• 9.375.163 stemmen

Met onder meer: Vin Diesel, Larenz Tate en Timothy Olyphant

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 28 augustus 2003

Plot A Man Apart

"Love changes a man. Revenge tears him apart."

De film volgt de verrichtingen van de anti-drugsdivisie van de Amerikaanse douane in het zuiden van Californië. Beambten Sean Vetter en Demetrius Hicks worden 'The Gunslingers' genoemd vanwege hun stoere uitstraling die ze verkregen met het opgroeien in de straten van de grote stad. Ze komen in conflict met de drugsbaron Memo Lucero. Wanneer deze gearresteerd wordt, vult Diablo het machtsvacuüm in. Vetter en Hicks moeten hun straatervaring gebruiken om te infiltreren in zijn organisatie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Film begint vrij aardig als een soort bovengemiddeld drugspolitie-actieverhaal.

Helaas gaat het daarna te lang door met hetzelfde, zonder dat er ook maar iets interessants gebeurt.

Wel even (redelijk) vermakelijk, maar daarna ben je 'm snel vergeten.

avatar van otherfool

otherfool

Laat het ruige wraaknemen maar aan Vin Diesel over, dat zit wel snor. Alleen laat de emotionele scenes vervolgens aan iemand anders over, aub. Stoere agenten vs gemene drugsmannetjes, je moet er van houden.

2*.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie actiefilm hoor!

Spanning was goed aanwezig, verhaallijn was goed, wel wat simpel een man die wraak gaat nemen maar dat maakte niet erg veel uit bij deze film.

Personages waren ook goed, vooral van Vin Diesel die een goede rol neerzette en echt een lust voor het oog was, nooit erg om naar hem te kijken!

Al met al een lekker filmpje.

avatar van gotti

Begin Diesel steeds meer te waarderen. Net iets te veel volgens de standaard conventies, maar wijkt er gelukkig hier en daar ook wel van af.

avatar van The Oceanic Six

Heerlijke knaller! Ben altijd gek op wraakfilms omdat ik me altijd goed in kan leven wat mensen dan zouden willen doen. Niet dat ik zon ervaring heb meegemaakt hoor Maar het idee dat je doordraait als geliefden wat wordt aangezien lijkt me logisch.

Daarnaast vind ik Vin Diesel altijd een prima acteur die altijd erg cool is. Hij zet ook een uitstekende rol neer in de film.

Af en toe rammelde het plot wel maar dat doet niks af aan de kwaliteit van de film. Zoek je een lekkere actieknaller, kijken!

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Voor de actiefilm liefhebbers is deze film zeker wel een aanrader. Al met al een mooi inelkaargezette film. Diesel laat hier weer eens zien dat hij er wat van kan. Ik denk trouwens dat ik ook snel gek zou worden als er iets met mijn liefje zou gebeuren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wel een redelijk actiefilmpje van Vin Diesel wat dan toch soms helaas een beetje blijft haken op bepaalde punten en das nogal jammer. Maargoed, evengoed heb ik me toch wel prima vermaakt en sommige actiescenes zagender wel erg mooi uit. Die straatscene onderander of die scene met die neger met die minigun. Verhaal zat er niet in maar je kijkt Vin Diesel films enkel voor de actie. Vin Diesel deed het weer eens goed en ook Larenz Tate mocht ik weer eens bewonderen

Toch wel uiteindelijk een vermakelijk actiefilmpje geworden.

avatar van Lennert

Lennert

Hoewel de film op het einde iets aan kracht begon in te boeten, kan ik toch met grote overtuiging zeggen dat ik de combinatie van drama en actie erg goed vond uitpakken (iets waarvoor deze film juist veel bekritiseerd werd). Het acteerwerk was over het algemeen heel goed (mooie emotionele stukken van Diesel bij de dood van zijn vrouw en de nasleep hiervan), de actie was goed en hard in beeld gebracht en de soundtrack was goed uitgekozen. Het script was soms wat rommelig (tweede helft van de film), maar al met al is deze film zeker geslaagd te noemen.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

De zoveelste film die weer alleen wordt gedragen om de gebeurtenissen van het verhaal en niet van de diepgang of emoties. Ze hebben het geprobeerd. Maar nee, ik ben niet overtuigd. Erg slechte film. Vond alleen het camera werk wel wat hebben. 1,5 ster.

avatar van Film Pegasus

Ik hou wel van dergelijke wraakfilmpjes. Actiehelden die zich niet laten binden aan regels en in actie schieten vanwege emotionele redenen. A Man Apart doet me wat denken aan een kruising tussen Training Day en The Punisher. Vin Diesel brengt het er wel goed van af. Dit is zijn genre films mag toch wel gezegd worden. De randfiguren zijn minder kleurrijk helaas en stralen daarom niet altijd de dreiging uit die je toch zou verwachten. De film moet het natuurlijk van de actie hebben, maar om er echt boven uit te schieten moet je toch beter doen. Al blijft het als pure no nonsens actie film nog wel voldoende entertainen.

avatar van Theunissen

Zoveelste cliché verhaal en ook niet echt boeiend. Er zitten een paar aardige scenes in en Vin Diesel doet het redelijk maar echt veel soeps is het allemaal niet.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Heerlijke actiefilm blijft dit. Ook verhoogt met een halfje. Dacht dat die nu wel zou gaan vervelen,maar in tegendeel. Er zit constant vaart in de film, genoeg actie en grappige karakters.

Die baas hebben ze perfect gecast om aan het hoofd van zo'n syndicaat te staan. Ben hem verder weinig tegengekomen in andere films. Ik vond Diesel het ook prima doen met zijn maatje Tate.

Ze hebben stoere koppen zodat het niet te gemaakt over komt. Ze zijn net zo gek als hun tegenstander. Ook van die schietscene op straat genoot ik, omdat er net zo'n geweer werd gebruikt als in de schietscene van Heat. Mooi geluid geeft dat toch. Verder is de muziek ook prima gedurende de hele film. Echte aanrader, want je hoeft je geen moment te vervelen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Best een goed actiefilm.

Een duidelijk en goed afgewerkte wraakverhaal. Prima selectie van acteurs, Diesel is geknipt voor zulke stoere rollen. Qua schurken waren deze minder interessant en saai. Geloofwaardigheid is wel realistisch, je hebt hier weinig overdreven momenten. Je hebt hier geen brede heren die, zonder schram, tientallen soldaten doodschieten. Andersom juist, wel met schramen en duidelijk genoeg moeite om iemand om te leggen. Diesel was aardig op dreef, lijkt me logisch als een geliefde op zo'n manier van hem wordt weggenomen.

Genoeg actie hierin en weinig tot geen humor. Vond het wel leuk hoe Diesel zich telkens liet gaan als er iemand over z'n vrouw begint of hem uitscheldt.

Ik heb betere wraak- en actiefilms gezien, maar deze komt wel in de buurt.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardig. Lekker wat schietgeweld en ook wel degelijke rollen. Wel wat jammer dat de rampage van Vin wat laat op gang komt. Hoe hij zichzelf daarvoor wat tegenwerkt door z'n emoties niet onder controle te houden werkt ook niet helemaal doordat ik de emotie ook niet echt helemaal voelde, terwijl ik daar meestal geen probleem mee heb met wraakfilmpjes. Ook dat de vrouw van Hicks bezorgd om hem is om daarna toch (uiteraard) mee te gaan kon me weinig boeien. Einde was oke, al zie ik ze zelf liever wat bombastischer. Maar wel aardig verder, misschien mocht het iets korter?

Kleine 3,5*

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Nee dit was niet mijn ding.

