• 9.378.143 stemmen

Savages (2012)

Misdaad / Drama | 131 minuten / 141 minuten (unrated version)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 131 minuten / 141 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Taylor Kitsch, Aaron Taylor-Johnson en Blake Lively

Releasedatum: 27 september 2012

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Savages

"Young. Beautiful. Deadly."

Ben, een rustige en vreedzame boeddhist en zijn beste vriend Chon, een ex-marinier, runnen samen een succesvolle business. Ze verbouwen de beste marihuana die er is. Daarnaast hebben ze beide een bijzondere relatie met de prachtige Ophelia. Ze leiden een idyllisch bestaan in het zuiden van Californië, totdat de Mexicaanse drugsorganisatie 'Baja Cartel' eist dat de drie voor hen gaan werken. Elena, de meedogenloze leider van de misdaadorganisatie, en haar koelbloedige handlanger, Lado, onderschatten echter de sterke band tussen de drie vrienden.

Naomi Watts

Dat zal best, al gaat het mij vooral om wat ik vind. Ik verwacht dat dit voor mij Stone's MO wordt. En die films zijn ook cinematografisch nogal conventioneel, iets wat ik wat betreft cinema hoog in het vaandel heb staan. En dan nog het magnum opus van Don Winslow als bronmateriaal gebruiken. Voor mij kan het niet mis gaan. Dat de massa een andere film van Stone verkiezen, daar slaap ik niet minder om.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Zware tegenvaller qua script, voorspelbaarheden en pijnlijke dialogen en acteerpresentaties (uitgezonderd de twee mannelijke hoofdrolspelers). Wel prettig: lekker hard gefilmd, geen typische Amerikaanse censuur, fraai gefilmd, mooie shots; visuele verwenning. Ik heb zin in een 3,5 omdat ik me laat inpalmen door de stijl van de regisseur, maar eigenlijk verdient ie dat net niet. Drie sterren dus.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Begint veelbelovend, maar kakt gigantisch in. Einde is afgrijselijk slecht.

avatar van wu-tang

wu-tang

ind te voorspelbaar allemaal , en een gigantisch k@teinde helemaal omdat het zo,n einde was waarbij je dus eerst op het verkeerde been wordt gezet vond het einde waarbij ze alle 3 dood gingen beter te verteren , maar helaas alles moest toch weer netjes binnen de opgestelde lijnen van de filmmaatschappij blijven

van deze regiseur is het zowiezo een tegenvaller

avatar van Maurice-FR

Maurice-FR

An sich geen slechte film maar het einde is het afschuwlijk, verpest een groot deel voor mij.

avatar van Shinobi

Shinobi

Oliver Stone slaat me toch even de plank mis zeg met deze film. Het lijkt alsof hij een cultklassieker probeerde te maken met dit gestileerde werk en daar faliekant in is mislukt.

De voice-over van Lively werkt gewoon niet, geen boeiende hoofdrolspelers en Salma Hayek kwam soms wel erg geforceerd over, dat was vooral te merken haar tirade jegens Lado.
De enige die wel een pluim verdient is Benicio Del Toro, de beste man zet me toch weer een puike rol neer in deze film. Wat ik zoals gewoonlijk van hem gewend ben.

Verder was er gewoon geen diepgang in de verhaallijn, het was allemaal zo simplistisch en voorspelbaar.
De actie vond ik daarnaast ook niet echt denderend te noemen.

En als we dan bij het einde zijn aangekomen, krijgen we gewoon twee eindes voorgeschoteld. Dat was zo goedkoop, in het eerste einde leven ze allemaal nog lang en gelukkig en dan opeens wordt de film letterlijk terug gedraaid en gaan ze allemaal dood...

Tot slot heb ik echt geen idee waarom de film zo lang is gemaakt, wat er in deze film gebeurt is gewoon niet noemenswaardig te noemen en had gewoon ingekort kunnen worden naar anderhalfuur.

Kleine 2,5 sterren.

Naomi Watts

De lage beoordelingen doen mij nog meer verheugen op de film. Als zelfs de massa teleurgesteld afdruipt zijn de voortekenen in ieder geval prima.

avatar van voskat

voskat

Shinobi schreef:

Huh? Welke versie heb jij gezien? Het is precies andersom.

avatar van Shinobi

Shinobi

Oh, dat geeft dan des te meer aan hoe belabberd het einde was.

