• 9.377.386 stemmen

Savages (2012)

Misdaad / Drama | 131 minuten / 141 minuten (unrated version)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 131 minuten / 141 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Taylor Kitsch, Aaron Taylor-Johnson en Blake Lively

Releasedatum: 27 september 2012

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Savages

"Young. Beautiful. Deadly."

Ben, een rustige en vreedzame boeddhist en zijn beste vriend Chon, een ex-marinier, runnen samen een succesvolle business. Ze verbouwen de beste marihuana die er is. Daarnaast hebben ze beide een bijzondere relatie met de prachtige Ophelia. Ze leiden een idyllisch bestaan in het zuiden van Californië, totdat de Mexicaanse drugsorganisatie 'Baja Cartel' eist dat de drie voor hen gaan werken. Elena, de meedogenloze leider van de misdaadorganisatie, en haar koelbloedige handlanger, Lado, onderschatten echter de sterke band tussen de drie vrienden.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Marihuna business met nette pakken, stranden en grote witte huizen inclusief palmbomen en zo'n grote koelkast die je ook altijd in MTV cribs tegenkomt. De hand van Oliver is duidelijk op te merken door zijn scheve beelden, hoge kleurcontrasten en de met vlagen snelle montage. Gaaf einde ook waarin de eerste uitkomst slechts een visioen van Ophelia bleek te zijn. Als geheel vond ik het ondanks alle toeters en bellen wat standaard en ik heb het idee dat dit wraak/gijzeling plotje al veel vaker is gebruikt.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Kleine tegenvaller. Had hier meer van verwacht. Bijrollen van Travolta, Hayek, maar met name Del Toro maken veel goed. Wat een koelbloedige en uber slechte crimineel zet Del Toro neer. Hij is in topvorm hier. Einde is vrij suf. Verder degelijk filmwerk van Stone met mooie montage.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Gestileerde drama/actie-film over twee gozers die een sympathiek drugshandeltje runnen, maar onder druk van een ontvoering moeten meewerken met een groep gewelddadige Mexicanen. Leuke personages, lekkere zwoele sfeer, en een enkele intense scène. Verder is het verhaal toch echt te simpel en ook voorspelbaar.

avatar van Shinobi

Shinobi

Oliver Stone slaat me toch even de plank mis zeg met deze film. Het lijkt alsof hij een cultklassieker probeerde te maken met dit gestileerde werk en daar faliekant in is mislukt.

De voice-over van Lively werkt gewoon niet, geen boeiende hoofdrolspelers en Salma Hayek kwam soms wel erg geforceerd over, dat was vooral te merken haar tirade jegens Lado.
De enige die wel een pluim verdient is Benicio Del Toro, de beste man zet me toch weer een puike rol neer in deze film. Wat ik zoals gewoonlijk van hem gewend ben.

Verder was er gewoon geen diepgang in de verhaallijn, het was allemaal zo simplistisch en voorspelbaar.
De actie vond ik daarnaast ook niet echt denderend te noemen.

En als we dan bij het einde zijn aangekomen, krijgen we gewoon twee eindes voorgeschoteld. Dat was zo goedkoop, in het eerste einde leven ze allemaal nog lang en gelukkig en dan opeens wordt de film letterlijk terug gedraaid en gaan ze allemaal dood...

Tot slot heb ik echt geen idee waarom de film zo lang is gemaakt, wat er in deze film gebeurt is gewoon niet noemenswaardig te noemen en had gewoon ingekort kunnen worden naar anderhalfuur.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Montorsi

Montorsi

Vrij leuk filmpje van Stone.

Heeft wel een paar dingen om mee te scoren. Vooral audiovisueel is het erg strak. Mooi geschoten, geluid en soundtrack is vrij tof. Verder is het allemaal wat minder.

Allereerst de twee hoofdrolspelers voor zover je daar van kunt spreken, saaie keuzes en matige acteurs. Het meisje, misschien wel de echte hoofdrol, beetje vervelend, dito voiceover. Del Toro; leuk maar iets té.. Hayek wel oke, Travolta matig.

Verhaaltje duurt daarnaast wat te lang, en is de fun misschien wat te beperkt.

