Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Herman Yau
Met onder meer: Anthony Chau-Sang Wong, Vincent Wan Yeung-Ming en Shing Fui-On
Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Engels
Plot Yi Boh Lai Beng Duk
Een kelner in een restaurant vermoordt zijn baas en verminkt diens vrouw en vlucht naar Zuid-Afrika, alwaar hij weer in een restaurant gaat werken. Daar verkracht hij een Zulu-vrouw, die besmet is met het Ebola-virus...
Kai San
Sergent Yeung
Annoyed Husband
Kei's Wife
Tonyvdb
deze zieke film doet Amerikaanse horror-slasher movies als Scream en co. verbleken als "Comment ça va" van The Shorts bij eender wat van pakweg The Queens of the Stone Age.
Een soort Outbreak op speed, zeg maar ...
**' 2,5 op 5 **'
ichi
Damn, one sick movie. Entertainment dat wel. Anthony Wong is overtuigend als de dude die met opzet ebola verspreid en daar heel inventief mee omgaat.
chrissie
Ben na een half uurtje gestopt met kijken. Wie de laatste weken zo lelijk heeft gedaan over het geweld in bv. Fight Club moet eerst dit maar eens bekijken. Zal wel stemmen als ik hem helemaal uitgekeken heb (als ik hem al uitkijk)
chrissie
Ziezo, uitgekeken tegen de verwachtingen in. Na het moordende begin gaat het wel een tijdje.
Ik weet eigenlijk niet goed wat ik hiermee aan moet.
Langs de ene kant vond ik dit verschrikkelijk: bijwijlen vreselijke acteurs, ondertiteling die niet te lezen was wegens witte achtergronden, scenario dat rammelt en waar soms alle logica in ontbreekt, bloed bij beken en van dierenrechten hebben ze in Hong Kong ook nog nooit gehoord.
Langs de andere kant vond ik sommige fragmenten zo over the top dat ik er toch mee kon lachen.
Volgens Jan Verheyen is Anthony Wong zowat de populairste acteur in Hong Kong en heeft hij al verschillende prijzen gewonnen. Als het allemaal in dit soort films is, zou ik hem toch eens een bezoekje aan een goede psychiater willen aanraden.
Al met al *** stemmen op voorwaarde dat ik niet elke week naar dit soort films moet kijken.
Hemdale
Toch lijkt me dit wel een coole film, slechter dan Guts Of A Virgin/Beauty kan het haast niet zijn!
bioscoopzaal
Of deze film slechter is dan Beauty/Virgin, kan ik je niet vertellen, maar "Ebola" is wel degelijk 'one sick puppy'
Hemdale
Ik vond het wel een aardig filmpje, minder ziek dan ik verwacht had van de film trouwens. Ik heb de dvd gekocht van Ebola Syndrome en wat erg irritant was aan deze dvd release (Japan Shock) was dat de ondertiteling soms totaal niet te lezen was of bij sommige scenes gewoon ontbrak. Maar ook zonder of bijna zonder ondertiteling krijgt de film nog van mij 3,5 ster.
reveal
Ik ben een enorme liefhebben van horrorfilms. En ik dacht altijd dat ik vrij imuun was voor het geweld en alle goorheid in dit soort films. Maar deze sloeg op alles. Gewoon ziek. Om alleen al zo'n script te verzinnen moet er al iets danig mis zijn het hoofd. Om nog maar te zwijgen over het idee van verfilmen.
kungfuzombie
Ziek en grappig tegelijk. Je zit dus te kijken naar verkrachtingen en zieke moorden met een glimlach op je gezicht, vreemde gewaarwording!
Webby
Net gezien. Weer zo'n typisch Asian sick movie in de lijn van 'Ichi the Killer'. Maar echt heel erg beroerd wordt ik hier ook weer niet van... heb te veel van dit soort films gezien denk ik
Het geweld is allemaal zó overdreven en ziek dat het allemaal 'ongeloofwaardig' wordt en je vanzelf moet lachen om de situaties. Ookal ziet het er soms best gelóófwaardig uit!
3 * op dit moment. Ichi the Killer vond ik trouwens nog wel wat erger qua goré.
dutchtuga
Ebola Syndrome is een film die ondanks zijn discutabele onderwerp erg vermakelijk is. Dit dankzij de over the OVER the top personage van Wong en de luchtigheid waarmee er word omgegaan met het onderwerp. Ebola Syndrome deed me vaak denken aan Braindead van Peter Jackson, beetje dezelfde filmstijl/camerawerk/over the topness en soundtrack.Wie dit soort films niet apprecieert moet zeker niet kijken (je word er immers voor gewaarschuwd) maar anders zie ik niet al te veel redenen om het niet te doen. De humor compenseert veel van het shockerende.
Ozarklynch
Na het bekijken van deze (zo nu en dan) ziekelijk uit de hoek komende, doch vermakelijke flick, heb ik Babi Pangang geruime tijd gelaten voor wat het is
. Ondanks dit vervelende bijverschijnsel toch de moeite om zien.
dutchtuga
Dit is het verkeerde plaatje btw. Dit plaatje is nml van "The Untold Story" volgens mij.
xangadix
Deze is nu bij de Free Record Shop voor 15 Euro te vinden in de Filmnight Special Box van DFW. Koopje!
mooi, aangepast
pompoen
Bloed, seks, hamburgers, verkrachtingen, ziektes.
Deze film is HARD!
Skuller
Wat een debiele film zeg ,gaat echt helemaal nergens over,ik ben een horror fan,maar ik ben gewoon tot 2 x toe in slaap gedonderd tijdens deze film,echt één van de slechtste films die ik ooit gezien heb.
FillumGek
Heb hem besteld. Ben echt benieuwd. Ben altijd wel in voor een zieke film
(Ichi bijvoorbeeld)
MondoGenerator
Machtige film, je moet het geweld relativeren, en de humor er van inzien vind ik!
FillumGek
heb hem gisteren gezien. Het is weer eens wat anders dan de standaard hollywood verhaaltjes. Ik vond het dan ook verfrissend en hij keek goed weg. Soms erg slecht geacteerd, hoewel Anthony Wong het gewoon goed deed. Van de ondertiteling had ik nergens last van. Door de film heen ontbraken er hooguit 3 zinnen. Ik geef hem 3.5*
AGE-411
Deze film was boeiend om naar te kijken omdat:
1) de humor ronduit pervert is
2) de regiseur wellicht nu in een ontwenningskliniek zit of veroordeeld is voor verkrachtingen ofzo.
3) het einde nogal amateuristisch is.
4) Het maffe eccent en de slechte ondertiteling.
5) slechte gemaakt
Of dit positieve of negatieve kenmerken zijn moet u zelf beslisen.
2,0* ( omdat het een leuk verhaaltje zou kunnen geweest zijn)
mister blonde
De Aziaten kunnen er af en toe wat van, een stukje exploitatie cinema op het doek zetten. Hoewel iemand als Miike (om even een bekend voorbeeld te nemen, hoewel ik slechts een stuk of 6 films van hem zag) er verder nog wel (letterlijk) moois van maakt, is dat hier eigenlijk helemaal niet zo. Het acteerwerk is te slecht voor woorden (hoewel cultheld Wong wel een ideale psychopaat is), het is ontzettend lelijk gefilmd, de muziek is afgrijselijk en dialogen zijn lachwekkend (en dan ook nog eens vreselijk nagesynchroniseerd). Toch is het een vrij vermakelijke film. Veel komische en erg gore momenten goed gedoseerd (want veel), zorgen toch voor een voldoende. De moeite waard voor iedereen die van zulke 'troep' houdt. 3 sterren dus.
Anthony Wong is ondertussen wel een acteur geworden waardoor ik al eens sneller aan een bepaalde film durf beginnen.
Jammer genoeg speelt hij in teveel onzin mee. Verdient betere rollen. Deze ook maar een keertje proberen, al blijft hij wel op het "niet te veel verwachten" lijstje staan.
AGE-411
Daarstaat ie enorm goed.
Als je niet te veel verwacht kun je ook niet te veel teleurgesteld zijn.
En het helpt dan nog (bij mij toch)
Quido
Heerlijk foute film. Lekker over-the-top in alles. Heb flink gelachen.
Boeikens
Een Chinees antwoord op de Italiaanse splatters vanuit de zevntigers. Helemaal zonder moraal, grof, ziek en toch humoristisch. Verhaal en acteerwerk zijn bijzaak, de spanning ontbreekt totaal maar er is zeker genoeg bloed en gore. En dat is tenslotte wat telt in een echte splatter. Like it or leave it!
sinterklaas
Heerlijke over de top Sick movie, vol ranzigheden en ook nog bizare humor, precies de goede combinatie.
Anthony Wong speelde goed als Kai San een moordenaar met een zieke geest die af en toe nog wat weg heeft van Ichi. In deze film word alles uit de kast getrokken: Verkrachtingen, veel bloed en vlees, het Ebola Virus. Deze film is echt een must voor een gore liefhebber. Het verhaal is simpel, maargoed, dit soort films kijk je zowiezo niet voor het verhaal maar voor de ranzigheden.
Enkele voorbeelden van heerlijke over de top scene's:
-Die schaarscene in het begin.
-Hoe Kai San iemands kop verpletterd met een tafel
-Kikkervil scene
-Kai San die geil word als zijn collega met zijn vrouw sex heeft en dat hij even een stuk varkensvlees opensnijd en zijn leuter in die snee steekt en dan nog klaarkomt ook en even later serveert ie dat stuk vlees ook nog.
-Dat rituele kippen slachten in dat Zulu dorp, en met al die ernstige zieken eromheen.
-Die Zulu-verkrachting scene was wel hard.
-De oog uitzuig scene
-Hoe hij van zijn slachtoffer hamburgers maakt
en dan die afgeschraapte botten op het aanrecht
-Die operatiescene in het ziekenhuis.

-En natuurlijk: hoe idereen geinfecteerd raakt
-en het einde: Ebola, Ebolaaaaa!!!!
Gewoon een film waar je van moet houden, als je goed tegen viezigeden kan. Wat wel een beetje jammer was was de ondertiteling van die Shockdvd: Die soms amper tot niet te lezen was bij teveel licht of witte kleuren in de film. Maargoed, dat staat de pret niet in de weg.
Als je van het geweld van Ichi the killer houd moet je deze ook eens proberen.
Wong steelt de show in deze film.
Een goeie film is dit niet bepaald. Vaak erg slecht geacteerd (ook Wong), lelijk in beeld gebracht, enorm cheesy score.
De humor redt echt de film. Hoe wauwelig Wong soms ook staat te acteren, hij speelt z'n rol fantastisch. Compleet apatisch en met volle zin voor vernieling raast hij door de film heen. Al brandend loopt hij Yiii-boooo-laaaahhh te roepen en probeert hij nog mensen te besmetten. Echt heerlijk.
Verder veel smerige én grappige scenes, met een gory uitschieter (het villen van een lijk.)
Hoe fout sommige cuts ook (die semi-safari in de film
), ze maken het geheel alleen maar grappiger.
sinterklaas
Vond Wong helemaal niet slecht acteren. Hij was eerder wel een grappig ventje.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Kimyô na Sâkasu
Drama, 2005

Onna ga Kaidan wo Agaru Toki
Drama, 1960
verkrachtingexploitatiefast food restaurantmoordgeweldgross outebolaviolencecategory iii