Genre: Misdaad / Drama
Alternatieve titels: The Rise and Fall of a White Collar Hooligan / White Collar Hooligan / Witte Boorden Hooligan
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Paul Tanter
Met onder meer: Nick Nevern, Simon Phillips en Rebecca Ferdinando
Plot The Rise & Fall of a White Collar Hooligan
"This beautiful game isn't life or death... it's more important than that."
Voetbalhooligan Mike Jacobs leidt een doelloos bestaan tot hij zijn oude vriend Eddie Hill ontmoet tijdens een voetbalwedstrijd die naast het veld behoorlijk uit de hand lijkt te lopen. Onder bescherming van Eddie begeeft Mike zich al snel in de wereld van creditcard-fraude waarbij georganiseerde bendes 's nachts honderden duizenden ponden uit geldautomaten weten te halen. Als Mike wordt verleid door de vrouwen en het geld die zijn nieuwe levensstijl met zich meebrengen, komt hij terecht in een negatieve spiraal waar al snel geen controle over mogelijk lijkt.
Mike Jacobs
Mr. Robinson
French Detective
Eddie Hill
ipman-99
"Geweldige Misdaadfilm met veel fuck en cunt
" !!!
Fantastische Misdaadfilm van het Verenigd Koninkrijk !!! Een heerlijk rise and fall verhaal !!! Zeer boeiend onderwerp en verhaal dat mooi is uitgewerkt ! We zien weer veel misdaad op zijn typische UK, typisch hard en ruw bij momenten ! Opnieuw heel hard van genoten !
schumacher
Ik vond het een goeie film. Geen dooie of saaie momenten, goeie acteurs maar die ook goed geacteerd hebben, ook een verassende wending in de film.
Film stak heel goed en leuk in elkaar, toppertje.
popcorn en cola
Aardige film, niet echt bijzonder. Kijkt wel lekker weg, maar beetje standaard misdaad drama. Heeft niets met hooligans te maken.
jones1985
Leuke film, weinig met hooligans te maken , maar wel een goede engelse misdaadfilm met, naar mijn mening, een origineel verhaal . zeker het kijken waard
Goodfella1812
aardge film beetje lookalike als Clubbed(2008)
Aardige film en dan 5 sterren? Nja, je geeft alles 5 sterren dus niet echt een mening om rekening mee te houden.
mnrk
This beautiful game isn't life or death... it's more important than that.
Een harde en typische Engelse film van Paul Tanter...
Het verhaal is zeker de moeite waard en gelukkig heeft het voetbal deze keer maar weinig met de film te maken (ondanks de titel)....
Het acteerwerk was ook in orde, Nick Nevern en Simon Phillips waren prima op dreef in deze film...
En het 2e deel zit er ook aan te komen....
HALVE TAMME. (moderator series)
dwid
Simpel filmpje dat lekker weg kijkt, leuk om een keer gezien te hebben.
gerahrd
Geen hooligan film, wel een leuke film maar komt naar mijn mening niet in de buurt van Clubbed. Sommige momenten in de film kloppen gewoon niet.
T-man
Niets speciaals, gewoon een dertien in een dozijn filmpje. Is het wel de moeite waard om deze film te kijken? Ja, als je van de, voor mij, typische Engelse misdaad films houdt met het accent, geweld, fucks en cunts. Ik vind dit soort films doorgaans geweldig, deze zit niet in die categorie maar is het kijken wel waard
Frank Slade
Grauw, rauw en hard op zijn tijd, typische engelse misdaadfilm. Niet bijzonder, maar wel amusant. Klopt alleen niet dat de film 85 minuten duurt, net iets meer dan 76 is alles.
kuiponok
In dit geval sluit ik mij volledig aan bij T-man, want ook ik ben wel een liefhebber van dit soort films, maar deze was gewoon te standaard.
Het 'geluk' was dat deze niet te lang duurde en daardoor net een voldoende voor mij.
mixmaster
geen topper , en zeker niet de beste hooligan film, het verhaal is op waarheid gebaseerd en aardig verfilmd.
acteerprestaties zijn niet al te best.
redelijke film.
Barry83
Slappe hap. Zeer tegenvallende film en een in elkaar gerateld einde. Zie dat er een vervolg film is maar die laat ik liever liggen.
Bardie
Goede film. Een ding vond ik wel wat vreemd: Mike wordt gebeld wanneer hij bij de wedstrijd in Parijs is. Hij moet na de wedstrijd niet terug naar het hotel maar direct naar Londen. Hij verstaat Eddie niet. Een sms bericht of een telefoontje na de wedstrijd had al kunnen voorkomen dat hij in de Franse cel terecht kwam?? Verder gewoon goed, je moet er van houden maar het hele sfeertje spreekt me enorm aan.

White Collar Hooligan 3
2014
1 reactie

White Collar Hooligan 2: England Away
2013

De historische dramaserie 'Gentleman Jack' met een 8,2 op IMDb is te zien op HBO Max

Western 'The Quick and the Dead' met Sharon Stone vanavond op televisie

Nederlands familiedrama 'Kauwboy' is een kijktip op Netflix: 'Prachtige jeugdfilm'

Michael Jackson-biopic in 4K op Blu-ray nú te reserveren tijdens laatste Amazon Prime-dag

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004