Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Michael Crichton
Met onder meer: Geneviève Bujold, Michael Douglas en Richard Widmark
Releasedatum: 13 juli 1978
Plot Coma
"Imagine your life hangs by a thread. Imagine your body hangs by a wire. Imagine you're not imagining."
Een jonge vrouw is dokter in een ziekenhuis waar mysterieuze dingen gebeuren. Relatief gezonde patiënten hebben complicaties tijdens simpele operaties en komen in coma terecht. De patiënten worden vervolgens overgeplaatst naar een instituut dat ze in de gaten houdt. Ze gaat op onderzoek uit in het ziekenhuis en het instituut. Ze vraagt haar man Mark om hulp, maar zij lijkt er alleen voor te staan.
Dr. Susan Wheeler
Jim
Dr. Marcus
Vince
neo
erg spannend.misschien dat je het verhaal niet echt orgineel vind,maar het is later nog vaak overgedaan zoals bv in extreme measures.
You_bastard
Een goede spannende film. Voor ziekenhuisfobiers geen aanrader.
jay73
Staat me vooral nog een scene in een diepvries voor de geest, was toch wel spannend?
Aardig spannend (met name naar het einde), maar het is weer 'het' einde dat het verpest.... 3*
speedy23
Vrij goede thriller die de kijker vrij lang in spanning houdt. De film begint traag, om zich dan steeds sneller te ontwikkelen, naar de afschuwelijke climax toe. Het onheilspellendste van de film is dat wat we zien, ook in de werkelijkheid kan gebeuren. Knap scenario van Crichton zelf naar een roman van Robin Cook. Let ook nog even op de jonge Ed Harris in zijn tweede rolletje als een van de twee lijkschouwers...
Quido
Volgens mij alleen een regio 1 versie van. Probeer het eens via Play.com .
EDIT: bij http://www.boudisque.nl/ hebben ze hem ook!
Ziggy007
Toppertje.5***** echt wel.
Je hebt niet eens gestemd man
Nog 20 min ongeveer, waar doet deze film me toch aan denken. Een soortgelijke film heb ik al is eerder gezien, ook iets met patiënten die weggesluisd worden. Ze werden volgens mij weggebracht naar een soort van 'tuinhuisje' niet ver van het hospital af, iemand enig idee?
mikey
Het gegeven is net zo spannend als de film zelf. De plotbeschrijving bovenaan klopt niet helemaal. Let ook op tom sellect als 'donor'. 3.5
Dennis Evahi
Ik vind dit een hele spannende film, ondanks het iewat statische acteerwerk.. .. Dat sfeertje in dat ziekenhuis, dat gebouw....onheilspellend. Wel gedateerd, dat wel, maar goed.....een leuke teevee-film blijft het!
Goed voor *** en een halfje
otherfool
Redelijk spannende film, maar niet echt een topper in mijn ogen. 3 sterretjes.
orbit
- 12092 berichten
De sfeer in deze film is perfect! Die koele klinische omgeving en dat comacentrum aan het einde, brrr...
Dragon
Spannende, traag ontvouwende hitchcockiaans opgebouwde thriller rond de sinistere organenhandel in een vooraanstaand ziekenhuis.
Goede acteerprestaties van Douglas en Bujold en een efficiënte muzikale score van Goldsmith. ****/*****
mikey
Alweer gezien
droog geregisseerde film zeg en de vrouw doet soms onwaarschijlijke dingen... Toch erg vermakelijk en spannend.
Slapstick
Toen ik 10 was, heb ik deze film al eens gezien en toen vond ik hem wel spannend.
Vervelend als dingen bij lange na niet aan de verwachtingen voldoen.
Nog 3 sterren vanwege leuke sets in het "comatueuzen-instituut" en eens een Michael Douglas die een rol speelt die bij zijn werkelijke leeftijd past.
Ge2rt
Zoals vrijwel altijd: de film doet absoluut geen recht aan het boek... 3*
Scorpio11
Wat met deze film uit 1978 (bijna 30 jaar geleden) nog als fictie overkwam is anno 2007 realiteit geworden. Klonen van dieren. Foetussen, donorpatiënten en embryo's die gebruikt worden om andere te helpen. Wat zal de toekomst nog meer voor ons in petto hebben?? Goeie film, zeker de moeite waard. ****
Als je de volgende dag een opname in het ziekenhuis hebt zou ik hem niet gaan zien.
Voorde TCM-zender ontvangers, deze wordt vanavond om 22:55 op TCM uitgezonden met NL-ondertiteling.
nightbreed
Dit vind ik 1 van de beste en spannendste thrillers van de jaren 70.
De eerste keer dat ik deze film zag was ik rond de 13 en de film heeft een blijvende indruk nagelaten.
Creepy sfeertje by the way
FisherKing
Ja, klopt !! Op de een of andere manier is ie bij mij ook blijven hangen.
Vanwege het onderwerp misschien ?
nightbreed
Ja, klopt !! Op de een of andere manier is ie bij mij ook blijven hangen.
Vanwege het onderwerp misschien ?
Ja maar ook door het beklemmende en creepy sfeertje.
Ik vond het bovendien een superspannende film.
Shinobi
Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen als jullie, maar ik vond er niet al te veel aan. Ik leek er maar niet in te komen en echt spannend vond ik het nooit worden + het verhaal was best wel matig. De sfeer was op sommige momenten wel goed, maar meer dan dat ook niet.
Ik geef 'm 2, 5 sterren.
klute89
Een extreem goede medische thriller uit de zeventiger jaren, en ik vind zeker dat hij wat meer sterren verdient, minstens vier!
orbit
- 12092 berichten
Mee eens, zelden zulke onmenselijke shots gezien van een ziekenhuis of dat centrum voor comapatienten, geniaal! Alleen voor die fragmenten verdient de film al 4 sterren. Verder een meer dan gemiddelde thriller natuurlijk.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Birdman of Alcatraz