• 9.374.134 stemmen

Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)

Animatie / Komedie | 93 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Madagascar 3: Op Avontuur in Europa

Geregisseerd door: Eric Darnell, Tom McGrath en Conrad Vernon

Met onder meer: Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 12 juli 2012

Plot Madagascar 3: Europe's Most Wanted

"They Have One Shot to Get Back Home."

De leeuw Alex (Ben Stiller), de zebra Marty (Chris Rock), de giraffe Melman (David Schwimmer) en het nijlpaard Gloria (Jada Pinkett Smith) zijn druk bezig met hun laatste poging om terug te geraken naar New York. Dit willen ze bereiken door zich aan te sluiten bij een rondreizend circus. Een dierenvanger (Frances McDormand) loopt echter rond om het het viertal lastig te maken.

Alex (stemrol)

Marty (stemrol)

Melman (stemrol)

Gloria (stemrol)

Captain Chantel DuBois (stemrol)

King Julien XIII (stemrol)

Mort (stemrol)

Maurice (stemrol)

Gia (stemrol)

Vitaly (stemrol)

avatar van SunChaser

SunChaser

Mwaoh, 1 was qua verhaal leuk, dit zijn losse fragmenten. De slechtste van de serie

avatar van martin&angela

martin&angela

Leuk voor de kinderen maar ik vind ice age toch wel veel leuker

avatar van huppelepup

huppelepup

Jammer. te gehaast en te druk. Teveel geforceerde pogingen om grappig te zijn in te korte tijd.

Visueel heel mooi, heel kleurrijk en met geweldige 3D effecten, maar zielloos.

2.5* voor het geweldige 3D, dat was echt overweldigend.

avatar van queenie

queenie

Blijft leuk om naar te kijken. Ik heb de 3D versie gezien. Leuke effecten zitten erin. 3,5*

avatar van patjuh86

patjuh86

ik vond de andere deler beter wel wat leuke stukjes in maar vond hem stuk minder

avatar van duffs

duffs

eens met queenie ik blijf het leuk vinden die leeuw en de rest maar dit deel is toch minder als de rest minder grappig en het einde vind ik zwaar over de top met die afrocircus redding de film is ook te druk te veel dingen achter elkaar hadden ze misschien iets rustiger kunnen doen maargoed vond dus zeg maar het verhaal weinig opbouwend oke het is een tekenfilm maar om een verschil te noemen UP is veel beter bijvoorbeeld

duffs schreef:

en het einde vind ik zwaar over de top met die afrocircus redding

Was zo'n beetje het enige leuke van de film..

Dadadadadadadada circus

Dadadadadadadada afro

Circus afro circus afro polkadotpolkadotpolkadot afro!!

. . te melig.

Een draak.

Koning van de ADHD tekenfilms, ongetwijfeld. Camera echt constant in beweging, cuts om de seconde en plotlijntjes waarmee andere films 90 minuten mee weten te volgen worden er hier aan 5 minuten per stuk doorgeramd.

Leuk is het alleen niet. Domme en vervelende personages, een bedenkelijk reeks popnummers die op vervelende momenten ingezet worden, een verhaal dat voor geen meter boeit en ook de tekenstijl is nog steeds niet veel soeps. Rest nog de verbazing dat er een personage inzit dat als 2 druppels water op Helena Bonham Carter lijkt maar wel door iemand anders werd ingesproken.

Verder trouwens ook compleet belachelijke circusacts. Een schampere poging tot wat abstracters (neem aan dat het er vooral inzat voor het 3D effect) maar zoals zowat alles in deze film een pijnlijke mislukking.

Echt een draak van een reeks, dit derde deel hoort daar helemaal in thuis.

avatar van MrEd

MrEd

Lijkt erop dat de storywriters vooraf aan de LSD hebben gezeten om vervolgens een zo kleurrijk en druk mogelijk verhaal neer te zetten.

avatar van Timba69

Timba69

Minste van de 3. Veel te druk, zeker de stukjes met de circusacts. Geen 3d gekeken, misschien is dat iets beter.

avatar van Timba69

Timba69

Ajax&Litmanen1 schreef:

Als er een film dooddoener top 10 zou bestaan, dan stond deze wel op 1

Ik hou trouwens erg van leuke animatiefilms. Deze was alleen ruk.

Op zich heeft weerwolf wel een punt. Je gaf zelf aan dat je geen fan van deze reeks bent. En toch ga je kijken?

avatar van harribo

harribo

Ik vind als dertiger soms dit soort films wel leuk maar deze kon mij niet echt bekoren.

Het is echt een adhd film, enorm druk. Alles hip en snel. Niet aan mij besteed.

Zou, als ik kinderen had, ze liever niet deze film laten zien, volgens mij krijg je er drukke kinderen van.

Vond deel 2 ook beter.

avatar van mnrk

mnrk

I'm Marty-o Andretti!.... No, you're Sucky-o Andretti!

Deze 3e Madagascar film was weer leuk om naar te kijken, het verhaal gaat gewoon lekker verder...

De animatie's zien er er in dit deel gewoon goed uit (de scene's in de Alpen en Monaco zijn echt leuk om naar te kijken en zien er ook nog eens mooi uit...)...

En Chris Rock en David Schwimmer zijn ook weer lekker op dreef met hun toepasselijke stemmen....

Dit weer compleet gemaakt met een leuke soundtrack....

avatar van The Oceanic Six

Timba69 schreef:

Klopt. Dus? Ik vond deel 3 vrij aardig, dan kijk je toch deel 3 ook? Het is niet mijn favoriete reeks nee, maar ik oordeel graag eerst zelf voordat ik ga klagen.

Als er een vierde film komt ga ik hem ook kijken, uit interesse.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ondanks dat ik het een zeer kleurrijk festijn vond kon de film over het algemeen m'n aandacht toch niet vasthouden. Te weinig geslaagde grappen, te weinig verhaallijn. En dat terwijl m'n verwachtingspatroon wat betreft animatiefilms absoluut niet hoog is. Hoef geen hoogstaand vermaak maar verwacht wel iets meer dan wat Madagascar 3 heeft gebracht. Beetje teleurstellend dus maar voor de kids een absolute aanrader met alle kleuren, verschillende dieren en de vele actievolle scenes. En uiteindelijk blijft het toch een kinderfilm

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

''Ohh you have a very hairy back, I like that in a woman.''

Niet altijd op niveau en blijf de stemmen in deze reeks soms wat onnatuurlijk vinden klinken. Desondanks weer prima mee vermaakt, lekker felle kleurtjes en de female kitty vond ik wel een leuke toevoeging. Nog wat verwijzingen naar o.a. Shawshank en ik ben weer tevreden. Verwacht overigens geen Europa-sfeertje.

avatar van Awasiku

Awasiku

Super vlot , chaotisch

en de fun sfeertje van deel 1 is ruim aanwezig en dat maakt deze derde deel net zo leuk .

Kortom ...I like to move it ,move it

avatar van maus9

maus9

Ondanks dat deze films ooit bedoeld waren voor kinderen waren ze ook leuk voor het volwassen publiek. Echter slaat dit derde deel daar de plank mis en is het echt een behoorlijk kinderlijke film geworden.

avatar van Zinema

Kleurrijke cartoon.

Dit derde deel in de reeks is veruit het meest geslaagd. Na twee redelijke films, kent deze film veel meer humor, een hoger tempo en vooral schitterende animaties. Smaken moeten verschillen, maar dit visuele feestje niet waarderen lijkt bijna onmogelijk. Na de meest verschrikkelijke sequels op zo'n beetje alles in animatieland wordt er hier eindelijk uitgezonderd en overtreft deze kleurrijke cartoon zelfs Pixar's Brave. Hoe? Door middel van heel veel werkende grappen en een meer dan goede stemmencast. En actie. Heel veel actie.

Tevens mag gezegd worden dat dit op 3D-gebied het neusje van de zalm is. Waar bij Brave en de recente Ice Ages de derde dimensie vooral diepte toevoegt en daardoor slechts een onnodige gimmick blijkt te zijn, is het hier wegduiken geblazen. Dit is 3D zoals het moet zijn, maar wat tegenwoordig vrijwel altijd wordt vermeden. Mensen schijnen namelijk misselijk te worden en iedereen volgt iedereen in het land der commerciële cinema. Hier gelukkig niet, want dit doet denken aan de 3D-films die vertoond worden op de kermis en in attractieparken.

Het verhaaltje heeft weinig om het lijf, maar is doeltreffend en weet dankzij de leuke dieren en een prachtige circus-setting bakken vol sfeer te creëren. De film kent een ondefinieerbaar ouderwets sausje en de scènes met Frances McDormand zijn stuk voor stuk pareltjes. Met name tijdens de achtervolging in het begin wordt erg veel indruk gemaakt. Voeg aan het geheel de score van Hans Zimmer toe - met in zijn stal onder anderen Tom Holkenborg - plus een geslaagde soundtrack die de vrolijkheid extra onderstreept en je hebt een absolute aanrader voor jong én oud.

Zeer goed.

Met dank aan DreamWorks voor het recensie-exemplaar.

Als je nu geëindingd was met te zeggen "0,5*" dan was het één van de beste cynische recensies geweest op MM, maar nu begrijp ik er helemaal niks van

avatar van Elineloves

Elineloves

Niet leuk.

Drukke, vervelende chaos zonder dat je ook maar één keer echt vermaakt wordt. Of je moet blij worden van herrie en uitgemolken cliché's, dan kun je je lol op met deze film.

Het zag er allemaal best oké uit, mooi kleurgebruik, maar eerlijk gezegd ben ik wel klaar met deze Madagascar films. De koek is op. De personages vond ik al niet meer leuk, zelfs de pinguïns waar ik vroeger dol op was wisten me niet meer te vermaken. David Schwimmer viel nog enigszins mee, vind hem altijd wel goed te verdragen.

Maar verder... Nee. Momenten als "Non, je ne regrette rien'' vond ik dus eerder storend dan leuk. Ik kan er niet (meer) om lachen. Waarschijnlijk ook omdat ik haar personage bloedirritant vond, dat deed ook niet veel goed.

Snel vergeten.

avatar van angel1926

angel1926

Ik heb dubbel gelegen met mn zoontje.

king julien blijft super grappig samen met Mort en Maurice

en ook Marty is ook echt geweldig

Erg leuke film

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Enorme teleurstelling.

Toegegeven, ook de vorige Madagascars zagen er niet al te best uit, maar in 2012 dit nog uitbrengen is enorm zwak van de Dreamworksanimatoren. Het niveau van de animatie bereikt soms niet meer dan het gemiddelde Playstation 1 spelletje. Vreselijk...Waar de vorige Madagascars dan toch wat grapjes eruit haalden is deze ook hier nog achterwege gebleven. Alleen die zeeleeuw bracht nog de zeldzame glimlachjes op mijn gezicht. Dat sommige recensenten ook nog eens vergelijking maakten tussen de circusscénes hier en de Pink Elephants Parade uit Dumbo maakt me alleen des te kwader...2* Laat deze franchise nu maar begraven worden.

avatar van elayz

elayz

Leuk, maar kan deel 1 en 2 niet evenaren. kan natuurlijk niet altijd. heeft niets met het aantal delen te maken.

al met al gewoon een leuke film voor kinderen en volwassenen.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Beste uit de reeks imho. Mijn dochtertje wilde deze film kijken en zonder veel verwachtingen schoof ik aan. Met in mijn achterhoofd de draak van een Ice Age 4. Maar het moet gezegd: Ik heb me bijzonder vermaakt met deze 3e Madagascar! Vaak erg moeten lachen. Er zit daarnaast een goede vaart in het verhaal. Erg leuke film. Als ze dit niveau vasthouden dan mag er ook nog wel een deel 4 volgen.

avatar van Metalfist

Metalfist

Kowalski, we'll be rich! The rules of physics don't apply to us!

December is altijd de maand ten huize Metalfist wanneer er bijzonder veel recente films worden gezien. Ik doe dit om een deftige top 10 van 20xx te kunnen maken want het lukt me niet altijd om door het jaar zelf veel recent werk te zien. Van dit derde deel in de Madagascar trilogie verwachtte ik eigenlijk niet bijzonder veel maar de andere delen waren wel leuk om eens te zien dus ik hoopte op een amusante avond.

En dat is het zeker en vast geworden, meer zelfs want Madagascar 3 overtreft mijn hoogste verwachtingen. Dat is vooral te wijten aan de heerlijke vaart die in dit 3e deel wordt aangehouden waardoor de film nooit lijkt in te zakken. Vrij korte speelduur ook (je hebt pakweg 10 minuten eindcredits dus hou je zo'n dikke 80 minuten over) maar het is vanaf de eerste minuten een ware rollercoaster. De achtervolging van de bende door Dubois met als setting alle hoeken en spleten van heel het stadje maar natuurlijk ook de hele circus voorstelling is erg amusant te noemen. Het verhaal is wederom vrij beperkt, het verbaasde me dan ook dat ze de terugkeer naar New York hebben kunnen rekken tot in het derde deel, maar het zijn dan ook de vele personages die er hier een kleurrijk feest van maken. De toevoeging van het circus is een geslaagde zet maar het vreemde is dan ook dat de grote fun eigenlijk aan de bijrollen is te wijten en niet aan het groepje vrienden uit de Zoo. Alex, Marty, Melman en Gloria hebben natuurlijk ook wel hun leuke momenten maar in imho wordt de show toch gestolen door King Julien, de apen en het groepje pinguïns. En hoewel ik dit derde deel wel kon waarderen, lijkt het me wel nodig om er nu mee op te houden want volgens mij hebben ze nu echt wel alles eruit gehaald wat mogelijk was.

Qua visuele vormgeving ben ik niet zo'n enorme fan van Dreamworks. Vroeger was ik er nog wel voor te vinden maar de Madagascar reeks valt vooral op door zijn gebrek aan enige beweging. Zo zijn de manen van Alex doorheen heel de film onbeweeglijk en liet Pixar met Brave zien hoe je succesvol een beer moet animeren. Ik neigde eerlijk gezegd dan ook naar een puntenaftrek op dit gebied want anno 2012 moet je wel met wat beters afkomen maar gelukkig wordt de boel nog gered dankzij de circus voorstelling. Niet in 3D gezien, heb echt een hekel aan die hype gekregen en ik weiger er voor bij te betalen, maar volgens mij zou dit wel één van de betere adaptaties kunnen zijn. De climax schreeuwt om 3D maar weet gelukkig ook nog genoeg te overtuigen in 2D. Erg geslaagde stemmencast trouwens. De grote namen uit de vorige films komen terug waar alleen Ben Stiller nog altijd niet zo geslaagd van is (Chris Rock daarentegen!) maar ook een aantal nieuwkomers zoals Frances McDormand en Bryan Cranston doen het goed. Onvoorstelbaar eigenlijk in hoeveel films Cranston de laatste tijd komt opdraven, Breaking Bad heeft hem zeker geen windeieren gelegd.

Een vreemde soundtrack bij wijlen maar gelukkig drukt het geen storende stempel op de film. Ik moet deel 1 nog eens herzien maar voor mij is dit de beste uit de reeks en overtreft hij sowieso het 2e deel. De stemmencast blijft sterk maar de vele actie en kleurrijke sets maken het geheel af. Een stuk beter dan ik had verwacht maar het blijft jammer van de soms teleurstellende animatie.

Kleine 4*

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik vond dit toch de minste van de drie...

Allemaal een beetje over the top,

ik miste de subtiele humor: *2.5

avatar van disneystore

disneystore

Hyperactieve LSD trip voor de kleinsten.

Af en toe wat leuke mopjes hier en daar, het begon wel aardig, maar na een tijd wordt het veel te druk, over the top, oninteressant, overmatig gebruik van felle kleuren, ondermaatse animatie en zoveel mogelijk cliché's. Dieptepunt was de verschrikkelijk slechte Enter the Void circus show, waarbij ik nog net geen epileptische aanval onderging. Jammer, want de eerste twee films waren geen topcinema, maar wel topvermaak. De typetjes blijven aardig, al blijken de giraffe en het nijlpaard wat naar de achtergrond geschoven om plaats te maken voor een rete irritante Marty die voor het "kijk mij, ik ben een dansende zebra met adhd" effect zorgt en Alex, die gewoon Ben Stiller in een leeuwenpak blijft.

Het derde Madagascar deel is een overdrukke, chaotisch aangepakte animatiefilm die duf en ondanks zijn levendig kleurrijk karakter bijzonder kleurloos overkomt.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

1 was erg goed, 2 goed maar 3.. Hier houdt het wat mij betreft wel op. Zeer moeilijk om de concentratie erbij te houden. Sterker nog, ik ben nu (nog geen 24u na het kijken) haast alweer vergeten waar het over ging.

avatar van Spetie

Tjonge tjonge wat een enorm druk gedoe was dit. Waar ik deel 2 al niet zo heel goed vond, daar is met dit derde deel het dieptepunt wel bereikt, mag ik hopen.

Door zoveel mogelijk actie en zoveel mogelijk kleurtjes te gebruiken, denkt men blijkbaar wel tot een goede film te kunnen komen. Ik vond het in ieder geval veels te druk. Balans is een woordje dat men bij Madagascar blijkbaar niet kent.

Er zijn maar weinig zaken, die echt leuk zijn in dit derde deel. Het verhaaltje is niet bijzonder, de nieuwe personages zijn niet echt geweldig, en de animatie is niet echt mooi. Hierbij lijken vooral de kleuren soms met elkaar te vloeken. De enige leuke personages zijn nog altijd de pinguïns. Verder is het op een enkel geslaagd muzikaal nummer erg karig, zeer chaotisch en vooral vaak niet leuk.

Net als Ice Age mag ook de Madagascar reeks nu wel stoppen. Ik ben er in ieder geval wel helemaal klaar mee.