• 9.375.882 stemmen

Riddick (2013)

Actie / Sciencefiction | 119 minuten / 126 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 119 minuten / 126 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Riddick: Rule the Dark / The Chronicles of Riddick: Rule the Dark

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Twohy

Met onder meer: Vin Diesel, Matt Nable en Katee Sackhoff

Releasedatum: 5 september 2013

Plot Riddick

"Survival Is His Revenge"

Verraden door zijn eigen soort en voor dood achtergelaten op een verlaten planeet besluit Riddick, die krachtiger en gevaarlijker blijkt dan ooit tevoren, te vechten tegen de buitenaardse roofdieren om te overleven. Al snel arriveren er premiejagers van overal uit het melkwegstelsel op zoek naar Riddick. Met zijn vijanden precies op de plek waar hij ze hebben wil, besluit hij nog eenmaal flink terug te slaan, alvorens hij op weg kan naar zijn thuisplaneet Furya.

avatar van 606

Nice een nieuwe Riddick

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Was Riddick nu niet de leider van die Necromongers of zoiets en was zijn thuisplaneet Furya niet verwoest? De eerste indruk is niet positief, lijkt me te afgeraffeld, toch benieuwd. Pitch Black en The Chronicles of Riddick waren vermakelijke filmpjes.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vin Diesel op zijn best Kom maar op!

avatar van finalman

finalman

Lol, de titel dat hier gebruikt wordt (Dead Man Stalking) is niet zeker... Check imdb. (Untitled Chronicles of Riddick)

avatar van killer13

killer13

Stu-Pot schreef:

Was Riddick nu niet de leider van die Necromongers of zoiets

ik was me net hetzelfde aan het afvragen...

avatar van Fikret8

Fikret8

Lord Marshal was de leider van de Necromongers, die in The Chronicles of Riddick (2004) verslagen door Riddick (eindgevecht).

avatar van finalman

finalman

Fikret8 schreef:

Ja, maar (spoiler deel 2!) Vaako wou Marshal doden om zelf leider te worden. Het werd echter Riddick, waar iedereen (de Necromongers plus Vaako) begon te knielen voor hem.
Benieuwd wat ze erover zullen zeggen in het derde deel.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Pitch Black, een van mijn favoriete films, een van de meest bekeken ook. Vervolg "Chronicles Of Riddick" heb ik jaren in de kast staan, tot ik hem vanavond bekeken heb, of de 45e verjaardag van Vin Diesel.

En ik vraag mij af waarom ik hem niet eerder gezien heb? Althans, ik kan het mij niet herinneren.

Toch wel een erg fijne underground-film, want zo mag je hem wel noemen. Geen blockbusters, geen filmhuis, maar ook geen b-film.

En net op IMDb las ik het heugelijke nieuws over eindelijk een volgende film in deze cyclus.

Meteen maar de blu-ray steelbooks besteld voor 11 euro p.p. van PB en Riddick (Dir. Cut).

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Nu hopen dat dit de film word wat Riddick verdiend ben echt benieuwd. Pitch black was geweldig en The Chronicles of Riddick was oke.

ps: Ik had laast gelezen weet niet meer welke site dat de titel is veranderd naar gewoon RIDDICK maar weet niet zeker of het klopt

avatar van Fl0wan

Fl0wan

Ben erg benieuwd naar het 3de deel. Vond de eerste 2 delen erg goed

Vanaf 5 september in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van MRDammann

MRDammann

Teaser #1

Heb echt heel veel zin in dit deel!

avatar van mrwhite

mrwhite

Grappig deel 1 noemde The Chronicles of Riddick: Pitch Black deel 2 The Chronicles of Riddick en deel 3 gewoon Riddick. Ik denk dat ze de volgende R4 gaan noemen of gewoon R.

Persoonlijk denk ik niet dat dit een hoogvlieger gaat worden maar je weet nooit.

avatar van Boeikens

Boeikens

Kan niet wachten

avatar van JustMike

JustMike

Ziet er goed uit, ben fan van de vorige delen. Dus kom maar op!

avatar van synec

synec

Lijkt op de werkelijke sequel die Pitch Black had moeten krijgen. Ben wel benieuwd naar dit.

Het Riddick universum en personage had altijd al zoveel potentieel en verdiende zo veel meer, dus ben wel blij dat er eindelijk een nieuw deel van is gekomen. Vooral te danken aan de cultfollwing dat het over de jaren heeft gekregen. Wel jammer dat het niet volgt op CoR en dat we die trilogie, wat het had moeten worden, niet meer krijgen. Had ik ook wel willen zien.

avatar van The Oceanic Six

Nou, ik ben er niet zo kapot van. Leuk om een keer thuis te zien, maar dit wordt geen bioscoopbezoekje.

Naomi Watts

@ synec: eens. Maar is het niet eigenlijk beiden. Aangezien Vaako er ook gewoon weer in zit lijkt het me (ook) een vervolg op CoR.

avatar van DiDa

DiDa

Dit lijkt me meer een remake van Pitch Black maar dan met meer geld gemaakt. Ik ben nog niet enthousiast.

YouTube - Riddick Official Trailer #1 (2013) - HD

Matige effecten. Matige eyecandy..

Dit wordt em niet

Naomi Watts

Eyecandy in deze reeks? Heb ik wat gemist?

schram101

Aan de trailer te zien hebben ze geprobeerd een lekkere en stoere chick te casten. Maar ja, cast dan gewoon Gino Canaro

Naomi Watts

Ze is stoer en lekker hoor, maar dan hoef je haar naam nog niet zo te verkrachten .

Al zie ik haar grootste kwaliteit (haar MMA kwaliteiten) nou niet echt van pas komen in deze reeks.

schram101

Dat was inderdaad vrij droevig gespeld ja

Toch had ik haar liever gezien dan Sackhoff die me in 24 al behoorlijk irriteerde

Naomi Watts

Ja, ze heeft zo'n voorkomen wat lastig is aan te wennen maar ben door Battlestar Galactica wel erg gewend aan haar geraakt. Van BSG naar riddick is ook niet zo'n stap maar snap wel waar je heen wilt .

schram101

Klopt. Vind haar net een kerel.