Desondanks heb ik me best vermaakt, en dat is voor Stone recentelijkelijke werk eigenlijk al positief.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Jammer, de film is als een kogel met een erg mooi en cool omhulsel maar als hij word afgevuurd blijkt het een losse flodder.

Stone maakt er visueel een feest van, door dit verschijnsel word de film nooit saai of vervelend maar uiteindelijk blijft er niet veel over van savages, Del toro is erg goed in de film en de rest is oke tot matig, hayek was niet slecht maar haar karakter vond ik vrij irritant/ongeloofwaardig. Verder vond ik de volgende zin ronduit belahelijk van Blake lively's karakter :

i have orgasms, he has Wargasms dat was een zin, echt om te lachen. Maar goed de film had met ieder andere standaard regisseur minder geweest , de film ziet er nogmaals erg cool uit en is vermakelijk maar leeg. Kreeg nooit enige compassie voor de karakters in de film, had inhoudelijk wel beter gekund dus. En inderdaad het einde is niet best, toch een voldoende voor de stijl en het vakwerk wat zeker terug te zien is.

avatar van yoda1992

yoda1992

Biosguru schreef:
Zelden zon barrel gezien. Het verhaal rammelt echt aan alle kanten. Het knalt van de ene continuiteit misser naar de volgende. De personage's zijn totaal ongeloofwaardig en het acteren is ook niet al te best. Bv Dat ze er met twee weken cel afkomen, maar toch op de vlucht moeten, ondanks dat Travolta ze als informanten vrij kreeg (?!), een keiharde kartelbazin die geschokt is over martelpraktijken (?), iemand een rubberband omdoen en in de fik steken binnenshuis (?) enig idee wat voor een rook dat geeft, een wit plantage met de deuren open (?) geen last van spint daar kennelijk en to top it all off het moeder en dochter gesprek tussen gegijzelde babe en kartelbazin over dochters drug misbruik. (?)

1 ligt eraan hoe je dat ziet, je zou ook kunnen zeggen dat ze kiezen voor een nieuw begin. Daarnaast lijkt Del Toro wel de kerel die alsnog de hoofdpersonen iets aan zou doen. wegtrekken is dus niet geheel onverstandig.

2 wanneer was ze geschokt dan? bij de dochter wel ja maar dat is toch logisch? het is haar dierbare. Verder liet ze zelf martelpraktijken via de laptop aan 'O' zien, er geschokt leek ze niet.

3 het kan best dat je binnen iemand in brand zet. er was genoeg ruimte. De rook houd je inderdaad wel. De locatie was echter onbekend. Die kan overal geweest zijn. maar gezien een grote groep gewapende mannen aanwezig is die het kunnen maken om iemand te excecuteren, moet het een afgelegen plek zijn geweest. En je kan veel maken op afgelegen plekken.

4 "o" gaf zelf al in de film aan dat dit waarschijnlijk plaatsvond omdat Elena eenzaam was. ondanks het misschien vreemde gespreksonderwerp bleven de verhoudingen tussen Elena en 'O' duidelijk. Elena zei zelf nog dat als het moest ze de dierbaren van 'O' (Chon, Ben) gemakkelijk van haar af zou nemen. Het gesprek bleef erg cynisch dus vreemd was de scene niet.

opzich zijn de punten die je noemt in mijn optiek geen goede redenen voor een slechte beoordeling.

ik vond de film zelf wel vermakelijk. gave actie, mooie one liners, leuke acteurs (Hayek, Del Toro, Travolta), visueel mooi met gave snelle montage (tijdens de actiescenes) / mooi kleurgebruik/ camerawerk in zowel de actie als de overzichtshots van landschappen. ik vind het altijd leuk als geweld vol in beeld wordt gebracht en niet wordt geromantiseerd. Verder is de boodschap van de film ook goed. je kan als kijker zelf een beeld vormen over het drugsbeleid. (al zal iedereen wel het geweld afkeuren) Bij andere films over drugs als traffic en requiem for a dream word je alskijker meer naar een bepaalde mening toegeduwd. grappig ook dat je ziet dat niet iedereen er slecht van af komt. op het einde zitten de hoofdpersonen toch maar mooi op het tropische eiland. persoonlijk vond ik de film soms wel net iets te langdradig op bepaalde punten, de soundtrack af en toe net iets te aanwezig en vond ik de rol verandering van Ben in het geheel net iets te ongeloofwaardig.

