Chronicle (2012)
Geregisseerd door: Josh Trank
Met onder meer: Dane DeHaan, Alex Russell en Michael B. Jordan
Releasedatum: 15 maart 2012
Plot Chronicle
"What are you capable of?"
Drie doodnormale middelbare scholieren doen een ongelooflijke ontdekking. Ze vinden in het bos een mysterieuze substantie waar ze aan bloot gesteld worden en waardoor ze superkrachten ontwikkelen. Als ze leren om de superkrachten onder controle te houden en ze te gebruiken in hun voordeel, beginnen hun levens uit de hand te lopen en hun duistere kanten naar boven te komen.
Andrew Detmer
Sean
Howard
Daan258
Erg leuke aparte film.
Ik zou graag nog meer van dit soort films willen zien.
kova
dacht na het zien van de trailer dat dit DE film van 2012 zal kunnen zijn, helaas bleef dat uit.
de film is leuk, maar niet veel meer dan een aflevering van heroes ofzo,
ik zie in die dane dehaan nog wel een upcoming talentje goed acteur in deze film
Picker
Geen slechte film, moest wel even doorzetten mbt de camera stijl, dit is simpelweg niet mijn ding.
Gelukkig word hier verder in de film erg creatief mee omgegaan zodat je af en toe vergeet dat het een homevideo is
Acteer werk is niet altijd eve goed, en aan het einde van de film blijven er wel nog erg veel vraagjes onbeantwoord...
JBass
Effecten zijn mooi, het verhaal rammelt aan alle kanten. Het had sneller opgebouwd moeten worden en beter uitgewerkt. Zeker het einde is niet bevredigend. Voor mij 2*
Stu-Pot
deze film is misschien hooguit geschikt voor kids onder de 14.
Juist niet. Die doelgroep heeft het concentratievermogen nog niet om zo'n film te kijken.
MartMovie
Leuke film die me de gehele 1,5 uur wist te boeien. Geen hoogvlieger maar wat mij betreft een aanrader om met een flinke beker popcorn lekker te genieten. De vele actie momenten werden vond ik spectucalair erg goed in beeld gebracht. Ook het juist niet willen verklaren van de makers van het hoe en waarom vindt ik getuige hebben van ballen. Gewoon een gegeven nemen zonder (wat meestal gebeurd) 1 of andere vage uitleg en dit uitwerken vond ik verrassend.
Fortune
Chronicle is een originele superhelden film.
Het handheld camera werk waar ik een fan van ben vind ik hierin geen meerwaarde hebben. Waar het in Cloverfield de film intenser maakt maakt het hier de film nogal knullig.
Laten we eerlijk wezen dat het mee moet werken aan het realisme maar dat het totaal niet realistisch aanvoelt.
Voor mij is het mislukt en de verkeerde keuze om het zo aan te pakken want ze hebben hier een fantastisch idee dat niet al te best is uitgevoerd. Perfecte film ook om lekker uit te pakken met effecten en muziek maar dat doen ze niet. De jongens acteren goed maar toch kan ik de hoofdpersoon niet helemaal serieus nemen met zijn wilde taferelen.
Misschien is het leukste wel dat hun krachten eindeloos lijken te zijn en wat we gezien hebben maar een klein topje van de ijsberg is.
Noodless
Verfrissende superhelden film waarbij de handcamera bij mij nu net wel werkte. Ik vond deze techniek bij dit soort films wel origineel gevonden. Knap van de regisseur dat hij de tijd neemt voor het verhaal en de personages. Voor de actiescènes wacht de regisseur geduldig .
Misschien knelt daar een beetje het schoentje want de actiescènes zijn niet zo talrijk en vooral niet zo indrukwekkend. De grote confrontatie op het einde is wel degelijk, maar we hebben het in dit soort films wel al veel beter gezien. Ook verloopt deze voorspelbare confrontatie iets te simpel.
Daar kon de regisseur volgens mij wat meer uithalen. 7/10
Pkunk
Vette film. Stuk leuker dan ik had verwacht. Het verhaal voelde allemaal logisch aan en ik had nergens het gevoel dat er bepaalde zaken geforceerd werden. Het deed me met name aan het eind erg aan Akira denken. Het einde vond ik zeker een stuk spectaculairder dan de meesten hier. Het is natuurlijk geen Michael Bay film, maar daar betekend een explosie eigenlijk ook niets want als er in een film van hem een zak aardappelen op de grond valt heb je al een explosie. In deze film voelt het allemaal wat heftiger wat er gebeurt. Je zou het kunnen vergelijken met b.v. Iron Man. Dat is wel een stuk spectaculairder maar daar is de film ook wat meer naar waardoor dat toch wat minder indrukwekkend is. De insteek voelt bij deze film niet echt als spectakelstuk waardoor het spektakel op het einde een stuk beter werkt.
Polsie
Simpel weg een klote film.. met pijn en moeite afgekeken! Simpel verhaal en wat een slecht eind. Oh en geef alleen een 1,0 voor de camera, dat was wel geinig net Cloverfield(?)
