• 9.378.921 stemmen

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

Actie / Fantasy | 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 88 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: Hansel and Gretel: Witch Hunters

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tommy Wirkola

Met onder meer: Jeremy Renner, Gemma Arterton en Famke Janssen

Releasedatum: 28 februari 2013

Plot Hansel & Gretel: Witch Hunters

"Classic tale. New twist."

Vijftien jaar na het traumatische incident bij het gemberkoekhuisje waarbij ze bijna het leven lieten zijn de tweeling Hans en Grietje volwassen geworden. Ze zijn nu gespecialiseerde premiejagers die op jacht zijn naar heksen. Eén van die heksen terroriseerde hen al op jonge leeftijd.

avatar van freek_93

freek_93

Dit was zeker geen horror film. Het is een lekkere actie film met hier en daar wat humor. Kijkt heel makkelijk weg.

Niet bij nadenken gewoon kijken.

En het is zeker een beter sprookje dan het ouderwetse hans en grietje

avatar van Theunissen

Het verhaal stelt eigenlijk weinig voor en de film is ook aan de korte kant (precies 90 minuten) om er iets echt goeds van te maken. Maar de uitvoering was best fraai en vooral lekker hard. Ook visueel mocht de film er wezen en de heksen zagen er lekker eng uit. Omdat de film niet lang duurt kreeg ik ook geen echte band met de personages Hansel and Gretel (beide overigens redelijk gespeeld door Jeremy Renner en Gemma Arterton). Als vermaak is deze film prima, maar qua verhaal (inderdaad afgerateld) valt het tegen. Leuk om gezien te hebben maar hier had men iets beters van kunnen en moeten maken.

avatar van Waku

Waku

Verrassend leuke fantasy/horror film met hoofdrol van onze Famke Janssen.

Prima special effects en lekker veel actie.

Sfeervol gefilmd met prima ondersteunende bombastische soundtrack.

Ik heb genoten van met name de reuzen trol.

Niet voor al te jeugdige kijkers geschikt ivm behoorlijk grof geweld.

avatar van KingJ

KingJ

Gewoon een leuke film, lekker over de top en af en toe grappig (al had er meer ingezeten)

Visueel mooi en aardig geacteerd.

Ik vond hem erg entertainend

avatar van stinissen

In een woord vreselijk totaal niet mijn ding.

stinissen schreef:

In een woord vreselijk totaal niet mijn ding.

Er zit inderdaad geen bloot in, wat dat betreft is een film als "The Disappearance of Alice Creed" beter

avatar van stinissen

Horror is nog wel mijn genre maar dit is het allemaal niet , humor , over the top nee inderdaad deze was veel beter The Disappearance of Alice Creed (2009) maar kun je eigenlijk ook niet vergelijken.

avatar van Theunissen

Was ook maar een grapje, de films kun je zeker niet met elkaar vergelijken. De enige overeenkomst met beide films is Gemma Arterton. In deze film met kleren aan en in de andere film met kleren uit

Ik heb deze film overigens ook totaal niet bekeken als een Horror (vind het ook totaal niets met horror te maken hebben), maar als een Fantasy / Actie. Dat ik bij deze film nu ook nog zie staan "Komedie" vind ik best wel lachwekkend want dat heeft ook niet echt betrekking op deze film.

avatar van huiguh

huiguh

Geen goede film, maar zeker wel makelijk.

Ziet er allemaal goed uit, en lekker grof (had ik niet verwacht)

Doordat er een erg hoog tempo in de film zit, is er weing ruimte om het verhaal op een beetje verder uit te werken.

Gemma Arterton is alleen al het kijken waard:-) Maar Jeremy Renner vond ik compleet verkeerd gecast als Hansel.

avatar van MrEd

MrEd

Had eerst de Asylum versie te pakken. Dat was echt bagger. Gisteren avond met een bak popcorn klaar voor deze film maar echt veel beter was deze toch ook niet. Belabberd acteerwerk en vreselijke CGI. Verhaal gaat helemaal nergens over.

avatar van moevy

moevy

Damn ik hoop op een vervolg de heksen zijn beter dan bij os meer bruter dan de x men grietje was beter dan sneeuwwitje. hans was beter dan matt damon in de grimsbrothers.

MrEd schreef:

Wat bloot betreft heeft Theunissen het mis want er zat wel degelijk bloot in, maar dat red de film absoluut niet.2*

Klopt, de scene met Pihla Viitala was ik vergeten.

avatar van sofripa

sofripa

Bier&Chips in optima forma

Heerlijk hersenloos vermaak. En toch geinig dat het sprookje van Hans en Grietje zo wordt verbouwd met liters bloed en rondvliegende ledematen. Aankleding van de film is lekker gothic en de wapens, zeker belangrijk, zijn innovatief en effectief. Cast is prima en de driekleur wordt middels Famke ook nog hoog gehouden. Tot slot, zeker het vermelden waard: heksen zijn ongelofelijk taaie wijven.

3,5 heksenbezem

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

"Whatever you do, don't eat the fucking candy'

Geen idee wat de gebroeders Grimm hiervan zouden vinden, maar ik vond het best vermakelijk. Wordt eigenlijk best goed omgegaan met het sprookje, trouwens. Met een zeker respect, het blijft tenslotte de basis, maar ook met de nodige zelfspot. Lekker vlot tempo, zakt nergens in en de actie is cool genoeg. Misschien dat ik onterecht de link tussen een (kinder)sprookje en een iets bravere film had gemaakt, maar ik was positief verrast door de gore in deze film. Qua acteerprestaties: Famke Janssen had er blijkbaar weinig zin, maar Renner voldoet prima en Gemma Arterton. Tsja. Echt belachelijk knap weer.

Popcorn, dus. Maar wel lekkere popcorn. Las dat er al gesproken werd over een vervolg. Laat maar komen.

avatar van Barry83

Barry83

Toch best wel een toffe film die me aangenaam verrast heeft. Film duurde helaas te kort, het verhaal had veel beter uitgewerkt kunnen en denk moeten worden. Sprong naar mijn mening iets te veel van de hak op de tak. Je krijgt bij deze film ook de indruk dat de verschillende locaties (dorpje, heksenhuizen, rivier, bos, ravijn) allemaal binnen een uurtje te voet te bereiken zijn. Had liever gezien dat ze een hele tocht zouden maken volop avontuur.

De visuele effecten en heksen zagen wat mij betreft echt zeer goed eruit. Dat vond ik groot pluspunt. Kortom leuke film om eens te kijken

avatar van cor1946

cor1946

Een hele goede actie film met goede effecten, die gevechten vond ik prachtig. Me niet verveeld in ieder geval

avatar van teaser

teaser

De studiobazen rollen over de vloer van het lachen, want het publiek slikt blijkbaar alles. Ligt jaren op de plank omdat het een draak van een film is, maar door de juiste timing genoeg opbrengt dat er een sequel gepland staat.

Verstand op nul film... Prima, maar de gaten in dit toch al simpele verhaaltje zijn werkelijk onvoorstelbaar...

Welke site moet ik vanaf nu raadplegen om na te gaan of een film de moeite waard is om te bekijken?? Gezien de waardering op MM bovengemiddeld is heeft het zijn geloofwaardigheid verloren...

avatar van sofripa

sofripa

teaser schreef:

En bedankt maar weer...Ga maar naar imdb bijvoorbeeld

avatar van Barry83

Barry83

teaser schreef:

Ah heb je een jeugdtrauma overgehouden aan Hans en Grietje? Nou tot ziens dan maar hier op MM aangezien wij niet van jouw niveau zijn

avatar van -P-

-P-

De dag ervoor had ik Jack the giant slayer gekeken, gister dit sprookje.

Eerstgenoemde toch stukken beter. Deze film viel mij toch tegen.

Begin is wel aardig maar daarna wordt het alsmaar minder.

Muziek is wel prima, en de humor is ook op zijn plaats. Wat opviel was de korte speelduur.

dat hield de vaart er wel lekker in.

avatar van mnrk

mnrk

The Curse of Hunger for Crawling Things. I fucking hate that one.

Dit was gewoon een vermakelijke film van Tommy Wirkola...

Het verhaal is natuurlijk bekend, maar de manier waarop het gebracht wordt is gewoon dik in orde , de combinatie van gore/vloeken en de gehele setting/aankleding geeft deze versie gewoon de juiste sfeer mee...

Jeremy Renner is op zijn plek in deze film en wordt goed bijgestaan door de charmante Gemma Arterton (zijn een goed duo in deze film) en ook Famke Janssen was weer van de partij (kort maar krachtig)...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vind het een prima, vermakelijke en grappige film met een aantal zeer coole shots qua special effects. De heksen zijn vrij tof vormgegeven en de beide hoofdrolspelers zijn een prima duo. De humor, het vuilbekkerij en sommige oneliners maken deze film uitstekend vermaak.

avatar van the new guy

the new guy

Nee, niet geslaagd. Ik was blij om te lezen dat er humor in zit en dat de film zichzelf niet serieus neemt. Helaas was die humor helemaal niet leuk. Het is een goedkope B-productie met een A-kleurlaagje en A-acteurs.

avatar van filmamator

filmamator

Eenvoudig concept, maar het werkt wel.

Een moderne, bloederige toevoeging op het alom bekende sprookje van de gebroeders Grimm, en het pakte goed uit. In een vlot tempo vergezellen we Hans en Grietje en hun jacht naar heksen. Verpakt in een dun verhaaltje, maar het gaat natuurlijk om de actie en die is buitengewoon goed.

Vermakelijk

avatar van Umberto

Umberto

Heerlijk film die goed in elkaar zat. Het verhaal was aardig en de uitvoering goed. Leuke muziek en lekker grof met veel bloed. Goed camerawerk met mooie vergezichten. Gewoon een goeie film al had hij van mij wat langer mogen zijn en het v erhaal wat beter uitgewerkt.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Als je je verwacht aan een film met diepgang,meeslepende dialogen, ijzersterke verhaallijn en een meesterlijk ineengestoken einde, kom je nogal bedrogen uit. Maar wil je een verstand-op-nul-actievolle-waar-het-bloed en lichaamsdelen-in-het-rond-spettert film zien , dan moet je deze onmiddelijk kijken

Actie en bloed was er in overvloed. De grap over Insuline door teveel eten van het peperkoeken huisje was schitterend , Renner deed zijn ding en Arterton was om op te vreten in dat strak leren broekje waardoor haar derrière er beeldig uitzag en dat lillend vlees in dat middeleeuws kleedje dat hevig heen en weer deinde bij actie en als ze diep inademde. Ik moest opletten om me daar niet alleen op te focussen

Edward de Trol was meesterlijk in beeld gebracht. Uitzonderlijk gore vechtscene met schitterend hoofd-pletten actie die ik niet meer gezien heb sinds The Toxic Avenger De wapens die het duo gebruiken zijn dan weer zo over-the-top dat het hilarisch begint te worden.

Een flinterdun verhaaltje dat op het einde ineens wel razendsnel vooruit ging met op zeer korte tijd de ontdekking van het ouderlijke huis, de waarheid over de moeder en het peperkoekenhuisje. Maar voor de rest heel vermakelijk. Hup naar de volgende film dan maar ....

PS. Grappige voorstellen voor nieuwe verfilmingen van sprookjes op IMDB : Pinocchio: Lie Another Day , Goldilocks: Bear Hunter , Little Red Riding: In Da Hood en Bambi: Hunting Season (Met Sylvester Stallone uit Rambo)

avatar van komerad

komerad

Geen cliché word gespaard in deze tegen alle verwachtingen best wel vermakelijke film.

Je ziet het allemaal van mijlenver aankomen, alles ligt er zo over the top vingerdik op maar dat lijkt dan ook de bedoeling. Nergens word echt getracht serieus te zijn.

Alhoewel ik zeer kan smullen van die van de pot gerukte films vond ik deze toch net iets te voorspelbaar, net iets te braaf ook om echt goed te zijn.

avatar van MRDammann

MRDammann

Vond deze film niet heel erg slecht. Een ruim voldoende vond ik wel, lekkere actie, veel spanning. Een paar kleine horror momenten vond ik ook erg goed gevonden, ook al heb ik meestal een hekel aan horror. Het kwam waarschijnlijk omdat het de hele tijd een actie film blijft en nooit krijgt de horror de overhand.

Het is natuurlijk behoorlijk clichématig, wat je verwacht komt ook uit. Maar desondanks gewoon een leuke film.

avatar van konynewortel

konynewortel

Onderhoudend ,modern sprookje.

Veel actie en spanning,ziet er gelikt uit

avatar van Marcel1971

Marcel1971

Aardig, maar ik vond hem tegenvallen..