Al met al een erg vermakelijke film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goed maar niet zo goed als het had kunnen en moeten zijn. Maar beginnen met het feit dat Stone er weer een potje van maakt. Het uitmuntende boek weet ie compleet onderuit te halen. Weet het ubercoole taalgebruik en vooral de expliciete context negeert ie compleet waardoor veel kracht uit de monologen van 'O' gaan. Ook onaangenaam opvallend dat ie scenes waar 'O' inzit laat plaats vinden zonder 'O', een totaal onterechte motie van wantrouwen richting Lively want ze steelt de show. Spijtig dat Winslow zo over zich heen heb laten lopen bij het schrijfwerk. Een geweldige 'O', precies hoe ik haar ook had voorgesteld.

Mindel maakt dan - zoals verwacht - weer veel goed. Hij geeft de film de visuele flair en compenseert de narratieve fouten van Stone. Wel meer timide als in Domino maar toch geeft ie de film genoeg visuele flair mee dat er weinig films zijn die hieraan kunnen tippen. Ook ode voor de cast, Lively is een tour-de-force met Johnson als goede tweede, Kitsch is ondanks veel gebreken een uitstekende Chon, Del Toro heeft de makkelijkste rol om te schitteren en ook leuk om Bechir te zien en Hayek is geweldig als Elena. Miste wel de karakteruitdieping van het boek waardoor veel personages niet echt uit de verf komen voor kijkers die als leek de film in gaan.

De geweld en sex scenes zijn ook uitstekend. Niet zo raunchy zoals het boek maar Johnson en Kitsch zijn totaal game waardoor de meer timide Lively gewoon goed meehobbelt en haar getemperde seksuele scenes geen probleem zijn. Mindel is hier ook van onschatbare waarde. De grote lijnen van het boek ontvouwen zich prima, soms wel in een iets te snel tempo, maar de expliciete lading schiet te kort. Bij het einde maakt Stone het helemaal bont met dat erase and rewind einde. Triest. Toch een goede film maar dat heeft niets met Stone te maken, maar alles met Mindel, Winslow en cast. Had zoveel stoerder moeten zijn. Krappe 4*.

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik vond de film nogal gekunsteld overkomen.

Als je zo'n dreigvideoboodschap krijgt met de meest afgrijselijkste horror, onthoofde lijken enz., dan schijt je wel in je broek toch. Die 2 gasten scharrelen rustig verder. De film begint al zo ongeloofwaardig op deze manier. En wat wil het kartel samenwerken.....

Eerst zijn ze supernaief en overrelaxed terwijl ze toch klein een drugsimperium runnen, en dan zijn het opeens gevaarlijke commando's, en is de leider van het kartel een bezorgde lichthysterische moeder.

Het script slaat nergens op, de film lonkt naar Tarantino, maar daar komt het in geen velden of wegen bij in de buurt.

Benicio del Toro is wel goed, Travolta heeft een te kleine rol.

Al met al was het toch redelijk onderhoudend, omdat Stone wel kan filmen.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Deze film is teleurstellend. Ik heb alleen genoten van de goddelijke lichamen van Aaron Taylor-Johnson en Taylor Kitsch, met name tijdens de seksscenes in het begin. (Yeah, I said it.)

De enige Savage in de film vind ik Benicio Del Toro als Lado. Love that guy. Hij deed me aan de film Machete denken, hij kan er zo in mee spelen als Lado.

John Travolta zijn eerste film na de dood van zijn 16 jarige zoon. Ik begrijp volkomen waarom hij voor deze rol heeft gekozen: lekker luchtig om weer mee te beginnen. Hij speelt de corrupte agent uitstekend.

Salma Hayek is een lust voor het oog. Ik dacht: Wauw! bij al haar outfits. Maar meer ook niet.

Jammer dat we niet meer van Sandra Echeverría kregen te zien. Ik vind haar prachtig.

Het verhaal is oppervlakkig, O kan me gestolen worden, het einde was een stomp in mn maag en daarmee is alles gezegd.

Kleine 2,5*

avatar van Macmanus

Macmanus

Pfff hier had toch zeker wel een uur uitgehaald kunnen worden...visueel goed te doen, maar de lengte en onnodige verhaallijntjes maken het vrij saai kijkvoer. 2 sterren.

Kitch is wel de meest saaie hollywood acteur ooit overigens. Heb volgens IMDb 4 films met de jongen gezien maar een indruk achter laten zit er nooit bij.

avatar van Theunissen

Deze film had ik twee weken geleden in de bioscoop moeten zien i.p.v. de uiterst saaie film "Killing Them Softly". Beiden films zijn eigenlijk een "Misdaad / Drama" maar deze is veel beter.

Buiten de eerste 10 minuten van de film zat ik tot de laatste minuut geboeid te kijken. Het verhaal zit goed in elkaar, weet te boeien en de uitvoering is ook meer dan dik in orde. Visueel zag het er ook nog eens allemaal fraai uit (inclusief de dames). De cast is overigens om van te smullen en dan vooral Benicio Del Toro (geweldige rol als smeerlap), Taylor Kitsch en de altijd fraaie Salma Hayek. De rol van John Travolta stelt eigenlijk niet zo heel veel voor maar hij deed het wel goed en leuk. Ook zit er in deze film het nodige geweld welke soms zeer bruut is. Het verwarrende einde had men overigens best geinig in elkaar gestoken.

Al met al een prima "Misdaad / Drama" die zich lekker wegkijkt en ook nog boeiend is.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mwah.

Qua uitgangspunt en verdere plotontwikkelingen had Savages best een boeiend geheel kunnen zijn, maar het onderste is duidelijk niet uit de kan gehaald.
Met name de vertelstructuur is een rommeltje. De voice-over is verschrikkelijk slecht, de screentime van de verschillende personages is onevenwichtig verdeeld (dat moeder-dochtermomentje tussen slachtoffer O en dader Elena slaat als een tang op een varken en het tweeledige einde is te dom voor woorden.

Savages beschikt over een op het eerste gezicht degelijke cast, maar dat valt achteraf gezien tegen. Blake Lively kan best terugkeren naar Gossip Girl en consoorten. Naast haar tenenkrommende voice-over is ook haar gewone acteren erg matig. Zelfs een welgevormd billenpakket biedt geen soelaas. Maar ook Taylor Kitsch en Aaron Johnson voldoen niet als hoofdrolspelers. Beide heren missen enige overtuigingskracht.
Dan voldoet de ondersteunende cast al een pak meer. Benicio Del Toro kan zich volledig uitleven in z'n over-the-toprolletje van psychopaat en ook John Travolta is aardig op dreef. Salma Hayek is in vergelijking met hen wat minder, maar voldoet nog net.

Op visueel vlak overtuigt Savages wél voor de volle pond. De kleuren(contrasten) en filters zijn erg mooi en springen dan ook het meest in het oog. Qua editing wil het dan weer wat te hip zijn, maar het blijft allemaal binnen de perken. Het tempo ligt hoog en de beelden zijn mooi geschoten. De speelduur had evenwel korter gekund.

avatar van $pecial

$pecial

Ik verwachte er niets van en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Lekker vlot filmpje dat weet te boeien tot het einde.

De persoonlijke ontwikkeling tussen Elina en O vond ik een beetje ongeloofwaardig en er te dik boven op liggen.

Een vermakelijke en onderhoudende film maar Oliver Stone slaat bij het einde wel behoorlijk de plank mis. Jammer.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Deze nieuwe van Oliver Stone is me sterk bevallen. Zonder meer goed dat hier een menselijk gezicht gegeven wordt aan deze gangsters. Gedoemde figuren gevangen in hun lust naar veel geld. Benicio del Toro zet de sterkste prestatie neer als de psychopathische rechterhand van de kartelleidster. Daarentegen weet de film geen kant uit de gaan met de 2 hoofdrolspelers Kitsch en Johnson en krijgen ze maar geen diepgang in hun relatie met elkaar en met Lively. De trio-relatie die hier gebruikt wordt heeft niet het gewenste effect. Laat ik er wel meteen aan toevoegen dat ik het eens een goede keuze vindt om een vrouw aan het hoofd van een kartel te zetten en Hayek voldoet wel voor mij.

Het verhaal blijft boeien en Stone maakt er een stijlvolle prent van. De rewind op het einde naar de werkelijke situatie vond ik een erg vreemde en eigenlijk best een zeer goede keuze van Stone. Eerst heroische shootout actie, daarna het werkelijke geklungel wat best past in de neerbuigende manier waarop Stone deze misdadigers uitbeeldt. De voice-over van Blake Lively vond ik maar niks; voor het weinige interessante dat er verteld werd mochten ze dit gerust schrappen. Savages is een gave film die een mooi plaatsje verdient in het (sub)genre van de drug war movies naast Blow, Traffic en Scarface.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Moeilijk.

Oliver Stone keert terug met de montages en stijl die ik graag van hem zie en die ook in U Turn en Natural Born Killers werd gebruikt. De broeierige kleureffect, wat tussenstukjes met cartoons of reclame, rauw aanvoelende acties en extreem geweld, het zit er allemaal in. Wat deze film dan weer wel behoorlijk verminderd zijn de hoofdpersonages, Blake Lively vond ik bloedirritand en zeikerig en wist de foute teenage sfeer der erg in te houden. Wel verrassend dat Kick Ass acteur Johnson hierin meedoet, hem vond ik nog wel redelijk, maar ook Taylor Kitch wist mij niet echt te overtuigen en overact erg vaak, maar dat komt ook misschien omdat die Lively ze helemaal in dat kleffe gedoe meezuigt. De tegenpartij was wel helemaal vanouds en steelde de show. Zo was het weer erg leuk om Salma Hayek terug te zien als een sadistische mafia bazin, ook Benicio Del Toro was grandioos en plaatste weer een paar moddervette onliners, en dan natuurlijk ook nog John Travolta die een erg leuke bijrol heeft als NARC agent.

Maar het blijft toch een wisselvallige film met behoorlijk wat stoorzenders. Misschien was dit inderdaad wel treffender geweest als het een half uur korter was, want vaak wil deze ook nog wel langdradig worden en begint het thema ook een beetje te vervelen. De geweld/actiescenes waren wel weer goed en ook weer een beetje zoals we die kennen van Stone, en die weet het natuurlijk, zoals gewoonlijk, lekker bruut neer te plaatsen, dus ook hier en verder ging de film gewoon zijn eigen kant op en draait het dus gewoon om een ontvoeringsverhaal en 2 jonge jongens die als bezetenen hun ontvoerde neukertje uit de handen van de meedogenloze kartel willen halen, waarbij we uiteraard ook nog een beetje een roadmovie voorgeschoteld krijgen, want ze moeten wel naar Mexico.

En dan het einde: het had inderdaad 2 eindes, eentje waarbij iedereen overhoop geschoten word en de andere is dus een uberflauwe, mierzoete, zeikerige happy end, die Oliver Stone gewoon weg had moeten laten.

Tja, tja, tja.... Oliver Stone heeft nog best wel een leuk project weten te maken, maar hij was vast in een veelste sentimentele bui, toen hij dit maakte. En dat is behoorlijk jammer.

avatar van james_cameron

Amper boeiend misdaaddrama, bevolkt door oninteressante personages. Slechts Benicio Del Toro, als een wel heel foute crimineel, maakt enige indruk. Aanvankelijk lijkt het nog wel iets te kunnen worden met de film, maar net wanneer je denkt te maken te hebben met een Scarface-achtig plot gaat het verhaal een hele suffe kant op. Het wordt dan al snel ongeloofwaardig, met als toppunt de belachelijke rol van Salma Hayek als leidster van een drugscartel. De toon van de film is ook erg onevenwichtig. Er wordt nerveus heen en weer geschakeld tussen melodrama en extreem gewelddadig gangsterepos, maar vrijwel nergens weet de film doel te treffen. Een paar behoorlijk zieke executiescenes blijven op de netvlies gebrand, maar afgezien daarvan heeft regisseur Oliver Stone weinig interessants te melden. Zijn zoveelste misser op rij, veel te lang ook nog.

