• 9.378.659 stemmen

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Mike Phillips

Met onder meer: Bug Hall, Donnie Jeffcoat en Sean McGowan

Plot Fortress

"Battles were fought on the ground, wars were won in the sky."

Wanneer de commandant van de bemanning van een B-17 Flying Fortress bommenwerper sneuvelt tijdens een opstand in Sicilië in 1943, wordt hij vervangen door een jonge, naïeve piloot. Deze heeft echter moeite om geaccepteerd te raken binnen de hechte Iers-Amerikaanse bemanning.

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Mooie film met leuke special-efects maar had hier toch meer van verwacht 3***

avatar van Nixon17

Nixon17

Te weinig actie voor een actie.

En het stuk waar wel actie inzit zijn er twee en dat is bijna een kopie van elkaar. Alleen de een aan het begin van de film en ander aan het eind.

avatar van paas

paas

Pff, slechtste oorlogsfilm die ik ooit heb gezien,,,,

avatar van opa-ben

opa-ben

Toch wel een pakkende film, moet een beetje wennen aan de kunstmatige B17's die rondvliegen maar aardig in elkaar gestoken.

avatar van @quikfit

@quikfit

Leek wel een praatprogramma.......

avatar van cor1946

cor1946

Wat een slechte film is dat zeg. Zonde van je tijd. Slechte acteurs en de opnames waren niet om aan te zien.

avatar van jan

jan

inderdaad te veel gezwam. is meer een drama dan actie.

avatar van Tarkus

Tarkus

Had van de film iets meer verwacht, maar de beelden van de vliegtuigen tijdens de vluchten waren zeker niet slecht, misschien iets te 'proper' zelfs.

Het scenario is echter voor veel verbeteringen vatbaar, het had meer over de actuele strijd mogen gaan dan over de kapriolen van de bemanningen.

Kortom: redelijk wat betreft de luchtbeelden, minder goed wat betreft verhaal.

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Net een klein stukkie gezien. Is deze vergelijkbaar met de Memphis Belle ??

Memphis Belle (1990)

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Tarkus schreef:

..., minder goed wat betreft verhaal.

Verhaal? Heb ik iets gemist?

QuidQuoPro schreef:

Net een klein stukkie gezien. Is deze vergelijkbaar met de Memphis Belle ??

Nee. totaal niet te vergelijken. Als je `Memphis Belle` al gezien hebt, kun je deze met een gerust hart links laten liggen.

avatar van madmax1

madmax1

Niet alleen het scenario is niet veel soeps. maar met de techniek van heden was het

met de luchtbeelden ook maar povertjes gesteld, kijk eens bij topic strips met wat voor een historische en super nauwkeurige zulke luchtbeelden in tekening worden gebracht.

Als geïnteresseerde voor vliegverhalen slappe hap.

avatar van janwauters

janwauters

leuk wegkijkertje maar beetje boring

avatar van Marcske

Marcske

Niet geloofwaardig, weinig actie en verhaal wat echt niet interessant was.

avatar van Dk2008

Dk2008

Een soort van remake van Memphis Belle en The War Lover (Film, 1962) alleen dan direct to video. Ik zag de dvd bij Amazon maar toch maar eerst online bekeken. Maar die hedendaagse oorlogsfilms zijn niet aan mij besteed. Ze stralen iedere keer een 4 mei gevoel uit. (Bemanning van Flying Fortress, die kameraden van elkaar worden en als ze niet goed met elkaar kunnen opschieten maken ze maar het beste van. Maar veel ervan worden of gedood of raken gewond en daar ligt de nadruk op). Maar het 5 mei gevoel, de helden die ons bevrijd hebben van de vijand en in de film laten zien hoe ze dat hebben gedaan, dat zie je helemaal niet meer terug.

De film begint goed met actie maar daarna wordt het inderdaad boring. Goed gedetailleerd dat wel maar muziek erbij is niet best, al past dan weer prima bij een dramafilm als deze (en niet bij een (heldhaftige) actiefilm.)

Leek me interessant aangezien (2e WO) vliegtuigen mij altijd wel hebben geïnteresseerd maar schaf maar niet aan want erg boeiend is het allemaal niet. Bovendien, zoals vaker, ik krijg geen binding met de acteurs. (Dat was bij Midway (Film, 2019) en De Slag om de Schelde (Film, 2020) ook al). De bemanning doet zijn plicht dat wordt dan getoond maar dat is het ook en van de vijand is helemaal weinig te zien behalve aanvallen in de lucht. 3.0

avatar van Phantasm

Phantasm

Veel teveel gepraat en erg weinig actie.