Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)
Alternatieve titel: Hansel and Gretel: Witch Hunters
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Tommy Wirkola
Met onder meer: Jeremy Renner, Gemma Arterton en Famke Janssen
Releasedatum: 28 februari 2013
Plot Hansel & Gretel: Witch Hunters
"Classic tale. New twist."
Vijftien jaar na het traumatische incident bij het gemberkoekhuisje waarbij ze bijna het leven lieten zijn de tweeling Hans en Grietje volwassen geworden. Ze zijn nu gespecialiseerde premiejagers die op jacht zijn naar heksen. Eén van die heksen terroriseerde hen al op jonge leeftijd.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Hansel
Red Haired Witch
Ben
Sheriff Berringer
de kardinaal
Ik wilde hem eerst niet zien maar ben er toch naar toe gegaan en moet zeggen dat het me erg meeviel.
Ik moest zowaar een paar keer lachen en ook de actie was goed in beeld gebracht.
Je moet de film met een flinke korrel zout nemen en dan is die wel te pruimen.
Horror kan je het niet noemen op een paar momentjes na.Het is meer een mengelmoes van actie en comedie in een alternatief na-middeleeuws decor neergzet.
De film heeft een hoog efteling-gehalte waar juist een gemoedelijke sfeer vanuit gaat en prettig is om naar te kijken. Als het niet zo gevaarlijk was zou ik er graag willen wonen en mijn steentje bijdragen aan het in toom houden van de heksen populatie.
Ik geef 3 sterrren voor het totale pakket.
jipt
avengers, the town, hurt locker, MI4 en zelfs 28 weeks later vind ik toch stuk voor stuk leuker.
Ja daarin speelt hij echt de sterren van de hemel
Volgens mij is deze 13 in een dozijn acteur hier prima op z'n plek.
thunderball
Deze afgelopen maandag gaan zien op een groot scherm in Antwerpen.
De eerste verassing voor mij was dat we een 3-D brilletje in onze handen geduuwd kregen, ik was niet op de hoogte dat hij in 3-D was uitgebracht. Het voorstukje van G.I. Joe bezorgde mij iig al duizelingen, gelukkig was de hoofdfilm wel normaal te volgen. Toch was het ook nu weer van geen toegevoegde waarde en vooral in de vechtscene's was het beeld alles behalve scherp en dus niet geweldig te volgen.
Film was wel ongeveer wat ik er van te voren van verwachtte, had misschien nog iets harder en bloederiger gekund en wellicht ook wat uitgebreider. Van de andere kant vind ik het tegenwoordig wel verfrissend wanneer een actieprent amper anderhalf uur duurt, tussen al dat blockbuster geweld wat blijkbaar de laatste jaren niet korter kan/mag duren dan tweeenhalf uur....
Renner is niet bepaald mijn favoriete acteur, hij heeft totaal geen charisma en komt altijd vrij lomp en ongemanierd op mij over (wie zijn optreden bij de BAFTA's heeft gezien snapt mijn punt), maar dat pastte op een of andere manier wel bij de Hansel figuur. Hij werd echter in iedere scene met Arterton (wat nu ook weer niet werelds beste actrice is) weg gespeeld, want zij heeft iig WEL screenpresence.
Verder was Famke Janssen (DE reden dat ik deze film wilde gaan zien) zoals gewoonlijk goed en sowieso een +! Wat een geweldige wijf is dat toch!
Ik blijf het fantastisch vinden dat zij zich zo goed staande weet te houden in de slangenkuil die Hollywood heet.
De film had goede SFX en zat boordevol actie, hoewel ik het onlogisch blijf vinden dat in de finale een drietal eventjes met vrij weinig moeite tientallen (of waren het er honderden?) heksen kunnen afslachten, zonder dat ook maar een zo'n heks op het idee komt een toverspreuk tegen ze te gebruiken.... ach, het blijft film....
Tenslotte nog een possitieve opmerking over de aanwezigheid van Peter Stormare, die altijd wel goed is. Jammer dat hij meestal maar een bijrol heeft en hij te abrupt uit de film verdween.
Leuk, lekker, luchtig popcornvermaak voor een avondje uit.
Een zeven, ofwel 3,5 ster.
Elineloves
Tja. Ik ben niet dolenthousiast. Ik vond het flinterdunne verhaal het overgrote deel van de tijd teleurstellen, met vlagen was het zelfs saai. De personages spraken me totaal niet aan, het zou me echt een worst wezen wat er met ze gebeurde. Ze waren echt van bordkarton, totaal geen diepgang en het was ontzettend lastig om maar enig gevoel voor ze te krijgen, op lichte irritatie na.
Het eerste kwartier krijg je te zien wat er is voorgevallen toen ze jong waren en hoe ze nu als 'volwassenen' zijn, en daarna is het een complete herhalingsoefening. Beetje vechten met heksen, ze achterna jagen, ze vermoorden, nog wat meer vechten, ze weer opsporen... en zo gaat het verder, zonder ook maar enige diepgang. Tot overmaat van ramp gooien ze ook nog een walgelijke romance er in, die net zoveel entertained als kijken naar Patty Brard in Borat slip. Ik betrapte mezelf er op dat ik weg aan het doezelen was, vanachter mijn 3D bril. Geen goed teken, lijkt me zo.
Ik begrijp ook niet goed wat de film pretendeert te zijn. Horror? Actie? Komedie? Het is een rare, mislukte mix van alledrie. De humor vond ik zelf misplaatst (Hillbillies, come on?), de actie viel tegen en het horror aspect was minder aanwezig dan verwacht.
Met een beter, boeiender verhaal, wat interessantere personages en betere casting (Gemma vond ik hier niet op haar plaats) had het best wat kunnen worden, maar helaas.
Best aardig om een keer op DVD te zien, maar niet bioscoopwaardig.
dutchtuga
Hansel and Gretel: Witch Hunters wil een beetje teveel van alles zijn en dat breekt de film op. Jammer, want het horrorgedeelte van de film kon ik best smaken.
Langere recensie:
MaNiAc E
Zwaar matige film geworden met CGI die je om je oren vliegt.. Nee had veel meer ingezeten het is duidelijk dat ze niet wisten wat ze precies met de film wilde doen. Jammer.
Hansel & Gretel: Witch Hunters movie review by SlashingThrough.com
voskat
Amusante popcorn-beelden. Paar redelijke one-liners en een aangenaam gebrek aan terughoudendheid als het op hoofden pletten aankomt.
En de altijd zeer heerlijke Gemma Arterton.
Prima avondvulling tussendoor dus.
Famke Janssen laat trouwens nog steeds af en toe horen waar ze vandaan komt. Bij lange na niet zo duidelijk als bij die roodharige Finse, maar toch..
Overigens beetje jammer dat Famke veruit de dufste dialogen voor haar rekening kreeg. Ruzie met de scriptschrijvers?
voskat
Er is vrij duidelijk gezegd én in beeld gebracht dat Hansel en Gretel niet vatbaar zijn voor hekserij.
John Lee Hooker
Het oubollige sprookje van Hans en Grietje wordt nieuw leven ingeblazen waarin er naast traditionele heksen op vliegende stokken ook ruimte is gemaakt voor moderne wapens zoals een taser en machinegeweer. Leuke combinatie. Alhoewel de bewoners niet direct stonden te springen bij hun aankomst maken de twee toch een zekere impact in het Middeleeuwse dorp. De borst(en) wordt(en) nat gemaakt voor een slachtpartij en ze lijken een drukke werkweek voor de boeg te hebben. Helaas blijken ze na al hun avonturen toch nog hulp nodig te hebben van een goede heks, een fan en een trol genaamd Edward. Niet dat zij alles bederven want het voegde wel wat extra's toe maar het komt gewoon wat minder stoer over dan aan het begin waar ze samen door de bossen hun doelwit najagen en ophangen. Het meeste lijkt bij elkaar te worden gehouden door sfeer en een vlugge montage maar de effecten waren gaaf en de dames mochten er ook wezen. Al bij al wel aardig.
thunderball
Verrek, je hebt gelijk! Mijn fout!
Turbodevil
Kei gave film, lekker simpel verhaal wat niet uitmaakt want dat niet belangrijk. Coole kills, lelijke heksen(behalve Famke natuurlijk), mooie 3d, humor momentjes en een paar mooie vrouwen allemaal goed dus. Ik hoop dat er nog een deel komt.
Naomi Watts
Flinke meevaller. Waar dergelijke films altijd met alles de mist in gaan (ik noem een Abraham Lincoln: Vampire Hunter) doet deze tegen verwachtingen in alles goed. Met Hansel en Gretel heb je dan al een aardig fundement om zoiets op te baseren, Renner en Artington kunnen die ook met gemak dragen, sterk witch design, vlotte pacing en erg verrassend genoeg ook best bloederig.
Had toch een wat meer PG-13 film verwacht, het is tenslotte Hansel en Gretel maar Wirkolamaakt er gewoon een festijn voor volwassene van. Zeer solide sets en aankleding ook en de kostumering wat betreft Arterton mag van mij ook wel een prijs winnen. Verhaal is gewoon erg straight forward, geen gezeik met karakteruitdieping maar gewoon een action-packed met een enorm vlot tempo. Wat aardige one-liners erbij en je hebt perfect popcorn vermaak. Leuk.
Vermakelijke onzin, maar had ook niets anders verwacht. Jammer dat Hans en Grietje zelf vrij onbewogen en charismaloos door de prent stappen. Daar had wel wat meer uit mogen komen. Maar Famke maakt een boe goed als overtuigende uber heks. Verder leuk bloederig knal- en schiet festijn.
3,5
m1chel
- 1948 berichten
Oef! Pijnlijk slecht. Het enige wat ik goed aan deze prent vond waren de lekkere wijven, de muziek was ok en de 3D. Maar dat was ook werkelijk waar alles wat goed hieraan was. Slecht geacteerd, slecht verhaal (maar daarbhad ik me ook al op voorbereid) en echt een acterlijke climax. Na een kleine 20 minuten weet je al direct hoe het plot inelkaar zit en hoe de film zal eindigen. Laat een 2e deel maar achterwegen, zo niet? Dan sla ik hem over.
altijdcritic
Verrassende leuke film zit ten minste vaart in en niet zo saai als the hobbit en skyfall. Coole kills en Famke steelt de show als opperheks. Shrek is ook wel lache.
ChelseaH
HIj was super leuk! einde was alleen een beetje een telleurstelling...
wwelover
Tsja, vermakelijk maar niet echt bijzonder. Eigenlijk gewoon wat ik had verwacht. De 3D is wel ok, maar word niet veel gebruikt. Het acteerwerk is niet heel bijzonder, omdat de dialogen gewoon heel slecht zijn vaak. Ze wilde het allemaal net te 'lekker' grof doen, want er zit wel duizend keer het woordje fucking in, zelfs de meeste grappig bedoelde one-liners zijn niet geslaagd. Maar Gemma Arterton is wel bloedmooi zeg. Famke Janssen heb ik vrij weinig mee, en vond ik nu ook neit zo heel sterk. De actiescenes zien er wel aardig uit, en daar moet de film het ook vooral van hebben. Net als de special effects.
Hansel and Gretel is typisch bioscoop vermaak waarbij je niet al te lang stil moet staan.
Het is uiteindelijk een erg luchtige film(al was wat meer humor fijner geweest) geworden met een erg mager verhaal ondanks het leuke uitgangspunt. Voordeel is dat die 90 minuten razendsnel voorbij vliegen met leuke dames, erg bloederig geweld, gespeel met de 3D effecten en vlotte dialogen. Nadeel is dat de diepgang ontbreekt en de spanningsboog ook ontbreekt, waardoor deze film uiteindelijk niet meer dan een erg vermakelijk tussendoortje wordt.
Naomi Watts
Gelukkig wel. Snap die vraag om quasi diepgang echt niet. Als iets een dooddoener is hedendaagse Hollywoodiaanse cinema, is het diepgang.
schram101
Vermakelijke pulp
Hoewel we laatste tijd steeds meer sprookjes al dan niet op de duistere manier verfilmd zien worden is Hansel and Gretel de eerste die ik zag. Tevens de gene die me het meest aansprak. De luchtige toon die de trailer al deed vermoedden verspreidt zich ook in de film zelf en dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Het geheel is ontzettend luchtig ook al zet Famke Janssel wel degelijk een evil bitch neer. Renner zien we laatste jaren steeds vaker opduiken en hoewel hij niet uitblinkt is hij hier prima op zijn plaats. Van Gemma Arterton was ik compleet vergeten hoe mooi ze eigenlijk was maar zij is toch degene die alle aandacht naar zich toe trekt. Wow, wat een mooie vrouw zeg..
Jammer dat de prent tijdens de grote confrontatie in de climax ietwat uit de bocht schiet. De scene's zijn te donker gefilmd en zeker door het 3D gegeven dat de film sowieso al wat waziger maakt komt dat de 'spanning' niet ten goede. Het rondspattende bloed en ledematen zijn amper zichtbaar helaas, in tegenstelling tot in de overige scene's.
Ps. Hulde voor de dood van Peter Stormare! Fantastisch!
Skywalker'
Vermakelijk, leuke aanpak, genoeg actie.
Gebruik gemaakt van diverse werktuigen om de heksenpopulatie te bestreiden.
Jammer van de (te) donkere scene's in combinatie met 3D. Had meer licht bij gemogen.
Je kon niet meer uit elkaar houden wie wat deed...
Verder perfect geamuseerd in de bioscoop. en zeker een aanrader voor lekker een avondje verstand op 0 en kijken maar!
* er staan overigens erg goede recenties tussen, respect voor de posters!
jipt
Geinig exploitatiegebeuren. Famke steelt zoals verwacht de show. 3,5*
Peterke!
Ik vond het wel een leuke film om te kijken. Leuk verhaal en ook redelijk acteerwerk. Soms net wat te overdreven naar mijn mening. Ook vond ik de film een beetje voorspelbaar en nep. Het 3D effect was wel eindelijk eens goed. Redelijk vaak geschrokken van sommige reacties in de film. Ik hoef het niet zo heel snel nog eens te zien, maar al met al was het toch een goeie film.
missy85
Ik heb hem in de bioscoop gezien. De 3D was goed. Ik kijk hem liever normaal, maar hij viel me erg mee.
Leuke film! Niet zo lang als de meeste in het zelfde genre die 2 a 2 en half uur duren. Ik hou wel van de dark versies van bekende sprookjes. Famke jansen haar rolletje was leuk.
Leuk! Een aanrader!
Partyboooi
Vermakelijke popcorn-film. Eigenlijk weinig meer of minder over te zeggen.
2.5**
Prudh
Een pretentieloze topfilm. Rechtlijnig verhaal, Gemma Arterton in strakleren broek, een minigun in fantasysetting, een Siamese heks, veel bloed zonder omhalen, weinig CGI-geneuzel, goede art direction, fijne cast: zó hoort een simpele R-rated Hollywoodfilm te zijn. Geen geneuzel.
Eigenlijk gewoon een van de vermakelijkste films die ik tot nu toe heb gezien in 2013 (vermakelijk niet verwarren met diepgaand of inhoudelijk).
schram101

Furious 6
Actie / Misdaad, 2013

Jack Reacher
Misdaad / Actie, 2012
hekspistoolzwarte magiesteampunkgoed tegen kwaadtrollgeweldhekserijkwaadaardigwitch huntwitch hunter evil witchduringcreditsstingerhansel and gretel 3dnude swimming