Tegenvallende Stone.

Erg rommelig en met name vreselijk over-the-top. Dat gekoppeld aan die felle kleurtjes deed het me geregeld denken aan een Brett Easton Ellis verfilming, waar ik persoonlijk een gruwelijke hekel aan heb.

Een soort kitscherige crime-pastische waarvan ik me afvraag of Stone het ook echt serieus bedoelde, ik vrees van wel. Ik heb na afloop nog zitten zoeken of dit verhaal toevallig niet op de één of andere manier waargebeurd was (hoe ongeloofwaardig ook) want ik snap echt niet hoe je anders zoiets serieus durft te brengen.

Benicio del Toro doet de film wel enorm veel goed en geeft er nog een echt rauw randje aan.

avatar van Zinema

Feilloos vermaak.

Een allegaartje is Savages van regisseur Oliver Stone wel geworden. Het duurt dan ook even voor je als kijker beseft welke kant hij uit wil. De wah-wah pedaaltjes en verschijning van Travolta doen wel erg opzichtig knipogen naar Pulp Fiction en de wirwar aan plotjes en personages immers ook. Zo een meesterwerk is het uiteraard niet geworden, maar een misdaaddrama met gekke trekjes zat schijnbaar wel in het verschiet. Uiteindelijke antwoord op de eerst gestelde vraag is vooral vermaken. En eerlijk is eerlijk, de kijker wordt inderdaad een dikke twee uur vermaakt.

De legendarische filmmaker weet feilloos waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Opzichtig maar eveneens bijna onherkenbaar, al steekt hij zijn liefde voor de grote Q niet onder stoelen of banken. En passant wordt dan ook nog even diens maatje Robert Rodriguez genoemd. Tevens vinden er vreemde verwijzingen plaats naar de collega’s James Cameron en Steven Soderbergh. Je moet er maar erg in hebben. Voeg daaraan toe de Cheech & Chong-referentie en menige monstermovie-poster in de achtergrond en een professionele potpourri blijkt het resultaat te zijn.

Een gevarieerd mengsel van genres, stijlen en andere probeersels, waarvan het merendeel gelukkig geslaagd is. Hoe onevenwichtig het eindresultaat dan ook moge zijn, Savages weet op zijn minst indruk te maken en de aandacht van de toeschouwers vast te houden. Het simpele verhaal is hiervoor niet verantwoordelijk, maar puike performances van Benicio Del Toro en John Travolta dragen hier absoluut aan bij. De twee echte hoofdrolspelers zijn ook in orde, maar een grotere naam was absoluut een betere keuze geweest om het geheel meer een smoelwerk te geven.

Goed.

Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.

avatar van jipt

jipt

Goede misdaadfilm. Lekkere California-sfeer en een sterke Del Toro. Kills waren ook lekker bruut. Helaas wel een laag tempo. kleine 4*/3,5*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Met deze 'Savages' zet Oliver Stone zichzelf alweer niet terug op de kaart. Hoewel het er allemaal zeer fraai uitziet (mooie beelden van Californië, etc.) en het geheel mooi geschoten is, kan ik hier maar weinig bijzonders in ontdekken. Ik zag de 'unrated version' van deze prent, weet niet wat voor scénes erbij gevoegd zijn, maar volgens mij is het einde anders. Dat las ik verderop in het topic ergens.

In de 141 min. versie heb je net als in de ''normale'' versie een dubbel einde. Maar hier eindigt het goed.. ze leven lang en gelukkig, bla bla. Ik las ergens dat dit in de andere versie precies andersom is. Daar snap ik het nut niet van, net zoals de twee eindes zelf. Het zal wel. Verder kan ik niks met Salma Hayek haar personage, de zogenaamde ''meedogenloze'' leider, tuurlijk. Daarnaast is het verhaal(tje) weinig bijzonder (en ongeloofwaardig), kreeg ik geen binding met de personages, kan niks met de driehoeksverhouding en vond ik op Del Toro na de cast niet zo bijzonder. Blake Lively bakt er ook maar weinig van.

Verder is de film best wel vermakelijk, met een aantal goede scénes, maar echt interessant wil het niet worden. De film duurt ook veel te lang. Gelukkig wel op blu-ray gezien - dat maakte het nog te doen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Toch wat meer van verwacht.

Had gehoopt dat deze mijn top tien van 2012 zou halen maar da's helaas niet het geval. Ligt 'm vooral aan het tempo van de film dat dan weer langzaam dan weer snel is. Had sowieso gerust een half uur korter gemogen. Zo doet Stone er wel heel lang over om duidelijk te maken hoe close onze drie vrienden zijn en hoe onvoorwaardelijk hun liefde voor elkaar is.

Wel heel erg positief is de rol van Benicio del Toro. Prachtige en doorleefde performance en een bad guy zoals ik ze graag zie. Ook Travolta schittert nog eens van oudsher in een verrassende rol. Ook de twee leads zitten eigenlijk wel goed in hun rol.

Verder zitten er nog een paar leuke actiescènes in en is het geweld vaak behoorlijk grof. Maar zoals al eerder aangegeven is het geheel misschien iets te onevenwichtig.

Lang getwijfeld over de score maar voor nu een krappe 3.5.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Films van Stone pik ik meestal toch wel even mee. Was wel benieuwd wat hij hier van zou bakken en de cast stond me ook wel aan.

Taylor Kitsch kan me trouwens gestolen worden, heb ik helemaal niks mee. Maar namen als Johnson, Hayek, Travolta en del Toro lokken toch wel een kijkbeurt uit.

De film is heel wisselvallig. Sterke scenes wisselen vaak stuivertje met zeer matige en ik ben er nog steeds niet zo goed uit wat ik nou van de film vond.

Del Toro zet trouwens een keigoede rol neer in tegenstelling tot Hayek. Maar dat zou ook aan haar totaal ongeloofwaardige rol kunnen liggen.

Ik heb de unrated versie gekeken, zou niet weten wat de andere versie mist, maar de speelduur is lang zat zullen we maar zeggen. Toch heb ik me wel vermaakt, toch een goed argument om de film een voldoende te geven.

Zeker geen topper, maar pure middelmaat.

Drie sterretjes.

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Ik had helaas meer verwacht .. Hayek speelde niet geloofwaardig, om van Blake Lively nog maar te zwijgen ... Del Toro moest dat weer goed maken, en speelde dan ook goed fout.

Helaas duurde deze film duurde veel te lang en kon hij me weinig boeien .. Het verhaal was leuk geweest, maar had meer 'crime' uitgewerkt mogen worden. 2* voor mij ..

avatar van Fortune

Fortune

Savages is de allergrootste teleurstelling van 2012. Ik ben ook helemaal geen fan van Stone die vroeger wel een paar goede film heeft gemaakt maar de laatste tijd alleen maar bagger uitbrengt. Laat deze film het einde betekenen van Stone.

Savages is typisch een film die gemaakt is door iemand die totaal geen idee heeft wat er in het criminele circuit afspeelt. Zo krijg je een ontzettend neppe film met ongeloofwaardige irritante karakters. Ik krijg echt een slappe zak van die twee hoofdrolspelers plus die voice over van die chick die allemaal van die niet boeiende cliché praat er tussen gooit.

Nee, heb het einde eerlijk gezegd niet gehaald, wat een rommel.

avatar van zxstyle

zxstyle

Savages begon als de natte droom van elke puberende jongen. Geld, drugs, sex, het kan niet op in California. De tweede helft is echter een lange zucht tot het einde. Nu had ik wel de extended versie bekeken dus wellicht dat het in de normale versie minder langdradig is.

