Jack the Giant Slayer (2013)

Alternatieve titel: Jack the Giant Killer

mijn stem
3,10
910 stemmen

Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
114 minuten

geregisseerd door Bryan Singer
met Ewan McGregor, Nicholas Hoult en Stanley Tucci

De film vertelt het verhaal van een eeuwenoude oorlog die opnieuw oplaait wanneer een jonge boerenknecht onbewust een poort opent tussen onze wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen weer voor het eerst in deze eeuw worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Jack probeert hier met gevaar voor eigen leven een stokje voor te steken. Vechtend voor een koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt hij oog in oog te staan met de niet te stuiten krijgers, waarvan hij dacht dat ze alleen in legendes voorkwamen. Nu heeft hij de kans om zelf een legende te worden.

TRAILER

196 BERICHTEN45 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van Thorongil
4,0
geplaatst op 15 januari 2015, 16:00 uur, permalink
Vandaag nog eens herzien. Van al de recente live-action sprookjes films de laatste jaren, steekt deze er toch boven uit. Kleurrijk, vette actie op het eind, leuk koppel, mooie sets en locaties, Reuzen zagen er ook echt mooi uit.

avatar van LOTR-lover
3,0
geplaatst op 29 januari 2015, 6:29 uur, permalink
Dit is zo'n film die je even de kans moet geven. Het is geen typische full blown actie/fantasy film bijvoorbeeld. De opbouw is redelijk traag te noemen en mede hierdoor had ik moeite om door te zetten met kijken (het hele verhaal sprak me ook niet aan). Maar beetje bij beetje komt er meer vaart en actie in het verhaal en dan is 't allemaal best wel vermakelijk. Tot op zekere hoogte (pun intended 😉).

3*
6/10 (IMDB)

5,0
geplaatst op 21 februari 2015, 21:41 uur, permalink
Mijn zoontje vond de film helemaal geweldig. Van begin tot eind zat hij er helemaal in. En eigenlijk is het ook gewoon een prachtige avonturen film. Een sprookje dat prachtig verfilmd is. Petje af.

avatar van SturyNijmegen
3,5
geplaatst op 21 maart 2015, 22:48 uur, permalink
Gelachen om deze film, leuk en vol met avontuur, acties en vermaak.
Het 2e hoofd, hahaha

avatar van dvdfreak123
4,0
geplaatst op 2 april 2015, 13:54 uur, permalink
Vond dit toch wel een zeer leuke film. Effecten (CGI) zien er zeer goed uit. Geeft me gans de speelduur geboeit. Gevecht met reuzen was ook zeer goed.

avatar van Theunissen
2,5
geplaatst op 6 april 2015, 19:38 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Vroeger als kind zijnde vond ik films uit het genre Fantasy / Avontuur altijd wel leuk om te zien, maar nu vele jaren later behoort dit genre toch wel tot één van mijn minst favoriete genres (daar valt ook Romantiek en Animatie onder) want ook deze Fantasy / Avontuur film vond ik maar saai, flauw, langdradig, traag en vooral kinderachtig. Dat laatste (kinderen) is natuurlijk ook de doelgroep voor deze film en die zullen er ongetwijfeld van smullen.

Ondanks dat het verhaal me niet echt kon bekoren (was nog wel redelijk vermakelijk), moet ik wel zeggen dat het er visueel (o.a. de effecten zoals de geanimeerde reuzen) allemaal aardig uitzag en dat het einde er wel wezen mocht (het gevecht met de reuzen, welke ook veel actie bevat). De cast doet het verdienstelijk en bevat ook een paar bekende acteurs zoals Ewan McGregor en Stanley Tucci (zorgde ook voor een beetje humor). De mannelijke hoofdrolspeler Nicholas Hoult (in de rol van Jack) kon me eigenlijk niet echt bekoren (ik vond hem maar een saaie piet) en hetzelfde geldt voor de vrouwelijke hoofdrolspeler Eleanor Tomlinson (in de rol van Isabelle de dochter van de koning), die er wel qua uiterlijk wezen mocht.

Niet meer dan leuk om eens gezien te hebben (eigenlijk ook weer niet 😄 ) en dit is ook een film welke ik weer snel vergeten zal zijn, wat in mijn geval ook niet erg is.

avatar van HALVE TAMME.
3,5
geplaatst op 6 april 2015, 19:48 uur, permalink
Dit soort films kan ik altijd wel waarderen. Ik heb me eigen daarom dan ook geen
seconde verveeld tijdens de bezichtiging van Jack the Giant Slayer (2013).

Prima acteurs & aardig acteerwerk gekoppeld aan zeer mooie scenes. Ik ben een
tevreden filmkijker, tot en met.

Drieënhalve ster van mijn kant.

avatar van Sergio Leone
3,0
geplaatst op 3 juni 2015, 14:17 uur, permalink
Redelijk.

Los van de eerste 10 – 15 minuten is dit een aardige tussendoor. Vrij pretentieloos allemaal, ligt de focus op plezier. Niet dat alles daardoor ook effectief plezierig is, maar de luchtige toon en het vlotte tempo zorgen er toch voor dat dit makkelijk te behappen is.

De cast doet het daarbovenop nog eens redelijk tot goed. Nicholas Hoult en dat vrouwtje zijn een plat en naïef stelletje zoals het hoort; de bijrollen zijn in deze film belangrijker en daar hebben de makers dan ook wijselijk (sub)toppers voor gecast. Ze hebben uiteraard niet al te veel mogelijkheden om écht te acteren, maar ik vind het toch plezant om bijvoorbeeld Ewan McGregor in zo’n rol te zien. Bill Nighy’s voice acting is trouwens een genot, heerlijke intonatie en vilein stemgeluid heeft die vent.

(De wereld ronddom) Cloister vormt een behoorlijke setting. Het sprookjessfeertje is zeker in orde. De reuzen zijn in hun design te menselijk en hun CGI is echt lelijk. Dat geldt trouwens voor alle CGI in de film (die intro bijvoorbeeld..). Echt erg vind ik het allemaal niet, daarvoor is deze film te zelfbewust.

3

4,0
geplaatst op 23 november 2015, 23:05 uur, permalink
Geweldige film! Door het einde kreeg ik het gevoel dat er een 2e van uit komt.. Zal dat zo zijn? Met een beetje fantasie, dat de bonen gevonden worden en dat het anno 2015/2016 in een flink drukke stad gaat gebeuren? 😛 Voor deze film zeg ik.. 4 van de 5 sterren 👍

4,5
geplaatst op 25 december 2015, 0:19 uur, permalink
Prachtig visueel weergeven sprookje dat (met een beetje gevoel voor fantasy) ook volwassenen moet kunnen bekoren. Mij in ieder geval wel, heb me geen seconde verveelt.

avatar van Capablanca
4,0
geplaatst op 27 december 2015, 22:44 uur, permalink
Geestig, onderhoudend, met veel verve gemaakt. Ook de special effects waren in orde. Normaal gesproken niet mijn genre, maar deze heb ik met veel plezier gekeken.

avatar van Glacius
 
geplaatst op 27 december 2015, 22:47 uur, permalink
Wat een lelijke cg zeg...

avatar van soom
4,0
geplaatst op 27 december 2015, 23:15 uur, permalink
Ik houd ervan. Het lekkere sfeertje, het mooie gedoe.. Bryan Singer kan het wel. Dat had ik niet verwacht. Nicholas Hoult en Elinor Tomlinson helpen hem heel goed. Evenals mr Shane, mr McGregor en de rest toch ook wel. Er zit een jongensachtige glans over dit alles. Het ademt iets kwajongensachtigs uit. Waarschijnlijk is Nicholas hier het meest verantwoordelijk voor. Er zit iets in hem wat nogal boefjesachtig is. Hij heeft iets wat hem gewoon een bepaald gevoel geeft. Dat draagt hij uit in alle films die hij maakt. Ook in Warm Bodies ervoer ik dat wel een beetje. Aan de randjes wat sprookjesachtig, levert Jack the Giant Slayer precies dat wat het belooft. Lekkere actie met wat sprookjeselementen. Lekker ja.

avatar van Capablanca
4,0
geplaatst op 28 december 2015, 20:17 uur, permalink
Glacius schreef:
Wat een lelijke cg zeg...
wat is een cg in vredesnaam?

avatar van Glacius
 
geplaatst op 28 december 2015, 22:16 uur, permalink
Cgi - computer generated imagery, computer graphics.

avatar van Rico120
4,0
geplaatst op 23 mei 2016, 8:45 uur, permalink
deze film is gewoon te gek en hartstikke gaaf