Genre: Drama / Horror
Alternatieve titel: The Human Centipede 2 (Full Sequence)
Verenigde Staten / Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Laurence R. Harvey, Ashlynn Yennie en Dominic Borrelli
Plot The Human Centipede II (Full Sequence)
"100% medically INaccurate."
Een man raakt seksueel geobsedeerd door de DVD van horrorfilm 'The Human Centipede (First Sequence)' te bekijken. Hij gebruikt schuurpapier om zichzelf te bevredigen tijdens het bekijken van de film. Hij besluit een eigen "Human Centipede" te maken van 12 slachtoffers en zijn eigen 'centipede' te gebruiken om zijn eigen seksuele genot te bevredigen.
Corcicus
Dat is toch ook helemaal niet de bedoeling....
Als ik zeg dat deze film niet serieus te nemen is bedoel ik niet dat de film zichzelf niet serieus neemt. Dat laatste zou inderdaad de bedoeling kunnen zijn en dat zou ik ook kunnen appreciëren. Maar deze film is niet serieus te nemen door ons, de kijker, als zijnde een volwaardige film. M.a.w. de smurrie die werd gefilmd was het absoluut niet waard om gefilmd en zodoende vereeuwigd te worden . Dit was gewoon ronduit belachelijk, niet shoquerend of wat dan ook. En het ergste van al is dat de regisseur zijn film wel degelijk heel serieus neemt. Neen, het wordt tijd dat Tom Six zich maar weer eens toelegt op het maken van homofilms, daar was hij goed in
Zijn anale fixatie komt hoe dan ook toch terug in deze film. Mocht ik die delen, zou ik allicht ook aan vier sterren komen voor dit prul.
Ach, ik vond het toch behoorlijk shockerend en ook visueel een erg sterke film. Maar wat ik hier het sterkst aan vind is de geweldige draai die hij aan dit vervolg geeft (en het commentaar op de hele kliek die stelt dat horrorfilms een slechte invloed zijn). Het is een vervolg, maar verder in alles het compleet tegenovergestelde van de originele film. Een sterke zet, waar de meeste vervolgens enkel meer van hetzelfde bieden... Deze film is groezelig ipv stijlvol in beeld gebracht, een totale amateur aan het roer waar het in het vorige deel juist een groot vakman was. En hoe hij vervolgens ook de vrouwelijke hoofdperson uit deel 1 weer op weet te voeren is gewoon hilarisch en magistraal. En dan heb ik het nog niet eens over de perfect gecaste hoofdrolspeler. Nee, dit is juist op elk vlak erg goede cinema.
Je totaal irrelevante sneer naar zijn homofilms toont duidelijk aan dat hij je in ieder geval ergens goed diep heeft weten te raken met dit werkje.
rishisital
Je moet er van houden,
Ze hadden alleen wel wat beter naar een climax mogen werken,
En het had er wel iets realistischer uit mogen zien
Bulgozer
Ik kan horror wel waarderen maar deze film heeft geen spanning, geen karakters, geen nieuw idee...het is eigenlijk alleen maar ranzig. Het eerste deel was veel interessanter.
muse
Ik vind dit deel véél beter dan het eerste deel!
Inderdaad, het is nog ziekelijker, nog vunziger, nog shockerende dan het eerste deel! Waar ik bij het eerste deel wat op men honger bleef zitten, heb ik hier wel gekregen wat ik al verwacht had bij het eerste deel. Opnieuw een schitterend hoofdpersonage als je het mij vraagt! Het zwart-wit stoorde mij niet alhoewel ik mij afvraag of dit echt een meerwaarde is voor deze film.
Tja, je houdt hiervan of je haat het!
Op naar het derde deel!
jantje.vlaam
Qua verhaal sluit deze prima aan op de vorige. Jammer dat de hoofdpersoon, die ook prima gecast is ook de twee personen uit deel 1 wil halen die daar overleden zijn. De hoofdrolspeler heeft zijn tekst goed geleerd
het zwart wit had voor mij niet gehoeven, maar goed, als je 1 cult film maakt moet je wel wat uitpakken met het vervolg.
