• 9.378.371 stemmen

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

Actie / Fantasy | 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: Hansel and Gretel: Witch Hunters

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tommy Wirkola

Met onder meer: Jeremy Renner, Gemma Arterton en Famke Janssen

Releasedatum: 28 februari 2013

Plot Hansel & Gretel: Witch Hunters

"Classic tale. New twist."

Vijftien jaar na het traumatische incident bij het gemberkoekhuisje waarbij ze bijna het leven lieten zijn de tweeling Hans en Grietje volwassen geworden. Ze zijn nu gespecialiseerde premiejagers die op jacht zijn naar heksen. Eén van die heksen terroriseerde hen al op jonge leeftijd.

avatar van jake231

jake231

het verhaal is leuk bedacht , maar wat mij toch wel opviel dat de special effeckt best goed waren , ik vond het aangename film en het 3D effeckt was er wel en paar keer voor mij , verder is de ` suikerziekte` een leuk detail

ik heb genoten

ps kinderen kunnen dit heel eng vinden

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

jake231 schreef:

ps kinderen kunnen dit heel eng vinden

Wat is dat nou weer voor een opmerking zeg. Als je dit je kinderen laat zien, dan moet je nodig eens een arts opzoeken die je geestelijk onderzoekt.

avatar van Shinobi

Shinobi

En ik had mezelf nog zo voorgenomen om deze film niet te gaan kijken...

En toch heb ik 'm vanochtend maar even meegepakt in de bios aangezien ik toch in de stad moest zijn en het koud was. Anyway, genoeg excuses. Wat ik te zien kreeg was wel vermakelijk te noemen.

Het verhaal is lekker simpel, zonder enige plotwendingen en dit deerde mij ook niet echt. Het was recht voor je raap actie in een moderne vertelling van het welbekende Hans & Grietje sprookje met wapens, bloed en Gemma Arterton als Gretel die er zeker mag zijn in haar leren outfit en oh, ja Jeremy Renner als Hansel.

Wat me opviel was voornamelijk de volwassen toon van deze film, de scheldwoorden vliegen rond en het bloed spat ook letterlijk van het doek af, mooi hè dat 3D. Ik kan het alleen maar toejuichen, want zulke sprookjes als die van Hans & Grietje waren in eerste instantie ook voor volwassen bedoeld.

Al met al toch wel een vermakelijk tussendoortje, gewoon verstand op nul en genieten maar.

3,0 Sterren.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Grappig, filmpje zonder hoogdravende pretenties. Veel schietwerk, actie, achtervolgingen en knalvuurwerk. Verhaal doet wat denken aan Red hood riding qua opzet, niet toevalligerwijze het zelfde sprookjesgenre.

Gemma Arterton zit er wat mij btreft duidelijk bter in dan Renner en leuk dat Famke Janssen meespeelt in een goede rol. Irritant detail voor mij is dat de gezichten van heksen wel allemaal (ook in andere films) hetzelfde lijken...

avatar van lala83

lala83

m1chel schreef:

Hij schrijft dan ook dat het eng is als waarschuwing aardappel.....

De film was wel ok, goede acteurs leuk verhaal vooral dat snoephuisje haha geweldig, vond de film wel wat kort helaas en het einde was ook niet zo spectaculair maar ja een film moet toch goed eindigen ook al is het geld op.

Deze is het zeker waard om te zien ( niet voor kinderen onder 16 ) en geef hem dan ook een solide 3 sterren.

avatar van arno74

arno74

Hele aardige film, lekker onderhoudend en actie aardig over de top.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

De skills die Jeremy Renner als Hawkeye in The Avengers heeft ontwikkeld, kwamen goed van pas in zijn rol als Hansel.

Ik moest wel even wennen aan Gemma Arterton als Gretel. Als ik haar zie krijg ik meteen flashbacks naar Quantum of Solace, en wat was me dat toch een teleurstelling. Ik probeer niet bevooroordeeld te zijn en besluit haar een kans te geven. Toch vind ik dat ze niet geheel overtuigend overkomt. Dat ze af en toe het woordje 'fuck' gebruikt om de klemtoon op dingen te zetten, kwam te geforceerd over. The headbang vond ik weer wel een goeie. Ook vind ik haar in deze film beter, dan in Prince of Persia.

Ik was bijzonder onder de indruk van Pihla Viitala. Wat een schoonheid en een uitstekende witte heks.
Famke Janssen heeft mij nooit teleurgesteld. Ze acteert dan ook prima. Ik zag een beetje de evil Jean/Phoenix van X-men:The Last Stand terug in haar. Helaas ben ik totaal niet tevreden met de visagie. De make-up van de heksen zag er afschuwelijk uit. Het was ontzettend nep. De make-up laag, leek op een verharde masker. Wel vond ik het leuk dat ervoor gekozen is om de heksen toch een puntige neus te geven.

Zo zijn er vele herkenbare dingen die toch terugkomen in deze film. Het vliegen op de heksenbezem, de heksenketel, het snoephuisje van Hans en Grietje. Dat het verhaal ook begint met het sprookje vind ik een mooie inleiding.

Wat hierna volgt is een reeks van bloederige gevechten. Daar heb ik wel van kunnen genieten. Ook heeft de film wel een redelijk verhaal. Opmerkelijk vond ik dat de ‘bloedrode’ maan ook voorkwam in Red Riding Hood. Daar moet dan misschien toch wel een kern van waarheid in zitten?

Al met al een redelijke film met veel bloederigheid, gebaseerd op het sprookje van Hans en Grietje.

avatar van joey1973

joey1973

Zwak, en naar mijn mening een veel te hoge score hier.

Humor was ronduit flauw, acteerwerk zwak, gevechten lachwekkend en het verhaal stelde helemaal niks voor.

De film moet het vooral hebben van de special effects en de make up van de heksen (die inderdaad soms wel erg nep overkwam, maar er zaten ook hele mooie tussen)

HALVE TAMME. (moderator series)

Vanavond maar eens kijken,ik ben benieuwd.

avatar van Nightfalls

Nightfalls

Vanmiddag even gekeken, en me anderhalf uur vermaakt. Geen moeilijke verhaallijnen, gewoon knallen en vechten. Leuk voor een zondagmiddag.

HALVE TAMME. schreef:

Vanavond maar eens kijken,ik ben benieuwd.

Ik doe met je mee pik ! !

Veel kijkplezier kale.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Prima vermaakt met deze film.

Wist in eerste instantie niet wat ik er van moest verwachten maar toen de begin-scene voorbij was en het deuntje wat volgens mij direct uit de Sherlock Holmes reeks met Robert Downey Jr kwam begon wist ik waar ik voor zat: 1.5uur van geweld.

Heerlijk

LEUK VERMAAK!!!

Ik ben altijd wel voor dit soort films te porren,ook de sprookjes die ze de laatste tijd aan het omtoveren zijn duidelijk hip tegenwoordig.

Bijvoorbeeld Jack the Giant Slayer (2013) en Snow White and the Huntsman (2012)

en ik denk dat er nog vele zullen volgen...prima vermaak

Van mij had deze film wel wat langer mogen duren.

Gemma Arterton , lekker kontje hoor!!!!

Niet bij na denken gewoon leuk tijdsverdrijf

HALVE TAMME. schreef:

Veel kijkplezier kale.

Thanx hij was leuk !

avatar van kelama3

kelama3

. Lekkere film hoor!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

In eerste instantie wou ik deze film 2,5 ster geven maar 3 sterren is toch wel het minste wat ik er voor moet geven vind ik. Want de amusements waarde vond ik toch wel voldoende. De film is vanaf het begin aangenaam om te kijken en er zit van alles wat in, humor, fantasie, horror, avontuur.

Al bij al een prima film voor een avondje vermaak.

avatar van robinb

robinb

Verrassend positief moet ik zeggen. Natuurlijk was niet alles perfect, maar beter dan ik verwacht had. De actie ziet er gelikt uit en is af en toe best hard wat ik persoonlijk erg prettig vond omdat het anders wellicht meer een kinderfilm was geweest.

De acteurs doen het ook prima al vond ik Jeremy niet echt overtuigend als Hansel.

Al met al een simpele vlotte actiefilm die redelijk goed is uitgewerkt. Verwacht geen diepgaande verhaallijnen, maar ik denk dat deze film ook meer bedoeld is voor puur vermaak.

Had wel wat meer ingezeten als er wat meer spanning in had gezeten, maar verder weinig op aan te merken.

3.5 ster

avatar van paul83

paul83

Heerlijke pulp. Het was beter geweest om niet van locatie naar locatie te warpen, maar om het meer avontuurlijk te brengen zoals Van Helsing dat deed.

Prima vermaak en lekker hard.

avatar van Yugnav

Yugnav

De vaart zit er goed in, veel actie in een korte tijd. Helaas komt dit het verhaal niet ten goede en wordt de film nergens echt goed. Maar zeker vermakelijk om een eer gezien te hebben.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

lala83 schreef:

Hij schrijft dan ook dat het eng is als waarschuwing aardappel.....

Ja want het genre horror en de kijkwijzer van 16 en het icoontje met het schreeuwende mannetje en het geweldadige vuistje geven inderdaad aan dat je kinderen hiermee naartoe kan nemen. Dus de waarschuwing was echt nodig, anders had ik mijn kind van 2 en 8 meegenomen hoor. De opmerking is gewoon erg overbodig en lachwekkend, Eigenheimer.

avatar van Corcicus

Corcicus

Niet fantastisch deze, had hier nochtans erg lang naar uitgekeken. Er overheerst vooral een erg naar Van Helsingsfeertje in de film.

avatar van 606

Ik wist niet dat Famke Janssen zo'n heks was

avatar van Film Pegasus

De upgrade van de sprookjes gaat verder. En dit keer is het tijd voor Hans en Grietje. Leuke insteek natuurlijk, al is het niet zo evident om van een toch wat kort verhaal een anderhalf uur vertier te maken. En het probleem dat je hier hebt is dat heksen eigenlijk nooit werken in een film. Om aan het beeld van een heks te voldoen zit je al snel met een clichématige oude lelijke heks. Dat de heks in deze film af en toe het uitzicht heeft van Femke Janssen is wel leuk natuurlijk, maar helpt niet helemaal om het imago van de heks op te krikken.

Met het avontuur- en actiegehalte krijgen we met Hans en Grietje een aangename film, maar blijft het braaf eigenlijk om er bovenuit te springen. We hebben dit allemaal al een keer gezien. Het doet dan ook wat denken aan bvb Van Helsing. Resultaat is dus een aangename film, maar meer niet. Het zijn de details die het nog wat doen: Hans met diabetes of de fan met de plakboek.

avatar van gillie24

gillie24

Vermakelijke pulp, maar zeker geen topper.

Daar is het allemaal te vrijblijvend en niet interessant genoeg voor. Verstand op nul-fimpje inderdaad. Nergens vernieuwend en allemaal wel heel erg cliché.

Tempo, hoeveelheid actie en de dames Arterton en Janssen zijn wel pluspunten alsmede de speelduur van 85 minuten, maar Renner vond ik echt helemaal niets. De trol was trouwens ook aardig gedaan.

Leuk voor een keer. That's it.

avatar van Wernertje

Wernertje

Was aardig verrast door deze film, ik rekende nergens op maar uiteindelijk heb ik mij toch een klein avondje vermaakt.

Simpel verhaal, en aardig wat actie (non stop) en de speelduur is precies goed, niet te kort en niet te lang.

Leuk voor een middagje/avondje verstand op nul pret.

avatar van indrany

indrany

Heerlijke film vol avontuur. Werkelijk geen moment verveeld. Mooie special effects. De rol van Famke Janssen vond ik zeker top. Enig minpuntje vond ik het effect als de mooie vrouw in heks veranderde, daar had meer perfectie in gemogen. Een leuke film. Heerlijk!

avatar van mock turtle

mock turtle

Veel steengoede actiebeelden, lekker avontuurlijk. Had nog iets meer interactie met de dorpelingen in gemogen en de gezichten van sommige heksen zagen er nogal nep uit, maar verder prima film., bovenmodaal.

avatar van patjuh86

patjuh86

leuke film om weg te kijken

redelijk aktie in mooie vieze stukjes in

het verhaal spreekt mij erg aan het is eigenlijk het vervolg op hans en grietje van vroeger toen ik klein was ik ben zeer te vreden over deze film en raad ook iedereen aan die een leuke adventurenfilm wil kijken met goede actie en horrer stukjes erin deze zeker kijken dan

paul83 schreef:

Prima vermaak en lekker hard.

Bij deze recensie/mening sluit ik me eigen graag aan.