menu

A Man Apart (2003)

mijn stem
3,05 (1233)
1233 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Drama
110 minuten

geregisseerd door F. Gary Gray
met Vin Diesel, Larenz Tate en Timothy Olyphant

De film volgt de verrichtingen van de anti-drugsdivisie van de Amerikaanse douane in het zuiden van Californië. Beambten Sean Vetter en Demetrius Hicks worden 'The Gunslingers' genoemd vanwege hun stoere uitstraling die ze verkregen met het opgroeien in de straten van de grote stad. Ze komen in conflict met de drugsbaron Memo Lucero. Wanneer deze gearresteerd wordt, vult Diablo het machtsvacuüm in. Vetter en Hicks moeten hun straatervaring gebruiken om te infiltreren in zijn organisatie.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=cuuvHO38uCQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van moviemafketel
3,5
Heerlijke actiefilm blijft dit. Ook verhoogt met een halfje. Dacht dat die nu wel zou gaan vervelen,maar in tegendeel. Er zit constant vaart in de film, genoeg actie en grappige karakters.
Die baas hebben ze perfect gecast om aan het hoofd van zo'n syndicaat te staan. Ben hem verder weinig tegengekomen in andere films. Ik vond Diesel het ook prima doen met zijn maatje Tate.
Ze hebben stoere koppen zodat het niet te gemaakt over komt. Ze zijn net zo gek als hun tegenstander. Ook van die schietscene op straat genoot ik, omdat er net zo'n geweer werd gebruikt als in de schietscene van Heat. Mooi geluid geeft dat toch. Verder is de muziek ook prima gedurende de hele film. Echte aanrader, want je hoeft je geen moment te vervelen.

3,0
Geen hoogvlieger maar ook zeker niet saai.

avatar van Minotaures
3,5
Best een goed actiefilm.

Een duidelijk en goed afgewerkte wraakverhaal. Prima selectie van acteurs, Diesel is geknipt voor zulke stoere rollen. Qua schurken waren deze minder interessant en saai. Geloofwaardigheid is wel realistisch, je hebt hier weinig overdreven momenten. Je hebt hier geen brede heren die, zonder schram, tientallen soldaten doodschieten. Andersom juist, wel met schramen en duidelijk genoeg moeite om iemand om te leggen. Diesel was aardig op dreef, lijkt me logisch als een geliefde op zo'n manier van hem wordt weggenomen.

Genoeg actie hierin en weinig tot geen humor. Vond het wel leuk hoe Diesel zich telkens liet gaan als er iemand over z'n vrouw begint of hem uitscheldt.

Ik heb betere wraak- en actiefilms gezien, maar deze komt wel in de buurt.

avatar van DonOswaldo
3,5
Aardig. Lekker wat schietgeweld en ook wel degelijke rollen. Wel wat jammer dat de rampage van Vin wat laat op gang komt. Hoe hij zichzelf daarvoor wat tegenwerkt door z'n emoties niet onder controle te houden werkt ook niet helemaal doordat ik de emotie ook niet echt helemaal voelde, terwijl ik daar meestal geen probleem mee heb met wraakfilmpjes. Ook dat de vrouw van Hicks bezorgd om hem is om daarna toch (uiteraard) mee te gaan kon me weinig boeien. Einde was oke, al zie ik ze zelf liever wat bombastischer. Maar wel aardig verder, misschien mocht het iets korter?

Kleine 3,5*

avatar van gauke
3,0
Brutaal, keihard actieverhaal vol geweld, bloed en geweergevechten, waarin cliché zich op cliché stapelt. Maar het past allemaal naadloos bij de koudstarende macho Vin Diesel (biceps als voetballen, las ik ergens), waardoor deze film toch aanspreekt.

avatar van DragQueen
3,5
Heerlijke actiefilm, die lekker wegkijkt. Vin Diesel is de juiste man voor deze rol, en zorgt voor de nodige brute actie. De vele actiescenes zijn goed in beeld gebracht overigens. Het verhaaltje is verder simpel, maar doeltreffend. 3,5 ster.

avatar van Santino Corleone
3,0
Goede actiefilm met een goed acterende vin Diesel. Het verhaal was wel simpel inderdaad vooral de verplaatsing van Memo was ongeloofwaardig, hoe haal je het in je hoofd om een drugshandelaar die na 7 jaar is opgepakt op een regenachtige nacht te verplaatsten naar een beter beveiligde gevangenis. Ook vond ik de laatste scene waar Memo opnieuw wordt opgepakt te simpel gemaakt.

avatar van chrisje2525
3,0
zeer goede film

vooral vin diesel is super!!!

3,0 ster

avatar van Ace Hanlon
2,5
Wel een aardige film. Jammer, alleen, dat die diesel er in mee speelt.

avatar van mnrk
3,0
Dit was gewoon een lekkere actie film van F. Gary Gray met natuurlijk Vin Diesel als de juiste acteur/persoon voor deze film.

De actie in deze film was in orde maar het verhaal was natuurlijk wel voorspelbaar....

avatar van Dennissssss
3,0
Opzich zag het er allemaal goed uit, maar de film is gewoon niet zo leuk.

avatar van Uzza_Sparta
1,5
mnrk schreef:
....De actie in deze film was in orde maar het verhaal was natuurlijk wel voorspelbaar....


tien, vijftien jaar geleden was dit gewoon met JC Van Damme of Steven Siegel in de hoofdrol.
een actiefilm met verstand op nul.

Begrijp alleen niet waarom hier op MM Atiana Coons-Parker genoemd wordt als een van de hoofdrolspelers? Zij was gewoon de kleine dochter van Demetrius (Lorenz Tate)?
Dan had ik als derde hoofdrolspeler Timothy Olyphant als Hollywood Jack, of Stacy de vrouw van Sean Vetter (Vin Diesel) die gespeeld was door Jacqueline Obradors, toen ook bekend als een van de detectives uit NYPD Blue.

avatar van maxroelofs
2,5
Nee dit was niet mijn ding.

Het verhaal twijfelde ik geen seconde aan. Ik denk dat het aan de uitvoering ligt dat deze film geen topper is geworden. In het begin kan ik de film nog wel serieus nemen en is Vin Diesel zijn acteerwerk ook nog wel te doen. Later zakt het helaas allemaal wat in en wordt de film ook wat minder begrijpelijk.

Vin Diesel zijn acteerwerk verpest de film een beetje. Hij zou de ster van het doek moeten zijn alleen na deze film zie ik hem alleen nog maar als een bult spieren die denkt dat hij kan acteren.

Visueel wel redelijk. De actiescènes waren geloofwaardig genoeg alleen niet perfect.

2.5*

avatar van Spetie
2,0
Een actiefilm vol clichés en zeer matige dialogen.

Vin Diesel is een acteur, die in principe wel geschikt is voor een film als deze, mits er niet teveel van zijn rol gevraagd wordt op acteergebied. In deze film moet hij echter wel gevoelens en liefde tonen en dan komt duidelijk naar voren dat Diesel maar een beperkt acteur is. Hij faalt op dat gebied hopeloos in deze film. Ik kreeg ook niet echt veel sympathie voor zijn daden, omdat hij er ook maar vaak zonder enige vorm van nadenken op losslaat.

Verder is het verhaal op momenten behoorlijk rommelig. De actie is aardig en zit goed in elkaar en waarschijnlijk ook de voornaamste reden, dat deze film door veel mensen nog behoorlijk wordt gewaardeerd. Voor mij is het echter een film die niet lang bijblijft en een van de mindere over dit onderwerp.

2,0*

avatar van GuidO96
3,0
Vin Diesel speelt zijn rol wel echt het beste, de rollen van de schurken is helaas wel wat minder gespeeld, maar omdat Vin Diesel zijn rol zo goed speelt is de film toch nog wel vermakelijk en na een keer hoeft hij niet weg te stoffen in de kast. Hij is voor herhaling vatbaar

avatar van Eminem8Milefreak
5,0
Van al die domme actie acteurs is er maar ene deftige in mijn ogen, deze man. Script/verhaallijn is helemaal mijn ding. 5/5 100%

avatar van StevenMighty
3,0
Een undercover politie film die ik best goed vond.
Goed verhaal met veel actie.

Vin Diesel die ik geen top acteur vind maar die hier toch wel geloofwaardig zijn rol neerzet.

Aan te raden!

3 sterren

avatar van Kondoro0614
3,5
A Man Apart

Goeie Actie / Drama film met Diesel waar ik hem helaas wel een beetje moeilijk opgang vond gaan. Het begin was natuurlijk meteen een inval, daarna was het een beetje lang wachten voor er weer wat actie gebeurd. Dit maakt uiteraard niet veel uit als het verhaal maar goed is. Dat was in dit geval opzich wel zo want ik vond het verhaal mooi. Een soort wraak zoek tocht en een drugs zoektocht in 1 voor de drugs baron Diablo. Ook toen ze dat huis binnen vielen was het even een lekker gezicht met die lijken . Er zijn op het moment veel series en films omtrent de DEA. Zoals Breaking Bad. Een hele grote voorbeeld van een DEA serie. Nu vind ik dit natuurlijk helemaal niet erg want deze zijn wel vet. Wanneer er actie in kwam, vond ik het wel mooi. Vooral het gevecht met die cowboy indiaan.. LOL... En ik had echt niet aan zien komen dat het een wraak film werd haha !

Acteren was zeker niet slecht in de film. Al had Diesel natuurlijk wel het voorhand kwa overwinning, dat moest natuurlijk ook in een wraak film als deze. Vin Diesel speelde zijn rol prima in de film, en het is echt wel even wennen met dat sikje van hem ! Larenz Tate speelt de rol als zijn partner goed en Timothy Olyphant speelde zijn rol goed als Hollywood Jack. En natuurlijk Big Sexy die gespeeld word door George Sharperson.. Haha! Met z'n minigun in de bar

Het verhaal van A Man Apart was redelijk. Misschien een beetje herhaald aangezien wij wraakfilms ook al wel meer hebben maar ik zelf heb ze nog niet tot vrij weinig gezien gehusseld met een drugs film. Het verhaal was leuk te volgen maar zoals eerder vielen er wat momenten tussen dat hij geen actie bevatte en dit was echt op het begin. Maar daarna breekt de hel wel los ja Het concept is dus wat herhaald maar leuk. Al om al leuke film om mee te nemen op een Zondag avond!

3.5*

avatar van Moviestar1979
3,0
Een standaard actiefilm met Vin Diesel die aardig uitpakt. Niets meer en niets minder.

Het verhaal is op sommige punten voorspelbaar, maar de actie maakt veel goed. Het moment waarop de vrouw van Sean wordt doodgeschoten, zie je al van ver aankomen. Dit zorgt al snel voor een persoonlijke wending in het verhaal. Regisseur John Herzfeld heeft eveneens een belangrijk aandeel gehad, maar het was grotendeels F. Gary Gray die de touwtjes in handen had.

Vin Diesel werd in 2003 genomineerd voor de Teen Choice Award. Niet z'n beste film, maar voor de liefhebbers zeker meegenomen.

3,0 *

avatar van misterdhdh
3,0
Matig filmpje. Het verhaal is redelijk standaard en weinig vernieuwend. De uitwerking ervan is toch allemaal redelijk braafjes en gewoontjes. Ook is alles redelijk voorspelbaar. Het acteerwerk is redelijk goed, ook leuk dat Diesel de hoofdrol speelt, want ik zie hem toch heel graag bezig. De moord op zijn vrouw zag je al van ver aankomen, al was die wel mooi in beeld gebracht en pijnlijk om te zien. Toch kon ik me moeilijk inleven in de film en de personages, ze wekten weinig emoties los. Ik vind het een degelijke film maar geen uitschieter en deze A man apart zal niet lang blijven hangen. Tegenwoordig zijn we wel meer gewend qua wraakfilms, misschien dat ik daarom deze niet echt bijzonder vind.
3/5
***

avatar van SmackItUp
2,0
Dit soort standaard verhaaltjes, daar ben ik inmiddels allergisch voor geworden. Ze lijken allemaal zo op elkaar dat ik het verschil niet zo kan vertellen.

avatar van Antonev
3,0
Als je op zoek bent naar een knallende actie film met een vleugje drama, dan is dit wat je zoekt. Het verhaal is niet hoogstaand, maar toch goed genoeg om het boeiend te houden. Vin Diesel doet gewoon waar hij goed in is en dat is de keiharde badass uithangen.

avatar van Onderhond
2,5
Matig.

't Is iets bloederig dan gewoonlijk, maar nu ook weer niet zo enorm dat het echt een pluspunt wordt. En ja, er zit ook veel actie in, maar echt geweldig werd het niet in beeld gebracht. 't Is vooral erg lawaaierig allemaal.

Gelukkig verveelt het ook niet en zit er genoeg tempo in de film. Diesel doet het ook wel redelijk, al heb ik hem al beter gezien. Verhaaltje is verder superstandaard, met wat flikkengedoe, drugsbendes en een "dwijlen met de kraan open" moraaltje waar niemand wat aan heeft.

Actie had wat stijlvoller gemogen, daar loopt deze film een beetje op vast. De rest is wel naar behoren, maar die lat ligt dan ook niet zo hoog voor een gemiddelde actiefilm. 't Is degelijk om een keertje te bekijken, maar je mist er verder ook niet zo heel veel aan als je deze gewoon overslaat.

2.5*

avatar van IH88
3,0
A Man Apart

Aardige wraakfilm met Vin Diesel. Dit soort films zijn meestal ontzettend voorspelbaar, en A Man Apart moet het dan ook van de uitvoering hebben. En daar is niets is mee. De film probeert nog wat emoties los te krijgen bij de kijker maar is toch beter wanneer er gewoon gevochten en geschoten mag worden. Zeker Diesel, alhoewel hij de pijn van het verliezen van zijn vrouw best goed over weet te brengen. Compliment ook voor Geno Silva, die een lekkere bad guy weet neer te zetten. Prima tussendoortje.

avatar van Perfect_Cell
3,5
Leuke wegkijker voor een doordeweeks avondje.

avatar van Decec
3,5
Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...
herhaling gezien...
Prima en spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Vin Diesel speelt goed...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...

avatar van missl
3,0
Prima actiefilm met een redelijk verhaal. Voldoet precies aan de verwachtingen.

avatar van Left4Dead
3,0
Gray heeft zijn manier van actiefilms nou eenmaal. Je moet ervan houden, erg realistisch is het dit geval wederom niet. Het wil iets te stoer overkomen en dat vind vaak ik erg jammer bij zijn werken. Maar tja het komt ook uit Hollywood dus dan is dat ook weer niet vreemd.

Ik blijf wederom haken op 3**

avatar van Brabants
3,5
Bikkelharde actiefilm met Vin Diesel die dit soort films prima kan dragen. Cinematografisch prima in orde en de vaart blijft er goed in. Alles voldoet net iets boven de verwachtingen, want ik was aangenaam verrast. Ook na het herzien van deze film.

avatar van Tarkus
3,5
Tarkus schreef:
Goede actiefilm met een prima scenario.
Toch is dit niet Vin Diesel's beste werk, ik heb al betere films van hem gezien.
Het geluid op de DVD valt ook tegen, de vuurgevechten en ontploffingen blijven op eenzelfde geluidsniveau als de dialogen en dat is wel hinderlijk, je zou verwachten dat ze er, zeker bij een 5.1 surround, bovenuit zouden komen, niet dus.
Ook het einde van de film is een beetje voorspelbaar, maar om gewoon een avondje van een actiefilm te genieten is dit best nog een aardige prent.


Deze film ook opnieuw bekeken, en hoef aan mijn eerste mening niets te wijzigen, blijft een goede film!

avatar van Daan258
2,5
Aardige actie film.
Niets nieuws maar het keek aardig weg.

2,5*

avatar van thoyouknow1980
4,0
Toffe actiefilm
Vin Diesel speelt zijn rol met overtuiging,echt een van zijn betere films.
Het hele drama aspect vind ik minder,maar het is nog net te doen.
De goede en spannende actiemomenten maken de film sterk,tevens is de sfeer ook prima

Gast
geplaatst: vandaag om 13:38 uur

geplaatst: vandaag om 13:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.