• 9.375.988 stemmen

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Komedie / Drama | 124 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Verenigde Arabische Emiraten

Geregisseerd door: John Madden

Met onder meer: Bill Nighy, Maggie Smith en Tom Wilkinson

Gesproken taal: Hindi en Engels

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot The Best Exotic Marigold Hotel

"Share the journey. Share the laughter."

The Best Exotic Marigold Hotel gaat over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn.

Douglas Ainslie

Madge Hardcastle

Norman Cousins

avatar van miepke

miepke

Wat een rijtje leuke acteurs! Ben benieuwd.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Zozo, dat zijn niet zomaar wat acteurs.

Aardige lijst en een aardige trailer

avatar van fionepoon

fionepoon

Wat een prachtige film, vanmiddag gezien in een soort voorpremiere.

Deze film is hilarisch en ontroerend. De beelden van India zijn zo mooi geschoten, je ruikt bijna de uitlaatgassen van het verkeer en de etensluchten van de kraampjes. De chaos en schoonheid, de kleuren en de rotzooi...

De acteurs zijn erg goed en het verhaal is mooi genoeg. Soms hard lachen en af en toe een brok wegslikken.

Zeker niet alleen een vrouwenfilm. Dikke aanrader

avatar van Redlop

Redlop

Ik ben gaan kijken vooral om India te zien. En India krijg je te zien, alhoewel erg toeristisch en florisant, zeer mooie beelden. Wat Fiona schrijft hierboven dus.

De verhaallijnen zijn redelijk voorspelbaar, maar de topacteurs maken er een zeer genietbaar geheel van. Vooral Bill Nighy zet heel sterk een personage neer.

Heerlijke beelden, heerlijk acteergeweld. 4*

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik weet niet waar de toevoeger deze synopsis vandaan heeft gehaald, maar de naam Sonny komt inderdaad in de film voor. De kwaliteiten van de film zaten er met name in dat Madden/Parker er vooral in geslaagd zijn naast de (zeer) voorspelbare ontwikkelingen, gebeurtenissen en incidenten (en dat zijn er écht heel veel) ook zoveel in de context te stoppen dat de film gedurende de hele speelduur mooi laveert tussen luchtig, dramatisch, makkelijk én toch ook voldoende vlees op de booten houdt. Voorbeeld: cliché exotisch India, kastensysteem en uithuwelijksingspricincipes worden aangehaald, maar niet alleen aangestipt, er is een bezoekje van Maggie Smith aan de werkster en daarmee krijgt het allemaal net die verdieping die het boven gemiddeld maakt, of Wilkinson die cricket speelt en zo beweegt de film zich heel soepel langs een lach en een traan. Sterk gedaan en de muziek van Thomas Newman doet daar in mee en hij vindt een perfecte balans tussen een klassiek Westerse (Hollywood) score en de autochtone elementen en melodieën. Voor het eerst dat een score weer eens van toegevoegde waarde is voor een dergelijke film.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Mochizuki Rokuro schreef:

Dus dan klopt het toch?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Nou niet bepaald. Leg de échte synopsis is naast de jouwe.

Van de site van Louis Hartlooper Complex:

Naast die van jou:

Dokter Ravi Kapoor is aan het einde van zijn Latijn. Hij is overwerkt en uitgeput, zijn ziekenhuis in het zuiden van Londen heeft geen geld meer en verslaggevers jagen op hem nadat een gepensioneerde man drie dagen hulpeloos op een brancard lag bij de eerste hulp, zijn kleren stijf van het bloed. Zelfs thuis wordt het leven hem onmogelijk gemaakt sinds zijn schoonvader, een walgelijke en moeilijke oude man, uit het verpleeghuis is getrapt en is verhuisd naar de logeerkamer van Ravi. Maar dan krijgt zijn neef Sonny een slimme ingeving en komt met een groots plan...

Gaat werkelijk nergens over.

Ik heb de synopsis alsnog aangepast.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Mochizuki Rokuro schreef:

Gaat werkelijk nergens over.

Sorry

En bedankt Kappeuter

avatar van jacmid1

jacmid1

vandaag in de bioscoop gezien.

Top cast subtiele humor geen moment verveeld.

aanrader geeft ook een mooi beeld van India weer.

avatar van missl

missl

Verrassend grappige film maar verder niet heel bijzonder. Mooie beelden. Verder is het eigenlijk een langgerekte GTST aflevering.

avatar van RandallFlagg24

RandallFlagg24

Maggie Smith is een te gekke actrice, erg grappig! Ben benieuwd, Judi Dench vind ik ook altijd erg goed.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Met een titel die al vrolijk stemt en zo'n uitmuntende cast in de hoofdrol kan het bijna niet meer misgaan. Mijn voornaamste punt van kritiek is dat de balans tussen luchtige komedie en zwaar drama soms wat zoek is.Desalniettemin neem ik dat op de koop toe, want de film heeft een charme die me de volledige speelduur heeft weten te vermaken. Een sprankje Indiaas optimisme, zelfs voor de ouden van dagen.

avatar van oscaron

oscaron

Wat een beauty van een film! Maggie Smith is zo goed....

avatar van stinissen

Heerlijke film met echt een geweldige cast ja een echte droomcast met als persoonlijke uitschieter Judi Dench en Bill Nighy . Een gevoelige film met een traan en een glimlach een kleine sprookje over verdriet en liefde.

avatar van gauke

gauke

Een Britse feelgoodfilm met de crême de la crême aan Engelse acteurs; een prachtige, vitale, smaakvolle, hartverwarmende, elegante, ontroerende, kleurrijke, soms sentimentele komedie met tragische momenten, die zo nu en dan spot met de Britse vooroordelen. De film is bewerkt met gevoel en geeft ruimte aan intelligentie en het goede in de mens. Een klassiek voorbeeld van vertelbioscoop; de solide cast is de drijvende kracht van deze karakterfilm. Ik vergeet bijna de beelden van het bonte straatleven van India te noemen.

avatar van jadolino

jadolino

stinissen schreef:

Heerlijke film met echt een geweldige cast . Een gevoelige film met een traan en een glimlach een kleine sprookje over verdriet en liefde.

Mooi verwoord.

avatar van Robbedoes020

Robbedoes020

Gisteren gezien. Een heerlijke film zoals ze alleen in het Verenigd Koninkrijk kunnen maken. Aanrader!

avatar van opa-ben

opa-ben

aangrijpende en ontroerende film, een aanrader!

avatar van Captain Sik

Captain Sik

Mooie, ontroerende film. Gewoon gaan kijken!

Verwacht geen bijster sterk verhaal, het is zoals Gauke het noemt, vertelbioscoop met mooie beelden van India, een zeer sterke cast en interessante personages.

Ach het is best een aardige film, maar wel uiterst voorspelbaar en bewandelt betreden paden. Af en toe ook wel erg duidelijk uit op effect.

Niettemin is het natuurlijk een topcast, een leuke setting en wat betreft het komediegedeelte redelijk stijlvol (je zou het ook oubollig kunnen noemen als je alleen American Pie-achtige dingen gewend ben)

avatar van Precies

Precies

1,5 voor de wijze lessen in de film. Geen film om een tweede keer te kijken. Daarvoor is de humor te ver te zoeken en de snelheid veel te laag. Maar ja, dat is te verwachten bij een film met bejaarden in de hoofdrol. Het zijn geen Benidorm Bastards

avatar van james_cameron

Grappige en sporadisch ontroerende tragikomedie, vooral de moeite waard door de uitstekende britse cast en de tot de verbeelding sprekende lokaties in India. Het script is energiek en onderhoudend genoeg, maar bepaalde ontwikkelingen (vooral tegen het einde) zijn nogal ongeloofwaardig en gewoonweg te oubollig. Dan kunnen zelfs de topakteurs de boel niet meer redden. Maar goed, tot die tijd is de film erg leuk.

avatar van Yugnav

Yugnav

Erg leuke film, met iets meer subtiele humor, top cast, prachtige setting en een makkelijk te volgen verhaal.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een vrij tamme film over een aantal bejaarde stijve Britten die ieder om eigen redenen naar India reizen en in een krot van een hotel terechtkomen. Redelijk verhaal maar echt komisch vind ik het eigenlijk nergens. Leuk om een keer gezien te hebben maar verder niet bijzonder. 3 sterren

avatar van harpastum

harpastum

goh, ik had er iets meer van verwacht, en vooral veel meer komedie.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Een heerlijke film, geweldige cast, een feelgood film om met volle teugen van te genieten. Wel wat té hier en daar en waren de sentimenten toch wel wat erg doorsnee. Ik vergeef het de film.

avatar van 606

Heerlijke film om op een hete dag als vandaag te kijken, geeft extra de sfeer die erbij past.

Wat een vast toch, ze kunnen het nog allemaal prima.

Mooi verhaal en aantal wendingen die je niet snel ziet aankomen.

avatar van barcam

barcam

Uitstekende feelgood film over een paar ouderen die naar India gaan wonen. De sfeerbeelden van India zijn prachtig en het verhaaltje zit knap in elkaar. Aangenaam kijkvoer.