• 9.377.519 stemmen

The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)

Drama / Horror | 91 minuten

Genre: Drama / Horror

Alternatieve titel: The Human Centipede 2 (Full Sequence)

Oorsprong: Verenigde Staten / Nederland

Geregisseerd door: Tom Six

Met onder meer: Laurence R. Harvey, Ashlynn Yennie en Dominic Borrelli

Plot The Human Centipede II (Full Sequence)

"100% medically INaccurate."

Een man raakt seksueel geobsedeerd door de DVD van horrorfilm 'The Human Centipede (First Sequence)' te bekijken. Hij gebruikt schuurpapier om zichzelf te bevredigen tijdens het bekijken van de film. Hij besluit een eigen "Human Centipede" te maken van 12 slachtoffers en zijn eigen 'centipede' te gebruiken om zijn eigen seksuele genot te bevredigen.

avatar van Spetie

Meer interessant dan echt goed dit, en wat een zieke film op sommige momenten.

Want ik heb toch een paar keer moeten lachen om de zieke onzin die voorbij kwam. Met realisme had het op een gegeven moment totaal niet meer te maken. Ik dacht trouwens dat ik wel wat gewend was op het gebied van gore, maar dit sloeg op sommige momenten echt alles.

Het hoofdpersonage is ook al zoiets. Compleet gestoord, enorm ranzig en af en toe totaal onvoorspelbaar in zijn gedrag. En zo zaten er nog wel meer opvallende figuren in de film. Filmisch geeft de zwart-witte look de film wel iets extra's. Inhoudelijk is de film minder, vooral ook omdat er totaal geen spanning is. Ook opvallend trouwens dat bijna iedereen nog leefde na een hengst op het hoofd van de koevoet.

Al met al redelijk. Soms leuk, soms erg smerig, maar soms ook gewoon best slecht. Toch ben ik nog wel benieuwd waar deel drie op uit zal draaien. Voorlopig is het echter even goed zo.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het uitgangspunt van het vervolg eigenlijk nog origineel gevonden.

Dit deel niet slecht, maar zeker ook niet waw. Het einde vond 'k wel erg grappig en toch wel leuk gevonden.

Waar dat ze die hoofdrolspeler hebben gevonden, zo'n vreemd mannetje

Visueel was het wel een opmerkelijke film, omdat het dit keer in het zwart-wit is. Een meerwaarde was dit niet maar misschien was het gewoon om de kosten te drukken, aangezien zwart-wit films goedkoper zijn dan kleurfilms.

Qua ranzigheid viel het eigenlijk nog wel mee. Eigenlijk is deze niet erger dan de Saw reeks.

Tja, al bij al viel het tweede deel wel mee. Niet echt een must-see, maar toch eens "leuk" om gezien te hebben.

avatar van Drivers

Drivers

Walgelijke film, nog smeriger dan deel 1. Snap niet dat mensen deze horror waarderen.

Boeikens

En ik snap niet dat mensen, die deel 1 al niet konden waarderen, nog naar deel 2 kijken

Boeikens schreef:

Helemaal met je eens Boeikens, dan ben je echt wel zot.

Uitstekend filmpje dit.

Boeikens

Sommige mensen zijn nu eenmaal heel hardleers

Voor mij mag er gerust een vervolg komen.

erik1677

Volgens mij komt die er ook Boeikens, en moet nog smeriger worden volgens regieseur tom six.

Ik ben benieuwd!

erik1677 schreef:

Ik ben benieuwd!

Hiermee zijn de 'Drivers' onder ons gewaarschuwd!!!

avatar van Drivers

Drivers

Boeikens schreef:

Tja puur nieuwsgierigheid denk ik, na deel 1 had ik niet verwacht dat ze nog verder gingen. Deel 3 laat ik maar aan mij voorbijgaan.

Boeikens schreef:

Hiermee zijn de 'Drivers' onder ons gewaarschuwd!!!

Ja als ik hem was ik hier met een grote boog op heen gedrive'd, hahaha

avatar van Karl van H.

Karl van H.

De eerste Human Centipede vond ik eigenlijk zo slecht nog niet eens. Het gegeven was origineel, de hoofdrolspeler een baas, de sfeer best goed en al met al was de film gewoon heel erg vermakelijk. Van dat alles is in het vervolg helemaal niets overgebleven. Het uitgangspunt - een man die door de originele film geïnspireerd raakt - is gewoonweg belachelijk; het is een zwak excuus voor een nieuwe centipede en doet af aan de 'status', als je het zo wil noemen, van het eerste deel. Daarnaast is de film gewoon ontzettend lelijk. Dat de film in zwart-wit is, is geen probleem; dat er nauwelijks een fatsoenlijk camerastandpunt in wordt gekozen, des te meer. Het goedkope uit de hand geschoten camerawerk steekt gewoon erg lelijk af tegen het trage, haast gestileerde camerawerk van de eerste film. Het is ongetwijfeld gedaan om het geheel 'rauwer' te maken. Wat dat betreft zijn de makers in hun opzet geslaagd, maar een goede zet was het wat mij betreft niet: het idee van het aan elkaar naaien van een stel mensen is op zich al ziek genoeg, zonder dat dit door een lelijke manier van in beeld brengen moet worden bevestigd. De kracht van het eerste deel zat hem deels in de absurde combinatie van een bizar gegeven dat op je arme maagje inwerkt, met een extreem afstandelijke presentatie. Dit is gewoon shit; een voor de hand liggende manier om gewoon nog een beetje extra shockerend te zijn. En het moet worden toegegeven: shockerend is de film wel, zo shockerend zelfs dat het tegen het einde helemaal nergens meer op slaat, en je niet het idee krijgt dat de makers überhaupt nog iets anders wilden met hun film. Nu is dat niet erg, maar doe het dan meteen en verveel de kijker niet eerst met een uur lang nietszeggende 'uitdieping' van de hoofdpersoon - sowieso een oninteressant en clichématig figuur dat zich niet kan meten met de hilarisch-enge hoofdpersoon uit het eerste deel. Want uiteindelijk komt The Human Centipede II wel hierop neer: een uur lang verveel je je te pletter, en het laatste halfuur vraag je je af waarom je naar deze walgelijke shit aan het kijken bent. Bah.

avatar van neysen1985

neysen1985

god, en ik vind deel 1 al zo gruwelijk goed.

Dit deeltje 2 is zelfs nog beter dan deel 1.

Zo ziek, zo gestoord gemaakt en zo bloederig in beeld gebracht.

Jaren terug vond ik tom six maar een talentloos stukje prul, maar met zijn laatste twee horrorfilms weet ik nu wel beter.

Maar een ziek zooitje deze film.

En god, wat een geniale hoofdrolspeler.

ik zal het niet kunnen verzinnen.

brute zooi dit!!

Karl van H. schreef:

Uh, nee het is juist een briljant gegeven en steekt de draak met al die moraalridders die films willen verbieden ivm vermeende slechte invloeden en copycat gedrag. Dus je analyse klopt van geen kant.

Daarbij vond ik 'm juist mooi nachtmerrie-achtig geschoten, de spiegeling van de perfectionistische chirurg en de aanmodderende beunhaas erg sterk en 'verfrissend. En de herintroductie van de actrice uit deel , niets minder dan een briljante en zeer komische zet. Ben het dus op alle vlakken hartgrondig met je oneens.

avatar van scorsese

Smakeloos vervolg waarin een fan van de eerste Human Centipede zelf zijn eigen centipede wil maken. Opnieuw een origineel idee vol met perversiteiten. Visueel een stuk extremer dan zijn voorganger. En de term 100% medically inaccurate is wel leuk gevonden, aangezien het hoofdpersonage er niks van bakt. Een film waar je eigenlijk alleen maar met walging naar kunt kijken, en op zich is dat ook een prestatie.

avatar van mrkos

mrkos

Goor, goor en nog eens goor. Ziek als je dit bedenkt, maar toch een prima film!

avatar van Reinoir

Reinoir

Wat is dit?!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik hoop dat de Nederlandse dvd uitgave wel fully uncut is!

avatar van neysen1985

neysen1985

Reinoir schreef:

Wat is dit?!

een kont tot kont beademing!

nou blij?

avatar van dafoefan

dafoefan

Een absoluut waardeloze film!

Deel 1 was niet fantastisch, maar bleef boeien. Bij het eerste deel ging het me af en toe ook al een klein beetje te ver, maar deze film gaat werkelijke alle perken te buiten.

Ik ging me met de minuut meer ergeren aan Laurence R. Harvey, maar dat was waarschijnlijk ook de bedoeling.