Het verhaal twijfelde ik geen seconde aan. Ik denk dat het aan de uitvoering ligt dat deze film geen topper is geworden. In het begin kan ik de film nog wel serieus nemen en is Vin Diesel zijn acteerwerk ook nog wel te doen. Later zakt het helaas allemaal wat in en wordt de film ook wat minder begrijpelijk.

Vin Diesel zijn acteerwerk verpest de film een beetje. Hij zou de ster van het doek moeten zijn alleen na deze film zie ik hem alleen nog maar als een bult spieren die denkt dat hij kan acteren.

Visueel wel redelijk. De actiescènes waren geloofwaardig genoeg alleen niet perfect.

avatar van Spetie

Een actiefilm vol clichés en zeer matige dialogen.

Vin Diesel is een acteur, die in principe wel geschikt is voor een film als deze, mits er niet teveel van zijn rol gevraagd wordt op acteergebied. In deze film moet hij echter wel gevoelens en liefde tonen en dan komt duidelijk naar voren dat Diesel maar een beperkt acteur is. Hij faalt op dat gebied hopeloos in deze film. Ik kreeg ook niet echt veel sympathie voor zijn daden, omdat hij er ook maar vaak zonder enige vorm van nadenken op losslaat.

Verder is het verhaal op momenten behoorlijk rommelig. De actie is aardig en zit goed in elkaar en waarschijnlijk ook de voornaamste reden, dat deze film door veel mensen nog behoorlijk wordt gewaardeerd. Voor mij is het echter een film die niet lang bijblijft en een van de mindere over dit onderwerp.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Een undercover politie film die ik best goed vond.

Goed verhaal met veel actie.

Vin Diesel die ik geen top acteur vind maar die hier toch wel geloofwaardig zijn rol neerzet.

Aan te raden!

avatar van Kondoro

Kondoro

A Man Apart

Goeie Actie / Drama film met Diesel waar ik hem helaas wel een beetje moeilijk opgang vond gaan. Het begin was natuurlijk meteen een inval, daarna was het een beetje lang wachten voor er weer wat actie gebeurd. Dit maakt uiteraard niet veel uit als het verhaal maar goed is. Dat was in dit geval opzich wel zo want ik vond het verhaal mooi. Een soort wraak zoek tocht en een drugs zoektocht in 1 voor de drugs baron Diablo. Ook toen ze dat huis binnen vielen was het even een lekker gezicht met die lijken . Er zijn op het moment veel series en films omtrent de DEA. Zoals Breaking Bad. Een hele grote voorbeeld van een DEA serie. Nu vind ik dit natuurlijk helemaal niet erg want deze zijn wel vet. Wanneer er actie in kwam, vond ik het wel mooi. Vooral het gevecht met die cowboy indiaan.. LOL... En ik had echt niet aan zien komen dat het een wraak film werd haha !

Acteren was zeker niet slecht in de film. Al had Diesel natuurlijk wel het voorhand kwa overwinning, dat moest natuurlijk ook in een wraak film als deze. Vin Diesel speelde zijn rol prima in de film, en het is echt wel even wennen met dat sikje van hem ! Larenz Tate speelt de rol als zijn partner goed en Timothy Olyphant speelde zijn rol goed als Hollywood Jack. En natuurlijk Big Sexy die gespeeld word door George Sharperson.. Haha! Met z'n minigun in de bar

Het verhaal van A Man Apart was redelijk. Misschien een beetje herhaald aangezien wij wraakfilms ook al wel meer hebben maar ik zelf heb ze nog niet tot vrij weinig gezien gehusseld met een drugs film. Het verhaal was leuk te volgen maar zoals eerder vielen er wat momenten tussen dat hij geen actie bevatte en dit was echt op het begin. Maar daarna breekt de hel wel los ja Het concept is dus wat herhaald maar leuk. Al om al leuke film om mee te nemen op een Zondag avond!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een standaard actiefilm met Vin Diesel die aardig uitpakt. Niets meer en niets minder.

Het verhaal is op sommige punten voorspelbaar, maar de actie maakt veel goed. Het moment waarop de vrouw van Sean wordt doodgeschoten, zie je al van ver aankomen. Dit zorgt al snel voor een persoonlijke wending in het verhaal. Regisseur John Herzfeld heeft eveneens een belangrijk aandeel gehad, maar het was grotendeels F. Gary Gray die de touwtjes in handen had.

Vin Diesel werd in 2003 genomineerd voor de Teen Choice Award. Niet z'n beste film, maar voor de liefhebbers zeker meegenomen.

3,0 *

Matig.

't Is iets bloederig dan gewoonlijk, maar nu ook weer niet zo enorm dat het echt een pluspunt wordt. En ja, er zit ook veel actie in, maar echt geweldig werd het niet in beeld gebracht. 't Is vooral erg lawaaierig allemaal.

Gelukkig verveelt het ook niet en zit er genoeg tempo in de film. Diesel doet het ook wel redelijk, al heb ik hem al beter gezien. Verhaaltje is verder superstandaard, met wat flikkengedoe, drugsbendes en een "dwijlen met de kraan open" moraaltje waar niemand wat aan heeft.

Actie had wat stijlvoller gemogen, daar loopt deze film een beetje op vast. De rest is wel naar behoren, maar die lat ligt dan ook niet zo hoog voor een gemiddelde actiefilm. 't Is degelijk om een keertje te bekijken, maar je mist er verder ook niet zo heel veel aan als je deze gewoon overslaat.

avatar van IH88

IH88

A Man Apart

Aardige wraakfilm met Vin Diesel. Dit soort films zijn meestal ontzettend voorspelbaar, en A Man Apart moet het dan ook van de uitvoering hebben. En daar is niets is mee. De film probeert nog wat emoties los te krijgen bij de kijker maar is toch beter wanneer er gewoon gevochten en geschoten mag worden. Zeker Diesel, alhoewel hij de pijn van het verliezen van zijn vrouw best goed over weet te brengen. Compliment ook voor Geno Silva, die een lekkere bad guy weet neer te zetten. Prima tussendoortje.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...

herhaling gezien...

Prima en spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Vin Diesel speelt goed...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima camerabeweging...

avatar van Brabants

Brabants

Bikkelharde actiefilm met Vin Diesel die dit soort films prima kan dragen. Cinematografisch prima in orde en de vaart blijft er goed in. Alles voldoet net iets boven de verwachtingen, want ik was aangenaam verrast. Ook na het herzien van deze film.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Goede actiefilm met een prima scenario.

Toch is dit niet Vin Diesel's beste werk, ik heb al betere films van hem gezien.

Het geluid op de DVD valt ook tegen, de vuurgevechten en ontploffingen blijven op eenzelfde geluidsniveau als de dialogen en dat is wel hinderlijk, je zou verwachten dat ze er, zeker bij een 5.1 surround, bovenuit zouden komen, niet dus.

Ook het einde van de film is een beetje voorspelbaar, maar om gewoon een avondje van een actiefilm te genieten is dit best nog een aardige prent.

Deze film ook opnieuw bekeken, en hoef aan mijn eerste mening niets te wijzigen, blijft een goede film!

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Toffe actiefilm

Vin Diesel speelt zijn rol met overtuiging,echt een van zijn betere films.

Het hele drama aspect vind ik minder,maar het is nog net te doen.

De goede en spannende actiemomenten maken de film sterk,tevens is de sfeer ook prima

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Vin Diesel in een film waarin hij zichzelf weer wat serieuzer wenst te presenteren. Tegenwoordig lijken zijn rollen erg veel op elkaar; de stoere spierbundel die zich een weg door de slechteriken baant. In dit geval speelt Vin Diesel ook een spierbundel die zich een weg baant door de slechteriken, maar met iets meer sentiment en realisme.

Realistischer omdat de schurken in dit geval niet achter elkaar neervallen en er eigenlijk geen actiescenes te bekennen zijn die ver over de top gaan. Gray houdt zichzelf onder de controle en laat het verhaal rustig z'n werk doen. Jammer dat het verhaal ondertussen al vaak overgedaan is, want in principe zit er niet veel in deze film dat menig filmliefhebber nog nooit eerder heeft gezien. Aan de kijker dus de keus of hij/zij dit erg vind of niet.

Als A Man Apart ergens in uitblinkt, dan is dat geluid maken. Alle actie komt met een behoorlijk kabaal voorbij stoten. Elke explosie komt met behoorlijk wat decibel, zoveel dat eigenlijk alle rauwheid eraf vliegt. Vermaken doet het gelukkig wel, maar aan de andere kant had de film wel een iets gladdere aanpak kunnen gebruiken. Iets minder focus op kabaal en wat meer op techniek. Dat zou de film goed hebben gedaan.

Acteerwerk is niet briljant, iedereen doet wat hij of zij moet doen en niet veel meer. De enige die ik erbovenuit vond steken was Olyphant, maar zijn rol is vooral het gekke bijpersonage. Diesel vult zijn rol zoals verwacht in. Niet al te moeilijk maar als actieheld doet hij waarvoor hij gemaakt is. Al bij al blijft de film voortdurend op hetzelfde niveau hangen eigenlijk.

Gray kan zijn gebied nooit verleggen met deze film. Alles blijft erg binnen de lijntjes. Het loopt best lekker en het vermaakt zeker, maar aan de andere kant is er niets te zien dat echt uitblinkt of indrukwekkend is. Leuk voor een avondje bankhangen wellicht, maar als hersenloze film zit er toch wel iets te veel inhoud in om op dat gebied te werken.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een hele goede rauwe film.

Over de meedogenloze drugs wereld.

En Vin Diesel in zijn rol, als bikkelharde agent,wraak neemt en de strijd tegen deze zware criminelen aan gaat.

Uitstekende film in dit genre.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Stelt niet veel voor. Behalve dat het verhaal van alle kanten rammelt, zet Vin Diesel weer zijn stoere badass-met-kort- lontje type neer. Het einde aan dat Mexicaanse terras moet wel één van de slechtste zijn die ik een actiefilm heb gezien. En zelfs de actiescènes voelen overhaast en verveeld aan. De vadsige Pomona Joe (Kober) en kleurrijke Hollywood Jack (Olyphant) waren dan nog wel iets leukere personages als de VS aanhangsels van het kartel. Het vermaakt nog net genoeg voor een 2,5* en omdat ik graag drugskartels thrillers en misdaadfilms zie.

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

Herzien op bluray.

We volgen Sean Vetter (Vin Diesel), een undercover DEA agent (narcoticabrigade), die na de moord op zijn vrouw alles op het spel zet om de mysterieuze drugsbaron Diablo te pakken. Goede actiethriller die ijzersterk begint met de moord op zijn vrouw Stacy. Stukje in het ziekenhuis als hij bijkomt en hoort dat zijn vrouw is begraven leef ik echt met hem mee, de manier waarop hij zijn emoties toont in dat ziekenhuisbed. Daarna volgt hij het spoor wat leidt naar o.a Overdose en Hollywood Jack. Enkele hoogtepunten voor mij zijn het Russisch roulette tijdens de ondervraging van Overdose en de scene als die Hollywood Jack uit z’n Porsche trekt. Favoriete scene is de onderhandeling aan tafel met Pomona Joe in de stripclub met die bodyguards.

(Stripper sits on Sean’s lap)

Sean: Get the fuck off my lap. Show some respect to yourself.

Joe: What’s the deal, bro? You a faggot?

(Sean stands up)

Sean: What the fuck you just say to me? You call me a fuckin’ faggot? (Bodyguard stands up) What the fuck you standing up for? We got a problem here? (Bodyguard keeps looking at him) The fuck you looking at!?