Ook benicio vond ik niet overtuigend als pion in het cartel. Het leek wel of hij niet zijn best deed om mexicaans over te komen.

avatar van david bohm

david bohm

Kijkbare maar slappe vertoning, de beelden met enorme kleurcontrasten van stranden met palmen en prachtige villa's, zijn leuk te zien maar deze pracht en praal wordt grotendeels om zeep geholpen door het slechte acteerwerk en de soms tenenkrommende dialogen en voice-over van de o zo vervelende O. Jammer dat ze er niet allemaal aan zijn gegaan, heb het ze zo gegund.
Onrealistisch verhaal ook alsof twee Yankees met een piepkleine organisatie met wat weed een heel kartel weg kunnen blazen. Werkelijk niets of niemand weet mij te overtuigen, Latino's die onderling Engels spreken met zo nu en dan een woordje Spaans, ik kan nog wel meer dingen op noemen waarover ik me heb verwonderd maar wil het hier graag bij laten, heb al teveel tijd verspeeld. De geweldsscènes zijn nog het sterkste punt van deze prent.
Het einde, we zien eerst een 'visioen' en daarop volgt een nog dramatischer einde. Pffff matig matig matig dit.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Smugmarty schreef:

Ik vind het verhaal in tegenstelling tot een hoop "kenners" heel geloofwaardig. Onze nederlandse "dominee" (goolge maar voor de nitwits) was niet zo heel anders. Enfin topper Punt.

Ik kan wel wat puntjes noemen waarom het een niet geloofwaardige film is.

Nb. De term geloofwaardig hangt voor mij trouwens samen met termen als waarheidsgetrouw, oprecht, niet nep gemaakt en gespeeld (etc.).

1. het is een nogal gelikte film (het is net een bacardi reclame, zelfs een vieze of bebloede kop ziet er nog "netjes"uit, de futuristische weedplantages worden ook mooi gelikt neergezet).

2. het is een nogal "gehypt" verhaal, cast, etc: ijdele en neppe surfdudes, lekkere chick, good guy bad guy, alles lekker flitsend (dat wel).

3. de emotionele diepgang ontbreekt; de stoerdoenerij heeft de overhand.

4. het is gewoon een nogal doorsnee actiefilm zonder veel diepgang.

5. de muziek is best geinig, maar de filmmuziek heeft "het net niet": je hoor op een gegeven moment een Dick Dale achtig sample-tje om de film een "snel"en surfdude achtig sfeertje te geven.

Daar kreeg ik toch een flink fake nasmaak van...

Voor een meer geloofwaardige film over drugs/ kartels etc. raad ik aan:

Miss Bala

avatar van blurp194

blurp194

Lomp. Hard. Felgekleurd.

En nergens geeft iets de overtuiging dat we naar iets 'waargebeurds' zitten te kijken. Gewoon een lompe harde actiefilm. Mooie plaatjes in verzadigde kleuren, hippe surfdudes met een mooi meisje, goeie auto's, fijn muziekje erbij. Met de diepgang van een garnaal.

En da's misschien wat wel wat tegenvalt, van Oliver Stone zou je misschien toch iets van een hoger motief verwachten. Ik zie het er niet in.

Maar ai, wat is die John Travolta lelijk geworden. Alsof hij een masker van zichzelf op heeft. Jammer ook dat z'n rol niet erg uitkomt, ik vind het nogal prutserig overkomen allemaal. En Benicio Del Toro is maar weinig beter, met die lelijke vetkuif over z'n smoel heen. Hij speelt dan wel weer erg goed. En dat doen de surfdudes en surfbabe ook wel, eigenlijk - daar zit alleen de voiceover van Blake Lively me nogal vaak dwars in.

Oh, ik zou bijna vergeten, ik had ook nog iets positiefs te melden: Leuke film, onderhoudend, spannend verhaal. Jammer dat het einde zo slap is.

avatar van K. V.

K. V.

Me eens aan deze gewaagd, maar hij is me toch een beetje tegengevallen. Ondanks de vele bekende namen: Benicio Del Toro, John Travolta, Salma Hayek, was dit toch geen topper. 'k geraakte niet echt in het verhaal en echt meeslepend werd het ook nooit.

Misschien dat de film te lang duurde en er wat meer schwung in had kunnen zitten.

'k heb toch al beter films van Oliver gezien.