Het lijkt me afschuwelijk en vernederend om in deze film te moeten acteren, dat dacht ik trouwens ook bij het eerste deel, maar hier is alles nog 10x erger.

Ongeveer het laatste half uur begon ik me af te vragen hoe enorm gek je moet zijn om zo een film te verzinnen. Ik zou mijn naam niet willen binden aan zo'n verschrikking.

avatar van Rickmans

Rickmans

Zoooow vreselijk ziek... Wat een malloot moet je zijn om dit te maken zeg. Maar wel eentje om naar te kijken. Ik zou alleen even wachten met eten...

avatar van rudivermeij

rudivermeij

Heerlijk goor.

Jammer dat ie in zwart wit is.

Vond het soms een beetje te traag maar mischien is dat juist de kracht, het is geen flitsende hollywood kaskraker ,aar gewoon een lekker ranzige film.

Het einde vond ik wel wat jammer, hoe zit het met die ene vrouw die toch niet dood was, hoe is het met het babytje en het jongentje in de garage.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Voor mij was Tom Six een onbekende regisseur. Je moet het de man nageven: hij durft veel.

Daarmee verwijs ik naar de extreme gore die voorkomt in z'n film.

Maar daarover wil ik het eigenlijk niet hebben. Tegenwoordig spreekt gore me niet zo meer aan en maak ik het scherm heel klein bij zo'n scènes. Dat geeft wel de kans om de film breder te beoordelen dan enkel op dat element.

Horror heeft immers te maken met de diepste angsten van de mens. Dan kan je ook met weinig budget een prachtige film maken, ten bewijze Paranormal Activity en Blair Witch Project. Nu goed, samengevoegd worden tot een Siamese tweeling staat niet meteen in m'n lijstje van diepste angsten, maar het onderliggende gevoel erin, het claustrofobische, de machteloosheid, de foltering, dat wel.

En ik moet zeggen dat er toch redelijk briljante ingevingen zijn in deze prent, kleine details en grotere markeringen.

Het hoofdpersonage is compleet het tegenovergestelde van het personage in de eerste film: die was perfectionistisch, gepassioneerd en spraakvaardig. De dikkerd van deze film was onverschillig, eigenlijk een zombiefiguur en zegt de hele film geen (!) woord. Elk hebben ze ook een andere 'reden' om psychotisch te zijn. Dit hoofdpersonage had blijkbaar een ernstige trauma uit z'n jeugd. Illustratief voor het contrast is dat dit hoofdpersonage zowaar werktuigen als hamer en tang gebruikt i.p.v. chirurgische toestanden.

Andere ingeving zijn de voortdurende verwijzingen naar de eerste film. Geen knipoogjes, maar gewoon integraal. Misschien is dit wel een teken dat de film zichzelf niet al te serieus neemt, al twijfel ik daaraan. De film komt me toch serieus over, en is in mijn ogen zeker niet komisch bedoeld. Wel wil ik aannemen dat er een onderliggende sneer in zit naar het genre.

Ook opgemerkt dat er weinig herhalingen inzitten in vergelijking met het eerste deel. Voorbeeldje is dat in het eerste deel politiemannen langskwamen, nu niet, want dat zou aanvoelen als te bekend.

Zo kan je nog wel enkele voorbeelden opnoemen. Het lijken me allemaal bewuste keuzes.

Ik vind het bijzonder moeilijk een stem te geven aan deze film. Achteraf, hoe vreemd ook, is het me gewoon niet duidelijk welk gevoel ik hieraan overhoud. Ik wil 2 sterren geven, maar eigenlijk ook 4.

Laat me op dit moment een diplomatische 3 sterren geven.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

ik laat um liggen.... de trailer ziet er nog slechter uit dan een wasmiddelenreclame....

Lafaard.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat een rotzooi. Men kan dit echt niet serieus nemen als film.

avatar van Reinbo

Dat is toch ook helemaal niet de bedoeling....

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Hoeveel versies heb je van deze film? Ik wil de meest grove versie kijken.

Directors cut

Unrated directors cut

Uncut

Zijn dit de 3 versies? En welke is het grofst?

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Heb de unrated director's cut gezien. Matige film. Heel erg traag. Het verhaal slaat echt nergens op. Het gaat puur om de gore handeling die Martin uitvoert. Laurence R. Harvey is eng en past precies bij de rol, alleen vind ik 'm soms erg overdreven acteren.

Groot shock-gehaalte, meer niet. 2.0*

avatar van Mister_Movie