Neder0001
Wat een gedrocht van een film vergeleken bij de eerste... zwart/wit is al een dikke minpunt, en het eerste uur heb ik het gevoel dat ik telkens naar dezelfde shit kijk (dat er dus steeds weer slachtoffers worden gemaakt met een breekijzer in de parkeergarage). Verder was een Centipede van 12 te overdreven hetgeen leidde dat er veel geknipt moest worden om herhaling te voorkomen in het hele proces. Ook vond ik de zwangere vrouw misselijkmakend, en sloeg het nergens op dat ze in de auto aan het bevallen was om vervolgens de baby te vertrappen.
Ik kon mijn aandacht er maar moeilijk bijhouden. Jammer, want de eerste was wel een leuk tussendoortje.
bjerik76
was blij dat deze film zwart wit was gefilmd.
vond het wel origineel verzonnen hoe deze film begon / verder gaat m.b.t. deel 1.
verder vond ik de cast ook beter,( daarmee bedoel ik Laurence R. / Martin.
wat een engerd in zn onderbroekje.
verder ook weinig verhaallijn,en hoe viezer alles in detail word gebracht in vergelijking met deel 1.
het eind was eigenlijk ook beetje voorspelbaar m.b.t. hoe deel 1 afliep.
ook al had ik wel mn twijfels want:
in neem aan dat die Martin ook dood ging aangezien hij vrij duidelijk door die duizendpoot is gebeten toen deze bij hem naar binnen ging ...
bovendien zat hij vervolgens aangekleed, gedouched en al te kijken in zijn kantoortje naar het einde van de film ( deel 1) dus ik neem aan dat het allemaal een fantasie was en dus ook deel 2 een fantasie was van Martin n.a.v. die film (deel 1) waar hij naar zat te kijken ?
Resh
Wat een sick film. Allemaal heel doelloos, en niet origineel (behalve het begin waar hij naar de 1e deel zat te kijken, kom niet vaak voor in de 2e deel bij films). Was gewoon een hele slechte aftreksel van de eerste deel. De doel van de film was meer om zoveel mogelijk vieze dingen te laten zien ipv om een echte film te maken. Acteerwerk was echter wel onwijs sterk van de hoofdrolspeler en de achterliggende jeugd van hem maakt het ook wel nog enigzins goed. Maar het was gewoon onwijs vies, dat is opzich niet erg, maar het moet dan wel soort van nog een doel hebben, dit was meer redenen bedenken om zoveel mogelijk nasty dingen te laten zien. Verder was de film wel heel erg saai, geen enkele moment zat er spanning in, het einde was heel voorspelbaar en langdradig. Deel 1 was veeeel beter.
gorelover
weet iemand of dit een Uncut versie is, dwz een andere versie dan de bluray versie ?
jipt
congo
Dit is inderdaad een sick film, maar ik heb zelden zo'n interessant thema zoals seksuele achterstand gezien in een sensationele verontrustende horrorfilm.
puppet master
Geweldige film, veel beter als deel 1, ik hoop dat deel 3 niet op zich laat wachten en nog "sicker" wordt........
Daan258
Hahah idd zeg
Hoe kan je et nou een vreselijke film vinden en toch 5,0* gevenXD whahah
congo
Soms is iets nou eenmaal vreselijk goed! Snap dat dan!
Tja, kokhalzend naar de wc rennen kan ook als pluspunt worden gezien
JacoBaco
Inderdaad, dan kots je tenminste niet op je bank, maar in de WC.
Daan258
Whahah
Ik lees trouwens nu voor het eerst het verhaal van de film.
Hoe kan je nou zo'n stom verhaal verzinnenXD
WTF
Whahah
Ik lees trouwens nu voor het eerst het verhaal van de film.
Hoe kan je nou zo'n stom verhaal verzinnenXD
WTF
Het concept van de film is natuurlijk onzinnig en dom, maar het thema achter het hoofdpersonage Martin en zijn achtergrond is bijster interessant. Verrassend goed vervolg naar mijn mening is dit.
JacoBaco
Ja, het is slechts de plotomschrijving en zo bijzonder stom is het nou ook weer niet. Ik bedoel, ik heb ze veel en veel stommer en gekker gezien.
De computerhacker Neo komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.
Hoe kun je nou zo'n stom verhaal verzinnen. Machines die een computersimulatie hebben opgezet om de mensheid in bedwang te houden!
congo
The Matrix vind ik anders een zeer creatief stukje sci-fi werk. Maar je hebt inderdaad gelijk: sommige films die echt geweldig zijn hebben nou ook niet bepaald zo'n geweldig verhaal. Bijv die van Avatar: een man met een relatie met een blauwe zombie
En inderdaad deze film is op sommige aspecten ook zeer over-de-top en daar ben ik het echt mee eens. Maar het eerste deel vond ik wel goed maar een beetje standaard. Dan vind ik dit vervolg toch wel vele malen beter.
JacoBaco
The Matrix staat in mijn top 10.
Het is inderdaad om even aan te geven dat zo'n plotomschrijving vaak erg simplistisch overkomt, maar de film zelf zoals je zelf al aangeeft toch erg creatief en complex kan zijn. Evenals een trailer ook enorm misleidend kan zijn.
congo
The Matrix staat in mijn top 10.
Klopt. Eigenlijk best wel vreemd dat mensen helemaal niet letten bij het verhaal bij klassieke films of grote Hollywood titels en omdat The Human Centipede 2 (Full Sequence) een erg verontrustend stukje horror is wordt wel beoordeeld op de verhaallijn. Totale onzin naar mijn mening. Deze film is inderdaad zwaar over-de-top maar zelden zo'n interessant achtergrondverhaaltje gezien in dit soort films.
JacoBaco
Ja, dat is voor mij ook de kracht van de film. Af en toe moest ik zelfs aan Eraserhead denken. En dat was niet (alleen) omdat die film ook in zwart/wit geschoten is.
GUYR
Ik sta open voor veel kunstvormen in de film- en muziekwereld, maar dit gaat toch wel 12 stappen te ver. Hopelijk was dit een low-budget movie, want anders is er toch sprake van serieuze geldverspilling in tijden van crisis. Het thema van de film, is ook meteen de beste manier om deze film te omschrijven.
congo
Literaire kunstvorm is in deze film ook helemaal niet te vinden, dus ik weet niet hoe je in godsnaam daarbij komt. Dit is absoluut een independent film, kun je je al voorstellen een Hollywood vervolg op deel 1? De tagline zal dan wel zijn:
You thought it was over, but the centipede is still there

The Human Centipede III (Final Sequence)
2015

The Human Centipede (First Sequence)
2009

SM-rechter
Drama, 2009

Taxidermia
Drama / Komedie, 2006
insectsexual obsessionkindermishandelingverkrachtingsekssadisticbabyontvoeringexploitatiewoundsufferingvictimsadismemestools beroemdheidvervolgcontroversybedrogmoordsexploitationbloedvergietenmutebloedrape victimsexual violencemartelensadistcrueltyviolent deathwreedheidgeweldheld captivecaptiveobsessed fanextreme sadismcentipedemouthperverse sexonanismpervertedsexual sadismfecessandpaper appartementperverthumiliationdoodgeestesziekterapistbdsmsexual torturedefecationcrowbar evil maninfant death torture pornhell on earth very little dialoguefunneldiarrheaparaphiliaviletransgressive filmcoprophagiascatologydehumanization abusive motherbanned filmscrapbook