In ieder geval een film om snel weer te vergeten.

avatar van arno74

arno74

De film is zeker even wennen aan het begin, maar het is een film die beter wordt naarmate die vordert. Best wel een aanrader eigenlijk.

avatar van pieterTk

pieterTk

Heerlijke film, echt Oliver Stone. Echt van genoten.

avatar van timbo_

timbo_

Naomi Watts schreef:

Ok als je het zo formuleert prima. Ging mij er meer om dat je Savages niet Stone's Magnum Opus kunt noemen zonder die toevoeging. Maar is inderdaad een beetje een definitiekwestie

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Tegendraads zijn is soms ook een gave

avatar van rep_robert

Shinobi schreef:

Dat idee heb ik al een tijdje bij Stone. Een simpele cineast die af en toe interessant probeert te doen met wat filmpjes(Natural Born Killers b.v.). Maar eigenlijk moet hij het gewoon bij die simpele films en stijlen houden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zwakke trailer, vreselijke cast, behalve Del Toro en Travolta (al lijkt laatstgenoemde maar een zielige rol te hebben). Kan hier niet naar uitkijken, hopelijk valt het wat mee allemaal.

avatar van Montorsi

Montorsi

Vrij leuk filmpje van Stone.

Heeft wel een paar dingen om mee te scoren. Vooral audiovisueel is het erg strak. Mooi geschoten, geluid en soundtrack is vrij tof. Verder is het allemaal wat minder.

Allereerst de twee hoofdrolspelers voor zover je daar van kunt spreken, saaie keuzes en matige acteurs. Het meisje, misschien wel de echte hoofdrol, beetje vervelend, dito voiceover. Del Toro; leuk maar iets té.. Hayek wel oke, Travolta matig.

Verhaaltje duurt daarnaast wat te lang, en is de fun misschien wat te beperkt.

Desondanks heb ik me best vermaakt, en dat is voor Stone recentelijkelijke werk eigenlijk al positief.

avatar van MGoody

MGoody

Fraaie beelden en leuke audio. Voorderest maar weinig aan... Del Toro deed het nog wel aardig, maar de rest echt zeer matig.

avatar van Biosguru

Biosguru

Zelden zon barrel gezien. Het verhaal rammelt echt aan alle kanten. Het knalt van de ene continuiteit misser naar de volgende. De personage's zijn totaal ongeloofwaardig en het acteren is ook niet al te best. Bv Dat ze er met twee weken cel afkomen, maar toch op de vlucht moeten, ondanks dat Travolta ze als informanten vrij kreeg (?!), een keiharde kartelbazin die geschokt is over martelpraktijken (?), iemand een rubberband omdoen en in de fik steken binnenshuis (?) enig idee wat voor een rook dat geeft, een wit plantage met de deuren open (?) geen last van spint daar kennelijk en to top it all off het moeder en dochter gesprek tussen gegijzelde babe en kartelbazin over dochters drug misbruik. (?)

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Jammer, de film is als een kogel met een erg mooi en cool omhulsel maar als hij word afgevuurd blijkt het een losse flodder.

Stone maakt er visueel een feest van, door dit verschijnsel word de film nooit saai of vervelend maar uiteindelijk blijft er niet veel over van savages, Del toro is erg goed in de film en de rest is oke tot matig, hayek was niet slecht maar haar karakter vond ik vrij irritant/ongeloofwaardig. Verder vond ik de volgende zin ronduit belahelijk van Blake lively's karakter :

i have orgasms, he has Wargasms dat was een zin, echt om te lachen. Maar goed de film had met ieder andere standaard regisseur minder geweest , de film ziet er nogmaals erg cool uit en is vermakelijk maar leeg. Kreeg nooit enige compassie voor de karakters in de film, had inhoudelijk wel beter gekund dus. En inderdaad het einde is niet best, toch een voldoende voor de stijl en het vakwerk wat zeker terug te zien is.

avatar van arno74

arno74

Biosguru schreef:

Er klopt inderdaad heel veel niet, maar toch vond ik m wel vermakelijk. Wat dacht je van de laatste scene, waarin ze eerst zorgvuldig een vlak gebied uitzoeken om de gegijzelden uit te wisselen, zodat hun maatjes als scherpschutters op kilomerters afstand het hele gebied in de gaten kunnen houden. En ja hoor, toch worden ze aangehouden door een lading politieauto´s met zwaailicht en sirenes en zelfs een helikopter die opeens kennelijk uit het niets tevoorschijn komen. .

avatar van yoda1992

yoda1992

Biosguru schreef:

1 ligt eraan hoe je dat ziet, je zou ook kunnen zeggen dat ze kiezen voor een nieuw begin. Daarnaast lijkt Del Toro wel de kerel die alsnog de hoofdpersonen iets aan zou doen. wegtrekken is dus niet geheel onverstandig.

