Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Bill Nighy, Maggie Smith en Tom Wilkinson
Gesproken taal: Hindi en Engels
Releasedatum: 22 maart 2012
Plot The Best Exotic Marigold Hotel
"Share the journey. Share the laughter."
The Best Exotic Marigold Hotel gaat over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn.
Douglas Ainslie
Madge Hardcastle
Norman Cousins
Judge
miepke
Wat een rijtje leuke acteurs! Ben benieuwd.
JohnWilliams
Zozo, dat zijn niet zomaar wat acteurs.
Aardige lijst en een aardige trailer
fionepoon
Wat een prachtige film, vanmiddag gezien in een soort voorpremiere.
Deze film is hilarisch en ontroerend. De beelden van India zijn zo mooi geschoten, je ruikt bijna de uitlaatgassen van het verkeer en de etensluchten van de kraampjes. De chaos en schoonheid, de kleuren en de rotzooi...
De acteurs zijn erg goed en het verhaal is mooi genoeg. Soms hard lachen en af en toe een brok wegslikken.
Zeker niet alleen een vrouwenfilm. Dikke aanrader
Redlop
Ik ben gaan kijken vooral om India te zien. En India krijg je te zien, alhoewel erg toeristisch en florisant, zeer mooie beelden. Wat Fiona schrijft hierboven dus.
De verhaallijnen zijn redelijk voorspelbaar, maar de topacteurs maken er een zeer genietbaar geheel van. Vooral Bill Nighy zet heel sterk een personage neer.
Heerlijke beelden, heerlijk acteergeweld. 4*
Mochizuki Rokuro
Ik weet niet waar de toevoeger deze synopsis vandaan heeft gehaald, maar de naam Sonny komt inderdaad in de film voor. De kwaliteiten van de film zaten er met name in dat Madden/Parker er vooral in geslaagd zijn naast de (zeer) voorspelbare ontwikkelingen, gebeurtenissen en incidenten (en dat zijn er écht heel veel) ook zoveel in de context te stoppen dat de film gedurende de hele speelduur mooi laveert tussen luchtig, dramatisch, makkelijk én toch ook voldoende vlees op de booten houdt. Voorbeeld: cliché exotisch India, kastensysteem en uithuwelijksingspricincipes worden aangehaald, maar niet alleen aangestipt, er is een bezoekje van Maggie Smith aan de werkster en daarmee krijgt het allemaal net die verdieping die het boven gemiddeld maakt, of Wilkinson die cricket speelt en zo beweegt de film zich heel soepel langs een lach en een traan. Sterk gedaan en de muziek van Thomas Newman doet daar in mee en hij vindt een perfecte balans tussen een klassiek Westerse (Hollywood) score en de autochtone elementen en melodieën. Voor het eerst dat een score weer eens van toegevoegde waarde is voor een dergelijke film.
jarno1975 (moderator series)
Dus dan klopt het toch?
Mochizuki Rokuro
Nou niet bepaald. Leg de échte synopsis is naast de jouwe.
Van de site van Louis Hartlooper Complex:
Naast die van jou:
Gaat werkelijk nergens over.
jarno1975 (moderator series)
jacmid1
vandaag in de bioscoop gezien.
Top cast subtiele humor geen moment verveeld.
aanrader geeft ook een mooi beeld van India weer.
missl
Verrassend grappige film maar verder niet heel bijzonder. Mooie beelden. Verder is het eigenlijk een langgerekte GTST aflevering.
RandallFlagg24
Maggie Smith is een te gekke actrice, erg grappig! Ben benieuwd, Judi Dench vind ik ook altijd erg goed.
Donkerwoud
Met een titel die al vrolijk stemt en zo'n uitmuntende cast in de hoofdrol kan het bijna niet meer misgaan. Mijn voornaamste punt van kritiek is dat de balans tussen luchtige komedie en zwaar drama soms wat zoek is.Desalniettemin neem ik dat op de koop toe, want de film heeft een charme die me de volledige speelduur heeft weten te vermaken. Een sprankje Indiaas optimisme, zelfs voor de ouden van dagen.
Heerlijke film met echt een geweldige cast ja een echte droomcast met als persoonlijke uitschieter Judi Dench en Bill Nighy . Een gevoelige film met een traan en een glimlach een kleine sprookje over verdriet en liefde.
gauke
Een Britse feelgoodfilm met de crême de la crême aan Engelse acteurs; een prachtige, vitale, smaakvolle, hartverwarmende, elegante, ontroerende, kleurrijke, soms sentimentele komedie met tragische momenten, die zo nu en dan spot met de Britse vooroordelen. De film is bewerkt met gevoel en geeft ruimte aan intelligentie en het goede in de mens. Een klassiek voorbeeld van vertelbioscoop; de solide cast is de drijvende kracht van deze karakterfilm. Ik vergeet bijna de beelden van het bonte straatleven van India te noemen.
jadolino
Heerlijke film met echt een geweldige cast . Een gevoelige film met een traan en een glimlach een kleine sprookje over verdriet en liefde.
Mooi verwoord.
Robbedoes020
Gisteren gezien. Een heerlijke film zoals ze alleen in het Verenigd Koninkrijk kunnen maken. Aanrader!
Captain Sik
Mooie, ontroerende film. Gewoon gaan kijken!
Verwacht geen bijster sterk verhaal, het is zoals Gauke het noemt, vertelbioscoop met mooie beelden van India, een zeer sterke cast en interessante personages.
Ach het is best een aardige film, maar wel uiterst voorspelbaar en bewandelt betreden paden. Af en toe ook wel erg duidelijk uit op effect.
Niettemin is het natuurlijk een topcast, een leuke setting en wat betreft het komediegedeelte redelijk stijlvol (je zou het ook oubollig kunnen noemen als je alleen American Pie-achtige dingen gewend ben)
Precies
1,5 voor de wijze lessen in de film. Geen film om een tweede keer te kijken. Daarvoor is de humor te ver te zoeken en de snelheid veel te laag. Maar ja, dat is te verwachten bij een film met bejaarden in de hoofdrol. Het zijn geen Benidorm Bastards
Grappige en sporadisch ontroerende tragikomedie, vooral de moeite waard door de uitstekende britse cast en de tot de verbeelding sprekende lokaties in India. Het script is energiek en onderhoudend genoeg, maar bepaalde ontwikkelingen (vooral tegen het einde) zijn nogal ongeloofwaardig en gewoonweg te oubollig. Dan kunnen zelfs de topakteurs de boel niet meer redden. Maar goed, tot die tijd is de film erg leuk.
Yugnav
Erg leuke film, met iets meer subtiele humor, top cast, prachtige setting en een makkelijk te volgen verhaal.
Pazmaster
Een vrij tamme film over een aantal bejaarde stijve Britten die ieder om eigen redenen naar India reizen en in een krot van een hotel terechtkomen. Redelijk verhaal maar echt komisch vind ik het eigenlijk nergens. Leuk om een keer gezien te hebben maar verder niet bijzonder. 3 sterren
harpastum
goh, ik had er iets meer van verwacht, en vooral veel meer komedie.
Leo1954
- 2073 berichten
Een heerlijke film, geweldige cast, een feelgood film om met volle teugen van te genieten. Wel wat té hier en daar en waren de sentimenten toch wel wat erg doorsnee. Ik vergeef het de film.
Heerlijke film om op een hete dag als vandaag te kijken, geeft extra de sfeer die erbij past.
Wat een vast toch, ze kunnen het nog allemaal prima.
Mooi verhaal en aantal wendingen die je niet snel ziet aankomen.
barcam
Uitstekende feelgood film over een paar ouderen die naar India gaan wonen. De sfeerbeelden van India zijn prachtig en het verhaaltje zit knap in elkaar. Aangenaam kijkvoer.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

The Railway Man
Drama / Biografie, 2013

Rendition
Thriller, 2007
vakantiehotelgebaseerd op boekasiaoperationgetrouwd stelracistindiaensemble castouderenjaipur, indiapersonal growthoutsourcing