Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Vin Diesel, Larenz Tate en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 28 augustus 2003
Plot A Man Apart
"Love changes a man. Revenge tears him apart."
De film volgt de verrichtingen van de anti-drugsdivisie van de Amerikaanse douane in het zuiden van Californië. Beambten Sean Vetter en Demetrius Hicks worden 'The Gunslingers' genoemd vanwege hun stoere uitstraling die ze verkregen met het opgroeien in de straten van de grote stad. Ze komen in conflict met de drugsbaron Memo Lucero. Wanneer deze gearresteerd wordt, vult Diablo het machtsvacuüm in. Vetter en Hicks moeten hun straatervaring gebruiken om te infiltreren in zijn organisatie.
Sean Vetter
Mateo Santos
Pomona Joe
Hondo
Gustavo Leon
Jammer dat zulke films in de bioscoop draaien!!
Alan Smithee
Machtig brammen!
Was ik na het zien van de trailer vol verwachting van een standaard wraak-nemer-op-de-moordernaar-van-familie/bekenden, kreeg ik dit wanproduct voor mijn kiezen.
Aan het begin van de film wil men laten geloven dat Diesel heeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg van zijn vrouw houdt en natuuuurlijk vice versa. Een paar mooie shots erbij en we hebben het beste ter wereld voor met het verliefde koppeltje......NOT!
Tenenkrommend heb ik die scenes zitten kijken en wilde eigenlijk dat ze allebei neergeschoten werden, maar nee helaas niet.
(Kortom: er werd bagger geacteerd)
Voor mij staat of valt een film met het feit dat de rest van de film uitdraagt wat de hoofdrolspeler wil of doet, en dat is wraak nemen. Maar als er geen goede reden is voor wraak (als kijker voel je je geenzins tot Diesel of wijlen zijn vrouw aangetrokken) en de rest van de film hangt van heel veel losse scenes aan elkaar vast dan rest mij niets anders dan...de film voortijdig af te breken...
1,5 *
Mijn tip: niet kijken!
koentje03
Ik vondt em zeker minder dan verwacht... echt weinig verhaal. Het verhaal dat erin zat was al zo standaard dat je er alleen maar om kan lachen. Qua actie gingie wel lekker. Dat heeft er toch nog voor gezorgt dat hij bij mij niet echt in de diepte ging met mijn punten.
Locutus
Nou ik vond hem prima te kijken. Veel revenge actie. Tis geen cultfilm nee, maar wel een prima actiefilm. Standaard, dat wel.
sjob
dit zouden sylvester & jean claude vandaag de dag moeten maken dan zouden ze nog s wat pieken pakken...best ok dus als je er van houdt
morpheus
Dit is echt een ** gevalletje voor mij. De film levert niks bijzonders, maar als actiefilmfan is die wel te kijken.
** dus
filmliefhebber
Cliché, cliché, cliché . Op enkele onderhoudende actiescènes heeft de film niets te bieden. Het wordt zelfs hilarisch als Diesel in het ziekenhuisbed naar zijn vrouw roept.
quotering: *
Banjo
- 2035 berichten
Aardige film, met inderdaad een paar slechte stukjes. Op het einde begon ik me wat te vervelen en dat wil ik niet
KiLLaHBeeZzz
simpel verhaal.. maar wel de soort film waar ik van hou dus heb ik me niet verveeld. En nog spannend ook dus ***1/2
malkovich
Ja, hoe kun je nou veel verwachten van een film met Vin Diesel? Als deze man in de film zit, moeten de mensen die erom heen staan ook slecht zijn. Wat een figuur! Die film moet je niet eens kijken.... En dat heb ik ook niet gedaan. Zonder de film gezien te hebben kan ik wel zeggen dat hij niet boven de 2 sterren zal uitkomen....
Wicked
Simpele film..
Je hoeft niet hele tijd op te letten, je hoeft niet alles te volgen.
Voorspel verhaal, komen geen 'nadenk situaties' in voor, beetje standaard film dus.
Opzich wel een leuk tijdverdrijf, maar geen topfilm.
3***
JdeB
Deze film is gemaakt voor xxx. Hij is pas na xxx in de bios gekomen. Opzich verstandig anders had hij lang niet zo veel opgeleverd. Ik vind het eigenlijke maar een simpele film...Beetje begin jaren 90. maar hij is wel vermakelijk....
dusssss 2,5*
yarakhasan
Bla bla bla bla
malkovich
uhmm ben je blind? varakhasan is de schuldige
Sorry, bij deze excuseer ik me
bioscoopzaal
Middelmatige wraakfilm die vooral naar het einde toe steeds belachelijker wordt. Gelukkig is er nog een knorrige, charismatische Vin Diesel die het hele zootje nog nét overeid houdt.
Niet meer dan een 'guilty pleasure', 2 sterren.
Phooze
Wat een rommelige film, niet normaal. Daarnaast was het allerminst spannend, en Vin had geen eens snelle auto's en explosieven om zich mee te vermaken. 1,5 ster.
dray
tegenvaller..
Heel rommelig en dialogen die niet mistaan in een B-pornofilm..
jori
geen topfilm, geen goede acteurs, wel leuk om te kijken met een bakkie chips op de schoot.
Purmerend
Helemaal mee eens!
sn@ke
- 2077 berichten
Degelijk gemaakte , genietbare maar wel weinig originele actiefilm. De clichés zijn weer te tellen , je hebt het allemaal al eens eerder gezien. Toch zit de sfeer goed , zijn de locaties goed gekozen en bezit hoofdacteur Vin Diesel genoeg charisma en potentie voor de nodige coolness die zijn rol met zich meebrengt. De actie is mooi gedaan en de rest van de cast is vrij goed. Het verhaaltje is het grootste minpunt van de film , niets om het lijf en erg mager. Toch heb ik me uitstekend vermaakt , de actiefans hebben weer wat om te genieten. Voor een betere drugsbrigadefilm kan je beter Trainig Day zien. 7/10
djelle
Ik begrijp soms niet wat mensen zitten te kakken. Lang leve de klassieke stereotiepe actiefilm met al zijn heerlijke clichés en actie"types" als vin diesel en alle nodige oneliners en wapengekletter erbij. Charmerend in al zijn eenvoud. Zalige ouderwets wraakfilm. Ze zouden meer zulke moeten maken. Tegenwoordig is het meer blabla dan iets anders. Ze steken er zoveel bullshit in om zogezegd meer te zijn dan "een typische actiefilm" dat het niet meer leuk is. Waar is de goeie ouwe tijd? Waar is de tijd dat we nog stoere actiehelden hadden zoals bruce willis of stallone of Schwarzenegger die met zijn machtig accent een vette oneliner uitkraamde met op zijn rechterarm een bazooka en op zijn linker een machinegeweer terwijl de kogels rond zijn oren floten en vijanden neervielen als dominoblokjes... Zonder pretentie, zonder ingewikkelde plotwendingen, zonder gezever en zonder speciale kung-fu toestanden... Ook al zijn er veel clichés en is er weinig verhaal, je neemt dat er graag bij. Veel mensen willen nu hoogstaande dialogen, enorme verhalen, sterke acteerprestaties enz... Dankzij die mensen maken ze nu veel van die flauwe films waar de actie en het balls-gehalte soms ver te zoeken is. Laat een actiefilm een actiefilm blijven. Ik hoop van ganserharte dat ze nog films zullen maken als a man apart. Prachtige film voor échte actieliefhebbers!
Freak
Ik vond dat er meer in deze film zat. Het hinkte een beetje op 2 gedachten. Willen we nu een ouderwetse foute jaren 80 vendetta-movie maken, of diepen we de karakters toch uit? Met deze acteurs hadden ze uiteraard voor het eerste moeten kiezen.
Toch 3*, want ik heb me ook weer niet echt verveeld

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'