2 wanneer was ze geschokt dan? bij de dochter wel ja maar dat is toch logisch? het is haar dierbare. Verder liet ze zelf martelpraktijken via de laptop aan 'O' zien, er geschokt leek ze niet.

3 het kan best dat je binnen iemand in brand zet. er was genoeg ruimte. De rook houd je inderdaad wel. De locatie was echter onbekend. Die kan overal geweest zijn. maar gezien een grote groep gewapende mannen aanwezig is die het kunnen maken om iemand te excecuteren, moet het een afgelegen plek zijn geweest. En je kan veel maken op afgelegen plekken.

4 "o" gaf zelf al in de film aan dat dit waarschijnlijk plaatsvond omdat Elena eenzaam was. ondanks het misschien vreemde gespreksonderwerp bleven de verhoudingen tussen Elena en 'O' duidelijk. Elena zei zelf nog dat als het moest ze de dierbaren van 'O' (Chon, Ben) gemakkelijk van haar af zou nemen. Het gesprek bleef erg cynisch dus vreemd was de scene niet.

opzich zijn de punten die je noemt in mijn optiek geen goede redenen voor een slechte beoordeling.

ik vond de film zelf wel vermakelijk. gave actie, mooie one liners, leuke acteurs (Hayek, Del Toro, Travolta), visueel mooi met gave snelle montage (tijdens de actiescenes) / mooi kleurgebruik/ camerawerk in zowel de actie als de overzichtshots van landschappen. ik vind het altijd leuk als geweld vol in beeld wordt gebracht en niet wordt geromantiseerd. Verder is de boodschap van de film ook goed. je kan als kijker zelf een beeld vormen over het drugsbeleid. (al zal iedereen wel het geweld afkeuren) Bij andere films over drugs als traffic en requiem for a dream word je alskijker meer naar een bepaalde mening toegeduwd. grappig ook dat je ziet dat niet iedereen er slecht van af komt. op het einde zitten de hoofdpersonen toch maar mooi op het tropische eiland. persoonlijk vond ik de film soms wel net iets te langdradig op bepaalde punten, de soundtrack af en toe net iets te aanwezig en vond ik de rol verandering van Ben in het geheel net iets te ongeloofwaardig.

Al met al een erg vermakelijke film.

Naomi Watts

Goed maar niet zo goed als het had kunnen en moeten zijn. Maar beginnen met het feit dat Stone er weer een potje van maakt. Het uitmuntende boek weet ie compleet onderuit te halen. Weet het ubercoole taalgebruik en vooral de expliciete context negeert ie compleet waardoor veel kracht uit de monologen van 'O' gaan. Ook onaangenaam opvallend dat ie scenes waar 'O' inzit laat plaats vinden zonder 'O', een totaal onterechte motie van wantrouwen richting Lively want ze steelt de show. Spijtig dat Winslow zo over zich heen heb laten lopen bij het schrijfwerk. Een geweldige 'O', precies hoe ik haar ook had voorgesteld.

Mindel maakt dan - zoals verwacht - weer veel goed. Hij geeft de film de visuele flair en compenseert de narratieve fouten van Stone. Wel meer timide als in Domino maar toch geeft ie de film genoeg visuele flair mee dat er weinig films zijn die hieraan kunnen tippen. Ook ode voor de cast, Lively is een tour-de-force met Johnson als goede tweede, Kitsch is ondanks veel gebreken een uitstekende Chon, Del Toro heeft de makkelijkste rol om te schitteren en ook leuk om Bechir te zien en Hayek is geweldig als Elena. Miste wel de karakteruitdieping van het boek waardoor veel personages niet echt uit de verf komen voor kijkers die als leek de film in gaan.

De geweld en sex scenes zijn ook uitstekend. Niet zo raunchy zoals het boek maar Johnson en Kitsch zijn totaal game waardoor de meer timide Lively gewoon goed meehobbelt en haar getemperde seksuele scenes geen probleem zijn. Mindel is hier ook van onschatbare waarde. De grote lijnen van het boek ontvouwen zich prima, soms wel in een iets te snel tempo, maar de expliciete lading schiet te kort. Bij het einde maakt Stone het helemaal bont met dat erase and rewind einde. Triest. Toch een goede film maar dat heeft niets met Stone te maken, maar alles met Mindel, Winslow en cast. Had zoveel stoerder moeten zijn. Krappe 4*.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Persoonlijk vond ik hem erg matig, acteerwerk kon er net mee door. Gewoon een standaard (typisch Amerikaans) filmpje, geen hoogvlieger voor mijn doende.

Als dealers zijnde: "Don't get high on your own supply" is een gouden regel , en dat zag ik in deze film niet en vond dat tevens al een afgang. Alles ging veel te smooth, en dat maakt het compleet ongeloofwaardig. En de beste wiet uit Amerika? come on! bullshit. Denk dat de Nederwiet de hoogste THC gehalte bevat.

Nee, deze film heeft mij zeker niet vermaakt. En inderdaad wat BIOSGURU al omschreef, ben ik het

mee eens; de film rammelt aan alle kanten enzovoort.

Teleurstellend... de film: BLOW is veel beter (en ja ik weet het, op vele fronten niet te vergelijken met deze film, maar goed.)

*2.25

avatar van missl

missl

Film is goed geschoten en goede muziek en mooie mensen maar het verhaal slaat nergens op. Het verhaal is zelfs een beetje irritant. En duurt veel te lang.

En dit vind ik vreemd: Lada laat dat meisje op een een gegeven moment een filmpje zien waarin hij seks met haar heeft, hier komen ze later totaal niet meer op terug, wat was de toegevoegde waarde van deze scene? Enkel de vernedering?

avatar van Reinbo

Onderhoudend film, die net een iets te laag tempo heeft. Pst in het rijtje True Romance en Domino, maar is net wat minder, kleine 4.

Erg jammer ook dat het Elena personage op het eind erg ongeloofwaardig werd. Ging geen enkele dreiging van uit. Dan kan je dus ook niet aan de top staan van zo'n organisatie. Verder erg voorspelbaar/obligaat einde. Jammer, had een halfje meer in gezeten.

avatar van Moemsie

Moemsie

Had al veel negatieve kritieken gelezen, maar wilde hem toch proberen...misschien valt het wel mee...maar het viel niet mee...! De rollen van Travolta en Del Toro zijn inderdaad wel goed, maar dat zijn ook doorgewinterde acteurs, maar de rollen zijn te klein om heel de film te laten boeien...vond em te gemaakt, vooral door de 3 hoofdrolspelers; er was geen chemie , geen vonk...het was te "geacteerd".

avatar van Fonk

Fonk

Vermakelijk filmpje, lekker hard ook. Soms ietwat ongeloofwaardig en een tikkeltje te langdradig maar vooruit. Desalniettemin keek de film lekker weg en was ik verrast over de mooie shots van Oliver Stone.

Deze film ga ik zeker op DVD aanschaffen.

avatar van funnyhow

funnyhow

oliver stone's flair en benicio del toro maken deze film het bekijken waard.

Het script en lively (nooit geen fan van geweest ) waren daarintegen wel ondermaats..

ook het einde was beetje zo en zo ... maar daar zullen de producers wel voor deel tussen gezeten hebben...

al bij al is een stone film toch altijd dat ietje anders als 13 in dozijn filmpje

dus 3,5 is welverdiend..

avatar van Deckard

Deckard

Niet het beste van stone doet kwa stijl het meest denken aan U Turn

benicio del toro is erg goed.

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik vond de film nogal gekunsteld overkomen.

Als je zo'n dreigvideoboodschap krijgt met de meest afgrijselijkste horror, onthoofde lijken enz., dan schijt je wel in je broek toch. Die 2 gasten scharrelen rustig verder. De film begint al zo ongeloofwaardig op deze manier. En wat wil het kartel samenwerken.....

Eerst zijn ze supernaief en overrelaxed terwijl ze toch klein een drugsimperium runnen, en dan zijn het opeens gevaarlijke commando's, en is de leider van het kartel een bezorgde lichthysterische moeder.

Het script slaat nergens op, de film lonkt naar Tarantino, maar daar komt het in geen velden of wegen bij in de buurt.

Benicio del Toro is wel goed, Travolta heeft een te kleine rol.

Al met al was het toch redelijk onderhoudend, omdat Stone wel kan filmen.