• 9.378.285 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.973.625)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Bakema NL schreef:
Mooi "einde" van de trilogie. Maar ik sla mezelf haast voor mijn kop dat ik "het" niet had gezien......mes ging er in en ik riep "FUCK....TALIA"...

Maak je niet druk. Komt gewoon omdat het een slechte plot-twist was.

jumpstylemovie schreef:

Maak je niet druk. Komt gewoon omdat het een slechte plot-twist was.

Vind ik eigenlijk juist niet. Best goed gevonden om zo alles te verweven en Bane dan op die manier er aan te linken.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Bane was de ultieme vijand / bad guy (in mijn ogen vetter dan de Joker maar dat is persoonlijk) Om hem dan op zo'n vreselijk zwakke manier te laten sterven en hem eigenlijk te vervangen door zo'n onbelangrijk, oninteressant personage als Talia... dat was een aanfluiting. Het script liet Bane in de steek. Tom Hardy deed het perfect.

Bakema NL

Ach, sterven is betrekkelijk in comics....en verfilmingen. En qua personage, in de comics dan, vind ik Ra's Al Ghul en Talia er bij interessanter dan Joker (teveel gezien misschien) en Bane. Bane was best aardig gevonden en Knightfall daarna met alles er bij ook, maar zo iconisch als character vind ik hem nou ook weer niet. Hij kwam er zowiezo beter vanaf dan in de eerdere films en ja, Hardy beviel zeker.

Zoals eerder opgemerkt voelde het idd aan of er iemand boven stond die aan de touwtjes trok....en dat was dan Talia. Zeker niet gek verzonnen met Ra's in het eerste deel en telkens terugkerend in referenties.....past wel bij het character.

Maar ik snap je punt op zich wel natuurlijk.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Na de derde keer kijken en flink wat afwegingen ga ik hier toch tegen de stroom in: ik vind dit het beste deel van de trilogie. Vooropgesteld: TDK is ook briljant, maar deze ademt wat mij betreft nog net iets meer de Batmansfeer uit (vooral de scenes in het donker ademen het duistere uit wat me als kind al zo aantrok tot en tegelijkertijd afstootte van de Batman-strips en -series), en is qua pure actie en grootsheid de overtreffende trap. Die vliegtuig-, American Football- en gevangenisscenes: ronduit episch. En hoe briljant de Jokervertolking van Ledger ook was; Bane is wat mij betreft de übervillain omdat hij het gevoel geeft dat zelfs Batman machteloos is.

Batman Begins: 4/5 - 7,5/10 (prachtige actie maar wat te langzaam in de opbouw)
The Dark Knight: 4,5/5 - 9/10 (klassieker, minpunten benoemen is detailwerk)
The Dark Knight Rises: 4,5/5 - 9,3/10 (overtreffende trap, voor mijn gevoel nét niet in het rijtje van de Tienen)

Al met al: prachtige trilogie die gaandeweg steeds beter werd. Bevestigt Nolans status als groot regisseur.

avatar van frolunda

frolunda

Warrig verhaal dat te veel wil en daardoor zijn doel gedeeltelijk voorbij schiet.Eigenlijk begint de film na anderhalf uur pas echt op gang te komen,daarvoor had er makkelijk een half uur af gekund,was zowel de film als het verhaal ten goede gekomen.Blijft over ; een aantal spectaculaire actie scenes van grote schoonheid,een sterke rol van Tom Hardy als Bane (zijn motivatie begreep ik echter niet zo goed),al had ik er wel meer van verwacht maar dat lag meer aan het scenario dan aan de prestatie van Hardy.Verder doet The Dark knight rises wat een blockbuster moet doen,het vermaakt.Maar meer als een krappe voldoende geef ik er toch niet voor.

rayman

Ben Affleck vervangt Christian Bale als Batman in nieuwe Batman/Superman film (2015) volgens IMDB

avatar van NYSe

NYSe

Joh.

avatar van klevi

klevi

Zeer goed bevallen. Verhaal is misschien niet zo sterk als van the dark knight en de film komt wat langzamer op gang maar had hier niet echt problemen mee want het blijft wel interessant ( je voelt dat er iets aan gaat komen ).

Het hele verhaal achter de gevangenis vond ik ook heel sterk, al moet je niet te veel nadenken over het idee van een soort putgevangenis zonder bewakers etc.

Na een uur of iets meer begint de film pas echt op gang te komen en heb ik tot het einde met kippenvel op het puntje van mijn stoel gezeten. Je wordt gebombardeerd met spectaculaire scenes.] De scene waar de politie op de terroristen afstormt vond ik prachtig. Plottwists waren aardig maar niet super goed. Einde was ook erg mooi, maar het grootste pluspunt van de film vond ik toch wel de soundtrack, fantastisch!. De sterfscenes waren misschien niet goed maar achja, verder zijn er wel wat meer kritiekpuntjes maar dit is zo'n film waar je gewoon moet van genieten en niet te veel kritisch bij na moet denken.

4.5/5 *

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin Batman, na 8 jaar afwezigheid, zichzelf weer laat zien in Gotham als er een meedogenloze terrorist opduikt. Een waardige afsluiter van deze Batman-trilogie die de comic-book-verfilming overstijgt. De spanning en dreiging wordt goed vastgehouden, ondanks de flinke lengte. En net als zijn voorganger zit het verhaal overvol. De actie-scenes zijn wederom buitengewoon spectaculair in beeld gebracht.

avatar van IntoTheSky

IntoTheSky

Teleurstellend vervolg op het geweldige " the dark knight".

