Gossip Girl en consoorten. Naast haar tenenkrommende voice-over is ook haar gewone acteren erg matig. Zelfs een welgevormd billenpakket biedt geen soelaas. Maar ook Taylor Kitsch en Aaron Johnson voldoen niet als hoofdrolspelers. Beide heren missen enige overtuigingskracht.
Dan voldoet de ondersteunende cast al een pak meer. Benicio Del Toro kan zich volledig uitleven in z'n over-the-toprolletje van psychopaat en ook John Travolta is aardig op dreef. Salma Hayek is in vergelijking met hen wat minder, maar voldoet nog net.
Op visueel vlak overtuigt Savages wél voor de volle pond. De kleuren(contrasten) en filters zijn erg mooi en springen dan ook het meest in het oog. Qua editing wil het dan weer wat te hip zijn, maar het blijft allemaal binnen de perken. Het tempo ligt hoog en de beelden zijn mooi geschoten. De speelduur had evenwel korter gekund.
mcdaktari
Dat andere zo'n lage beoordeling geven moeten ze zelf weten maar ik vond het een hele goeie film. En het geleuter van "wordt ook nergens geloofwaardig".Moet dat dan?? Het is film en laat je gewoon meenemen in het verhaal ook al is het niet geloofwaardig, want als het dat moet zijn dan kunnen ze wel alle films opruimen. Als een film je een fijne avond heeft bezorgd dan is het voor mij geslaagd en dat heeft "Savages" meer dan genoeg gedaan, dus voor mij een hele goeie aktie/misdaad film van Oliver Stone waarin ook nog eens voortreffelijk geacteerd werd. En Benicio Del Toro is in dit soort rollen op z'n best vind ik.
johnhendrikos
Deze film viel zwaar tegen. Ik begrijp ook niet waarom oliver stone zo een goede reputatie heeft. ZIjn film wallstreet money never sleeps, was bijvoorbeeld erg slaapverwekkend. Wallstreet the public will sleep! Maar goed, na deze misstap verwachtte ik van savages ( gezien de goede acteurs ook) een spannende film. Maar de films was helemaal niet spannend. Was beetje saai zelfs, met een einde wat werklijk waar nergens op sloeg. En nog iets waar ik me mateloos aan stoorde, waarom hebben vrouwen tijdens sex tegenwoordig gewoon hun kleding aan? Dat slaat toch nergens op! savages die blijkbaar erg preuts zijn?
viel me erg tegen.
$pecial
Ik verwachte er niets van en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Lekker vlot filmpje dat weet te boeien tot het einde.
De persoonlijke ontwikkeling tussen Elina en O vond ik een beetje ongeloofwaardig en er te dik boven op liggen.
Een vermakelijke en onderhoudende film maar Oliver Stone slaat bij het einde wel behoorlijk de plank mis. Jammer.
Naomi Watts
Weinig mis met de scenes tussen Paqu en O, als Stone de scenes tussen O en Paqu (O's moeder, gespeeld door Uma Thurman) gecut had. Hierdoor is de film zo onsamenhangend. Stone is een waardeloos auteur. Wat hij van het boek van Winslow heeft gemaakt is een pure schande.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Eigenlijk wel een leuke film met een paar so-so momenten, maar het einde vond ik nogal tegenvallen.
Magere 3 sterren.
Wat was er dan eigenlijk mis met het einde (eigenlijk twee eindes) ?

Dramatische misdaadfilm 'Savages' van Oliver Stone verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

Dramatische misdaadfilm 'Savages' met Taylor Kitsch is binnenkort ook te bekijken op Netflix

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

A Love Song for Bobby Long

Side by Side
Documentaire, 2012

Gangster Squad
Misdaad / Drama, 2013
explosiveweduwegeweldamerican abroadeye gougingdea agentfilmed killing shotsouthern californiasurrogate daughterlaguna beach, californiaenforcergardnerskull mask dea