Genre: Familie / Fantasy
Geregisseerd door: Tarsem Singh
Met onder meer: Julia Roberts, Lily Collins en Armie Hammer
Releasedatum: 25 april 2012
Plot Mirror Mirror
"The Snow White legend comes alive."
Een slechte tovenares (Roberts) liegt en bedriegt om de troon van een weesmeisje (Lily Collins) te stelen en de aandacht van de prins (Armie Hammer) te trekken. Als de schoonheid van het meisje, Sneeuwwitje, de prins weet te bekoren verbant de koningin haar naar het bos, waar een vraatzuchtig beest hongerig wacht… Sneeuwwitje wordt gered door een groep kleine struikrovers en ontwikkelt zich tot een ontembare jonge vrouw met het vaste voornemen dat wat haar ontnomen is terug te krijgen. Met de hulp van haar onderdanen bindt ze de strijd aan met de verraderlijke koningin.
Snow White
Grub
Grimm
Wolf
Suleika1
Julia Roberts, gewoonweg geweldig!!! De punten zijn voor haar! Voor de rest vond ik em wat middelmatig, Sneeuwwitje, de prins en de dwergen waren oke maar bekoorden me toch lang niet zo als de boze koningin dat deed. Sommige dingen vond ik te cliché..maar verder een erg lekker filmpje om te kijken.
Vitruvian
Ja, wel soort van grappig zeg maar.
Sean Bean gaat niet eens dood. Wat is dit!
En wat is dat met dat Bollywood music bende op het eind :S
Masterkeeltie
Het is een grappige film, op zijn momenten. De film moet het vooral hebben van de dwergen maar daar blijft het dan ook echt bij.
Verstand moet hier wel laag zijn, gewoon prima luchtig filmpje 2,5
@VITRUVIAN, WTF IDD?! dat bolleywood einde is toch wel tenenkromend....
Altijdklagen
de film voelt enorm gerushed. Het lijkt of het de releasedate voor die van snow white and the huntsmen gehaald moest worden.
Tis wel leuk om naar te kijken, maar goed is een ander woord.
Het neemt een loopje met het officiele sprookje, maar das best te pruimen. Julia Roberts is niet echt een enge koningin trouwens...
Elineloves
Ik vond er niks aan. Het grootste punt was inderdaad dat Roberts totaal niet eng of door en door slecht overkomt. Ik zie haar sowieso niet graag in dit soort rollen. Totale miscast wat mij betreft.
Het was een teleurstelling. Misschien ook omdat ik nog met herinneringen in mijn hoofd zat van toen ik klein was en hoe geweldig ik Sneeuwwitje toen vond, en hoe vreselijk eng en gemeen de koningin was, en hoe knap en lief de prins, de romantiek.. etc. Daar was dus niks van over, totaal van de tafel geveegd.
De dwergbandieten werkten me ontzettend op mijn zenuwen, dus dat was ook al niet helemaal geslaagd voor mij. Zelfs de kinderen waar ik het mee keek (8 en 10 jaar) vonden het totaal niet leuk. En dat einde... daar ga ik serieus niet eens over beginnen.
Het enige pluspunt was dat het er mooi uit zag en de locaties en SE goed verzorgd waren. Daar is dan ook mee gezegd. Jammer, snap ook niet dat Collins zich hier voor leende.
soom
Lily Collins, dochter van Phil Collins? Aah, nee he!
Ja.. Dacht dat die heel slecht was met acteren, maar goed. Toch maar aan gewaagd vandaag.
Aangenaam verrast. Lily heeft zeker een bepaald talent. En dan doel ik niet op haar zangkwaliteiten, want die heb ik niet gehoord, aangezien ik naar de Nederlands gesproken versie ging. Maar de sfeer die ik van haar af voelde komen, die vibe, die krijg je zomaar niet. Lessen gevolgd? Iets in de filmindustrie gedaan voor ze in Abduction speelde, of had ze dit altijd al?
De prins was liehieief, zeker in de scenes met het gevecht met Lily's Snow White. Weet niet waarom, vond hem daar erg lief en schattig.
Leuke jeugdfilm. Met een paar gothische trekjes, een beetje donker, dus je moet er wel tegen kunnen.
Julia was ook zeker niet verkeerd. Blijf haar geweldig vinden, mede doordat zij, samen met Sandra Bullock, één van mijn favoriete romcom-figuren blijft. Sneeuwwitje is ook een mooi sprookjesfiguurtje. Lily is vermoedelijk een leukere Snow White dan de Snow White van Kristen, mede omdat Tarsem natuurlijk wel mikt op een iets breder publiek. Maar gewoon ook omdat Lily gewoon iets puurder/knapper is dan Kristen (niets ten nadele van Kristen verder natuurlijk
Al met al vind ik het zeker niet verkeerd, zelfs ongelooflijk leuk en lekker wegdromend over mijn eigen sprookjesprins...
Heerlijke film dus, dit is mijn soort film.
Beste Singh totdusver.
Ik vind hem altijd wel een interessant regisseur, maar meestal komt het er niet helemaal uit. Dat deed het in dit iets kinderlijker filmpje wel. Nu het allemaal niet zo serieus en duister moet, komt het sfeertje veel beter over.
Begin is in ieder geval briljant. De film had zo volledig in die stijl gekund, 't is dan ook even omschakelen wanneer Collins plots in levende lijve verschijnt. Samen met Roberts een beetje beperkt in het rol, maar niet zo slecht dat het ging irriteren. Andere personages waren wel leuk ingevuld, vooral het dwergenstel dan.
De prachtig uitgewerkte setting, vaak erg mooi camerawerk en strakke cinematografie zorgen voor het meeste plezier, maar ook een hoop kleine details (zoals de stelten van de dwergen) houden het vlot en fris.
Wat mij betreft mag Singh gewoon verdergaan op deze manier.
Leuk vormgegeven, laat dat maar aan regisseur Tarsem Singh over, maar inhoudelijk houdt het niet bepaald over. De film is vlak, flauw en bijzonder voorspelbaar. Julia Roberts is best leuk als narcissistische heks en ook om Nathan Lane moest ik soms best lachen, maar het is te weinig om de boel te redden. De eerste paar geanimeerde minuten vormen het hoogtepunt van de film, daarna wordt het snel minder. De muzikale finale is echt te triest voor woorden. Minste Singh tot dusver.
Keane1983
Julia steelt in deze film echt de show. Zij was ook echt geweldig om naar te kijken met haar opmerkingen.
Verder vond ik het acteerwerk van (eigenlijk alle) acteurs tegen vallen.
Het verhaal is onderhouden maar viel steeds in herhaling (hiermee doel ik op het roven).
Ook steeds dezelfde kleding vond ik erg jammer (de koningin heeft maar 2 keer iets anders aan gehad...verder alleen maar de gele jurk).
De muzikale finale had voor mij echt niet gehoeven...komop..bollywood??? Waar hebben ze dat vandaan getoverd???
Al met al een film die wat hoogte puntjes kent (eigenlijk alleen Julia Roberts) maar meer dalen...Hoewel de sfx ook goed waren, zeker het begin was erg mooi gedaan. Maar ook de poppen in het bos waren wel het kijken waard.
Toch kunnen die kleine highlight de hele film niet redden.....Een 2,5 vind ik te weinig omdat ik me toch heb kunnen vermaken en een 3,0 vind ik eigenlijk te hoog.....
Moeilijk....van mij toch maar een 3,0*
Filmkriebel
De visuele uitwerking is zoals je van Tarsem kunt verwachten opnieuw op en top, al vind ik zijn films in dalende lijn gaan. Hij kruist de clichés uit de Disney film met de verfijnde Indische cultuur die hem welbekend is zoals het sultanpaleis en het Bollywood-einde. De kostuums van wijlen Eiko Ishioka zijn erg mooi. Hoe Tarsems films zonder haar esthetische finesses verder moeten is me voorlopig nog niet duidelijk. Er is verder ook nogal wat dat me minder kon bekoren. Een overhaast verhaaltje waarin alles te snel gaat, te weinig verschillende settings, teveel aandacht voor Julia Roberts en een écht ontbrekend liefdesverhaal tussen prins en prinses nemen veel van de magie weg die een echt "Sneeuwwitje" nodig heeft.
PS : Wist niet dat Phil Collins zo'n mooie dochter had...
NancyZ1980
Hier met mijn dochtertje heen geweest, we vonden hem beide enorm saai. ik vind het meisje wat sneeuwitje speelde eigenlijk best redelijk, maar ik ergerde me dood aan Julia roberts, en de film tja beetje in de Alice in Wonderland sfeer, maar niet mooi genoeg om mooi gevonden te worden.
gauke
Onschuldig, licht en lief materiaal voor vooral jonge kijkers (meisjes van 8 tot 11 jaar), maar zodra je de puberleeftijd bereikt hebt, wordt het een uitdaging om de film uit te zitten. Het fantasie en avonturensprookje zit teveel op de automatische piloot, het draaiboek is te simpel en de sporadische komedie-elementen zijn volledig gericht op de jeugd. Wel is het een kleurrijk geheel en de kostuums zijn fascinerend en adembenemend mooi.
SimonV
Veel andere meningen, maar ik vond het een leuke film. Roberts is geweldig als valse heks zonder dat ze eng is. Het (simpele) verhaal volgt net niet helemaal het sprookje waardoor het genoeg blijft boeien. Natuurlijk is het einde voorspelbaar, maar het liedje dat ineens losbarst is echt een vlag op een modderschuit: totaal overbodig.
Special effects zijn erg mooi en de kostuums zijn sprookjesachtig zonder gelijk in Dinsey of Anton Pieck-stijl te vervallen.
Ricochan38
Heel matige film ,met slechte effecten en ditto acteerprestaties. Alleen Julia Roberts redt de film nog een beetje.
SnakeDoc
Dit is natuurlijk een 100 procent kinder film. En met die gedachten in het achterhoofd heb ik me best kunnen vermaken. Er zaten een paar grappige scenes in, en ik vond Roberts erg leuk spelen. Lily Collins is natuurlijk perfect als sneeuwwitje.
Met Mirror Mirror doe je als ouders je kind ongetwijfeld een plezier.
MarcieMarc
in ieder geval veeel beter en leuker dan the huntsman
ibendb
Wat een saaie film. Zelfs Julia Roberts kon het niet redden.
Er zitten wel een aantal leuke scènes in Mirror Mirror, maar nooit is het echt speciaal. Iedereen speelt op "cruise-control". En Lily Collins kan niet acteren. De speciale effecten waren best goed. Maar die twist op het einde zag ik wel aankomen. En dat Bollywoodding trok echt op niks. 2*
m1701
Een hele leuk, lieve en grappige film.
Bekend verhaal waar een kleine draai aan is gegeven.
Vond het acteerwerk van zowel Roberts als Collins erg leuk.
Wat heeft die Collins een mooi gezichtje!
3* erg leuke film
DragQueen
Aardige Film, die wel zijn goede momenten heeft. Het acteerwerk van de cast is goed. Vooral Roberts zat erg overtuigend in haar rol. Verder is het verhaal op een leuke manier uitgevoerd, en zien de settings er mooi uit. 3 Sterren.
indrany
wat geweldig! Julia Roberts als de slechterik in deze film. Is weer eens wat anders. Niet een ijzersterke film, had er meer van verwacht, maarja..het is dan ook een kinderfilm. Special effects waren leuk, de dwergen herkende ik in eerste instantie helemaal niet. Had iets beter gekund in zijn totaliteit. Redelijke film. uiteindelijk. Maarja..iedereen kent de verhaallijn al..
danick61
lleuk film. ik keek stiekem mee met mn dochters. Ze vonden het geweldig. Ze vroegen mij om deze film met 4,5 sterren te bekronen. Persoonlijk zou ik 3,5 geven.
skipy05
Geen slechte film. Al had ik er toch veel meer van verwacht.
Verhaal is te gewoon. Soms paar mindere stukke in.
Lily Collins vond ik toch wel goed spelen. Alleen op sommige momenten vond ik haar erg lelijk voorkomen.
Rodger
best een leuke fim, zat wat actie in.. leuke humor.. dus niet verkeerd om een keer te zien..
3**
missy85
Ik vond het een leuke film, helemaal mijn genre
Leuke aspecten van het sprookje sneeuwwitje zelf. Julia Roberts vond ik beter als heks, dan Charlize Theron in de andere variant. Zij zat echt te schreeuwen continu, dat vond ik erg storend. En dat dat was hier gelukkig niet het geval.
Acteurwerk is ook goed, al met al vond ik het wel een toppertje
bulldogdriver
Ik vond het een zeer aangename verrassing. De interretatie van het sprookje laat waarschijnlijk voor iedereen te wensen over. Maar de decors, sfeer, kleding e.d. erg goed.
Kortom erg genoten. Er valt zeker e.e.a. op aan te merken, maar ik heb me heerlijk vermaakt.
Luchtig en niet al te amerikaans.
... en juffie Collins is een plaatje!
gratis
Leuke film, wat ik niet had verwacht na het zien van het cijfer, maar was blij verrast. De film heeft de volledige tijd mijn aandacht vast gehouden.
RaouL#1
Meevaller.
Apart decor en sfeertje, op z'n tijd best grappig ook, vooral de dwergen en Julia Roberts komt goed uit de verf als bitch.

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Blancanieves
Drama / Fantasy, 2012

Maleficent
Fantasy / Avontuur, 2014
attempted murdersprookjezwarte magievillainessgoed tegen kwaadinsecuritysnow kingdom snow whiteevil queenenchantress financial problemevil plot duringcreditsstingerjoyouswhimsicalhopeful