Acteerwerk vond ik op sommige momenten zo slecht dat ik er bijna van moest huilen. Marion Cotillard was een van de boosdoeners. Voor de rest een matige film met weinig logica.

De afsluiting van de batman reeks verdient een betere film, vandaar dat ik streng ben geweest en de film maar 2,5 ster heb gegeven.

avatar van Breur

Breur

rayman schreef:

Ik zie liever dat iemand verder gaat met Blake, gepseeld door Joseph Gordon-Levitt, oftewel een film of trilogie over Robin, dan een slap aftreksel van de Dark Knight trilogie, want eerlijk is eerlijk, een betere trilogie van Batman is - en komt - er niet. Daarbij zie ik persoonlijk Ben Afgelekt niet graag.

Breur schreef:

helemaal mee eens, en sowiewso de combinatie Batman/Superman staat me niet aan !!

rayman schreef:

Jawel....world's finest....de combinatie werkt juist goed!

Lees The dark knight returns als je die niet kent en als dat je niet overhaalt, tja dan houdt het op.

rayman

Ik heb the Dark Knight Returns part.1 (animation) gezien, hier vond ik bijzonder weinig aan, dus ik heb part.2 (het deel waar superman in voorkomt) niet eens meer gezien.

Bakema NL

De animation heb ik nog niet gezien...wel Frank Miller's comic versie gelezen natuurlijk.

Newsarama heeft er net een geinig stukje over...de 10 beste eerste ontmoetingen van de 2...

When BATMAN Met SUPERMAN: Their 10 BEST First Meetings | Newsarama.com

avatar van NYSe

NYSe

Die animatieversie is bout. De strip is fenomenaal. Dus lezen, Rayman!

avatar van Breur

Breur

Bakema NL schreef:

When BATMAN Met SUPERMAN: Their 10 BEST First Meetings | Newsarama.com

Klink zeker interessant allemaal. Vooral omdat de films hierop gebaseerd zijn natuurlijk. Maar nog steeds zie ik Ben Afleck dan niet graag in Batman kostuum... Enige excuus om te kijken zal zijn dat hij een masker draagt

NYSe schreef:

Die animatieversie is bout. De strip is fenomenaal. Dus lezen, Rayman!

Zowiezo ja. Deze Dark knight returns stond aan de basis van het nieuwe tijdperk van Batman en was zeker mede verantwoordelijk voor het realistischer en duisterder worden van comics in het algemeen. Van goed tegen kwaad ging het naar veel meer grijs gebied.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/misdaad/thriller film...

Spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteurs Christian Bale, Morgan Freeman en

Michael Caine spelen zeer goed...

Uitstekend camerawerk...

Perfect achtergrond geluid

(Dolby Digital)...

Heerlijk genoten...

Een heel goede film. Bane was echt een onwijs vette schurk, alleen heel jammer dat hij op een beetje trieste manier dood gaat. Die plottwist was niet heel bijzonder, en een beetje slecht geacteerd. Leuk dat Liam Neeson en Cillian Murphy ook nog even in de film langs kwamen. Joseph Gordon-Levitt speelt onwijs goed en dat hij Robin wordt is ook vet. Het geluid is onwijs vet en de beelden en special effects zijn ook mooi. De film heeft me heel erg vermaakt!

Uiteindelijk is dit een van mijn favoriete films: 5,0*

avatar van thelolo

thelolo

Mooi einde vooral toen Alfred bij dat cafeetje zat ik dacht dat hij dood was maar ik zou dat een mooier einde vinden eigenlijk voor mij. 4.5

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Erg goede film, maar voor mij het minste deel uit de trilogie. Heb deze in de bioscoop mogen aanschouwen en dat was wel een spektakel. Naderhand thuis viel hij iets minder goed in de smaak. Natuurlijk is het verhaal weer goed, maar ik vond het iets minder interessant als deel 1 en 2. Bane is wel een erg leuke vijand, maar komt nog niet in de buurt van the Joker. De muziek was wederom erg goed en ook de special effects waren heel goed (wat ook wel verwacht mag worden van zo'n megaproductie als dit). Verder waren de acteerprestaties erg goed en werd het verhaal mooi afgesloten. Deze trilogie van Christopher Nolan mag zich met recht en rede de beste superhelden-trilogie noemen.

avatar van shrink

shrink

Heerlijke film. Ik mis alleen een beetje 'the joker'. Die is onvervangbaar invergelijking met Bane. Daarnaast oogde Batman een beetje traag.

Ik vind The Joker en Bane wel de twee beste Bad Guys die ik tot nu toe in welke film dan ook heb gezien. Goede film!!

avatar van cor2112

cor2112

Christian bale is gestopt als batman, na vele acteurs gaat hij het stokje doorgeven.. ik vind het heel erg jammer, ook tom hardy (bane) is een waanzinnig goeie acteur en hier gaan we nog veel van horen, de film,. van begin tot eind zit ik aan de tv gekluisterd (buis is ouderwets) dus vandaar de 4.5

avatar van Jzor

Jzor

Geniaal hoe ze Robin hebben geherintroduceerd, zonder hem kinderachtig over te laten komen. Minstens een halve punt extra daarvoor

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Nolan flikt het nog een keer. Knap die constante kwaliteit in deze trilogie, een waardig derde deel en tevens mooi slot.

avatar van _Se7en_

_Se7en_