Rudie
Van dit soort films gaan er geen 13 in een dozijn maar minstens het dubbele. Leuk gegeven maar zeer slecht uitgewerkt. Voor de effecten geef ik één sterretje voor de moeite.
koerie
wat een saaie flauwe film !!! en dan dat zelf filmen daar krijg je fort de heupgolera van !
....dat hebben we wel gezien !! 1 ster omdat ze hun nest zijn uit gekomen om deze film te maken ! gauw vergeten deze film !
SunChaser
Chronicle is een originele superhelden film.
Wie waren er helden precies? 3 kneusjes met krachten waar ze niks mee doen.
Stu-Pot
Ik zie dat je The Avengers een 4.0* geeft. Wie waren daar precies de helden? Juist ja, mannen met een midlife crisis die zich in misselijk makende pakken stoppen om zo de criminaliteit te bestrijden. Toppie...
Derrick
Verrassende film .
Beetje high-school-achtig , maar verder prima in orde .
boemboem27
heel irritant dat homevideoachtige gefilm.
half uurtje gekeken en het boeide mij nog steeds niet.
niet mijn genre
perceived
Heerlijk filmpje dat boeit van begin tot eind.
Het verhaal is subtiel opgebouwd en verfrissend uitgewerkt, het camerawerk is leuk gedaan en de acteerprestaties zijn prima. 7/10*
Mirckje
Hele coole film. Heel realistisch en geloofwaardig neergezet. Grappig en ook heel sterk geacteerd. Leuke karakters en een geloofwaardig verhaal ondanks de wat ongeloofwaardige krachten. Echt cool gedaan
joostus
Dit is een prima filmpje hoor! Zeker vermakelijk. Heel goed ook dat het soort van gefilmt wird door de karakters zelf.. daardoor word het science fiction gedeelte goed en realistisch gebracht.
Ik zou de film een 7,5 willen geven.. Oftewel 3,75 sterren.. maar dit is helaas niet mogelijk op moviemeter. Dan kies ik toch voor 3,5 sterren.. 4 sterren vind ik vergeleken mijn andere beoordeelde films dan denk ik net te veel.
Anjin
ongeloofwaardige film,met af en toe grappige momenten..
Zat af en toe een paar fouten in..( goed opletten..)
De_Hollander
Tegenvaller, een soort documentaire met een paar pubers.Een saaie flauwe film.
jadolino
De trailer is geweldig in elkaar gestoken. Zo goed dat ik er eens voor ging zitten. Maar wat is het tegengevallen. Jammer.
egelhunter
Idee is goed, uitwerking het eerste uur goed, maar word daarna zo over de top dat mijn interesse in de film wegviel. Jammer had meer ingezeten. 3*
Shinobi
Erg sterke film en toch wel realistisch gebrachte film over drie jongens die opeens superkrachten krijgen.
Het wordt rustig opgebouwd en de jongens halen in het begin veel grappen en grollen (met elkaar) uit. Tot het een serieuze toon aanneemt met een (negatieve) rol voor Andrew, die helemaal doordraait op het eind. Wat voor een grote eindclimax zorgt en hij uiteindelijk gedood wordt door Matt.
Overigens had de opbouw wel iets ingekort kunnen worden.
Wel erg goede special effects moet ik zeggen.
Ik heb trouwens de Director's Cut gezien, alleen ik kan nergens terugvinden wat voor extra scènes hierin te zien zijn. Maar wel de moeite waard.
Kleine 4,0 sterren.
VonDirk
wat een drama, niet mijn film, zo nep nep dan nep niet mijn soort! heb 50min geduurt en heb m uity gezet! helaas
brabusRUS
Begon erg leuk, maar zakt na uur in. De manier hoe ze achter hun krachten komen en hoe ze die gebruiken is een beetje matig en erg kort uitgewerkt. Vooral wanneer Dane DeHaan doordraait begint de film voor mij in te zakken. Jammer, wat het zou veel beter geweest kunnen zijn. Toch prima vermaakt. 3.0*
sofripa
Voor spek en bonen...
Let wel, $ 12 miljoen om te produceren is waarlijk een fooi naar Hollywood begrippen. En de teller staat nu op $ 123 miljoen. En ik vond deze film value for money. Lekker fris. Mooi opgebouwd en je krijgt voldoende achtergrond info van de hoofdrolspelers mee. Camerawerk was inventief en ondanks de hand-held look zeker niet storend. Mooi voor de intensere beleving.
Effecten zijn zwaar oke, juist gegeven, het peanuts budget. Al met al een fijne sf-er, die je aan het denken zet. What if?
4 sterren zeer verdiend.
Pazmaster
Zeer goede film met een origineel verhaal die nergens verveelt. Goed geacteerd en zeer goede special FX. Het is alweer een tijd geleden dat ik zo`n goede film heb gezien. Ik heb hier erg van genoten. 4 dikke sterren
TheThirdMark
Na de eerste 5 minuten dacht ik:
Nerdje krijgt krachten, krijgt tegenslag, gaat berserk.
En had helaas gelijk.
Maar dat was dan ook eigenlijk wel het enige minpuntje
Heb mijzelf erg goed vermaakt met deze film

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video