• 9.374.535 stemmen

Geregisseerd door: Michael Crichton

Met onder meer: Geneviève Bujold, Michael Douglas en Richard Widmark

Releasedatum: 13 juli 1978

Plot Coma

"Imagine your life hangs by a thread. Imagine your body hangs by a wire. Imagine you're not imagining."

Een jonge vrouw is dokter in een ziekenhuis waar mysterieuze dingen gebeuren. Relatief gezonde patiënten hebben complicaties tijdens simpele operaties en komen in coma terecht. De patiënten worden vervolgens overgeplaatst naar een instituut dat ze in de gaten houdt. Ze gaat op onderzoek uit in het ziekenhuis en het instituut. Ze vraagt haar man Mark om hulp, maar zij lijkt er alleen voor te staan.

klute89

Valt Coma ergens in de winkels te krijgen?

avatar van niethie

niethie

Naar mijn weten niet nee.

avatar van Halcyon

Halcyon

Jajaja, wat een ijzingwekkende medische thriller! Ben het helemaal eens met orbit, i.e. dat de setting ten volle benut wordt om een creepy sfeertje neer te zetten. Geweldig scenario ook en bijzonder sterk vormgegeven. Het boek Cook heb ik nooit gelezen, maar slecht kan het niet zijn als je ziet wat voor een schitterende adaptatie het heeft opgeleverd.

avatar van MovieEter

MovieEter

Nou ja... ik verbaas me over de lage waardering van Coma. Deze film heb ik al een aantal keer gezien en blijf hem erg goed vinden. Zeer boeiende thriller!!

avatar van Gert P

Gert P

Mooie thriller en erg spannend.

Jammer dat hij niet te koop is op r2 dvd.

avatar van markie1978

markie1978

Goede film zeker voor de tijd waarin het gemaakt is, typish verhaal van Robin Cook die vaker ziekenhuis trillers schreef (denk ook aan Virus) 4.5*

klute89

Heb de film dan eindelijk besteld. Kan niet wachten.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ik heb hem vorig jaar van TCM overgetapt en op DVD gebrand. Niet ideaal om te bekijken als je in de komende dagen moet geöpereerd worden. "Coma" is een bijzonder spannende horror-thriller over misdadige praktijken in een ziekenhuis. Geneviève Bujold is erg sterk als Dr. Susan Wheeler, die het mysterie probeert te achterhalen waarom regelmatig patiënten na een kleine operatie in diepe coma belanden en niet meer wakker worden. Het blijkt dat dit iedere keer gebeurt in de operatiekamer 8...

Meer dan dertig jaar na zijn bioscooprelease is de film met zijn effciënte soundtrack van Jerry Goldsmith nog steeds even overtuigend.

Mac Hammer Fan schreef:

Ik heb hem vorig jaar van TCM overgetapt en op DVD gebrand.

Nee, ik ben toch eerder iemand die gewoon de dvd koopt.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ik ook hoor. Maar in afwachting heb ik hem toch met Nederlandse ondertitels. Ik ben ervan overtuigd dat hij binnen de twee jaar in de Benelux uitkomt.

Mac Hammer Fan schreef:

Ik ben ervan overtuigd dat hij binnen de twee jaar in de Benelux uitkomt.

Het is te hopen , en dan mogen ze ook direct Klute en Westworld een uitgave geven met nl subs. ( En uiteraard nog vele andere films)

avatar van reintje71

reintje71

Een ijzersterke, bloedstollende ziekenhuisthriller!!! Waarom raken juist zoveel mensen in operatiekamer 8 in een coma?!! Een absolute aanrader, ook nog ruim 30 jaar na dato!

avatar van Theunissen

Toen ik hem vroeger voor het eerst zag (ergens begin jaren 80) kan ik me nog herinneren dat ik hem zeer spannend vond. Het verhaal is gewoon zeer goed en er wordt ook prima in gespeeld. Dit is gewoon een uitstekende thriller.

avatar van Gert P

Gert P

Theunissen schreef:

En nog steeds niet te koop hier.

Pruts films brengen ze hier zat uit maar films als dit en Black sunday met die Zeppelin kan je nog steeds niet kopen, shame on you Nederlandse uitgevers.

avatar van Epitaph

Epitaph

Regelmatig op TV gezien, een uitstekende thriller. Eigenlijk doodeng.

avatar van ®Tc

®Tc

Goede thriller.

Film moet het van de spanning en alleen van de spanning hebben maar daar slaagt het ook in. Die scènes tussen al die lijken en hangende patiënten gaven een apart sfeertje mee. Zo iets apart was best wel welkom want die jaren 70 Hollywood films lijken visueel allemaal op elkaar.

