• 9.378.042 stemmen

Wrath of the Titans (2012)

Actie / Avontuur | 99 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Sam Worthington, Ralph Fiennes en Liam Neeson

Releasedatum: 29 maart 2012

Plot Wrath of the Titans

"Feel the Wrath"

Tien jaar nadat hij in een heroïsch gevecht de monsterlijke Kraken heeft verslagen, probeert Perseus – halfgod en zoon van Zeus – een normaal leven te leiden als visserman. Ondertussen strijden goden en Giganten om de overheersing. De goden zijn verzwakt door een gebrek aan menselijke devotie en verliezen de controle over de gevangen Giganten en hun woeste leider Kronos, de vader van de heersende broers Zeus, Hades en Poseidon. Het triumviraat heeft hun vader lang geleden van de troon gestoten en hem aan zijn lot overgelaten in de Tartarus, een kerker diep in de onderwereld.

avatar van Cinema072

Cinema072

Viel mij een beetje tegen ik hoopte dat vrat van de titanen beter zou zijn als clash of the titans maar helaas ze zijn gelijkwaardig

avatar van gandalf4

gandalf4

Net gezien, het leuk wel of ze aan het stoeien waren i.p.v een oorlog te voeren, alles zag je aankomen en net als het deel hier voor was het eindgevecht weer veel te snel en simpel afgemaakt. Gelukkig koste de film maar 1,5 euro, en dat is ook het cijfer dat deze flop krijgt.

avatar van Onslaught

Onslaught

Inderdaad weinig meeslepend en episch. Je kunt zoveel kanten op met de Griekse mythologie en sage, maar het team achter Wrath Of The Titans weet dit nog niet eens half te brengen.

Met het plot is opzich niks mis, maar het script en vooral de manier hoe dit alles in beeld wordt gebracht is gewoon erg teleurstellend. Alles komt zo halfjes of onnozel over als je er teveel bij gaat nadenken. Daar komt ook nog bij dat het evenwicht tussen alles nogal wat onduidelijk is of soms zomaar omdraait. Goden zijn het eene moment almachtig en het andere moment nog kwetsbaarder dan een mens.

Met de productie op zich is niks mis, kostuums en locaties zijn goed genoeg en CGI is zeker niet teleurstellend en op enige momentend indrukwekend. Had echter het script beter uitgewerkt en misschien voor een iets minder breed publiek en dan had deze film zich kunnen vereeuwigen als een mooie verfilming.

avatar van hendriks

hendriks

zal wel een deel 3 koen die alles goed maakt

avatar van valtalor

valtalor

viel mij zwaar tegen goden die sterven, andromeda andere actrice en ze kan ineens goed met wapens omgaan. perseus die overal zegt ik ben de zoon van zeus terwijl hij in de vorige film het tegendeel wou zijn. perseus en hades da vrienden worden terwijl hij zijn adoptieouders vermoord heeft. raar

avatar van woeler82

woeler82

Leuke vervolg op de clash of the titans , tenminste het is geen remake van een vorige versie

Special effects zagen er leuk uit , je moet gewoon verstand op 0 zetten en niet meteen afvragen

wat er niet klopt aan deze film.

Er zitten fouten in deze film, n.l de personage en verhaal aansluitend op de vorige vesie klopt niet

maar desondanks geen slechte film

avatar van jawaka

jawaka

Niet mijn kopje thee, ik begon al te gapen halverwege de trailer!

avatar van valtalor

valtalor

het bezoedeld het eerste deel erbij!!!

avatar van voskat

voskat

Vrij matte bedoening, maar de effecten maken de boel nog vermakelijk genoeg.

Ook jammer dat Gemma Arterton niet meer meedoet. Die deed in het eerste deel ook geen pijn aan de ogen.

avatar van wwelover

wwelover

Ietsje beter dan deel 1, maar wederom gebeurd er vrij weinig. Er zit weinig spanning in de film, vrij alles loopt te soepel. En Zeus-Hades was gewoon een belachelijke verloop in het verhaal. Actie zelf zag er redelijk uit, en acteerwerk was ook wel ok.

avatar van schumacher

schumacher

Beter dan de 1ste film vond ik, meer aktie in, heb me niet verveeld.

Top of kaskraker is het zeker niet maar wel eens leuk om gezien te hebben.

avatar van jipt

jipt

Snap de negatieve kritiek niet zo. Vond het wel een dikke actiefilm. Paar plotgaten of onsamenhangendheden, but who cares. Coole monsters, hoop vuur en gevechten, sfeervol. 3D was ook een prima toevoeging. dikke 3,5*

Trouwens zijn de jaren '10 v.d. 21ste eeuw wel de jaren van de onzinnige CGI 3D films, zit nog een hoop van dit soort leuke onzin aan te komen.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Zoals verwacht was deze film niets verfrissend en zeker niet t.o.v. de eerste film (Clash of the Titans).
Nochtans hadden sommige scènes potentieel, zoals het labyrint; visueel hadden de makers van de film er veel mooiere dingen mee kunnen doen om het tot een favoriete scène te schoppen. Ook was die stier-mens-achtig-ding te zwak voor woorden. Zet er toch een wezen bij die we nog niet hebben gezien, waarvan we kunnen zeggen dat het origineel en mooi is gemaakt en dat het (misschien) ons bang heeft kunnen maken. Maar kom niet af met zo'n mormel dat je in bijna elke fantasy-film kunt vinden. Daarvoor gaan we wel naar de zoo, daar vind je genoeg misbaksels. En zo konden ze andere actie/avonturenfilms het nakijken geven.

In plaats daarvan mag de film zich bij de anderen van dit genre voegen.
En Hades was ook wel makkelijk van mening/kant te veranderen. En dat noemt zich de God van de Onderwereld.

Niets vooruitstekends, niets origineel, niets overweldigend.

Ik betreur het een beetje o.w.v. Sam Worthingtons' (redelijk goede) acteerprestatie.

Ik geef de film een 3/5 omdat ik me kon vermaken, maar qua originaliteit is het een dikke No-No.

ehs21

Flutverhaal om mooie SE aan op te hangen. Redelijk gelijkwaardig aan zn voorganger maar denk dat ik deze toch net een tikje minder vind. Het gaat allemaal weer veel te snel zonder ook maar enige diepgang aan te brengen. Ze komen binnen in Tartarus en je ziet een gigantisch labyrinth maar een minuutje later zijn ze al bij Zeus. En van mij hoeft ook niet echt elk shot in 3D te zijn. Je ziet gewoon heel vaak dat ze expres vanachter een zuil filmen of ff een stuk touw ervoor hangen zodat het maar 3D is. Zorg gewoon dat er een aantal zeer mooie 3d shots zijn (en die waren er zeker wel) en schrap de rest. De slang was mijn persoonlijke favoriet wb 3D. Nog een vervolg zit ik niet echt op te wachten op deze manier, al zijn er genoeg Griekse mythen en sagen natuurlijk dus als dit een suc6 wordt zal ie er wel komen.

Dying Rose schreef:

Dat is een Minotaur en als ie in 1 film voor mag komen dan is het wel in zo;n film als deze. Tis tenslotte een beest uit de griekse mythologie dus als ie in andere fantasy films zit dan hebben die hem daarvan gejat

zerodopa

Wat een ontzettende klaagzang zie ik op dit forum over deze film!

DE FILM IS SCHITTEREND!! Als ik een mooi episch grieks verhaal wil ga ik troy wel zien. Wrath of the titans heb ik ervaren als een film die toewerkt naar het grootste monster !!! Het verhaal dat er omheen geborduurd is, is nog best te hakken. Je gaat naar IMAX 3d en ziet vuur en epische monsters op je af komen. Thats whats its all about bij deze film..geen pretenties.. Die eeuwige trailer sprak toch boekdelen....: een hoop kabaal en gekkigheid met monsters. Naar mijn inzien heeft deze film never nooit de prentie gehad om een écht goed verhaal te leveren.. Ik kan dus geen huilie huilie doen omdat het verhaal ietwat dunnig van stuk is. ZO HOORT HET BIJ DEZE FILM; onzin + monsters + vuur in 3d (+imax). Niets meer en niets minder ..hoppa. imax 3d -> laat t simpele prachtspektakel maar op je afkomen hoor... ik zeg.. op naar battleship

ehs21

ja maar een film zonder verhaal zou ik nooit een 5* kunnen geven, 3 a 3,5 is dan echt de max.

zerodopa

5 * is wat euforisch, echter een goede 3.5 mag t zeker wel waard zijn.

avatar van syntagma

syntagma

Eens met zerodopa!

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Mooie film, 3d IMAX prima in orde echte toevoeging mits je ervan houd

avatar van Lennert

Lennert

Als Clash Of The Titans God Of War was, dan is Wrath Of The Titans God Of War 2. Nieuwe personages, nieuwe moves, grotere monsters en betere graphics maakten dat spel namelijk een grote vooruitgang van het al eveneens gave deel 1. Het probleem bij de films is echter dat ze wegkijken als games (ik zit in gedachtes nog steeds playstation controller knopjes in te drukken om combo's te maken), maar dan niet het best sterke verhaal van de GoW reeks hebben.

Clash Of The Titans had spectaculaire actie die teniet werd gedaan door het feit dat het van het origineel gekopieerde script vrij zielloos vertolkt werd. Ook waren niet alle special effects even goed, maar dit maakte door alle vette actie niet bijster veel uit. Wrath Of The Titans gaat echter qua verhaal en helemaal qua acteerwerk nog verder de diepte in. Ik mag Rosamund Pike graag zien, maar ze had een uitzonderlijk zinloze rol. Worthington blijft een redelijke non-acteur voor mij, dat was in Avatar al duidelijk en het blijkt hier maar weer eens. Op zich wel wat uitstraling, maar zo onovertuigend in het acteerdepartement. Zelfs grootse acteurs als Neeson en Fiennes komen maar moeilijk overtuigend over, alsof ze zelf ook door hebben dat hun teksten te knurftig voor woorden zijn. Nee, alleen Bill Nighy kwam nog goed over, maar hij moest weer veel te snel aan zijn einde komen.

Maar goed, de actie was weergaloos en de scenes in Tartarus en op het slagveld met Kronos waren weergaloos. De 3D effecten werkten goed en waren een verademing ten opzichte van de eerste film (remake dus). Wrath Of The Titans is in dat opzicht niet beter of slechter. Uitzonderlijk vermakelijk, maar niets meer dan dat.

avatar van The One Ring

The One Ring

"Feel the wrath" staat er op de poster en ik heb de woede gevoeld. De woede die de filmstudio koestert ten opzichte van zijn publiek welteverstaan, want dit is gewoon simpelweg een flutblockbuster. Clash of the Titans was ook al niet bepaald een groot meesterwerk, maar omdat ik een zwak heb voor Griekse mythologie wilde ik het vervolg wel zien. Met de belabberde kwaliteit van Wrath mag ik überhaupt nog blij zijn dat er Griekse mythologie in zit. De actiescènes zijn ongeïnspireerd, de CGI is vooral duidelijk CGI, het script bestaat niet, het 3D evenmin en om zichzelf voor eeuwig belachelijk te maken hebben de makers ervoor gekozen om Goden sterfelijk te maken, alsof iemand op een sterfscène van Zeus zit te wachten. Aan alles merk je dat hier niet veel aandacht aan besteed is en dat het moest incashen op het succes van zijn voorganger. Meer woorden wil er niet aan vuil maken.

The One Ring schreef:

de CGI is vooral duidelijk CGI, het script bestaat niet, het 3D evenmin

ehmm had jeje bril wel op? Elk shot was ongeveer 3D for gods sake!

avatar van The One Ring

The One Ring

ehs21 schreef:

ehmm had jeje bril wel op? Elk shot was ongeveer 3D for gods sake!

Dat weet ik ook wel. Mijn opmerking was een ironische sneer naar het platte uiterlijk van de 3D hier. Ik moest er echt specifiek op letten om er iets van te zien, tenzij er een rotsblok recht op de kijker afgevuurd werd. Daar betaal je dus een paar euro extra voor.

ehs21

ok, het was pas mijn 2e 3d film na Avatar en ik vond eigenlijk dat het wel behoorlijk verbeterd is in 2 jaar.

avatar van neli123

neli123

Ik heb hen nog niet gezien maar lijkt me niet veel soeps...

Ik heb clash of the titans gezien en ik vond het allemaal een beetje vaag uitgewerkt en een slecht verhaal. 't ziet er wel spectaculair uit. Maar de titanen zien er wel nep uit.

avatar van jerome998

jerome998

*3.5 vanwege de geweldige special effects en de mooie locaties ( met name 'het labyrint' )

zerodopa

[quote="maar omdat ik een zwak heb voor Griekse mythologie wilde ik het vervolg wel zien. .

1* [/quote]

ALs je de mythologie een hart toedraagt snap ik wel dat je dit (mijn woorden:)een 'totale verkrachting' vind. Het was toch ook een belabberd aan elkaar gebreid stuk gekkigheid. Man man man..wat heb ik genoten van begin tot eind. Die kerels die maar op pad gaan..in grotten komen en tegen elkaar nog een grap maken omdat zelfs de acteurs in hun rol de gekkigheid van dit drama inzien. En dan die enorme berg die in een monster veranderd... de verhouding van die berg was zo ontzettend bruut en episch in imax..wat een pracht wat een pracht... En het verhaal werd ook lekker snel doorheen gejakkerd zo van: Laten we vooooral niet te moeilijk lang saai intro doen, maar hoppa laat die belachelijk vormgegeven monsters maar komen in 3 d. Ohw..wat snapte ik de ellende van deze film goed:) Voor een mooi neergezet grieks verhaal moet je hier niet naartoe..

en zeg nou zelf..the whole movie about this HUGE kronos type being released

YouTube - Wrath of the Titans Kronos Trailer

awesomeness times 100 in IMAX ...

avatar van Horrordude

Horrordude

Weet iemand wanneer hij op DVD&Bluray uitkomt? Ik kan het nergens vinden..