• 9.376.713 stemmen

Excision (2012)

Horror / Drama | 81 minuten

Genre: Horror / Drama

Geregisseerd door: Richard Bates Jr.

Met onder meer: AnnaLynne McCord, Traci Lords en Ariel Winter

Plot Excision

"Heal The Sickness"

Pauline is geen typische tiener. Ze pulkt aan korsten, ontleedt dode dieren en fantaseert over het uitvoeren van een operatie op vreemden. Haar fascinaties verstoren echter de relatie met haar ouders en haar klasgenoten. Pauline heeft een speciale minachting voor de kerk en haar 'therapeut' de Eerwaarde William, die in haar ogen niet in de positie is om te oordelen over of te genieten van haar psychoseksuele fantasieën. Niemand begrijpt Pauline, behalve haar jongere zus die lijdt aan taaislijmziekte. Wanneer ze geschorst wordt op school slaat de gekte pas echt toe.

avatar van beavis

beavis

oh my Lords

de still geeft me een "cutting moments" flashback, het plot neigt naar recenter Frans werk (À l'Intérieur , dans ma peau), alleen Dalle ontbreekt nog.

Wel mijn soort horror, maar neem aan dat dit niet echt een mainstream release gaat worden... zal er eens wat over opzoeken...

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

De film debuteert op het aanstaande Sundance filmfestival.

Excision - Online Film Guide | Sundance Institute - filmguide.sundance.org

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Officiële website.

''More than a little sick'' - review op JoBlo.

Zou bij mijn weten eerst een short worden, maar dit is alleen maar beter, natuurlijk. Hopelijk zit er ook wat humor in, afgaande op namen als John Waters en Traci Lords...

avatar van beavis

beavis

ziet er iets lichtvoetiger uit dan gehoopt, maar nog steeds cool

nu maar weer wachtten!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Juist op die manier lijkt het me beter. Prettig gestoord Veelbelovend project in ieder geval. Ben benieuwd.

avatar van Noodless

Noodless

Lijkt me in ieder geval een speciaal filmpje.

avatar van Actarus

Actarus

Weird shit!...interessant dus!

avatar van maurice32

maurice32

Niet zo mijn ding , vrij saai allemaal .

De laatste 10 min iets beter , maarja dan is de film voorbij

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

Vond het een goeie film.. Zieke toestanden !!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Sterke film. Een soort May maar dan wel een hele superieure uitvoering. Na al de horror crap die ik de laatste tijd voor mijn kiezen heb gekregen en waardoor ik toch een beetje begon te storen aan het genre met zijn ondermaatse projectjes is dit een zeer welkome meevaller.

McCord draagt de film en haar personage met verve, zoveel zelfbewustheid, sterke delivery en vooral een hele aangename presence. Vergeet een Carrie, een May of ander van dat soort amateurs, Pauline is the real deal. Een angstaanjagend personage, erg freaky maar Bates Jr. weet constant de kijker te laten zweven tussen attraction en repulsion. Erg sterk gedaan.

De droomsegmenten zijn echt briljant. Bevreemdend, sfeervol en gaat gepaard met magistraal camerawerk. Toffe camerastandpunten ook. Een narratieve spanningsboog is nihil en dat maakt deze minimalistische horror film interessant. Een heerlij kvoortkabbelend tempo, met een McCord die de aandacht vast te houden, met regelmatig een confrontering met Pauline's intrigerende en extreme psyche. Ook de humor is prima op zijn plaats en staat de 'serieuze' insteek nooit in de weg.

Enorm genoten. Ik verwacht niet zo snel dat een dergelijke film met zo'n thema hier nog overheen gaat. Bates Jr. doet alles wat ie moet doen, een ijzersterke lead en met uitstekende ondersteunende cast. Ook het einde laat geen steken vallen. Ook een uitstekend drama. Dit is er één die niet gemist mag worden, een must voor genreliefhebbers. Hopen dat Excision de aandacht krijgt die zij verdient.

Erg leuk.

McCord zet een compleet weird en gestoord personage neer. Moeilijk te doorgronden maar wel met zekere humor gebracht. De gesprekken met God zijn onderandere erg grappig om volgen. In ieder geval draagt ze de film met gemak.

Vergelijkingen met May en Welcome To The Dollhouse komen regelmatig terug en niet onterecht. Vooral de invloeden van Lucky McKee's werk zijn goed voelbaar, toch weet Richard Bates Jr. een zeer eigen draai aan deze film te geven.

De mix van humor, drama en horror is erg geslaagd, de weirde dromen van McCord zijn uitschieters en de lengte van de film zorgen ervoor dat het nooit gaat vervelen. Tel daarbij het geweldige einde en je hebt eigenlijk een film die iets beter zou moeten zijn dan het uiteindelijke resultaat.

Het geheel is eigenlijk net iets te slordig. VIsueel net dat ietsje te karig en ook de soundtrack had iets sterker gemogen. Ook maar Richard Bates Jr.'s eerste film, dus hopelijk is er nog een hoop groeimarge. In ieder geval een erg fijne kennismaking et Bates, kijk al uit naar z'n volgende.

avatar van $pecial

$pecial

Een eigenaardig filmpje, maar zeker meer dan geslaagd. Ik verwacht dat veel mensen van een koude kermis terug zullen komen, als zij dachten dat dit een echte horrorfilm zou zijn.

McCord (wat was ze lelijk zeg) doet het uitstekend en zet een character neer waar je echt bang van wordt. De film bevat ook de nodige zwarte humor, maar past perfect in het sfeertje dat wordt gecreëerd.

De enige vorm van horror dat zich het eerste uur voordoet is het zien van de dromen van McCord, die behoorlijk sick zijn. Het geeft een surrealistisch feel aan het geheel.

De climax zie je langzaam maar zeker aankomen, toch is deze behoorlijk heftig en laat je achter met een wrange nasmaak. De gil van de moeder ging door merg en been.

Een aparte maar zeer boeiende film!

avatar van tattoobob

tattoobob

Appart maar tof filmpje....die denk ik niet iedere horror liefhebber zal bevallen.

Goed camera werk,AnnaLynne McCord is een sterke actrice ik denk dat we daar nog wat van kunnen verwachten.

Ja ik ben positief

avatar van WaynesW

WaynesW

Bloody weird shit.

Wat een rare familie.

2/5

avatar van vph1272qm

vph1272qm

aangenaam verrast, mooie creepy sfeer, deed me in de verte denken aan 'we need te talk about kevin' alhoewel dat geen horror is..

avatar van Bla

Bla

Aangename verrassing! Wat speelt die McCord ongelooflijk goed zeg. In tegenstelling tot $pecial zag ik de climax niet aankomen. Aangezien ze uitermate intelligent overkomt had ik niet verwacht dat ze het zo zou doen. Goede film! 4*

avatar van sakkediemus

sakkediemus

Bizar werkje. Best wel ranzig en heftig ook.

Excision is een aparte, originele en vooral geslaagde mix van verschillende genres.

Wie een pure of doorsnee horrorfilm verwacht komt hoogstwaarschijnlijk bedrogen uit.

Het zijn voornamelijk de droomscènes en de geweldige finale die het horrorgedeelte verzorgen. Verder draait het toch vooral om wrang drama en wrange humor.

McCord speelt echt geweldig als de ziekelijk gestoorde Pauline.

Beetje jammer van de soundtrack want die had zeker wel sterker gekund. Soms wel geslaagd (sommige droomscènes) maar als soundtrack doorheen de ganse film was er vaak toch te weinig aan. Op visueel vlak zo'n beetje hetzelfde probleem. De droomscènes waren vaak wel sterk maar in z'n geheel ook hier nog iets te slordig.

De korte speelduur is ideaal, alleen had ik wel het gevoel dat het middenstuk even leek te verzwakken. Gelukkig maakt het einde dat weer helemaal goed.

Ondanks een paar minpuntjes waar bij een volgende film uiteraard nog aan kan gewerkt worden was dit zeker wel een prima debuut en alvast een erg fijne kennismaking met Richard Bates Jr.

3,5 *

avatar van vranque

vranque

Eindelijk weer eens een andere benadering.

avatar van SPT

SPT

Redelijk geslaagde horror film. De soundtrack had beter gekunt, maar het zieke personage van Pauline wordt goed en overtuigend gebracht.

Jammer dat de film een open einde heeft.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik ging er zo lekker in, met een luide OH MY GOOOD! Lang geleden dat ik als een hysterische kip naar mijn beeld heb zitten gillen. Vandaag was het weer zo ver: ''MATTHEW GRAY GUBLER DOET MEEEE!'' schalde door de ruimte. Whoohoot, deze film kon niet meer stuk, dacht ik. (Ookal was zijn rol totaal niet noemenswaardig, dat is een spijtig detail). Op dit soort momenten stijg ik even boven mezelf uit, zie ik mezelf nog net niet klappend en met een big smile zitten en denk ik: ''Eline, wat ben je toch een apart meisje. Maar wel leuk hoor.'' Zelfkennis.

Veel bekende gezichten, vooral uit serieland. Papalief ken ik van o.a. Desperate Housewives, zusje Grace uit Modern Family, de dove mevrouw uit Grey's Anatomy (En ook uit Desperate Housewives) en hier en daar wat 'gastrollen' die ik in Law & Order: SVU en Criminal Minds voorbij heb zien komen. Een feest van herkenning.

Ik hoopte dat de hoofdrolspeelster een mix zou zijn van May en Ginger/Brigitte van Ginger Snaps. Daar liet ze me inderdaad wel een beetje aan denken. In tegenstelling tot bovenstaande meiden had ik met Pauline weinig. Ze is.. absurd. Om het maar even zacht uit te drukken. Een vervreemde buitenstaander. Goed neer gezet, maar toch... Er knaagde iets. Ik wilde méér van haar. Vooral in het begin vond ik het allemaal zo standaard. De gezinssituatie, het gedrag van de moeder, de vader die het laat afweten... Te vaak gezien waarschijnlijk.

Gelukkig kreeg ik wat ik gemist had wel steeds meer naar het einde toe. Ik was wel een beetje klaar met haar gebeden tot God en dat surrealistische geneuzel. Haar uitbarsting op school vond ik dan wel weer tof. Goede muziek ook! Lekker geflipt, dat had ik eerder willen zien.

Het einde zelf. Tja. Ook niet echt een fan van. Had het ergens al aan zien komen maar het kon me niet bekoren. De krankzinnigheid spat er vanaf maar nee, ik bleef met een vreemd gevoel achter.

avatar van Theunissen

Lekker maf en soms ook wel bizar filmpje met een ijzersterke rol van AnnaLynne McCord als de geflipte en creepy Pauline. Het verhaal opzicht wist best te boeien en zat ook aardig in elkaar. Ook zaten er best wel wat zieke stukjes tussen maar een echte horror wil ik deze film eigenlijk niet noemen. Neigt naar mijn mening meer naar een drama/thriller. Visueel mocht de film er ook wezen (zeker bij de bizarre momenten) en hetzelfde geldt voor het muzikale gedeelte. De gezinssituatie is inderdaad wel erg cliché maar past wel goed in het verhaal. Trouwens ook wel een goede en sterke rol van Traci Lords als de moeder van het gezin. De film duurt niet echt lang waardoor het nergens echt vervelend wordt. Het einde zat er natuurlijk dik in en kwam dus niet onverwacht maar was ondanks dat best aardig. Al met al leuk om eens gezien te hebben.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Genre waar je van moet houden. Merkwaardige familie met een dominante moeder, een vader zonder enige ruggengraat, een ziek zusje die er gedurende de film echter blozend en gezond uitziet (en dat met taai slijmvliesziekte) en de hoofdpersoon, de oudste zus die geobsedeerd is van chirurgie. Matig in beeld gebracht, geen schrikeffecten en dus wat mij betreft geen klassieke horror. Flauw plot.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Saai en braaf werkje

De film laat je heel lang in de waan dat er nog iets spectaculairs gaat gebeuren waardoor iedereen enorm in shock zou moeten zijn na afloop. De aanloop er naar toe is in ieder geval vrij braafjes en alles blijft binnen de lijntjes. Er gebeuren wel wat vreemde dingen maar het is niet echt shockerend. De ontknoping is grof en hard maar is teleurstellend als je al zoveel gewend bent van andere films. Je bent als kijker in de maling genomen.

Goed geacteerd, leuke bijrollen voor golden oldies Ray Wise en Malcolm McDowell maar verder heeft deze film weinig te bieden.

avatar van TimF

TimF

Goed geacteerd, film speelt zich ook af in een realistische (Amerikaanse) omgeving en dat vind ik altijd positief. Het einde is zo sick. Je houdt er echt een kut gevoel aan over en dat is ook een kunst en verdienste van de filmmakers. Open einde? Dacht t niet! Allebei mors en morsdood!!

avatar van Insignificance

Insignificance

Dapper filmpje dat enkele genres in de blender gooit en er mee weg komt. Humor is er o.a. tijdens de gebeden en de gesprekjes met de dominee, de bloederige fantasietjes spreken voor zich en verder heeft het iets weg van een coming of age drama dat via verwikkelingen thuis en op school een soort duistere tragikomedie vormt.

Knap geschreven en geacteerde hoofdrol ook. Uiteraard is er iets niet in orde met de ragebol, maar ze is daarbij dusdanig clever en bijdehand dat het maar de vraag is of het haar bedorven geest is of dat ze simpelweg haar omgeving aan het treiteren is. Niet dat de climax daarmee een verrassing is, maar opzienbarend is het dan weer wel.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een film die mij aangenaam heeft weten te verrassen.

Zonder enige voorkennis de fim ingestap, en dus ook niet wetend wat we tezien zouden krijgen.
Acteerwerk was aangenaam om naar te kijken. Voornamelijk Pauline en moeder doen het erg goed en weten een overtuigende rol neer te zetten.
Het verhaal zetten mij steeds op een ander been, naar wat voor een film was ik eigenlijk aan het kijken!!
Verschillende ingredienten zijn door elkaar gemixt (Humor, Drama, Gore, Thriller) en zoals mijn voorganger ook al aangeeft komt de film er ook nog goed mee weg.
Persoonlijk heb ik verschillende momenten gehad dat ik dacht...NU gaat ze echt flippen Maar dat bleef jammer genoeg uit tot het einde van de film waar ze haar chirurgie kunsten in de praktijk gaat brengen.
In dat opzicht vond ik de film een beetje tam/lafjes. Hoewel je gedurende de film voldoende wordt getrakteerd op gore scenes.
Doordat de film een redelijk lange aanloop nodig heeft naar het moment waar het allemaal om draait, vond ik dat het soms wat te eentonig aan het worden was....Ik had het wel een beetje gezien met de hysterische moeder, vader zonder echte inbreng, het zieke zusje en de doorgedraaide Pauline.
Score had van mij net iets meer aanwezig mogen zijn. Camerawerk ziet er prima uit en levert soms aangrijpende/ spannende geschoten scenes.
Het is zeker een film die de nodige aandacht verdient gezien het een toch wel een prettige kijk ervaring bied.
Van mij een 3,5*

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Beetje vreemd, maar wel lekker. Aparte film die een kijkje geeft in de zieke geest van een gestoord meisje. Leuk einde ook, al had ik het liever nog iets langer door zien gaan. Hier en daar ook nog wat leuke en zieke humor erin. Prima! 3 dikke sterren. Weet je wat? ik doe er nog een 0,5 ster bij omdat AnnaLynne McCord haar rol zo goed neerzet. 3,5 ster dus