• 9.376.945 stemmen

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Komedie / Drama | 124 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Verenigde Arabische Emiraten

Geregisseerd door: John Madden

Met onder meer: Bill Nighy, Maggie Smith en Tom Wilkinson

Gesproken taal: Hindi en Engels

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot The Best Exotic Marigold Hotel

"Share the journey. Share the laughter."

The Best Exotic Marigold Hotel gaat over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn.

Douglas Ainslie

Madge Hardcastle

Norman Cousins

avatar van gmx

gmx

Best aardig filmpje, met een leuk sfeertje en af en toe fijne beelden. Echter vind ik het sentiment niet altijd even eerlijk, er is nogal eens sprake van effect bejag en het is nou niet bepaald geloofwaardig allemaal.

Kleine 3 *

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Fijne film met aardige humor.

606, misschien is het beter deze film in de winter te bekijken, krijg je het wat warmer in die koude perioden.

avatar van 606

knusse stoel schreef:

Fijne film met aardige humor.

Ja misschien wel ja, maar nu was mijn aandacht naar de film gegaan ipv de hitte.

avatar van rob1970

rob1970

Heb wel eens betere comedy`s gezien

avatar van The Goss

The Goss

Ontzettend fijne film met een topcast, waaronder een wederom weldige Bill Nighy.

avatar van qwertzu

qwertzu

Erg leuke film!

Goed geacteerd, kan ook niet anders met zo´n sterrencast!

Humoristisch

Gewoon een lekkere film.

avatar van Zeriel

Zeriel

Best aardige film met goede sfeer.

Beetje saai wel, maar goed dat is functioneel bij een clubje uitgebluste bejaarden.

Behoorlijk voorspelbaar allemaal. Iets teveel personages ook om echt te kunnnen boeien, zo komen ze geen van allen goed uit de verf.

avatar van ZenZin

ZenZin

Voor een niet-comedie is deze film best grappig. India komt redelijk authentiek in beeld ( de rotzooi is niet opgeruimd) Prettige muziek. Zeker zienswaardig !

avatar van Picker

Picker

prima film en inderdaad met vlagen best grappig. Mooie impressie van het drukke India.

Wel vond ik het einde ietwat geforceerd. De film had van mij best iets langer mogen duren om zo het einde er wat minder door te duwen.

avatar van Srananbloke

Srananbloke

Ik heb deze film afgelopen april in de bios gezien en vond hem geweldig. Ongeveer 5 maanden later ging ik op (een eerder geplande) reis naar India en maakte kennis met dezelfde barrieres en die aanslag op je emoties en zintuigen zoals sommige van de personages meemaakten in de film. Uiteindelijk heb ik de dingen genomen zoals ze waren en begon ik ze zelfs te waarderen. Hierdoor kon ik de film alleen nog maar meer waarderen, omdat ik de strekking van de film een stuk beter begreep dan die bewuste avond in de bios in Nijmegen. Ik had er dan ook bewust voor gekozen om de film nog eens te kijken toen ik zag dat hij in het entertainmentprogramma tijdens mijn terugvlucht vanuit Mumbai zat.

Ik denk dat veel mensen die in India zijn geweest veel herkenningspunten zullen zien in deze film, en door de redelijk authentieke kijk die in de film wordt neergezet, is het ook een must-see voor toekomstige India-gangers. Mijn filmtopper voor 2012

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Ik vond dit een aardige film, maar geen hoogvlieger. Een paar goede actrices maakten de film voor mij interessant. Vooral Judi Dench en Maggie Smith. De verschillende verhaal lijnen waren niet allemaal even boeiend voor mij. Ik heb ook niet zoveel met India. Hoewel dat meer met mijn vliegangst te maken heeft. Als India niet zo ver weg lag, ging ik er natuurlijk wel een keer heen.

avatar van Thomas83

Thomas83

Eigenlijk echt zo'n voorspelbare film waarin ieder personage wel wat aan zichzelf te verbeteren heeft en je ook van tevoren al uit kunt tekenen wie aan wie gekoppeld wordt, maar met een goede uitwerking kan dat toch een heel fijne film opleveren. Dat is hier ook zeker het geval, vooral dankzij de geweldige gecast. Al die oudere acteurs zijn geweldig. Het is alleen al een feest om Judi Dench en Maggie Smith in 1 film te zien.

In de eerste plaats is het vooral een hartverwarmende feelgoodfilm, maar de humor ligt me ook wel. Geen flauwe grappen maar vooral milde humor die komt uit grappige situaties, personages en dialogen. Erg leuk om Dev Patel uit Slumdog Millionaire te zien. Op momenten is zijn personage haast slapstick-achtig, maar zijn personage brengt romantiek, humor en feelgood in 1. Erg grappig dat overdreven optimisme van Sonny.

Misschien is de film af en toe een klein beetje rommelig, maar het loopt nooit echt uit de hand. De film had wel wat personages kunnen missen op zich, ook al speelt iedereen goed. De verhaallijnen van Dench en Wilinson maakten het meest indruk op me. Die laatste is misschien een voorbeeld van het af en toe wat overdadige sentiment in de film, maar dat kan ik wel hebben bij een goede uitwerking. 3.5*

avatar van frolunda

frolunda

Leuke feel good movie waarvan de setting het sterkste punt is.De clash of cultures leid tot veel grappige en ontroerende situaties.

avatar van Decec

Decec

Een leuke komedie/drama film...

Leuk verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende actrice Judi Dench (James Bond),

Maggie Smith (Harry Potter)...

Ook een bekende acteur Tom Wilkinson en

Bill Nighy...

Mooi HD kwaliteit...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Movsin

Movsin

Misschien verwatert hij wat onderweg maar deze "Best Exotic..." blijft een erg optimistische film : "op het einde komt alles goed en als het niet goed komt, dan is het nog het einde niet...". Dit en nog vele andere gezegden kruiden deze film die bovendien kan rekenen op een stel routinees in het vak.

Amusant en vlot met goede karaktertekening, een stevig oog naar het leven in de Indische grootstad, kleurrijk, soms wat karikaturaal maar in zijn geheel toch best exotic boeiend en genietbaar.

avatar van Betamax

Betamax

Film? Vond dit meer een engelse tv serie.

Traag verhaal en echt geen komedie.

Was duidelijk niets voor mij.

avatar van Reinbo

Gezapige variant van Alles is familie, maar dan met bejaarden in India. En laat ik nu met beide weinig op hebben. Verder goed gemaakt en goed gespeeld, maar het is allemaal erg voorspelbaar en nergens verrassend.

avatar van david bohm

david bohm

Deze film kwam gisterenavond voorbij op Film1 en ik ben blijven hangen. Met name door de sterke cast en het toch wel enigszins originele verhaal heb ik de rit uitgezeten. Nergens weet de film echt te verrassen, waardoor het iets gezapigs heeft. De liefdesperikelen en het motto zijn ook zo afgezaagd als wat maar het resultaat is toch een onderhoudende film die net iets te lang duurt.

avatar van The One Ring

The One Ring

Hoewel ik niet een wonder van The Best Exotic Marigold Hotel verwacht had keek ik er best naar uit om hem te zien. Helaas viel hij een beetje tegen. Net iets te vrijblijvend. De balans tussen drama en humor is op zich wel oké, maar lijkt er ook voor te zorgen dat het nooit echt grappig of ontroerend wordt. Het zijn vooral de verhaallijnen rond Dench en Wilkinson die het leuk houden, maar daar staat wel tegenover dat we weer met dezelfde acteerprestatie van Bill Nighy zitten te kijken. Heeft die man maar één gezichtsuitdrukking en toon waarop hij iets kan zeggen? De verhaallijnen zijn cliché, maar dat had ik ook wel verwacht. Gelukkig ontbreken de grote India-clichés, of worden ze niet als zodanig gebracht.

Het kan ermee door, maar ik denk dat ik hem zo weer vergeten ben.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Treffende Britse komedie.

Ondanks de wat lauwe kritieken hier, is The Best Exotic Marigold Hotel toch echt één van de betere tragikomedies van de afgelopen jaren. Een groepje zeer verschillende pensionado's dat om uiteenlopende redenen besluit naar India te gaan, i.p.v. achter de geraniums te kruipen, is sowieso al een geweldige opzet.

De film laat zien dat - hoe oud je ook bent - er altijd wat van het leven te maken valt, ook als je niet rijk of getalenteerd bent. Uiteraard nogal moralistisch en was het de zoveelste tienerfilm geweest, ook behoorlijk cliché. Dat nu eens bejaarden de hoofdrol hebben maakt het én grappig én origineel.

Uiteraard slaagt niet iedereen in India en één van de groepsleden komt om te sterven en niet om een nieuw leven op te bouwen. De rest weet echter - samen met een lokale Indiase jongen en de eigenaar van het hotel - nieuwe zin aan het leven te geven. Een film met een lach en een traan dus.

Naast het prettige verhaal maken de ijzersterke rollen van Maggie Smith en Judi Dench, het leuke Indiase sfeertje en de luchtige soundtrack dit tot heerlijk tussendoortje. Ruime 3,5*.

avatar van baskefresh

baskefresh

Lord Flashheart schreef:
Treffende Britse komedie.

Hier sluit ik me geheel bij aan. Goede cast, leuke sfeer en het op een positieve manier in beeld brengen van mensen die op leeftijd geraken; een dikke 3,5* voor mij.

avatar van Akkiej

Akkiej

Gewoon een prima filmpje, niets meer en niets minder. Leuke rol van Maggie Smith, wat een heldin is zij toch!

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Hoorde van de week toevallig dat er een deel 2 in de maak is. Weet iemand hier daar meer van?

Donkerwoud

Herzien, en eigenlijk een stuk leuker en scherper dan ik me herinnerde. Het weet op een hele fijne manier een optimistische boodschap neer te zetten over vrede hebben met het ouder worden en de kansen aangrijpen die het leven je nog wél biedt.

Ebenezer Scrooge schreef:

Ook IMDB bericht hierover. En zie ik daar Richard Gere tussen de acteurs staan?!

avatar van Antonev

Antonev

Ik kan wel een heel verhaal gaan schrijven, maar ik denk niet dat dat nodig is voor deze film. Het is gewoon een heerlijke feel good movie waarin drama en komedie met elkaar verweven zijn. Iedereen in de film heeft zo zijn eigen problemen en gaat daar op zijn eigen manier mee om. Het blijft mijns inziens allemaal redelijk luchtig en gezellig.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Donkerwoud schreef:

Aparte keuze idd. 19 maart 2015 releasedatum Nederland volgens IMDB.

Donkerwoud

Met zo'n oude cast is het te hopen dat ze niet massaal de pijp uit zijn...hehe (6)

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Luchtige tragikomedie, zeg maar gerust feelgoodfilm, met moralistische inslag over een groep ouderen die naar India reizen op zoek naar levensvreugde na levens waardoor ze gedesillusioneerd en teleurgesteld zijn geworden. Ik vind het de bezorgdheden van deze generatie (eind 60'ers, begin 70'ers) heel goed weergeven. Voor je te oud word wil je nog snel eens met volle teugen van het leven genieten. Iedereen sleept natuurlijk al een verleden achter zich, en het is niet eenvoudig om een nieuw elan te vinden. De Indische Sonny, de dromerige ambitieuze uitbater van een hotel dat nog volledig in aanbouw is, is een mooi tegengewicht en toont een jongen die gelooft in zijn dromen en tegengewerkt wordt door een dominerende moeder en een gebrek aan financiële middelen.

Het moraliserende kantje (in voice over door Judi Dench verteld) vond ik persoonlijk verzwakkend; alsof streven naar succes en ambitie (het "businessmodel") de enige goede optie in een mensenleven is. Je kan natuurlijk ook gelukkig zijn zonder ooit succesvol te zijn en door gewoon de dingen te doen in het leven die je graag doet. Ik kan me niet zo in de levensfilosofie vinden, maar des te meer in positivisme (vreselijke vrouw die Jean!) en het openstaan voor verandering.

Het ensemble acteurs brengt het er goed vanaf en enkele verhaallijntjes waren boeiend om te volgen; een paar andere dan weer minder. De film werd een groot kassucces ondanks de minimale reclame errond, en is zeker een kijkbeurt waard, want het is toch meer geworden dan alleen maar een soap rond oudjes in India of een Mike Leigh film in het buitenland. Het decor (India streetlife) is heel belangrijk voor de film, met soms prachtige beelden.

avatar van K. V.

K. V.

Ook deze eens meegepikt via tv en 'k vond het wel een leuke film. De film was toch vooral komedie qua genre. De film keek dan ook vlot weg. Ook de cast zat goed en kwam wel overtuigend over. Verder zag het er allemaal prima uit. Het is allemaal wel redelijk voorspelbaar, maar storend was het niet.

Een zomers filmpje die vlot wegkijkt en eens de moeite is om eens mee te pikken via tv.