Nell (1994)
Geregisseerd door: Michael Apted
Met onder meer: Jodie Foster, Liam Neeson en Natasha Richardson
Releasedatum: 16 februari 1995
Plot Nell
"Her heart. Her soul. Her language are a mystery... A mystery called Nell"
Huisarts Jeremy Lovell wordt samen met de sheriff de bossen van Robertsville ingestuurd waar hij de dood van miss Violet Kelly officieel moet vaststellen. In de hut, waar de vrouw als een kluizenaar leefde, vinden ze het wereldvreemde meisje Nell. Ze heeft heel haar leven in afzondering geleefd en is ontzettend bang. Bovendien praat ze een eigen onverstaanbaar taaltje, waardoor elke vorm van communicatie onmogelijk is. Jeremy wil Nell helpen en vraagt raad aan psychiater Paula Olsen.
Nell Kellty
Don Fontana, Lovell's Attorney
Judge
Ruthie Lovell
Jordy
Redelijk goede film, vooral door de uitstekende rol van Foster. Vooral in het eerste deel is de film, dankzij het goede uitgangspunt, goed, daarna wordt het wat minder. 3 sterren.
Tonyvdb
Saai, stroperig, vingertje-wijzend-moraliserend, ...
Die vreselijke rechtbank-scène op het eind is echt om te huilen : Hollywooder kan bijna niet.
** 2 op 5 **
GerwinF
Ze speelde wel goed, maar toch ergerde ik me groen en geel aan dat taaltje!
chica
ben het vet eens met tony, maar het begin van de film is wel cool, als we ontdekken dat ze een tweelingzusje had.
ik vind het een toffe film
NERD
Na 20 minuten had ik het al ruim gehad met dat rare gedrag/accent/taatlje.
1,5 sterren
Chainsaw
Aardig, maar niet meer dan dat. Foster doet haar best en speelt een bijzondere rol. Sloeg vast goed aan bij de Oscars. Verder een nogal vergezocht verhaaltje en het is alles behalve bijzonder, maar het weet wel te vermaken. Met name de rol van Foster en een paar aardige drama-scènes weten de boel te redden. Duurde me allemaal wel iets te lang, zeker tegen het einde.
Nipt 3 sterren, vooral voor Foster.
93.9
Beetje ala Von Trier.
In iedergeval erg goed drama
4 sterren( o.a door erg goede rol Foster)
tess
Heel erg mooie film! Jodie Foster laat hier zien hoe onvoorstelbaar goed ze is!!
Infernal_Lady
Goeie film, goed acteerwerk, bleef me boeien tot op het einde.
een 3
NERD
Laatst nog eens een stukje gezien, een van de meest irritante (zeg niet slechtste) films die ik ken.
Teskuh17
Erg goede acteerkwaliteiten heeft die jodie foster.. Deze film boeide me eigenlijk van begin tot eind..
WB
Vond het verhaal weinig aan en het enige wat de film een beetje de moeite waard maakte, was Jodie die goed acteerde.
De film kwam langzaam op gang, en zat ook totaal geen vaart in! Een script van 10 minuten uitgerekt tot bijna 2 uur...
Al met al (dankzij de acteerprestaties) toch een 5,5! Voordeel van de twijfel: 3 sterren...
akkkia
hier kon ik echt niet lang naar kijken
jodie foster doet zo raar
(wel zielig, heeft ze nu vast spijt van)
speedy23
hier kon ik echt niet lang naar kijken
jodie foster doet zo raar
(wel zielig, heeft ze nu vast spijt van)
Spijt van? Ze heeft hiervoor potvolkoffie een nominatie gekregen voor een Oscar én een Golden Globe. Ook nog een paar andere prijzen gewonnen en genomineerd. Misschien begrijp je helemaal niet waarover de film gaat?
akkkia
Maakt niet uit, het was toch gewoon achterlijk.
Hoe kan je er nou zonder blikken of blozen naar die
vertoning kijken?
The One Ring
Was wel een leuke film, maar Nell de geluiden van Nell werden af en toe irritant.
brielen
Jodie Foster geeft eens te meer het beste van zichzelf.
Ik vond het een fascinerende en ontroerende film.
pardalis
Niet Fosters beste film hier, al heeft ze hier een perfect staaltje acteerwerk neergezet, je moet het maar kunnen. Ik denk dat heel wat mensen er niets in vonden zoals hier te lezen valt, maar over smaakt valt uiteraard niet te discussieren. Ik vond het best goed, soms ontroerend, soms het gevoel dat het iets sneller mag gaan... maar ik denk niet dat er velen die rol op zich zouden durven nemen en zo ja het tot een goed einde zou brengen dus hoed af voor foster !
jothi
CHICKABEE...!
Hebben de film voor sociale weteschappen in het school moeten zien.
Mooie film, zielig verhaal
daarom krijgt Nell een 3,5 van mij
BlueSword
vond dit echt een mooie film en hele goeie acteer prestatie van jodie.
vond hem af en toe wel grappig maar er zaten wel erg zielige stukjes tussen, en ik stoorde mij helemaal niet aan dat taaltje, hoort bij de film.
Gehenna
Drama dat veelste zoetsappig wordt, prima acteerwerk van Jodie Foster, een origineel gegeven maar er had meer in gezeten wanneer men de morele vraagstukken die men oppert ook beter uitwerkt. 3*
WesleyMovie
Weer een goede film van Foster, waar ze zich helemaal in geeft.
chickabee rules. 4.5 sterren.

Shine

Les Misérables
Drama / Avontuur, 1998

The Brave One
Thriller / Actie, 2007
verlies van geliefdetwin sisterautismemeerkaspar-hauser-syndrom feral childwoudnorth carolinapsychologistfamilie