• 9.377.371 stemmen

Riddick (2013)

Actie / Sciencefiction | 119 minuten / 126 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 119 minuten / 126 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Riddick: Rule the Dark / The Chronicles of Riddick: Rule the Dark

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Twohy

Met onder meer: Vin Diesel, Matt Nable en Katee Sackhoff

Releasedatum: 5 september 2013

Plot Riddick

"Survival Is His Revenge"

Verraden door zijn eigen soort en voor dood achtergelaten op een verlaten planeet besluit Riddick, die krachtiger en gevaarlijker blijkt dan ooit tevoren, te vechten tegen de buitenaardse roofdieren om te overleven. Al snel arriveren er premiejagers van overal uit het melkwegstelsel op zoek naar Riddick. Met zijn vijanden precies op de plek waar hij ze hebben wil, besluit hij nog eenmaal flink terug te slaan, alvorens hij op weg kan naar zijn thuisplaneet Furya.

avatar van jerry r

jerry r

geen goede film.

slecht verhaal .slechte dialogen . soms gewoon lachwekkend slecht

het niveau Pitch Black word niet gehaald . jammer

avatar van alpa

alpa

dwid schreef:

Ja, i know, beetje vreemd Zat zeker aan (auto)busjes te denken

Zijn jullie er al wat over, over de taalfout bedoel ik, ik las dat jullie dat zo vervelend vonden, nog een geluk dat het niet voor de rechtbank kwam.

Ik lees liever recensies fan de film

avatar van gauke

gauke

Dit ellenlang gerekt, teleurstellend, saai bombastisch sciencefiction avontuur ontbeert iedere vorm van spanning. In deze kopie van 'Pitch Black' wordt wat afgeknoeid en het geheel ziet er goedkoop en lachwekkend uit. De dialogen kunnen bijna niet hoogstaander en afwisselender: zo'n beetje in elke zin komt het woord fuck of fucking voor; bovendien zijn ze uitermate dom en seksistisch. Vin Diesel lijkt in het gezelschap van zijn alienhond niets anders te kunnen dan zijn spierbundels tonen. Voor mij een van de slechtste producties van 2013; jammer want ik vind Diesel altijd sympathiek ogen (al zal hij nooit een groot acteur worden) en hij verdient beter.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

De beroerde B-film setting – die louter uitblinkt in eentonigheid –, geeft de kijker ruim de tijd eens wat meer aandacht aan het gemompel van Vin Diesel te schenken. Zucht.

Met name het voice-over geleuter is ronduit tenenkrommend, geen touw aan vast te knopen ook – maar dat terzijde.

Enkel die behoorlijk lelijke alienhond wist mijn sympathie te winnen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

B film met matige special FX en een matig verhaal. Boeit nergens. 2,5 ster

avatar van 0Sandor0

0Sandor0

Ben vrij snel gestopt met kijken.

Vin Diesel kan zo stompzinnig acteren...

avatar van james_cameron

Jammer dat er is gekozen voor een overdaad aan CGI-effecten en decors, want die zien er gewoonweg niet uit. Doet absoluut afbreuk aan de sfeer en de impact. Een film als dit heeft al die poespas ook helemaal niet nodig. Vrijwel hetzelfde resultaat zou zijn bereikt met als locatie een stuk woestijn met een paar heuvels eromheen. Hoofdpersoon Riddick blijft tenslotte de voornaamste trekpleister, waar je hem ook neerzet. Gelukkig is Vin Diesel even charismatisch in zijn rol als altijd, voorzien van onderkoelde en cynische voice-over. Eigenlijk vind ik dit de enige rol waarin hij als akteur te trekken is. De film zelf is hoofdzakelijk een soort remake van Pitch Black. Het verhaal heeft zo zijn momenten en er is wijselijk voor gekozen om de Dune-achtige bombast van het voorgaande tweede deel te vermijden, maar visueel blijft het behelpen en de film is ongeveer een half uur te lang.

avatar van Machete23

Machete23

ondanks de negatieve reacties toch gekeken en ik vond het gewoon een vette film. Vin Diesel is gewoon de bom als riddick en ook de rest van de acteurs paste er naar mijn mening perfect tussen. Verhaal stelde me niet teleur ervanuitgaand dat dit over riddick gaat.

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke film die probeert een tweede Pitch Black te willen zijn. Het verhaal is zwak en mist vaak de spanning. Het begin is best aardig maar is te lang uitgerekt. Zodra de premiejagers arriveren keldert de film naar beneden. De boel wordt afgeraffeld en het verhaal ontspoort. De special affects zijn daarbij ook nog eens zwak.

Een tegenvaller. 1.5

avatar van Placide

Placide

Riddick is visueel zeker bijzonder, Vin Diesel is schijnbaar in zijn element, maar het verhaal is zwak en het duurt gewoon allemaal veel en veels te lang.

Wat moet je er nog meer van zeggen?

avatar van deklosje

deklosje

james_cameron schreef:

en toch geeft u 3.5??? begrijpe wie kan

avatar van supersnoop

supersnoop

Niks bijzonders, dit was gewoon waardeloos.

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Was dit nou de 2e of 3e Riddick film? Vond hem wel aardig...

avatar van eapoe

eapoe

despite all the negatives ... dikke 8 (4sterren) ... eindelijk weer eens een zeer fraaie SF film

Als riddick fan past deze film in het het rijtje van riddick episodes....

Heeft veel weg van Pitch Black (ook geweldig)

Interessante karakters die meespelen ( één van Battle Star G. )

Kwas blij met de lange speelduur...

Kortom ... wederom genieten van Vin Diezel (die zat duidelijk in zn rol).

avatar van eapoe

eapoe

Machete23 schreef:

Als je geen Riddick of Vin Diezel fan ben dan wordt dit meesterstukje al gauw de grond ingeboord. Ik ben het dus helemaal een met jouw 4 sterren. Het was gewoon bijna 2 uur genieten. Vooral die "hond" was geweldig...

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik keek echt uit naar de film, Maar voor mij is dit de tegenvaller van het jaar.

Ik ben fan van diezel, en pitch black en the chronicles of riddick vond ik GEWELDIG.

Maar deze film, Het verhaal is slap... De dialogen (met name in het begin) zijn waardeloos...

En ook de actie is niet denderend...

Ik heb t gewoon 2 uur naar niks te hebben zitten kijken.

2* voor de mooie effecten in de film

avatar van harrynebbus

harrynebbus

You're not afraid of the dark are you? The light hearts my eye's. 'Remember who you talking to'

Zomaar een paar one-liners uit de film Pitchblack. Helaas zijn de vervolgen iets minder. 3 ster

avatar van The Oceanic Six

Ik heb de afgelopen tijd de twee vorige delen eens opnieuw gekeken, maar was er niet echt onder de indruk van. Destijds ook al niet trouwens. Aardig vermaak, maar er mankeerde veel aan. Vooral de speelduur van die films vond ik veel te lang. Ieder geval, Riddick is de derde film uit de franchise en het valt al snel op dat het vooral een actiefilm moest worden waarin Vin Diesel flink wat te doen had.

Nou moet ik eerlijk bekennen dat, hoe stoer Diesel ook is, het allemaal weinig memorabel is geworden. Ze teren wel heel erg op special effects (die van wisselend niveau zijn) en laten het plot voor wat het is. En wederom duurt dit allemaal veel en veel te lang. Maximaal 90 minuten, onthou dat toch eens! Zulke films moeten niet 2 uur duren. Het is allemaal niet heel erg slecht, maar zonder Vin Diesel als bekende acteur in de hoofdrol was zo'n film nooit in de bioscoop gekomen en was iedereen er bij de budgetbakken ruim langs heen gelopen.

avatar van patrickman

patrickman

slechtste riddick ooit gezien en verheugde mij hier zo op alleen het hond verhaal vond ik leuk en boeiend de rest echt bagger en baal enorm

avatar van Re73

Re73

tja alles is al gezegd hierboven eigenlijk.....

avatar van hendriks

hendriks

zoals gewoonlijk een derde deel flop echt de derde vervolgen die wel goed zijn.

zijn op een hand te tellen de rest is inloos

avatar van DragQueen

DragQueen

De minste van de Riddick films. De film biedt wel aardig vermaak, in de vorm van degelijk uitgevoerde actie momenten. Ook Vin Diesel zit wel weer aardig in zijn rol. Het script is helaas erg zwak te noemen. Ook de special effects hadden beter gekund. 2,5 Ster.

avatar van Dalliance

Dalliance

Wat een verschrikkelijk gedrocht. Ik heb de film na 10 minuten uitgezet en dat terwijl ik zoiets zelden doe. De eentonige dialogen en het saaie decor irriteerden me al snel.

avatar van AC1

AC1

Wat een lage scores! Ik heb eigenlijk 2 uur in spanning gezeten. De terugkeer van de oorspronkelijk regisseur is een goede zaak voor de Riddick franchise. Het is basically een knaller van een B-western. De digitale decor stoorde me niet in het minst. 7/10

avatar van mauswaus

mauswaus

heb me best vermaakt, verstand op nul en gewoon lekker filmpje kijken.

iig veel beter dan deel 2

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

AC1 schreef:

't Is altijd Twohy geweest.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Vage dialogen, nietszeggend verhaal, geen diepgang en one liners.

Gemiste kans...... en een hele goede filmserie vernaggelt wat mij betreft.. 2bad

avatar van AC1

AC1

jacobine_rodijk schreef:

't Is altijd Twohy geweest.

Hmm, omdat Chronicles Of Riddick zo anders aanvoelde, ging er verkeerdelijk vanuit dat deze door iemand anders was gemaakt. Riddick heeft overduidelijk meer verwantschap met Pitch Black en, jawel, daardoor dacht ik dat de oorspronkelijke regisseur terug van de partij was.

avatar van robinb

robinb

Aardig wat drie sterren films gezien de afgelopen dagen en ook dit was er in mijn ogen weer een. Het is best een aardige film voor tussendoor die lekker weg kijkt, maar meer dan dat kan ik er ook niet van maken.

Acteerwerk etc is prima, maar het verhaal was me net iets te simpel. te weinig mysterie,actie,sf in mijn ogen, tenminste als het gaat om dingen die mij aanspraken of indruk op mij maakten.

Het is meer een standaard "jagen op" film geworden met een onverslaanbare superheld. Niets mis mee natuurlijk, maar indrukwekkend was het niet...

snel weer vergeten, 3 sterren

avatar van eduard

eduard

Ongelooflijk wat een slechte film, slechte special effects langdradig en ik kwam niet in de film. krijgt een 1, zonde van mijn tijd.