Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
The-Batman
Een vrouw in een zwart leren pakje is anders niet minder realistisch dan een man in een vleermuispak.
En wat dacht van het realistische gezicht van Two-Face
eltorro
Van mij mogen mogen ze Robin introduceren in een nieuwe interessante manier, in de 90's Batman was het maar een flauwe die alleen maar zaagt
Liever niet, sidekicks irriteren vaker dan dat ze iets toevoegen.
Kijk maar naar de recentelijke Iron Man 2 film.
Liever niet, sidekicks irriteren vaker dan dat ze iets toevoegen.
Kijk maar naar de recentelijke Iron Man 2 film.
inderdaad, sidekicks neuten meestal de hele film vol...
echt verschrikkelijk!
intezar
Volgens de nieuwsberichten is meneer Nolan van plan om twee belangrijke vrouwelijke personages in deze film te stoppen, maar gebaseerd op zijn eerdere films is meneer Nolan niet zo goed in het regisseren van zijn actrices.
Hopelijk zal hij het met deze film wel rechtzetten.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Haha
Ja, klopt wel hè? Er komen óf nauwelijks vrouwen in voor, óf zijn vrouwen hebben totaal geen karakter of diepgang. Echt raar. Waarom kan ie wel goede mannelijke personages maken, maar geen goede vrouwelijke XD.
Haha
was Carrie-Ann Moss geen diepgang in Memento?
The Cube
Nolan zoekt nog 2 actrices voor The Dark Knight Rises?. Ik heb een aantal in gedachten:
Siena Miller & Jessica Biel
03. Blake Lively (was al genoemd)
04. Scarlet Johansson
13. Gemma Arterton
14. Noomi Rapace
Het is maar een idee...
Nomak
Wat een afschuwelijke actrices worden hier genoemd. Maak dan liever geen vervolg.
Threeohthree
Portman en Naomi Watts zijn ook rumored. Even als Julie Madison, Rachel Weitz, Blake Lively, Anne Hathaway en Keira Knightley voor de rol van Catwoman.
Chris Redfield
jammer geen Riddler geen Joker meer dan blijft er maar 1 over die ik graag wil zien
Killer Croc
de andere villains boeien me niet.
Killer Croc
de andere villains boeien me niet.
Klein vermoeden, Killer Croc wordt het niet...
Nolan zijn ding niet, niet realistisch genoeg ...
bennyboy
echt balen dat the the riddler niet in komt. anders is die pinquin gast wel intresant.
maar nolan kennende kan de ridller er zo in zitten. hij houd van verasingen
Brooklyn
AMSTERDAM - Keira Knightley, Anne Hathaway en Jessica Biel zijn in de race voor een van de vrouwelijke hoofdrollen in The Dark Knight Rises.
Regisseur Christopher Nolan is druk bezig de casting van zijn derde Batman-film rond te krijgen, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.
De film is nog in nevelen gehuld. Zo is onbekend wie de schurk wordt en ook over de vrouwelijke rollen is nog vrijwel niets te zeggen.
Bronnen beweren dat een van de actrices de rol van Talia gaat spelen, de dochter van Ra's Al Ghul. Deze slechterik uit Batman Begins werd gespeeld door Liam Neeson.
Shortlist
Nolan overweegt niet alleen bekende actrices. Ook de relatieve nieuwkomers Kate Mara, te zien in Brokeback Mountain en het nog te verschijnen 127 Hours, en de Britse tv-actrice Charlotte Riley dingen mee.
Naomi Watts en Eva Green lijken voorlopig van de shortlist te zijn geschrapt omdat ze andere filmverplichtingen hebben. Watts is momenteel in Thailand voor opnames voor de tsunamifilm The Impossible met Ewan McGregor. Green gaat binnenkort beginnen aan het zakendrama Arbitrage met Al Pacino.
2012
Het scenario van The Dark Knight Rises wordt geschreven door Nolan zelf, zijn broer Jonathan en David S. Goyer. De opnames gaan in mei van start in Los Angeles en Londen. De film verschijnt in 2012 in de bioscoop.

Angrod_Pallanén
Christopher Nolan stated, “I am thrilled to have the opportunity to work with Anne Hathaway, who will be a fantastic addition to our ensemble as we complete our story.”
In addition, Tom Hardy has been set to play Bane. Nolan said, “I am delighted to be working with Tom again and excited to watch him bring to life our new interpretation of one of Batman’s most formidable enemies.”
Nolan will direct the film from a screenplay he wrote with Jonathan Nolan, from a story by Christopher Nolan and David S. Goyer. Nolan will also produce the film with his longtime producing partner, Emma Thomas, and Charles Roven.
“The Dark Knight Rises” is slated for release on July 20, 2012. The film will be distributed worldwide by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.
Waaah! The Man Who Broke The Bat en Hathaway als Catwoman! Meesterlijk.
Hero-man
Hahah ik dacht dat hij eens had gezegd dat Catwomen er niet in zou komen:P
Maja ik wacht af:P
Amel M.
Mooi dat ze is gecast voor Catwoman en niet voor Talia.
Naomi Watts
Niet echt een sterke cast voor Catwoman maar gelukkig niet als Talia. Blijft toch een beetje jammer dat Nolan zo gefocussed is op gevestigde namen. Qua Talia ben ik toch wel kieskeurig, ik hoop stiekem op Emmanuelle Chriqui, Julia Voth, Olivia Wilde, Megan Fox, Tanit Phoenix of Kim Kardashian. Waarvan de laatste echt een perfect fit zal zijn.
The One Ring
Anne Hathaway als Catwoman klinkt als uitstekende casting wat mij betrefd. Ik kan zo snel eigenlijk geen betere actrice bedenken voor die rol.
Naomi Watts
Tricia Helfer, Tilda Swinton, Yvonne Strahovski, Gemma Arterton, Kate Beckinsale, Eliza Dushku, Jennifer Jason Leigh, Julie Benz, Rachel Weisz. Just to name a few..
The One Ring
Sommige van die actrices (Swinton, Leigh) zijn wat te oud voor Catwoman, anderen lijken me als acteurs niet het juiste type (Weisz, Arterton en Beckinsale), de rest ken ik zo niet. Hathaway is gewoon een prima actrice die ik ook wel voor me kan zien als een katachtige schurk.
Naomi Watts
Ik ben dan ook vooral een fan van de comics en kijk dan welke actrices het best in dat profiel past. Dat heb ik totaal niet. Al kan ze best een goede Catwoman zijn, maar een goede Selina Kyle is ze zeker niet. Vind die 3 jij juist niet het type vindt, juist heel dichtbij de Selina Kyle uit de comics komen.
Weet ook niet in wat voor tijdslijn deze catwoman gezien moet worden. Als Nolan echt een Catwoman a la Year One wil zijn Swinton en Leigh wel te oud. Hathaway haar acteercapaciteiten betwijfel ik ook niet. Vind het ook een prima actrice hoor. Al vind ik Hathaway ook niet echt een beroerde keuze, had alleen gehoopt op andere actrices. Hathaway stond niet op mijn shortlist
. Ik vond Ledger destijds ook een lousy Joker toen ie aangekondigd werd maar vind het nu de meest briljante casting i nde Batman franchise. De tijd zal het leren.
The One Ring
Ik ken de comics verder totaal niet. Ik ken Catwoman alleen via de vertolking van Pfeiffer in die Burtonversie. Ik had ook niet echt stil gestaan bij Catwomans normale kant (eerlijk gezegd herrinner ik me die niet eens meer uit Batman Returns). Volgens mij is het toch ook zo dat Nolan de bekende personages aanpaste aan zijn visie?
In ieder geval had ik hetzelfde als jou bij Ledger als Joker. Leek me een vreselijke casting. Niet vreemd, omdat ik het nog steeds zijn enige goede rol vind.
Naomi Watts
Nolan past inderdaad de personages aan op zijn visie (hier ook even geen rekening mee gehouden in mijn betoog). In Begins gaf hij bepaalde characters ook een totaal andere rol als in de comics.
Jaxxx
Goede casting idd en met Bane kan je alle kanten op, ik vertrouw Nolan hier in.
Nomak
Ik vind deze Catwoman echt vreselijk gecast, heel erg jammer. Maar goed, we zien wel wat Nolan ervan maakt.
ahah zalig Catwoman en Bane!
hardy en hathaway....!!!
ik kijk eigenlijk het meest naar Bane uit, daar kan Nolan redelijk ver in gaan... anderzijds vind ik
Bane nogal een sidekick, ... misschien ligt dat door mijn beeld van Bane in Schumacher versie...
van Catwoman had ik wel een vermoeden, .... Wayne moet toch op één iemand in
de film een crush hebben, en waarom deze keer op geen slechte ...
Toch wel zéér blij met het nieuws eigenlijk...!!!!
alleen vind ik het toch nog een beetje spijtig van Levitt,
ik had hem zo graag als The Riddler gezien....
mja, eigenlijk hoor je me niet klagen hoor, met de keuzes van villains...!
aja...
Hardy heeft toch vooral deze rol wat te denken aan zijn rol in Bronson ...
en zou de scarecrow terug keren?

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile