134.906 gebruikers | 85.725 films | 31.049 regisseurs | 3.508.606 berichten | 4.930.883 stemmen

Jack the Giant Killer (2013)

Jack the Giant Killer (2013)
er is nog niet gestemd
mijn stem:
Avontuur / Drama

geregisseerd door Bryan Singer
met Ewan McGregor, Nicholas Hoult en Stanley Tucci

De film vertelt het verhaal van een eeuwenoude oorlog die opnieuw oplaait wanneer een jonge boerenknecht onbewust een poort opent tussen onze wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen weer voor het eerst in deze eeuw worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Jack probeert hier met gevaar voor eigen leven een stokje voor te steken. Vechtend voor een koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt hij oog in oog te staan met de niet te stuiten krijgers, waarvan hij dacht dat ze alleen in legendes voorkwamen. Nu heeft hij de kans om zelf een legende te worden.

Vanaf 21 maart 2013 in de bioscoop
» alle verwachte bioscoopfilms

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2011, 9:58 uur
Bij Bryan Singer:

Bryan Singer is bezig met filmen:

Jack the Giant Killer (2012) - IMDb

A modern day fairy tale in which the long-standing peace between men and giants is threatened, as a young farmer leads an expedition into the giants' kingdom in hopes of rescuing a kidnapped princess.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 20:15 uur
En dat is een remake van Jack the Giant Killer (1962). Al zijn er vele versies van.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 11:09 uur

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 11:23 uur
Dat ziet er niet verkeerd uit :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 12:36 uur
Nieuwe film van Singer :) Kan wel eens iets moois worden!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 13:10 uur
Hehe, lijkt me wel komisch.

Hopelijk neemt de film zich niet te serieus, de hoofdpersoon ziet er uit als een kneus en lijkt me niet echt serieus te nemen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 19:54 uur
Tof laat maar komen, soort King Kong.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2011, 3:41 uur
Meneer Bungel schreef:

Japie en de Bonenstaak is een welbekend verhaal. Niks remake, gewoon verfilming van een klassiek verhaal.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 21:03 uur
Ziet er echt wel leuk uit! 2012 is sowieso het jaar van de fantasy/avontuur films.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 14:36 uur
Komt helaas pas in 2013 uit. Warner Bros. heeft de film uitgesteld naar maart 2013.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 14:53 uur
YouTube - Shadow of the Colossus GamePlay

Doet me hier een beetje aan denken (Shadow of the Colossus)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 15:33 uur
jipt schreef:
Gelijk heb je! :X

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 0:06 uur
Jack and the Giant Killer is niet hetzelfde verhaal als Jack and the Beanstalk eigenlijk. Ik weet helaas niet precies wat de connecties zijn, maar of het karakter Jack ook echt hetzelfde persoon moet voorstellen in beide verhalen is volgens mij alleen maar speculatie. Jack the Giant Killer lijkt zelfs al ouder te zijn (ik kan het mis hebben). Dus inderdaad is dit een verfilming van een klassiek verhaal, aan de andere kant zou het net zo goed zo kunnen zijn dat Singer juist een fan was van die oude film.

Heb in elk geval al iemand horen zeggen dat ze dachten dat dit net zo zou zijn als Snow White and the Huntsman, om een simpel verhaal geforceerd groter en meer episch te maken, maar Jack and the Giant Killer is van zichzelf al een best bruut en rijk verhaal. Zou jammer zijn als deze twee films als vergelijking naast elkaar worden gezet.

Al weet ik deze dingen ook alleen maar omdat ik erover heb gelezen, het verhaal zelf lees ik nog wel een keer ;) Ben in ieder geval nieuwsgierig.
Jack is nogal een gebruikelijke naam in oude sprookjes en verzen. In de comicserie Fables zit een karakter dat Jack heet die ook daadwerkelijk al deze dingen heeft meegemaakt. Is een aanrader voor wie er in geïnteresseerd is.

Edit: Eh, heb net de trailer gekeken en inderdaad kan ik nu de eerdere reacties begrijpen, dit is inderdaad een combinatie van de twee Jack verhalen. En het ziet er nogal belachelijk uit.. Jammer, vind Singer nochtans een best goede regisseur :(

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 11:48 uur
De film krijgt nu pas een release in 2013.
In Nederland: 21 maart 2013