• 9.378.921 stemmen

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

Actie / Fantasy | 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: Hansel and Gretel: Witch Hunters

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tommy Wirkola

Met onder meer: Jeremy Renner, Gemma Arterton en Famke Janssen

Releasedatum: 28 februari 2013

Plot Hansel & Gretel: Witch Hunters

"Classic tale. New twist."

Vijftien jaar na het traumatische incident bij het gemberkoekhuisje waarbij ze bijna het leven lieten zijn de tweeling Hans en Grietje volwassen geworden. Ze zijn nu gespecialiseerde premiejagers die op jacht zijn naar heksen. Eén van die heksen terroriseerde hen al op jonge leeftijd.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk filmpje, vlotte actie, mooi gefilmd met behoorlijk wat spektakel. Niks met horror te maken natuurlijk, maar wie verwacht er dan ook te gaan griezelen bij Hans en Grietje. Leuk over the top, met volslagen ongeloofwaardige heksen, volslagen ongeloofwaardige wapens en volslagen ongeloofwaardige actie - maar wat verwacht je anders in een sprookje.

Mooie rol voor Gemma Arterton, Jeremy Renner doet zijn werk, jammer dat we van Famke Janssen maar zo weinig te zien krijgen - haar masker speelt de hoofdrol. En dan nog Pihla Viitala die misschien nog wat onbekend is, maar na deze film verandert dat wel - ze speelt eigenlijk de tweede rol hier, en doet dat best leuk.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Redelijke actie/fantasy film. Dit valt naar mijn idee totaal niet onder horror. De actie was wel oké en lekker over de top. Leuk om het bekende sprookje eens op een andere manier te zien.

avatar van Zinema

Famke's vuur.

Hansel and Gretel: Witch Hunters zal vast een stuk leuker zijn in 3D, maar de tweedimensionale versie die hier wordt beoordeeld ontbeert die derde dimensie. Dat zou geen problemen moeten opleveren, want regisseur Wirkola kon in 2D ook goed uit de voeten met zijn nazi-horror Død Snø. Een onverwacht succes dat de weg naar Hollywood vrijwaarde. En dus werd Jeremy Renner van stal gehaald, die schijnbaar Paramount iets verschuldigd was. Stormare lijkt zelfs verdwaald. Neerlands trots Famke Janssen was opvallend eerlijk in interviews waarin ze aangaf dat de kachel nu eenmaal moet blijven branden. Het vuur in haar performance ontbreekt echter.

Daar kan Janssen niet zo gek veel aan doen, want veel eer valt er niet te behalen aan deze kleurloze fantasyfilm. Echt opmerkelijk wordt het niet als de hier getoonde gekkigheid de beeldbuis niet letterlijk uitvliegt. Het geheel is opvallend tam zelfs, met af en toe een vleugje smerigheid, maar evenals in eerder genoemde titel is hier de CGI ook niet fantastisch. En omdat men niet echt over de top gaat en iets te serieus van toon blijft, werkt het allemaal wat minder dan had gekund. Een aantal grapjes bieden nog hoop, maar de echte lol blijft te veel uit. Het geheel is desondanks wel onderhoudend, maar hier had meer verwacht van mogen worden. Ook in 2D.

Redelijk.

Met dank aan Paramount voor het recensie-exemplaar.

avatar van bjerik76

bjerik76

Toch erg meegevallen.

De poster ziet er niet echt uitnodigend uit, maar de film bevat zeker mooie beelden en special effects, de vechtende en vluchtende heksen waren mooi uitgevoerd.

Beetje het bos en de sfeer van " The Brothers Grimm" maar dit vond ik een iets simpeler verhaal lijn.

Grappig hoe opper heks Famke Jansen oerhollands de naam " Adriana" uitspreekt.

Dat kan geen enkele Amerikaan.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

leuke variatie op het sprookje dat 10 jaar later afspeelt.

Eigenlijk als je bedenkt dat het grim verhaal voor kids bedoeld is (niet deze film dus) behoorlijk grimmig,maar dat geldt voor meer sproojes.

Je zou dit een soort horror fantasie kunnen noemen,want bloederig word het wel.maar niet heel heftig.

de actie scenes zijn o.k, mooie beelden,in mijn ogen is dit vergelijkbaar met red riding hood.

als je je dit leuk vond ,zeker een aanrader.

Toch nog ff een minpuntje,het verhaal is erg mager.diep word het niet.

maar toch goeie voldoende.een 3.

avatar van Balotelli

Balotelli

Spookjesactig verhaal, vette actie (vooral die heksen op bezems), gruwelijke executies en finishing moves , vette wapens (Renner's shotsnipergun en Arterton's machinekruisboog), angstaanjagend lelijke heksen en gave achtergrondmuziek.

Ik zie meerdere delen volgen, vooral ook met het openachtige einde.

Hans & Grietje en de Boze Weerwolfen

Hans & Grietje en de Reus

Hans & Grietje en de peperkoeken draak

Hans & Grietje en de zeven orcs

avatar van thunderball

thunderball

Naar die peperkoekendraak ben ik wel benieuwd. Is ie ook in dropstengels?

avatar van roeman

roeman

Aardige verfilming van een eeuwenoud en welbekend sprookje. Geen hoog draver, wel enorm veel bloed gore en vette actie. Altijd leuk om "onze" Famke in actie te zien, al was het maar om haar 'Adriana' te horen uitspreken .

In ieder geval genoeg stof voor vele vervolgen.

2.5* en een 0.5* extra voor Edward

avatar van RobertKR

RobertKR

Ik heb de BR met de media markt actie meegenomen en vond deze film dik in orde. Ik heb hem in de bios geskipt omdat het me net niet leek maar Hansel and Gretel is vanaf het begin tot het eind gewoon een vermakelijke achtbaanrit. Harder dan ik had verwacht op sommige momenten, er zitten toch wel wat brute scenes in. En Edward was inderdaad heel cool.

Wel een erg slap verhaaltje, niet altijd even geslaagde CGI. Ik ben wel een liefhebber van zowel Renner als Famke en ik vond dat vooral Renner het best goed deed. Famke had inderdaad wel wat meer in human form mogen opereren.

avatar van doctari

doctari

Amusante flauwekul, maar een concept als dit had toch een betere uitwerking verdient.

Het is allemaal best wel aardig gedaan: er is aardige actie, een aantal leuke grappen, de nodige anachronistische gadgets enzovoorts. Helaas voelt de film (speeltijd nog geen 90 minuten) enorm gejaagd en afgeraffeld aan (en lijkt er flink in geknipt te zijn).

De toch wel aanwezige poging om een vrij serieus verhaal te vertellen valt daardoor in het water en met name de bijrollen zijn wel erg matig uitgewerkt.

Leuk voor ene keertje tussendoor, maar er had toch iets meer mee gekund lijkt me.

avatar van RobertKR

RobertKR

De uncut versie duurt nog wel 10 minuten langer, klokt op ca 100 minuten geloof ik. Het is aan de korte kant, maar daarentegen zit er ook weinig tot geen 'filler' in.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Goede stunts en lekker grof. Zowel qua taal als qua bloederigheid. En dat redt de film, want als hij wat braver was geweest, was er echt helemaal niets aan.

Want zowel het verhaal als de setting als de wapens als... alles eigenlijk, is een beetje lame en geforceerd. De humor is matig en de oneliners komen niet aan.

Ik ben meer een thriller-fan dan een fantasy freak, en kan ook van een matige thriller best genieten. Maar matige fantasy, dat kan ik niet pruimen. De film heeft nèt genoeg kwaliteit zodat ik hem nog leuk vind.

Wel een lekker ding die Gemma Arterton, daar wil ik nog wel eens meer van zien.

2.5 sterren

avatar van Theunissen

Captain Pervert schreef:

Wel een lekker ding die Gemma Arterton, daar wil ik nog wel eens meer van zien.

Dan moet je de film "The Disappearance of Alice Creed" pindakazen. Daar zie je letterlijk meer van haar

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Theunissen schreef:

avatar van barcam

barcam

Vlotte actie/fantasy film die voorbijraast en geen seconde verveelt. Ook toffe rol van Famke Janssen. Origineel concept van het Hans en Grietje verhaal. Aanrader.

avatar van Etickettrein

Etickettrein

Inderdaad een vlotte actie film die eigenlijk niet zo heel boeiend is qua verhaallijn. Geen absolute topper, maar een middenklasser.

avatar van jundo

jundo

Een film met veel gevechten tussen witches' en 'witchhunters en zeer redelijke acteerprestaties van Gemma Arterton, Jeremy Renner en onze Famke Janssen die heel herkenbaar 'Adriana' met een Nederlandse klank uitspreekt. Het verhaal is oké en de vecht scenes zijn leuk neergezet. Na een aantal vecht scenes weet je ongeveer wel wat je kan verwachten en wie er gaat winnen. Dit neemt niet weg dat je graag wilt weten hoe ze nou die opper heks gaan verslaan.

avatar van woeler82

woeler82

Wederom een film die naar het bekende sprookje Hans en Grietje verfilmd wordt

Op zich niks mis mee met de film, alleen niet geschikt voor jeudige kijkers

Leuke aardig wegkijkfilm zou ik zeggen

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

leuke weg kijk film geen moment verveelt....niks byzonders voor de rest..en zoals hier boven beschreven ik laat het mijn dochter van 11 niet kijken..

avatar van Balotelli

Balotelli

Ik vond die heksen er wel verdomd eng uitzien. Dat hadden ze overtuigend weten te brengen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film is dit wel, mooie decors en locaties, prachtige make up !!

Het verhaal begint zoals het klassieke sprookje maar heeft er daarna verder niets meer mee te maken, het is wel leuk gevonden allemaal.

De cast doet het prima, Peter Stormare is perfect gecast alsook Famke Janssen die de rol van de heks op zich neemt.

Ook beide hoofdrolspelers doen het goed, en dit is dus weer een hoofdrol voor Jeremy Renner wiens carrière blijkbaar nu toch helemaal goed is gestart.

Voor wie van actie en een, lugubere, sprookjesachtige sfeer houd; de geschikte film dan deze.

avatar van otherfool

otherfool

Wirkola schijnt volgend jaar met een opvolger voor Død Snø te komen, laten we hopen dat het wat fantasievoller en kleurrijker wordt dan deze Hansel and Gretel. Deze variant op het Grimm sprookje ontbeert het namelijk aan verrassingen en echt leuke momenten, dat de twee 'witch-hunters' zijn schijnt volgens de makers genoeg fun te zijn voor het minieme verhaaltje, maar niets is minder waar. Renner speelt als een zak hooi en het ontbeert de film gewoon aan frisheid of een coole look, een typisch voorbeeld derhalve van een gemiste kans.

2*.

avatar van stupidcat

stupidcat

gewoon lekker over de top, verstand op nul en gaan met die banaan

avatar van shrink

shrink

Vond er weinig aan. Vooral de 'witches' kwamen ongeloofwaardig over. Deze vult heeft totaal geen toegevoegde waarde binnen dit uitgemolken genre !!

avatar van Lana*

Lana*

Dit is gewoon waar ik van hou, Fantasy/avontuur/actie.

(Ik vind het dus echt geen horror)

Ik had er alleen toch wat meer van verwacht. Ik vond bijv snowwhite & the huntsman wel beter, mooier uitgewerkt. Kreeg hier het idee dat het te haastig ging allemaal. Film duurde ook veel te kort naar mijn mening. Ik vond de heksen ook echt niet eng, die eerste was Nog wel nasty. Helaas was de rest eerder lachwekkend.

Toch genoten van de actie en gore.

3 punten voor dit sprookje. Had op meer gehoopt maar Door het opgejaagde gevoel en korte speelduur laat ik het hierbij.

avatar van N23

N23

Ik had zojuist een hele mooie, en lange, review geschreven. Maar ik toen ik het wilde posten crashte deze site... 'HEKSEN'

Maar goed, komt er dus op neer dat dit geen hoogvlieger is. Het verhaal bevatte te veel clichés. Het decor had overigens veel weg van 'the Three Musketeers (2011)' . En hoewel sommige heksen eruit zagen als de heksen in 'Skyrim', en op zichzelf nog niet zo heel slecht, zagen de andere er zo mislukt uit dat ik me aan hun begon te ergeren.

Al met al een 2.5*

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Ik vond de heksen en de monsters leuk....

Voor de rest een walgelijke film die over al wat weg heeft gesnoept..

-totaal niet origineel

-een vreselijke Hollywood saus

-rommelig

-vals sentiment

-niet spannend

maar vooruit 2 sterren

avatar van Dandeman

Dandeman

Wát een slecht uitgevoerde film zeg. Zelfs mijn vriendin vond hem slecht. Zelfs als parodie zie ik er geen brood in. 2* voor de grappige momenten in de film.

avatar van mixmaster

mixmaster

zwakke film met slechts een paar leuke momenten , snel vergeten.

avatar van Daan258

Daan258

Leuk filmpje, maar had er toch iets meer van verwacht.

De actie en en special effects zagen er zeker niet slecht uit, en met 3D maakt dat het nog veel leuker. alleen ik had toch iets meer van het verhaal verwacht, er had van mij echt geen heel boeiend verhaal in hoeven te zitten maar dit was wel echt te simpel.

Toch nog wel een dikke 3,0*