Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Scott Walker
Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 juli 2013
Plot The Frozen Ground
"The hunter becomes the hunted"
Glenn Flothe (Nicolas Cage), een rechercheur uit Alaska, is vast van plan een einde te maken aan de moorden van Robert Hansen (John Cusack), een seriemoordenaar die dertien jaar lang onopgemerkt bleef. Naarmate de lichamen zich opstapelen in de straten van Anchorage slaat de angst toe onder de bevolking. Flothe start een persoonlijke klopjacht om de moordenaar te vinden, waarbij hij zijn eigen leven op het spel zet. Wanneer een 17-jarig meisje ontsnapt aan Hansen, vindt Flothe eindelijk een aanknopingspunt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Jack Halcombe
Pimp Clate Johnson
Debbie Peters
Lt. Bob Jent
schram101
Beetje jammer van die wannabe gangster in de cast, maar over de rest ervan kunnen we tevreden zijn. Verhaal klinkt niet bijzonder, maar dat hoeft geen probleem te zijn.
AHWA
Inland Rabbit
Niet het origineelste plot op aarde, maar ziet er tof uit. Cage, Cusack en Hank politieman (Breaking Bad). Jammer van Hudgens, maar ach het kan slechter.
Naomi Watts
Qua plot en film vrij verwaarloosbaar, dertien in een dozijn en ook qua uitwerking lijkt het niet veel. Dit soort film is eigenlijk ook al dood. Cage en Cusack zijn vaak dan ook wel een prima graadmeter voor rock bottom. Alles valt en staat voor mij met Hudgens. Hopelijk is haar rol wel aanzienlijk, ze kan een film wel dragen/uit het slop trekken.
Trailer wordt overal wel weer weggehaald. Geen legitieme release blijkbaar. Jammer, geen playback. Had die raunchy Hudgens segments graag terug gezien
jarno1975 (moderator series)
De trailer is er (te zien op Youtube). Matig.
Die was er in augustus al hoor
Ah, was het dezelfde?
Geen idee, zou handig zijn als je de link post dan.
Naomi Watts
De UK is de eerste met een releasedatum. 28 juni, sneller dan verwacht.
Naomi Watts
Zijn voor een wat soberder kleurengebruik gegaan. Vanessa Hudgens ook maar naar voren geschoven als castlid. Jammer Fiddy, maar terecht. Nu Cage en Cusack nog voorbij.
Naomi Watts
. Nog best redelijk snel. Zin in de strip scene. Voor de rest een rima tussendoortje. Wel fijn dat ie toch in de bios komt.
Met Nessa intro. Lievvv
YouTube - 'The Frozen Ground' Theatrical Trailer With Intro
schram101
Leuk trailertje. Bijzondere rol ook van Hudgens. Afgaande op de trailer gaat haar dat prima af.
Jkayyy9
Deze film net tijdens de sneak preview in de pathe gezien. Vond het een goede spannende thriller zonder dat er teveel spektakel hoefde te zijn. Super sterk gespeeld door zowel cage, cusack en hudgens. Van begin tot het einde bleef hij spannend en vrij geloofwaardig behalve een scene. En natuurlijk altijd extra boeiend als het waargebeurt is.
Al DeNiro
Eindelijk weer eens een goede seriemoordenaar-film met overtuigende (cage, hudgens, 50 cent) en verassende (cusack) rollen.
jarno1975 (moderator series)
50 cent en overtuigend? Dat kan haast niet in één zin voorkomen...
Naomi Watts
Wel veelbelovend de reacties. Is al meer dan ik er van gehoopt had. Er is meer onderhoudend dan de dansscene van Hudgens dus. Fijn dat ze ook overeind blijft staan. Pretty fucking sweet.
Don Roberto
Gisteren gezien in de Sneak. Lekker filmpje met een sterke cast.
Toen Cage in beeld kwam begonnen een paar in de zaal te lachen, maar ik vond Cage in deze film toch echt wel een sterke rol neerzetten.
Goed en spannend verhaal, tikkeltje voorspelbaar.. dat wel natuurlijk.
Eerst neig ik naar 4 sterren maar doordat het einde toch wat voorspelbaar is imo ga ik voor 3,5 ster.
Al met al een aanradertje!
Al DeNiro
50 cent en overtuigend? Dat kan haast niet in één zin voorkomen...
Naomi Watts
De recensies zijn lovend, maar dan vooral over het spel van Hudgens, die Cage en Cusack naar huis speelt. Veelbelovend voor eind deze week.
DiDa
Nou.....http://cinemagazine.nl/the-frozen-ground-2013-recensie/

Naomi Watts
Oei. Nou ik ben weer terug in Kansas. Maar...
Verwacht ook geen goede film maar wel onderhoudend. Vind de setting, cast en benadering wel fijn. Geen Manhunter van 2013, maar Silence of the Lambs van 2013 moet mogelijk zijn.
Naomi Watts
Paar dagen geleden mijn favoriete trailer gereleased
YouTube - The Frozen Ground - In UK cinemas 19 July
Als dit inderdaad illustratief is voor de toon van de film, kan dit misschien wel een flinke meevaller worden. Nu in de week van de release plus deze trailer beginnen mijn verwahctingen toch wel hoger te worden dan ik op voorhand had gedacht.
Naomi Watts
YouTube - The Frozen Ground - Clip: "She Stays On The List"
Haha, Cage die het dus moet gaan oplossen met Hank Schrader en Ron Witwicky
En nog een review. Toch wel het idee wat ik voorheen een beetje verwachtte. Nu ben ik wel klaar met de recensies, zie het deze week wel. Verwacht wel een onderhoudende film, alles wat het meer is is mooi meegenomen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime