- Home
Geregisseerd door: Ruben Fleischer
Met onder meer: Ryan Gosling, Sean Penn en Josh Brolin
Releasedatum: 10 januari 2013
Plot Gangster Squad
"No names. No badges. No mercy."
Los Angeles, 1949. De meedogenloze maffiakoning Mickey Cohen (Sean Penn) voert het bewind in de stad en verrijkt zich door de inkomsten uit drugs, wapens, prostitutie en – als het even kan – elke weddenschap die afgesloten wordt ten westen van Chicago. En hij doet dit alles dankzij de bescherming van niet alleen z’n eigen crew, maar ook van de politie en de politici die hij onder de duim houdt. Hij schrikt zelfs de moedigste en hardste politieagenten af, behalve een kleine geheime afdeling van de LAPD die, onder leiding van Sgt. John O’Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling), hun krachten bundelen om Cohen neer te brengen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Gangster Squad (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Max Kennard
Navidad Ramirez
Connie O'Mara
TimF
Gangster Squad is zo nep dat het wel een parodie lijkt.
De film zit vol met cliches, is ongeloofwaardig, slecht geacteerd. Echt ongelofelijk, er is vrijwel geen scene te vinden die niet irriteert. En al zou de film als parodie bedoeld zijn (wat volgens mij echt niet zo is), dan nog valt er weinig te lachen.
Op het laatst nog een beetje vermaak, maar op New Kids Nitro na, is dit de slechtste film die ik ooit in een bioscoop heb gezien.
En dan te bedenken dat ik in mijn kinderjaren naar Spiceworld The Movie ben geweest.
Qua misdaadfilm is Gangster Squad absoluut niet serieus te nemen en legt dit gedrocht uit Hollywood het zelfs zwaar af tegen een Nederlandse tv-serie als Penoza.
Zeus.
Ging hier met hoge verwachtingen naartoe. Alleen de cast was daar al reden toe: Ryan Gosling, Emma Stone en Sean Penn. Veel beter had je het niet kunnen treffen.
Toch kan Gangster Squad niet tippen aan die verwachtingen. Het is een film die gruwelijke actie in de vorm van moord samenbrengt met een aantal subtiele momenten van humor die wel te waarderen vielen. Het beeld van LA in de tijd van de maffia overheersing rond de jaren 40/50 wordt fraai in beeld gebracht, al mis ik toch de diepliggende verhaallijn. Het is allemaal iets té straightforward. Er is in mijn ogen dan ook niet alles uitgehaald, wat er wel inzat gezien het onderwerp en de cast.
dutchtuga
Visueel interessante film en Penn zet zijn beste rol in tijden neer, maar het blijft allemaal wel erg vlak. Het script gaat nergens echt op in en het verhaal gaat op een gegeven moment een beetje aan je voorbij. Jammer, want de ingrediënten lagen er volgens mij wel.
thunderball
Deze vanmiddag in Antwerpen op een groot scherm gaan zien.
Erg amusante en sfeervolle gangsterfilm met goede, leuke rollen van Broslin, Gosling en een onherkenbare Robert Patrick (Terminator 2, X-files) als oude rot en scherpschutter.
Emma Stone was een plaatje en de bijrol van Nick Nolte is zeker ook een pluspunt.
Het is echter Penn die al smierend de show steelt en lekker uit zijn dak gaat.
Met serieus drama a la The Godfather is deze film niet te vergelijken, maar als actie- en avonturenfilm valt ie meer in het rijtje van films als The Untouchables, waar ie haast qua idee een copie van lijkt te zijn. Ook deed hij me zelf ergens nog wat denken aan Dick Tracy, gezien het feit dat Penn zwaar onder de make up zit en qua uiterlijk er onbededoeld vrij comicbook-achtig uit ziet.
De eindconfrontatie met het man tegen man gevecht vond ik iets wat tegenvallen, hoeveel beter had de geschrapte/verwijderde bioscoopscene wellicht kunnen zijn?
Toch was deze film alles bij elkaar zeker de moeite waard en erg vermakelijk.
Een dikke acht, ofwel vier sterren.
MH040
Een magere 3* en dan ben ik nog genereus, want ik vond het niet veel soeps. Had hoge verwachtingen gezien de cast (met name Penn en Gosling), maar het bleek een film van het caliber Jason Statham-film te zijn. Veel dom schietwerk en achtervolgingen, Sean Penn met een geforceerd accentje, cliché Hollywood dialogen en dito oneliners (teksten als "I want you to FIND them and I want you to KILL them!" en als absoluut dieptepunt "Here comes Santa Clause!" waarmee een "Say hello to my little friend" wordt gepoogd te creeëren, maar waar de bijbehorende epische scene ontbreekt en het meer op een parodie lijkt). Had wat meer inhoud/diepgang verwacht. Ondanks alles valt deze film toch nog in de categorie 'onderhoudend' en geef ik hem de laagst mogelijke voldoende.
Honey Blossom
Tot mijn spijt moet ik betuigen dat mijn recensie niet veel goeds zal zijn, doch nèt voldoende.
Ik ben een kenner van maffia films, en dit vind ik toch één van de mindere. Dit verbaast me, want er is wel degelijk een sterrencast aanwezig, dus hoe is dit zo gekomen? Simpel: slechte acteerwerk op momenten waar het cruciaal is, geen diepgang, slechte uitwerking van de personages, een script dat haastig veranderd moest worden vanwege het weglaten van de shootout scène in de bios.
I'm very sorry to say this maar, Sean Penn kwam te geforceerd over als Gangster en is niet te tippen aan Robert De Niro en Al Pacino.
Michael Peña kwam niet tot zijn recht (vergeleken met bvb End of watch ) maar misschien was zijn rol dan ook gewoon klein. Wat mij doet bevestigen: de karakters van de Gangster Squad leden worden niet voldoende uitgediept in het script.
Josh Brolin vond ik iets té ferm, maar hij was wel heel stoer en hier zal het mannelijk publiek van genieten. He did well.
Wat was er mis met Ryan Gosling zijn stem? Heeft hij opzettelijk een hoge stem opgezet voor deze rol? Hij had wel uitstekende gestikte kostuums aan, and he looked very smooth. I gotta give him that.
Emma Stone was een plaatje, met haar prachtige dieprode jurk en bijpassende lippenstift.
Gangster Squad is een gangster film in een modern jasje, die soms even grappig uit de hoek komt, maar het kan niet tippen aan zijn voorgangers zoals bvb The Untouchables die ongeveer hetzelfde script had.
De laatste shootout scène vond ik wel mooi in slowmotion gedaan, maar beter ook.
'Here comes SantaClaus?' I don't think so, sugar.
Spijtige 3*.
Halcyon
Uiterst onderhoudende gangsterfilm met bikkelharde actie en onderkoelde personages. Voor de cast deed men beroep op een combinatie van oude rotten en aanstormende talenten, maar vooral Brolin als heldhaftige agent en Penn als dolgedraaide maffiabaas stelen de show. De plot is ontzettend strak gehouden en gespaard gebleven van alle tierlantijntjes zodat enkel de essentie overblijft: rechtoe rechtaan actie. Dit in het zonovergoten LA van de jaren '50 met bijhorende stijlvolle wagens en klederdracht en een van jazz doordrongen soundtrack. Het nieuwe jaar is pas ingezet, maar dit is voor mij al een kanshebber voor beste film van 2013.
Brooklyn
Ongeïnspireerd cliché werkje zonder noemenswaardige momenten, personages of acteerprestaties. Film heeft geen eigen smoel, mist een spanningsboog en toont weinig plezier in het maken. Vlak acteerwerk van zelfs Gosling, Sean Penn gaat te ver over de top.
John Lee Hooker
Gangster Squad, best een toffe suprise. Het scheelt sowieso al veel dat iedereen met lange jassen en hoeden rondloopt maar ook het lichtgebruik en camerawerk (waaronder een longshot à la openingsscène Boogie Nights) zijn van een behoorlijk niveau.
Ryan Gosling en Josh Broling zijn geschikte kandidaten om de stugge en sluwe opstanders te vertolken. Geweldige badguy ook die killer in het zwarte pak met een scheel oog. Enkel Michael Peña vond ik er niet heel goed bijpassen maar dit kan komen doordat hij laatst nog in End of Watch een moderne agent met blauw pak speelde. Sean Penn deed het excellent al vond ik het lichtelijk overdreven dat hij continu met zo'n strenge blik op z'n gezicht zat. Mooi dat de zaken niet te ingewikkeld worden uitgelegd en dat er lekker veel actie op het programma staat. De vrouw van de big boss toonde belangstelling voor iemand van de tegenpartij en heeft hier een enkele keer contact mee maar er hoefde geen losgeld worden betaald en werden er niet allerlei problemen bijgehaald. Verder vond ik het wel fijn dat iedereen gewoon ''yes, i'm in'' of iets dergelijks zei nadat John O'Mara vroeg of ze meegingen. Vaak duurt dat nog even en zit er iemand tot het laatste moment te twijfelen. Zo bleef het allemaal vrij recht toe recht aan en dat is wel zo relaxed. Fraai natuurlijk ook die slow mo shoot-out in de lobby en wel zo toepasselijk om het met een vuistgevecht bij de fontein af te ronden.
Safaci
Gangster Squad komt niet verder dan een gemiddelde Statham actiefilm. Er wordt nergens diep op ingegaan en de karakterontwikkeling is dramatisch. Geen enkel moment voel je met de personages mee. Dat betekent natuurlijk niet dat Gangster Squad verveelt. Je gaat van actie naar actie en dat zorgt wel voor de nodige entertainment. Deze film kon alleen zoveel meer worden. Erg jammer.
wwelover
Zeer strakke film, had ook niet anders verwacht van deze regisseur. Visueel echt een topfilm. Verhaal ook goed. Niet het meesterwerk die ik een paar maanden geleden verwachtte, maar alsnog zeker de moeite waard. Uitstekende cast, goed verhaal en fijne actie. En sowieso is Emma Stone alleen al de moeite waard om de film te kijken. Sean Penn als Mickey Cohen is ook wel een verademing zeg, wat een goede rotkop heeft ie toch.
Naomi Watts
Prima noir revival.
Ik ben een enorme noir fanaat, en een nieuwe neo noir is altijd een feest maar vooral met een dergelijke uitvoering is het helemaal genieten. Gangster Squad kent een voortreffelijk tijdsbeeld design. Kettingrokers, femme fatales in elegante jurken, hoeden- en lange jassen dragende mannen, art-deco aankleding, jazz clubs. Fleischer kiest dan ook voor dik aangezette personages, wat ook zeer toonaangevend was in dergelijke film en ik zie dat dan ook graag. Geen quasi diepgang, en er zijn blijkbaar wat kijkers die dat verwachten. Die moeten maar lekker thuis blijven en een Bela Tarr op gaan zetten.
Penn, Brolin, Gosling, Nolte, allemaal mannen die karakteristiek genoeg zijn om rond te lopen in een dergelijke film, en Stone ook een voortreffelijke femme fatale. De plot is dun maar ook dat had niet al te groots moeten te zijn. Laat het maar vooral leunen op de sfeerimpressie en het tijdsbeeld design en de plot is maar een kapstok voor action packed sequences. Prima neo noir stijloefening, die solide is waar het telt.
Metalfist
Back east I was a gangster...out here, I'm god
Ik ben altijd al wel een fan geweest van gansterfilms. In films worden ze natuurlijk enorm geromantiseerd maar er is iets charmant aan de manier waarop dames evolueren in ware femme fatales en waar mannen even onafscheidelijk zijn van hun hoed als van hun Tommy Gun. De trailer leek dit allemaal te hebben (met uitzondering van de Tommy Gun, die werd ingewisseld voor een ander wapen) en er kwam dan ook nog eens een heuse sterrencast aan te pas. Hoog tijd dus voor het eerste bioscoopbezoek van 2013!
En dit kan in ieder geval tellen als opener want Gangster Squad is een erg degelijke film geworden. En dat is eigenlijk vreemd want op zich is de film enorm cliché en zijn er nergens echt verrassingen te vinden. Zeker het groepje politiemannen staat bol van de clichés met de tough-guy (O'Mara), de good-guy die eerst weigerachtig staat tegenover het voorstel maar uiteindelijk toch meedoet (Wooters), de brains (Keeler), de oldtimer (Hopalong), het jonge bloed (Navidad) en natuurlijk de neger (Harris). Toch is Gangster Squad vakkundig gemaakt en stoort dit eigenlijk nooit. Je weet ook dat Cohen uiteindelijk het onderspit zal moeten delven (inclusief de dood van één van de politiemannen, al had ik niet gedacht dat er 2 gingen sneuvelen) maar de opbouw ernaar is puur vermaak. Het boksgevecht tussen O'Mara en Cohen vond ik trouwens wel de perfecte afsluiter. Al vanaf het moment dat we de confrontatie tussen Jack en Cohen te zien krijgen (geweldige scène trouwens) was ik aan het hopen op een boksgevecht met Cohen maar die maakte er zich maar wat gemakkelijk vanaf door Jack neer te schieten. Gelukkig krijgen we op het einde dan toch nog waar voor ons geld. Maar hetgeen me eigenlijk nog het meest aansprak was de stijl waarin de film is geschoten. Voor velen is Chinatown het perfecte tijdsbeeld van de jaren 40-50 in Los Angeles maar dit is werkelijk stukken beter. De klasse straalt er vanaf en het is een genot om naar te kijken.
Eén van de beste rollen van Penn in de laatste jaren, zoveel is duidelijk. Hij moest elke dag zo'n 3 uur in de make-up stoel zitten om volledig te transformeren naar Mickey Cohen maar het resultaat mag er wezen want je hebt nooit het gevoel dat je naar Penn zit te kijken. Hij gaat dan ook compleet op in zijn rol. Aangenaam verrast ook door Josh Brolin. Het moet geleden zijn van No Country for Old Men dat ik hem nog in een film heb gezien en ik had een beetje mijn twijfels of hij dit ging kunnen afbrengen maar hij is erg sterk als de norse O'Mara. Wat was er trouwens aan de hand met de stem van Ryan Gosling? Zeker in het begin is het vrij storend maar gelukkig is hij voor de rest wel goed op dreef. Dit soort films moet ook gewoon een femme fatale hebben en deze komt er via Emma Stone. Het was pas bij de reboot van Spider-Man dat ze echt me opviel maar ook hier is ze een lust voor het oog. Kleine rol jammer genoeg maar haar aanwezigheid maakt al veel goed. Tof ook om Giovanni Ribisi te zien. Ben altijd al wel een fan geweest en dit soort rollen zijn dan ook een kolfje naar zijn hand maar eigenlijk zijn hier geen slechte rollen in te vinden.
Ik verwachtte wel wat van deze Gangster Squad en die verwachtingen komen stuk voor stuk uit. De stijl is sowieso al een groot pluspunt maar ook de uitwerking is erg degelijk gedaan. Tel daar nog eens een ware sterrencast bij en je hebt een geweldige film. Hopelijk is dit een voorbode voor de rest van 2013
JohnWilliams
Een prima film dankzij een leuk verhaal, goede muziek en goede acteerprestaties van de mannen en van de dame genaamd: Emma Stone. Wat mij betreft gewoon een lekkere wegkijk film waar ik niet veel over te vertellen heb. De muziek was goed, Penn speelde zoals gewoonlijk weer overtuigend en de rest was prima uitgewerkt. Die gast met die snor had aan het einde ook nog een leuk aandeel
Prima!
Prima gangsterfilm die soms wat deed denken aan de gangsterfilms uit de jaren '50. Ook een uitstekende sterren cast met als uitschieter Ryan Gosling die was weer fenomenaal ook leuk is dat als Michael Peña mee doet dat het bijna altijd een goede film is hij weet ze wel uit te zoeken. Toch mist de film het nodige drama en dat komt omdat de karakters beter hadden moeten worden uitgewerkt. Ook is de film soms wat ongeloofwaardig omdat het lijkt dat alle politiemensen op de hand van de maffiakoning Mickey Cohen (Sean Penn) zijn.
Emma Stone als Grace Faraday was weer sexy als hel en is weer toe aan een hoofdrol het liefst in een mooi drama , al met al een dikke zeven omdat ik me wel heb vermaakt.
Breur
"Every man carries a badge"
Vermakelijke gangsterfilm die het vooral moeten hebben van zijn sterke cast, werkelijk prachtige setting en de brute actie. De film scoort niet meer dan een ruim voldoende doordat karakters nogal oppervlakkig zijn (behalve het leven van O'Mara wordt voldoende in beeld gebracht). Tevens heeft het verhaal de dikte van een goede carpaccio, maar enfin, daar draait het verder ook niet zozeer om. Heb overigens ook wel een paar keer kunnen lachen (Mickey Mouse?).
Tot slot jammer dat de film een retake heeft moeten doen in verband de massale schietpartij in die bioscoop in de US, er zat namelijk een soortgelijke scene in die ook al in de trailer te zien was. Het feit dat ik deze scene niet heb gemist zegt genoeg.
zxstyle
Typische hollywood productie, met alle voorspelbaarheid en onmogelijke acties van dien.
Desondanks blijft de film wel spannend genoeg om te blijven kijken. Een aanrader voor actieliefhebbers.
cordiacovens
Leuke popcornfilm in een gangsterjasje.
Niets vernieuwend maar ondanks zeer vermakelijk met een prima cast.
disintegration
De trailers van Gangster Squad bezorgden deze jongen grote verwachtingen, die jammer genoeg niet waar gemaakt werden.
De cast oogde nochtans veelbelovend. Brolins smoelwerk is gewoon gemaakt voor dit soort rollen (benieuwd wat dat gaat geven in Spike Lee's aankomende remake van Oldboy). Emma Stone ziet er verrukkelijk uit als het obligatoire gangsterliefje Grace Faraday. Die gebeeldhouwde, gegroefde kop van Sean Penn! Dat doorrookte stemgeluid van Nick Nolte! De sinistere Robert Patrick als besnorde scherpschutter van dienst! De onnavolgbare Giovanni Ribisi!
Ook de sfeer zit aanvankelijk goed. Het naoorlogse Amerika vult het scherm. We schrijven 1949. De voormalige bokser Mickey Cohen regeert over de Stad der Engelen met de nodige aanleg voor sadisme. Corruptie viert hoogtij. Het is aan de onkreukbare Sgt. John O'Mara en zijn Gangster Squad om orde op zaken te stellen. Daarbij wordt al eens een loopje met de wet genomen. Een beloftevol uitgangspunt, en toch raakte ondergetekende nooit helemaal verzadigd. Was het dat irritante hoge toontje van coming man Ryan Gosling? De abrupte ontknoping? De onbedoeld hilarische vertolking van Sean Penn als hardvochtige, Joodse gangsterbaas?
Deze prent mist gewoon wat. Een goed scenario misschien? Een langere opbouw? De hand van een grootmeester als Scorsese? Ganster Squad is een aardig filmpje om even te kunnen ontsnappen aan het juk van de alledaagsheid. Met films die dergelijke ambities koesteren, is natuurlijk niets mis mee. Alleen had deze jongen een gangster epos verwacht dat de tand des tijds vlotjes zou doorstaan. En die klassieker in wording is het helaas niet. En daarom valt er helaas niet meer te rapen dan drie sterren.
Justinw
Prima film, alleen de standaard setup/story zorgt er echter voor dat er weinig ruimte is om een buitengewone film te creëren. Voor de rest alles prima in orde, paar aardige shots en het eind jaren 40 begin jaren 50 sfeertje van Los Angeles vind ik sowieso al tof. Tip als je het sfeertje tof vind kijk dan L.A. Confidential of speel de game L.A. Noire.
david bohm
De bezetting van de cast is ijzersterk en ook het verhaal lijkt interessant. Helaas is de film mij niet meegevallen. Emma Stone, toch één van mijn favoriete actrices, weet niet te overtuigen als gangsterliefje, wel ziet ze er fraai uit. Het is allemaal ook een tikje voorspelbaar. De goeden tegen de slechten.
Geen aanrader, maar goed kijkbaar.
Piratje
Bedoeld voor liefhebbers van maffia-films kom je van een kale kermis thuis.
Echt niet wat ik er van verwacht had.
Een heel zwak verhaal, bijgesleurde scenes, zwakke vertolking, soms niet te volgen... Kortom vergelijkbaar met de oude western waar de mensen vallen lijk vliegen.
Politiek, politie, sex, drugs, media en alles wat je maar kunt bedenken aan de overzijde van de rechtvaardigheid krijgen hier best hun mederol in een flinterdun, voorspelbaar verhaal waarin een David het moet opnemen tegen een Goliath die Los Angeles regeert.
Gewoon zwak.
Gewoon 1 omdat het doek na de film toch nog mooi wit was in plaats van bloederig.
dennis013
Ik hou van Noir films, de stijl is prachtig. Ik kijk heel veel oude noir films, dus ik kan het niet aanzien als een films als deze opeens in een knal-film veranderd.
Vermakelijke maar erg voorspelbaar uitgewerkte variant op/ rip-off van The Untouchables. De film verkrijgt wel enige meerwaarde door de meer dan capabele cast, maar de personages blijven van bordkarton. Visueel een lust voor het oog, dat wel. Camerawerk en production design zijn dik in orde. Een paar opgepompte aktiescenes, met dik aangezette slowmotion shootouts, zorgen voor wat extra entertainment, maar uiteindelijk is dit niet meer dan een goedbedoelde maar nogal oppervlakkige gangsterfilm.
Inderdaad een soort aftreksel van The Untouchables en inderdaad ook erg voorspelbaar. Dat laatste is helaas het grootte minpunt van deze film want daardoor wordt het helaas nergens echt spannend. Ook vond ik het verhaal wat langdradig en hier en daar wat saai. Slecht is deze film zeker niet want de uitvoering was dik in orde en hetzelfde geldt voor de cast die het goed deed. Van de cast vond ik vooral Josh Brolin en met name Sean Penn (geweldige rol als gangsterbaas die ook nog eens echt heeft bestaan) eruit springen. Verder wist te film ook wel te boeien (zeker het laatste uur) en er zat ook voldoende actie in (soms best grof). Visueel zag het er ook allemaal fraai uit inclusief Emma Stone die verder zoals gewoonlijk weinig tot niets toevoegt dan wat dom uit haar ogen kijken. Al met al gewoon een goede film maar eerlijk gezegd had ik er wel nog meer van verwacht.
ziggy06
Precies wat ik ervan verwacht had, zakelijk recht-toe-recht-aan maffia geweld, maar al met al toch wel vermakelijk voor een keertje...Toch is deze rol van Sean Penn een smetje op zijn CV, want hij kan veel beter...en wat mij betreft had sexy Emma Stone wel iets vaker in beeld mogen komen...
Filmkriebel
Zeker vergelijkbaar met De Palma's Untouchables (4,5*) maar dan met veel minder klasse. Net als een varken zich in de modder wentelt, rollen de makers zich zonder enige schroom in de clichés van het genre. Ze slagen er wel in een fijne film-noir sfeer neer te zetten die terug iets van de jaren '40 en '50 misdaadfilms tot leven wekken. De film vind ik ook gered door een vijfsterrencast : Penn maakt niet zoveel indruk als gangster (te veel een typetje), maar Gosling en Emma Stone waren goed bezig. Veel grof geweld ook : die allereerste scène zette onmiddellijk de toon en zo volgen nog enkele taferelen waar het sadisme van af druipt. Humor ook, wanneer de squad met een auto de tralies uit een gevangeniscel trachten te rukken. Een oeroud cliché dat hier met succes als joke gebruikt wordt. . Weinig origineel maar niettemin heel erg vermakelijk. In dit genre vond ik Lawless iets beter.
Insignificance
Niks mis met het donkere jaren '40 schilletje, maar veel blijft er niet van over binnen deze apathische drukte. Het gaat al meteen mis met de maniertjes die het zich aanmeet. Theatraal geleuter en gedrag met Sean Penn voorop, die zich grenzeloos belachelijk staat te maken met z'n grimmige grimassen en hebberige gegrom. En dat is dan de kingpin van het stel. De rest heeft daar wat minder last van, maar iets als star power kan je al snel verwaarlozen in dit semi cartooneske sfeertje.
Het is alsof het schommelt tussen ode en parodie, waardoor eigenlijk niks meer aanslaat. Grapjes verdampen en wanneer er eentje uit elkaar wordt getrokken, kan dat, zoals al het geweld, slechts op onverschilligheid rekenen. Visueel wil Fleischer tijdens de actie in de eerste helft nog wel eens iets proberen, maar op een gegeven moment weet hij ook niks meer te verzinnen dan nog maar eens een slow motion. Het scenario komt niet verder dan een sloom vechtpartijtje.
Het verhaaltje heeft sowieso al niks om het lijf. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar kom dan ook niet aanzetten met een zwangere vrouw of, nog erger, een personage die zich ineens afvraagt of dit nog wel moreel verantwoord is. Zo wordt het nog potsierlijk ook. Gosling lijkt zich nog wel eens te ontworstelen aan alle bombarie, maar hij en Stone krijgen veel te weinig tijd om dat lijntje van voldoende brandstof te voorzien. Veel meer dan gebakken lucht valt er dan ook niet van te maken.
Sergio Leone
Middelmaat.
Gangster Squad heeft een paar leuke momenten, maar is als geheel te stuurloos. Althans, het zwabbert een beetje in alle richtingen: geforceerd drama, knipogen en personages die flirten met de grens van parodie, ... Men krijgt van alles wat voorgeschoteld, zonder dat iets ervan weldoordacht lijkt.
Een reden om Gangster Squad te zien zou de cast kunnen zijn. Ik dacht dat ook, maar de sterren(namen) ten spijt, is het acteerniveau hier niet al te best. Vooral Sean Penn is beschamend. De rest is of doorsnee (Josh Brolin) of ongeïnspireerd (Ryan Gosling) of simpelweg niet goed genoeg (Emma Stone).
Visueel ziet het er allemaal dik in orde uit en vooral in het eerste uur ademt de film genoeg sfeer uit. Ruben Fleischer steek ik evenwel geen pluimen op de hoed, want wat hij nu eigenlijk wilde maken is mij onduidelijk.
2,5
Heerlijke, brute gangsterfilm die op zich vrij simplistisch is, maar wel erg lekker wegkijkt door een aantal toffe personages en vooral door de snoeiharde actie. Dat begin van de film zei al vrij veel, heerlijk gewelddadig en wreed. Het eerste uur was duidelijk voor mij het meest interessante, met het tonen van de kracht van Mickey Cohen en het recruteren van de gangster squad om hem aan te pakken. Het tweede deel is iets minder sterk, maar nog zeker de moeite. Het is wel een pretentieloze actie-thriller, maar die heb je ook nodig. Ik heb normaal niet zo heel veel met gangster-films, maar dit is prima vermaak. Visueel is de film ook overtuigend, met een stel mooie shots (iemand zijn hersens eruit boren en in het volgende shot meteen een hamburger op de barbecue laten zien
) Sean Penn is trouwens erg goed op dreef.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl