• 9.379.431 stemmen

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

Actie / Fantasy | 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: Hansel and Gretel: Witch Hunters

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tommy Wirkola

Met onder meer: Jeremy Renner, Gemma Arterton en Famke Janssen

Releasedatum: 28 februari 2013

Plot Hansel & Gretel: Witch Hunters

"Classic tale. New twist."

Vijftien jaar na het traumatische incident bij het gemberkoekhuisje waarbij ze bijna het leven lieten zijn de tweeling Hans en Grietje volwassen geworden. Ze zijn nu gespecialiseerde premiejagers die op jacht zijn naar heksen. Eén van die heksen terroriseerde hen al op jonge leeftijd.

avatar van baldiron

baldiron

Een film in mijn genre, Avontuur/fantasie/aktie.

Zoals van Helsing, e.d.

Acteerwerk goed, leuk verhaal, veel akties met onze Famke Jansen in de hoofdrol.

De acties en special effects zijn van hoog niveau zoals je kan verwachten van een dergelijke film.

Hans en grietje 2013 style.......

avatar van james_cameron

Flinke miskleun, die meer dan eens doet denken aan het eveneens problematische The Brothers Grimm van Terry Gilliam. Zelfs akteur Peter Stormare uit die film duikt hier op. De film heeft een tijd op de plank gelegen, maar omdat akteur Jeremy Renner momenteel vrij 'hot' is heeft de studio hem toch maar uitgebracht. Het eindprodukt oogt gehaast en geforceerd, met statisch akteerwerk en misplaatste humor. Script en production design zijn ook benedenmaats. Enige pluspunt zijn de sporadisch geslaagde bloederige special effects, maar dat is dan ook de enige aanbeveling.

Het idee is leuker dan de invulling.

Veel slechte keuzes en matige momenten in deze film. Zo zijn de oneliners echt beschamend en is de muziek echt oorverdovend slecht. Ik begrijp dat de film niet veel meer wil zijn dan Hollywood-pulp, maar dan kan je toch nog wel een beetje je best doen.

Camerawerk was ook niet best, vooral dan tijdens de actiescenes is het een te chaotisch gebeuren zonder veel oog voor de flow van de actie. Qua gore en horror zit je ook al niet aan het juiste adres, allemaal te braaf (al is er een unrated versie, met scenes die te "intens" zouden zijn voor de bios - iemand enig idee?).

Blijft dat de setting wel aardig is en er potentieel zit in de combinatie van sprookjes aangevuld met wat modernere accenten (zoals de wapens ed). Renner en Arterton doen het ook best leuk, Famke Janssen is echter niet meer dan een doods object in deze film, erg jammer voor een bad guy.

Vond het niet zo boeiend uitgewerkt. Het maakt allemaal veel lawaai en probeert hip en stoer te zijn, maar het is nogal plat en uiteindelijk véél te braaf.

avatar van GGG

GGG

Was wel aardig filmpje voor op dvd... En leuk om onze Famke weer te zien.

avatar van Keane1983

Keane1983

De film doet wat hij beloofd en dat is entertainen. Het is nu alleen de vraag, hou je van dit soort films?

Alles is namelijk way over the top en het verhaal kent zo zijn nodige gaten. Maar als je in bent voor een klein ander half uur lekkere actie met goede sfx zit je in mijn ogen goed.

Het verhaal is prima en in een leuk jasje gegoten, de personages zijn leuk en niet al te overdreven.

Verder zien de sfx er meer dan goed uit zoals ik net al aan gaf.

De soundtrack vond ik niet storen (zoals ik hierboven een aantal keren terug heb gelezen).

Het enige wat ik persoonlijk een beetje jammer vond, waren de " verplichte" grapjes. Niet allen waren even geslaagd. Ik vond ook niet dat de film dit nodig had gezien het verhaal op zich vrij grappig te noemen is (hans en grietje kick ass).

Hier en daar een aantal leuke gore momentjes erin en de actie is lekker in beeld gebracht.

De film past een beetje in het rijtje van " Van Helsing". Uit hetzelfde vat getapt.

Kortom een avondje top amusement voor mij met een 4.0* beeloond

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Meer dan vermakelijke film, lekker over de top en die trol geweldig!!

Ik heb me prima vermaakt, verstand op nul en kijken maar.

Aanrader en een punt geven een mooie 7.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een film die je niet al te serieus moet nemen. Het is zeker een vermakelijke film, en de effecten ogen onderhoudend. De cast acteert echter op routine, en de uitvoering van het geheel is wel wat inspiratieloos. 2 Sterren.

hele slechte film naar mijn mening.....

Het acteer werk en special effects zijn wel ok maar het verhaal en de props raken kant nog wal.

avatar van _Casper_

_Casper_

Hoewel er meer ingezeten had, was het een vermakelijk film.

Ik had zin in een actiefilm met veel actie, en dat is precies wat deze film je geeft.

Het verhaal stelt niet veel voor en word nergens verrassend maar dat is bij deze film ook niet erg. De film begint vlot en houd er de hele film de vaart er lekker in met lekker veel leuk uitziende acties. En heb me er daardoor prima mee vermaakt.

Het is gewoon een film die je 1x ziet, je er prima mee vermaakt en dan '''klaar''

avatar van Spetie

Hansel and Gretel doet zo’n beetje precies wat ik verwacht had en dat is voldoende vermaken, al had ik stiekem op nog iets meer gehoopt.

Ik vind het op zich wel geinig, dat zo’n sprookje met een komisch horrorsausje wordt overgoten. Het verhaal van Hans en Grietje leent zich daar trouwens ook perfect voor. Het kijkt allemaal lekker weg, is bij vlagen best vermakelijk en verveelt niet echt. Wel zit er totaal geen spanningsboog in en had de actie wel wat beter in beeld gebracht mogen worden. Ik vond Jeremy Renner het erg leuk doen als Hans en hij zorgde ook voor de meest komische momenten. Die wapens waren ook wel leuk en de manier waarop die trol met Stormare afrekent, was echt verrassend leuk om te zien.

Het had allemaal nog wel wat heftiger en groffer gekund en iets meer spanning was ook fijn geweest. Vermaken doet het echter wel voldoende en het idee is ook erg leuk.

avatar van paul83

paul83

stijnpeeters1974 schreef:

hele slechte film naar mijn mening.....

? Hier begrijp ik dus niks van.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Leuk vermaak, prima special effects in een aardig komisch horror-sprookje (zxoveel horror zat er eigenlijk niet in).

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Idd leuk vermaak, prima effects en mooie heksen, horror is inderdaad geen toevoeging, want eng was deze nergens.

avatar van Rarara

Rarara

crap zoals crap bedoelt is. fantasieloos effecten bejag

avatar van Re73

Re73

DjFrankie schreef:

Mee eens. Met de aanvulling dat de film Meer actie/fantasy is

avatar van Jampie

Jampie

Leuke vermakelijke film. Ingrijpende analyses zijn niet nodig. Is gewoon vermaak

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Slechte film...die Jeremy Renner heeft 1 talent. Potientieel goede films vernaggelen.

avatar van John Milton

John Milton

gematigde verwachtingen worden ingelost. Doet ongeveer wat hij moet doen maar ik had net als Spetie op iets meer gehoopt... toch een beetje meh. Maar, ik heb me niet verveeld, er zaten een paar leuke momenten in, maar niets memorabels. Typisch zesje wat mij betreft, al denk ik dat het met een groep bierende vrienden wellicht leuker is dan met zijn tweetjes op de bank.

Cleanshot schreef:

Ik ben tot op heden geen fan van de man, maar het is niet hij die deze film vernaggelt, daar heeft de film Jeremy helemaal niet voor nodig. Het is niet dat hij het naar beneden haalt ofzo

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Tot ergens in de helft is dit bovengemiddeld: het geheel wordt sfeervol gebracht met genoeg zelfrelativering en schwung. Nadien komt er wat familiedrama bij kijken en lijkt het plezierige er wat af.

Hoewel Jeremy Renner en Gemma Arterton voor geen meter op elkaar lijken hebben ze genoeg te bieden. Renner is wel makkelijker in te wisselen dan Arterton, ook hier weer een plezier voor het oog.

Verder speelt Peter Stormare voor de duzendste keer dezelfde rol en zet Famke Janssen - met zowaar weinig Hollands in haar Engels - een deftige slechterik neer.

De film zit volgepropt met (computergeanimeerde) bloederige actie, maar regisseur Tommy Wirkola weet dat niet altijd overtuigend te brengen. Vaak ziet de actie er nogal gemaakt uit en ook choreografisch zijn er steken gevallen. De Van Helsingkruisboog van Gretel spant daarbij de bovenhand.

avatar van dartviper

dartviper

Het mooie van dit soort films is dat ze altijd 2 kanten hebben om te beoordelen. Namelijk:

1: Is het een goede film? Nee zekers niet, als ik hem daarop zou moeten beoordelen denk ik dat ik een 2,5 ster zou geven.

2: Is het een vermakelijke film? Ja dat zekers wel. Kijkt heel leuk weg en dat is waar het toch om gaat. Aan het einde van de film heb je het gevoel dat je een leuk avondje film hebt gekeken vandaag ook de waardering van 4 sterren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hans en Grietje en de Bezempiloten is best een leuke film wanneer je je even niet druk wil maken of het plot wel waterdicht is en je geen behoefte hebt aan een film vol ingewikkelde plot twist, logica, diepere lagen en moraal, want met deze opzet is de film niet gemaakt.

Wat heeft de film dan wel te bieden? Een vlot verloop, voldoende actie, ranzigheid, prima acteurs, leuke actrices, gemiddelde acteerprestaties, hier en daar een leuke grap en wat mij betreft best wel goede CGI. Dus wanneer ik alle voor- en nadelen tegenelkaar considereer, kom ik toch op een voldoende. De amusementswaarde is goed.

Wellicht staan we aan het begin van een nieuwe reeks films. Alleen zullen de vervolgen hoogstwaarschijnlijk low budget films worden. Deze had nog een mooi budget van zo'n 50.000, maar de film is geen mega succes.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Hansel & Gretal doet precies wat het moet doen: vermaken. Renner en Arterton (wat een knappe dame trouwens!) zijn een leuk duo. Vond Famke Janssen iets minder als de slechterik, maar ik irirteerde me er niet aan. Actie was leuk, de nodige humor aanwezig en een aantal geinige personages, zoals Edward en het personage van Stormare.

Film is wel voorspelbaar, maar daar stoorde ik me niet aan. Film doet wat het moet doen, zonder een hoogvlieger te zijn. 3,5* voor de hoge amusementswaarde.

avatar van paul83

paul83

JacoBaco schreef:

50 miljoen bedoel je

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hmm, wat een rare fout... Ja de bedoeling was 50.000.000!

De sequels (als ze komen) wel voor 50.000.

avatar van schumacher

schumacher

Ik dacht eerst da gaat hier op wa trekken maar integendeel; vet goed .

Vanaf het begin tot het einde kijkt de film lekker weg, geen saai gedoe, veel aktie, goed in beeld gebracht, ook vele vettige scenes werden mooi in beeld gebracht.

Topfilmpje voor mij.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Mijn derde Hans & Grietje-film van dit jaar, de beste en leukste in ieder geval. In een historische setting met de echte Hansel and Gretel dit maal, maar wel een vervolg op het oeroude sprookje (dat aan het begin wel netjes zijn plaats heeft.)

De kruising tussen humor en de film au sérieux nemen door de makers werkt wel. De moderne wapens, sommige aardige one-liners, het soms fijne geweld maar wel in die middeleeuwse setting is best grappig. Bovendien zit de meeste actie goed in elkaar, wordt het nergens chaotisch en blijft bullet-time ook gelukkig achterwege, Verder is het spel voor zover nodig prima. Thomas Mann toont na Project X maar weer eens dat hij de balans weet te houden tussen oprecht grappig en gemaakt en overdreven grappig (en daarmee irritant) en Gemma Arterton ziet er vooral lekker uit in die leren broek. Daarnaast weet ze nog iets van body te geven aan de verder vlak personage, maar dat wist ik al uit The Boat that Rocked dat zij dat kon. Dat deed Renner als Hans toch minder. Wel is de chemie tussen broer en zus goed en geloofwaardig. Ook Famke Janssen als heks was maar matig en niet bepaald angstaanjagend.

En natuurlijk, de CGI is niet altijd even best, er is net iets te veel actie en de deus-ex-machina's vliegen om de oren en bovenal: morgen ben je de film weer vergeten - dat alles neemt niet weg dat voor zo lang het duurt het best vermakelijk is. 3,0*.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Ik vond dit een leuke onverwacht redelijke film. Er zat humor en actie in. De film heeft me vermaakt en dat is wat een film moet doen. 3.5

avatar van skipy05

skipy05

Erg goede film. Toch wel een beetje onverwacht.

Actie is erg goed. Af en toe wat humor in.

Ik heb de korte versie gezien wat maar 80 min is en dat is toch wel 20 min te kort.

Ik zal proberen de lange versie ook nog eens te zien.

Jeremy Renner vond ik hier goed spelen normaal vind ik het niet zo een goede acteur.

Gemma Arterton altijd leuk om bezig te zien.

avatar van Riddierid

Riddierid

net geen 3, ik vond het wel een goede film maar sommige dingen sloegen echt helemaal nergens op waardoor het een beetje slecht in elkaar zat af en toe en afgeraffeld leek. ik heb wel genoten maar toch een 2,5

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Erg leuke en vermakelijke film met goede schmink en effects.

Lag af en toe flink in een deuk van het lachen.

Jammergenoeg niet echt eng en ook niet heel spannend. Maar wel zeker een goede film.