Als laatste nog vermelden dat ik wel schrok Tom Selleck eens op het scherm te zien lopen zonder hij magnum P.I. is

avatar van handelaar

handelaar

Laatst zag ik een torrent van deze film met Dutch subs, helaas geen dvdr maar dvix. Een handige jongen moet toch wel de retail met NL subs kunnen voorzien want het ziet er gewoon niet naar uit dat deze film hier op dvd wordt uitgebracht.

avatar van Vascago

Vascago

Net begonnen op TCM. Maar eens kijken.

avatar van Vascago

Vascago

Prima thriller met uitstekende vertolkingen, een mooi verhaal en een fijne soundtrack.

avatar van Lonesome Crow

Lonesome Crow

Een film die hinkt op 2 gedachten.

De eerste helft is bijna een soap-achtige film, daarna wordt het een science fiction-achtige thriller.

Kijkt aardig weg, maar de hoofdrolspeelster komt in nogal vreemde situaties terecht die steeds onwaarschijnlijker worden.

Daarmee bedoel ik dat ze steeds erin slaagt om alleen door allerlei gebouwen te dwalen.

Niettemin blijf je kijken en ben je benieuwd naar de afloop.

avatar van handelaar

handelaar

Wellicht goed nieuws maar nog niet helemaal zeker, komt er een retail dvd aan met NL custom subs!!

avatar van Zinema

Niet comateus.

De suspense druipt nog steeds van deze klassieker onder de thrillers af, ondanks de hoge mate van voorspelbaarheid. Met name de scènes in de comakliniek maken indruk, het gemakkelijke einde doet dat helaas wat minder.

Goed.

avatar van Peake

Peake

Een gemakkelijk einde wil ik het niet noemen aangezien de bloedstollende, paranoïde sfeer tot de laatste minuut (en ook nog tijdens de aftiteling) gehandhaafd wordt.

Deze film heb ik door de jaren heen meerdere malen gezien en ik blijf het een meesterlijk vormgegeven thriller vinden met een zeer effectieve soundtrack van Jerry Goldsmith. De uitstekende cast (met Bujold voorop) speelt ook zonder uitzondering erg goed.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Amen Peake, godzijdank zijn er meer mensen met een beetje kijk op de zaak en smaak

avatar van Peake

Peake

Wat weerhoudt je ervan om niet de volle mep te geven orbit?

avatar van metterijks

metterijks

Goede, degelijke en spannende thriller. Bujold en Douglas spelen heir sterke rollen en de vaart wordt er door de regie goed ingehouden. Voor mij staat deze film na al die jaren nog steeds als een huis.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Peake schreef:

Wat weerhoudt je ervan om niet de volle mep te geven orbit?

Ondanks dat de film een sfeer heeft die ongekend is voor dit genre, vind ik het thriller-aspect met de fabuleuze reddingsoperatie van Douglas misschien net iets té clichematig.. ik weet het niet, de volle mep is voor mijn gevoel toch voorbehouden aan films met een extra dimensie of klik bij mij. Kan het niet zo goed verwoorden. Maar 4,5* betekend bij mij ook al buitencategorie hoor. Er zijn maar weinig thrillers die dat halen bij mij.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Voorloper van The Island qua onderwerp. Ik vond het wel leuk om Douglas nog eens in zijn jonge jaren te zien acteren. Verder was het toch niet zo bijzonder? Ook niet echt nagelbijtend zitten kijken. Nee, daar was het nu echt te ouderwets voor. Einde is ook best wel abrupt. Zal hem snel vergeten zijn.

avatar van scorsese

Goedgemaakte en spannende ziekenhuisthriller. Ondanks de leeftijd en de verouderde technieken heeft deze film nog niks aan kracht ingeboet. De langzame opbouw en het ontbreken van muziek in veel scenes werkt goed. De acteurs zijn overtuigend en de oplettende kijker ziet Ed Harris ook nog in een klein rolletje. Dikke 3.5.

avatar van Insignificance

Insignificance

Aardig opgebouwde thriller met een beangstigend uitgangspunt dat meteen aanspreekt. Ideale setting die een paar sterke scènes opleveren waaronder die in het instituut. De ware aard is niet zozeer verbazingwekkend, maar wel griezelig. Dat is ook zo ongeveer het punt waarop de film een meer doorsnee karakter aanneemt. Mist een kers op de taart, maar verder een fijn filmpje.