• 9.378.523 stemmen

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

Actie / Fantasy | 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: Hansel and Gretel: Witch Hunters

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tommy Wirkola

Met onder meer: Jeremy Renner, Gemma Arterton en Famke Janssen

Releasedatum: 28 februari 2013

Plot Hansel & Gretel: Witch Hunters

"Classic tale. New twist."

Vijftien jaar na het traumatische incident bij het gemberkoekhuisje waarbij ze bijna het leven lieten zijn de tweeling Hans en Grietje volwassen geworden. Ze zijn nu gespecialiseerde premiejagers die op jacht zijn naar heksen. Eén van die heksen terroriseerde hen al op jonge leeftijd.

avatar van feyenoord126

feyenoord126

Alonzo schreef:

Femke Famke what's the differens?

differens?

avatar van Alonzo

Alonzo

feyenoord126 schreef:

differens?

Jezus wat slecht.

avatar van m1701

m1701

Eerste helft van de film vond ik niet heel veel aan, maar meer naar het

einde toe vond ik de film toch wat aangenamer.

Leuk voor een keertje.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mijn eerste stem dit jaar.

Op eerste gezicht al een veelbelovend werkje en een volledige volwassen draai aan een eeuwenoud sprookje, en wie der op de regiestoel mag zitten: Juist, Tommy Wirkola, die hiervoor ons nog met de waanzinnige Dead Snow heeft verrast, en waar dit jaar een deel 2 van komt. Zijn stijl is hier ook grondig in terug te vinden.

De film is al erg creatief en kleurrijk opgebouwt en die opening met die oude bladzijde's en middeleeuwse tekeningen vond ik al schitterend. Iedereen kent al het verhaal rond Hans en Grietje in hun kinderjaren. Na al die eeuwen krijgt dat eindelijk een vervolg met deze film, waarbij de broer en zus al volwassen zijn geworden en heksenjagers zijn. Jeremy Renner mag een erg geinige rol neerzetten als Hansel, een behoorlijk koppig en arrogant mannetje, en Gemma Arterton (nooit van gehoord) zet weer op een fijne wijze de taaie en directe tante Gretel. Verder ook erg leuke rollen van Peter Stormare als die gestoorde sherrif, Björn Sundquist had een frisse rol als Jackson, Thomas Mann als een gretig groentje, Die rol van Maria was ook erg mooi en ze was ook erg cool, en uiteraard, niemand minder dan onze Famke Janssen als heks Muriel en tevens de moordenares van Hansel & Gretels ouders.

Wat plot betreft: Tja, Hansel & Gretel die volwassen zijn en op zoveel mogenlijk heksen jagen om de mensheid te beschermen, en uiteindelijk een meisje redden uit de handen van een groep heksen, maar de film weet gewoon van begin tot eind echt geweldig en over de top te blijven en het speelt gewoon een beetje met de creativiteit. Ook de heksensekte word hier erg leuk neergeschetst, maar je ziet soms wel echt te overduidelijk dat ze geschminkt zijn, maar dat maakt niet uit. Het gaat er hier lekker bloederig aan toe en soms zit je gewoon met een grijns op je gezicht dat allemaal te vertoefen. Heel veel koppen en rompen spatten uiteen, de montage is ook erg gelikt en overduidelijk geschikt voor een 3D-film, en die wapens, en al die andere retro-moderne spullen (een pick-up in de middeleeuwen?) zagen er ook knotsgek uit. Zo kan je in het heden wel allemaal bedenken van hoe je met middeleeuws matriaal een minigun in elkaar kon zetten. Afijn, dus de "middeleeuwse" shoot-out scene's, met vele slowmotion en stijlvolle montage zien er nog verrassend spectaculair uit. Er word hier ook erg leuk gespeeld en tijdperken worden subtieletjes gecombineerd met elkaar. De humor is ook erg goed getimed en de settings en het decor waren ook om te "snoepen". De liefdescene's tussen Hansel en Mina waren ook erg mooi en ook "goede" trol Edward stal vaak de show.

De film zet je zelfs soms nog aan het denken. Het lijkt er ook op alsof Wirkola hier nog zo min mogelijk Hollywood elementen erin wil gebruiken en wil overduidelijk Hansel & Gretel niet als helden neerzetten. Zelfs als ze op het einde een medaille kregen, worden ze niet eens toegejuicht door het volk (wat je zou verwachten in een Hollywood-film, omdat die nu wel hun lesje hebben geleerd dat je niet iedere vrouw, waarvan jij vind dat ze slecht is, de brandstapel op moet mieteren, maar dat er ook daadwerkelijke heksen zijn. Erg slimme twist.

En dat einde dat dus als een western (in de middeleeuwen) moet ogen was echt geweldig!

Gewoonweg een erg geslaagde, kleurrijke feelgood-film dat een oud sprookje lekker uitbreid. De verzinner van Hans & Greetje zou er wel niet blij mee zijn.

avatar van gotti

Een rommeltje. Buiten één of twee vermakelijke vechtscenes is het vooral erg traag en langdradig. Ook Janssen weet niet te boeien.

avatar van Triple G

Triple G

Heb me prima vermaakt met deze film. Was zelfs leuker dan ik had verwacht. En valt ook altijd een hoop mee samen wat mij betreft. Het oude sprookje in volwassen stijl te zien, sowieso een aardig uitgangspunt, en dus hier en daar grof, met enkele droge oneliners en strakke actie maakt de film heel onderhoudend. Prima speelduur ook.

avatar van Zivaxxx

Zivaxxx

Leuke film om een keertje te kijken. een van de redenen dat ik dit ging kijken was wel Jeremy Renner. Maar om nou te zeggen wat een top film om 10 keer te bekijken nee. Ik vond de film persoonlijk niet eng. ( ik ben 12 ). Maar ik snap ook heel goed als je hier nachtmerries van krijgt. Een paar leuke vecht scenes. Alleen beetje ongeloofwaardig. Vooral die wapens en sommige heksen. Alles bij elkaar een leuke film om even weg te kijken. 3*

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Topper. Aanrader. Heerlijke heksenboel waarin Hans en Grietje langdurig wraak nemen op meerdere heksen in een wereld waar heksen overal vandaan komen

avatar van Brabants

Brabants

Heerlijk creatieve interpretatie van een eeuwen oud sprookje. Deze eigentijdse sprookjesverfilming van de gebroeders Grimm lijkt ambitieus te beginnen, maar valt op een bepaalt moment toch enigszins in elkaar. Inhoudelijk heeft het namelijk niet veel te zeggen en daardoor is de rek er snel uit. Overigens wil dat niet zeggen dat het geheel als verstandeloos vermaak niet kan scoren, in tegendeel zelfs.

avatar van VforVictor

VforVictor

Vermakelijke film, niet meer dan dat.

avatar van liam07

liam07

COOOL!!!!

avatar van DVD-T

DVD-T

Het sprookje gaat verder.

Hansel & Gretel, absoluut geen perfecte film. Script laat het af en toe wat afweten waarin sommige acties van de personages vanuit het niets komen en er weinig verklaring komt voor sommige onderwerpen. Daarnaast zijn de personages af en toe wat vlak geschreven. Toch kunnen de acteurs hier iets mee en maken er toch nog iets van. De film neemt zich totaal niet serieus en de funfactor ligt ontzettend hoog. Dit maakt van deze film een erg vermakelijk geheel. Visueel ziet het er leuk uit, en op het gebied van audio is het lekker opgepompt. Als geheel kan het zich prima meten met de grote blockbusters. De unrated versie maakt het een klein beetje beter, al mis je niet veel als je de theatrical cut kijkt.

Erg fijne wegkijker.

avatar van Fryce

Fryce

Leuk! Heb mij prima vermaakt, lekker no brain actie met af en toe een leuke one liner. Wat mij alleen verbaast is dat met name het acteer werk van Jeremy Renner mij tegenvalt. Na de Hurtlocker had ik hoge verwachtingen, maar die heeft hij nog niet waar kunnen maken in mijn ogen.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van stevejack

stevejack

That's really amazing movie, I enjoyed it alot specially the best part is Jeremy Renner and Gemma Arterton costume.

I found one costume at "Slimfit Jackets" online store.. That costume is superb in genuine leather m gonna buy this

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Jammer om te zien dat regisseur Tommy Wirkola met deze film 'Hansel and Gretel: Witch Hunters' de professionelen kant op gaat, hiermee wijkt Wirkola namelijk heel erg af van zijn vorige films.

Zo heb ik met Kill Buljo, Dead Snow en Kurt Josef Wagle een totaal andere kijk ervaring ervaart, die films hebben namelijk nog wat amateuristisch in zich.

Maar wat ik ook merk is dat alles erg netjes wordt neergezet, zo is het camera werk strakker en de acteurs wat bekender waardoor het acteerwerk ook op hogere vlakte ligt.

Wat mij vooral teleurstelt is het gore, waar ik meer van had verwacht en wat ook wel op een andere manier gebracht had kunnen worden, zoals Wirkola ook bij de vorige films heeft gedaan, op een creatieve manier. Ook miste ik de Noorse invloeden, dat kan er ook mee te maken hebben!

Misschien verwachte ik wel iets te veel van de film, en ondanks misschien de iet wat negatieve recensie wil ik er wel graag bij zetten dat ik me toch aardig vermaakt heb!

Wat kan ik er trouwens uit halen wat door Adam McKay en Will Ferrrell is gedaan?

avatar van AC1

AC1

Dumb maar fun! Geen gezever en lekker overdreven.

avatar van Antonev

Antonev

Viel niet tegen hoor! Het begint met een korte verwijzing naar het originele spoorkje, maar daarna een en al actie en geweld. De verhaallijn was aardig en de acteurs deden het goed.

avatar van Miszmi

Miszmi

Verrassende film! Ik verwachtte er eigenlijk niet zoveel van, maar heb mij prima vermaakt. Het begon gelijk lekker met een terugblik naar hoe het allemaal begonnen is. Ik was na het lezen waar het over ging enigszins bang dat het een beetje allemaal loshangende verhalen zouden gaan worden met elke keer een heks waar ze achterna zouden gaan. Gelukkig was dit het tegendeel en was het gewoon één groot verhaal, wat voor mij toch een heel groot pluspunt is. De film keek lekker weg en werd ook goed afgesloten. Al met al kom ik op 3*, toch een ruime voldoende.

avatar van Justina

Justina

Ik vind de film kei gaaf. Best wel eng ook. Geweldig.

avatar van Kondoro

Kondoro

Hansel and Gretel: Witch Hunters

Aah, Hansel and Gretel: Witch Hunters dat is al een hele lange tijd geleden. Ik weet nog wel dat ik in de tijd van films kijken zat dat je een film moeiteloos 3 of 4 keer achterelkaar kon zien, wat ik nu totaal niet meer heb.. Tenminste zoverre van niet, is een film echt goed dan wil ik hem nog wel in korte tijd opnieuw zien maar vaak laat je ze toch wat vaker links liggen aangezien mijn interesse nog op zo'n groot gebied rondloopt dat ik telkens weer een andere wil zien. Ik had tegen mij zelf gezegd om toch een keer Hansel and Gretel: Witch Hunters opnieuw te gaan kijken. Waarnaar de ontdekking van Smartflix op kwam zetten dacht ik dat ik een mooie tijd had gevonden om hem toch eens te herzien. Helaas was dit fout afgelopen want ik kwam na ongeveer een uur erachter dat ik geneens Hansel and Gretel: Witch Hunters aan het kijken was. Nee, ik zat te loeren naar Hansel & Gretel (2013). Godsamme wat dom!

Ik wou al zeggen want ik zag dat knappe koppie van Gemma Arterton in mijn beeldscherm staren, wat ik toen toch echt wel aan het missen was. Ook had ik mijn aandacht gezet op Jeremy Renner, die man van The Avengers speelt er toch ook in? Of was ik nu dom.. Nee! Uiteindelijk bleek het de toch de verkeerde film te zijn en heb ik Hansel and Gretel: Witch Hunters vanavond maar eens opgezet.

Ik verwachtte al een heerlijke film met aardig wat actie scenes in zich. Ja, Hansel and Gretel: Witch Hunters was toch wel de film die ik me nog aan het herinneren was van die tijd. Een heerlijke film waar heksenjacht hoog staat. Het verhaal was in iedergeval wel leuk om weer te volgen. Hans en grietje komen aan bij een huis van snoep, daar blijkt een heks te wonen die ze gevangen houd, iedereen kent het welbekende verhaal wel. Ze weten te ontsnappen aan de heks door haar te vermoorden. Je maakt een tijdsprong waarna je ziet dat zei de heksenjagers zijn geworden. Het blijkt dat hun moeder een goedaardige heks was maar die zonder pardon werd vermoord. Ze willen de kwaadaardige eruit vissen door op ze te jagen, en dat brengt zeker prima scenes met zich mee.

Ik kan wel zeggen dat ik fan ben van films zoals Hansel and Gretel: Witch Hunters. Zo heb ik Clash of the Titans (2010) , Wrath of the Titans (2012) en Snow White and the Huntsman (2012) nog hoog op het lijstje staan. Films die toch wat fantasy bevatten, daar kun je ook heerlijk naar kijken. Nee, het concept van Hansel en Gretel sprak mij erg aan. Als je dan ook nog eens die schoonheden van een Gemma Arterton en Famke Janssen voorgeschoteld krijgt kan het niet meer stuk, toch ietsjes vermindering in mijn stem na de herziening maar zeker geen slechte film, uitstekend vermaakt.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ik heb deze film heel lang laten liggen, het leek me geen beste film, maar ik ben toch wel positief verrast! Het verhaal is (hoewel voorspelbaar) best aardig met hier en daar wat grappige momenten. Ook speelt er een leuke cast die het prima doet en ziet het er allemaal best aardig uit qua special fx. Ik vond het best een vermakelijk filmpje, totaal niet verwacht!

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Onverwacht leuke film, dit! Een groot deel slaat nergens op, maar omdat de film zichzelf nergens serieus neemt is dat niet eens een probleem. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Snow White and the Huntsman gaat Hansel and Gretel niet voor de serieuze epiek, maar voor campy, bloederige actie. En het werkt. Het moet je stijl zijn - als je het niet grappig vindt als heksen met shotguns worden onthoofd, wordt deze film het niet voor je.

Hoewel de nadruk ligt op de absurde actie, is er gelukkig wel enige tijd besteed aan een verhaal. Niet heel veel, maar genoeg om Hans en Grietje een geloofwaardige backstory te geven en Hans 'suikerziekte' te geven, een leuke vondst (al slaat het natuurlijk weer nergens op). Gemma Arterton en Jeremy Renner hebben een fijne chemie als broer en zus. Ik vind het wel wat jammer dat er niet meer wordt gedaan met de ontdekking dat Grietje zelf een heks is. Dat nieuws zou toch wat schokkender moeten zijn..? Wat me verder nog positief opgevallen is, trouwens: de opening credits, erg mooi gedaan.

Kort gezegd: de film slaat nergens op, maar doet dat op een verrassend leuke manier. Met onverwacht veel plezier gekeken!

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

hihihihihihiiiii een leuke actievolle heksen film

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Het gevoel dat ik ook al had bij Van Helsing. De debilisering van het horror/fantasygenre.

avatar van n00r

n00r

Horror/actie/fantasy zou ik normaal nooit kijken bah wat een combinatie.. Maar deze film heeft me aangenaam verrast. Vroeger was dit een van mijn favoriete sprookjes dus vond ik dat natuurlijk wel weer helemaal geweldig. Met redelijk tot goed acteerwerk!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Sfeervol modern sprookje hoor, . Famke Janssen in dit soort rollen is wel een feestje! Ze trekt de film wel naar een beter niveau, ook al blijft het allemaal erg onzinnig, gelukkig wel op een leuke manier. Afgezien daarvan blinkt dit nergens verder in uit en is het verhaal ook niet heel bijzonder, erg cliché vooral. Maar goed, 3 sterren kunnen er zeker wel van af!

avatar van keimpeS

keimpeS

Ik hou altijd wel van dit soort fantasy films, nu wel een beetje erg doorgedreven met vecht- en actiescènes. Vergelijkbaar met een Van Helsing uit 2004 die ik ook erg leuk vond om te zien!

avatar van horizons

horizons

Zal eens ruig doen en naar boven afronden.

Dit was gewoon heel erg leuk fantasy vermaak. Renner, Arterton & Janssen die er zin in hebben, adequate CGI en een verhaaltje dat gewoon lekker straightforward is.